• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzak bir şehre evlenip yerleşmeyi kabullenemedim

Ben ailemden farklı şehirde yaşıyorum çok çok uzun zamandır. Hatta yakında yurtdışına gitme durumumuz var.
İzmir'den İç Anadoluya gelmek evet biraz uyum sorunu yaratabilir ama evlenmiş koca koca insanların ailemden uzaktayım diye bu kadar dertlenmesini pek anlayamıyorum.
Şu an meşgaleniz yok. İş, çocuk, hobi vs bu şekilde nerde olsa sıkılırsınız. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama haftasonları yakın yerlere gezmeye gidin eşinizle. Ailenize gitmek için eşinizi beklemeyin. Kendiniz kalkın gidin. Çocuk yok bişey yok. İç Anadolu İzmire ne kadar uzak olabilir ki.
Bu arada kamu için hazırlanıyorum dediniz bulunduğunuz ile atanabilecek misiniz? Eşiniz belli ki sizinle gelemeyecek. Burda bir planlama sıkıntısı olacak gibi.

Ben de aydın Didim de büyüdüm ama şu an samsundayim. Samsun derken ilçesi tabi ama uyum sağlamak için çaba gösteriyorum.😊 Burada sıkılıyor olmam eşimle ayrilmam için bahane olamaz sanırım. Eğer sizin niçin şehir değişikliği ayrılmak için yeterli ise zaten sevgi olarak eksiklik vardır diye düşünüyorum

Ben istanbulda yaşıyorum mesela ama büyük şehirde de insan oturdugu yerde arkadaş edinemiyor ki, çalışabilirsiniz , bulundugunuz yerdeki kurslara gidebilirsiniz hiç biri olmuyorsa sırf sosyal olmak için tekrar ünv gidebilirsiniz. Eşinizin aile çevresinden kuzenleri ile arkadaş olup çevre edinebilirsiniz. Baktınız hiç biri olmuyor boşanırsınız madem.

Tatlım seninki de bile bile lades yani. Hiç bir zaman alışamayacaksın o yabancı yere, özlemin gün geçtikçe artacak. Bence eşinle orta yolu bulmaya çalış yada sem sosyalleşmeye çalış. Kurslara git spora git ne biliyim arkadaş , baktın alışamıyorsun yoluna bak. Hiç birşey kendimizden ve saglimizdan kıymetli değil.

Eşiyle evlenip yerlestigi sehre gurbet diyip duran kabullenemeyen tiplere genelde "sen eşini sevmiyorsun" derim ben. Ama es ailesinin memleketine gitme konusunda da tam tersi asla alisilabikecek bir sey gibi gelmiyor bana. Keske bastan kabul etmeseydiniz. Bir an once siz is bulmaya bakin boylelikle basks bir duzen kurabilirsiniz belki

Ben ülke değiştirdim.İlk yıllar sanki gezmeye gelmişim,hep dönecekmişim gibi hissediyordum.Şimdi alıştım.Birazda devamlı evde durmakla alakalı bence.Çalışmıyorsanız işe filan girin iyi gelir.Evlilikte önemli olan evin içinde ki huzur bence.Eğer huzurluysanız evliliğinizde nerede yaşadığının da bir önemi olmuyor.

Bence eşin seni razı etmek için öyle söylemiş. Sen atanırsan seninle gelmez mi peki

Ben ailemden farklı şehirde yaşıyorum çok çok uzun zamandır. Hatta yakında yurtdışına gitme durumumuz var.
İzmir'den İç Anadoluya gelmek evet biraz uyum sorunu yaratabilir ama evlenmiş koca koca insanların ailemden uzaktayım diye bu kadar dertlenmesini pek anlayamıyorum.
Şu an meşgaleniz yok. İş, çocuk, hobi vs bu şekilde nerde olsa sıkılırsınız. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama haftasonları yakın yerlere gezmeye gidin eşinizle. Ailenize gitmek için eşinizi beklemeyin. Kendiniz kalkın gidin. Çocuk yok bişey yok. İç Anadolu İzmire ne kadar uzak olabilir ki.
Bu arada kamu için hazırlanıyorum dediniz bulunduğunuz ile atanabilecek misiniz? Eşiniz belli ki sizinle gelemeyecek. Burda bir planlama sıkıntısı olacak gibi.
Atanırsam eşim devamlı gelemeyecek ama işlerinin durumuna göre yanıma gelip gitme yapacak diye düşündük tabi öyle bi durumda şartlar neyi gösterir bilmiyoruz

Aslında yaşamadan hiçbir şeyi tam öngöremiyorsunuz yaparım alışırımdan evlendikten sonra bir ömür nasıl yapacağıma dönüşüyor hiç karşıdan göründüğü gibi olmuyor malesef iki duvarla baş başa kalınca anlıyosunuz sonra. Sevgi var ama sevginin öneminin kalmadığını görüyorsunuz zaten durum böyleyken eşimi suçladıkça içimde, sevgimde azaldı sanki
Eşimin şehrini bende sevmiyorum ama bunun için boşanmayı hiç düşünmedim benim eşimin işi belli olmaz canı isterse toparlan yarın gidiyoruz diyebilecek birisi birgün gideceğiz buradan diye düşünüyorum burası sosyal olarak gelişmiş biyer degil yapacak pek bişey yok sizinde dediginiz gibi ama ben çocuklar ile ilgilenmekten pek fırsat bulamıyorum onlarla parka gidiyorum bazen atv ye binip buranın doga parkı tarzı göl olan yeri var oraya gidiyoruz eşimle o motora biniyor ben atv ye daglarda falan doga turu yapıyoruz piknik yapıyoruz yani böyle kendimize zaman geçirecek bişeyler bulmaya çalışıyoruz bazı haftalar ailesine gidiyoruz onlarla zaman geçiyor bende biraz mutsuzum bu şehirde ama dedigim gibi birgün gideriz diyorum gidemezsek de eşimi seviyorum zamanla daha da alışıyorsun ilk zmanlar daha

Eşimin şehrini bende sevmiyorum ama bunun için boşanmayı hiç düşünmedim benim eşimin işi belli olmaz canı isterse toparlan yarın gidiyoruz diyebilecek birisi birgün gideceğiz buradan diye düşünüyorum burası sosyal olarak gelişmiş biyer degil yapacak pek bişey yok sizinde dediginiz gibi ama ben çocuklar ile ilgilenmekten pek fırsat bulamıyorum onlarla parka gidiyorum bazen atv ye binip buranın doga parkı tarzı göl olan yeri var oraya gidiyoruz eşimle o motora biniyor ben atv ye daglarda falan doga turu yapıyoruz piknik yapıyoruz yani böyle kendimize zaman geçirecek bişeyler bulmaya çalışıyoruz bazı haftalar ailesine gidiyoruz onlarla zaman geçiyor bende biraz mutsuzum bu şehirde ama dedigim gibi birgün gideriz diyorum gidemezsek de eşimi seviyorum zamanla daha da alışıyorsun ilk zmanlar daha
Keşke benim de bir gün gitme ihtimalim olsaydı o zaman inanın böyle düşünmezdim ama buradan ayrılamayız diyor şimdi başka bir şey demiyor. Evlenmeden önce deseydin diyorum o zaman da susuyor yani ben bi süre yaşarım sorun değil zaten sorun ömür boyu yaşamak istememem

Son düzenleme:
Keşke benim de bir gün gitme ihtimalim olsaydı o zaman inanın böyle düşünmezdim ama ayrılamayız diyor şimdi başka bir şey demiyor. Evlenmeden önce deseydin diyorum o zaman da susuyor yani ben bi süre yaşarım sorun değil zaten sorun ömür boyu yaşamak istememem
Kader bu hiç belli olmaz Bi bakmışsın gidiyo yani eşini sevmiyorsan boşan ama seviyorsan biraz kendine zaman ver çünkü daha çok yeni henüz evlilige alışmadın yeni şehire alışmak için de zamanın olmadı çocuk için korun kendine biraz zaman verip alışmaya verimli zaman geçirecek eğlenecek bişeyler bulmaya çalış olmazsa yine yoluna bakarsın ama çok yeni Bi evlilik bu sebepten bitmemeli

Keşke benim de bir gün gitme ihtimalim olsaydı o zaman inanın böyle düşünmezdim ama ayrılamayız diyor şimdi başka bir şey demiyor. Evlenmeden önce deseydin diyorum o zaman da susuyor yani ben bi süre yaşarım sorun değil zaten sorun ömür boyu yaşamak istememem
Eşiniz esnafsa oradan taşınıp başka bir yerde çalışması çok zor olur. En mantıklısı sizin atanıp isteyebileceginiz bir şehirde yaşamanız.

Evlilik çok önemli ve böyle şeyler baştan konuşması gerekiyordur.
Başka şehirde yaşamayı hatta ömür boyu yaşamayı kabul etmek çok radikal bir karar

Bir süre işe falan başlasanız belki de iyi gelir.

Bilemedim
Umarım çözersiniz en kısa yoldan

Aynı şeyleri yaşayan birisi olarak neler hissettiğini anlıyorum.Benim de benzer sebepten depresyonum var.Asamiyorum.Yasadigim yerden nefret ediyorum.Ben de eşimi çok seviyorum ama boşanmayı düşünüyorum ara ara. Bir de çocuğum var ama düşündükçe delirecek gibi oluyorum.Aklimda bazen sadece gitmek fikri oluyor.Bastan bilmiyor muydun diyenler haklılar ama bazen insan yaşamadan bilemiyor işte.Ne hissedecegini kestiremiyor.Yoksa biz de cikarmiydik bu yola? Bence sen kamu sınavına hazırlan ve bir yol çiz kendine,eşin de bu sefer sana eşlik etsin...Sonuçta eşin de senin orda yaşamak istemedigini biliyordu baştan ...

Ben üniversiteden mezun olur olmaz evlendim eşimle büyüdüğüm yerde yaşıyorduk ikimizde ama. Ben yurtdışında okuduğum için hep ona bırak gel düzen kurarız buranın imkanları güzel. Ben hemen işe girebilirim sen de başlarsın vs diyordum. Ama finalde yine eşimin olduğu yere döndüm. Eşim de esnaf. Aile firmasını beraber yürütüyoruz şuan. Ama işi olmasaydı ve benim başka bir yerde işim olsaydı eşim gelirdi. Siz de eşinizin atandıktan sonra sizinle geleceğini düşünüyorsanız yuvanızı bozmayın. Ama boşanmayı düşünüyorsanız da çocuk yapmayın birkaç sene. Size meşgale olsun diye çocuk istemeyin mümkünse. Eş ailesi ile içli dışlı olmak benim pek isteyeceğim bir durum değil zaten. Sizi bazı noktalarda anlıyorum ama konunun finalinde memur olup atanırsanız sizinle gelip gelmeyeceği önemli diye düşünüyorum.

Ben üniversiteden mezun olur olmaz evlendim eşimle büyüdüğüm yerde yaşıyorduk ikimizde ama. Ben yurtdışında okuduğum için hep ona bırak gel düzen kurarız buranın imkanları güzel. Ben hemen işe girebilirim sen de başlarsın vs diyordum. Ama finalde yine eşimin olduğu yere döndüm. Eşim de esnaf. Aile firmasını beraber yürütüyoruz şuan. Ama işi olmasaydı ve benim başka bir yerde işim olsaydı eşim gelirdi. Siz de eşinizin atandıktan sonra sizinle geleceğini düşünüyorsanız yuvanızı bozmayın. Ama boşanmayı düşünüyorsanız da çocuk yapmayın birkaç sene. Size meşgale olsun diye çocuk istemeyin mümkünse. Eş ailesi ile içli dışlı olmak benim pek isteyeceğim bir durum değil zaten. Sizi bazı noktalarda anlıyorum ama konunun finalinde memur olup atanırsanız sizinle gelip gelmeyeceği önemli diye düşünüyorum.
Devamlı gelemeyecek malesef iş yoğunluğuna göre gelip gidecek yanıma ama zorunlu görev sonrası yine burada yaşarmışız ben zaten çalışmadığım için mecbur kabul ettim burada yaşamayı ama diyelim atandım istediğim şehirde yaşayamayacaksam ben niye o kadar okudum sıkıntı çekmek için mi diye düşünmeden edemiyorum ya o benim için ne yaptı sanki diyorum

Bekara boşanmak kolay gelir derler ama durum normal değil ki. Okuduğu bölümün işini yapmak istemediği için aile işinden devam ediyormuş. Ama siz de orada durmak istemiyorsunuz. Ve buradan ayrılamayız deniyor. Neden olmasın? Planlı yapılmış bile olabilir

Ben de aynı durumdayım. Evlendiğimden beri farklı yerlerde şehirlerde yaşadık. İzmir’liyim ama şu anda biz de iç Anadolu’nun küçük bir şehrinde yaşıyoruz. Hep böyle söylene söylene yaşadım. Bir daha dünyaya gelirsem asla kendi şehrimden başka bir yere gitmeyeceğim.

Eşinizi sevmediğinizi düşünüyorum,beni bu kadar seven biri varken bir şans vermek istedim demişsiniz çünkü.Mantik evliliği yapmışsınız ve baştan kabul etmişsiniz bu durumu.Eşiniz sizi kandirmamis yani bu konuda.Ya bu deveyi güdeceksin,ya da bu diyardan gideceksin demiş atalarımız.Bu atasözü size çok diye oturuyor.Çocuk yapmayın bari bu süreçte.

Merhabalar. Başlıktan da anlayacağınız gibi kendi memleketimden uzak bir şehre yerleştim. Eşimle üniversitede tanıştık. Üstelik o zamanlar da böyle uzak memlekette yaşayan biriyle evlenmeyeceğimi düşünerek başta kabul de etmemiştim ama sonra beni bu kadar seven birine şans vermek istedim.(çünkü belki ben senin istediğin yerde yaşarım hem nerde çalışırsak nereyi istersek orada yaşarız falan diyordu) 3 yıllık ilşkiden sonra nişanlandık 1 yıl nişanlı durup evlendik. Eşim okuduğu işi yapmayıp aile işini yapmaya karar verdiği için de onun memleketine yerleştik. (Benim düzenli bir işim olmadığı için ve kamuya hazırlandığım için). Vee Evliliğimizde 2 yıl geçti ve ben buraya alışamadım. Benim memleketim İzmirde ve çok sosyal ortamı olan doğası güzel bir şehir biliyorsunuz. Ama burası küçük yer iç anadolunun bir şehri evden dışarıya gidilcek pek bi yer yok. Çok sıkılıyorum çevrem olmadığı için kendimi yalnız hissediyorum depresyona girdim ve burada ömür boyu yaşamak istemiyorum. Bunu eşime söylediğimde buradan ayrılamayız diyor. Uzak olduğu için istediğim zaman da gidemiyorum memlekete. Sürekli onun ailesine gidiyoruz onun akrabalarına benim kendi hayatım yok sanki plan bile yapamıyorum eşim ve ailesine uymak zorunda kalıyorum. Eşimle bunlar dışında pek problemimiz yok ama bu konuyla ilgili tartıştığımız çok oluyor ve benim bu yüzden mutsuz olmam ona da yansıyor eşimin ailesi de bana karşı iyiler ama tek gittiğim yer orası ve orada da biraz sıkılıyorum düşünce farklılıkları oluyor ister istemez. Hal böyle olunca ben sosyal biriyken burada yalnız kaldım ailem bile olmayınca böyle ömür geçer mi diye düşünmeye başladım ve çocuk olduğunda burada nasıl büyüteceğim diye düşünmeden edemiyorum sizce ayrılmalı mıyım başındayken? Ya da ne yapmalıyım? aileme belli etmemeye çalışıyorum mutsuzluğumu şu an ama ayrılık düşünürsem üzülseler de anlayışlı olurlar diye düşünüyorum. Düşüncelerinizi merak ediyorum böyle bi sebepten ayrılınır mı ? Benim durumumda olanlar siz neler yapıyosunuz msjlarınızı bekliyorum
Bence ayrılınır. Ama gözünü seviyim çocuk yapmadan kararını ver. Çocuk yaparsam alışırım felan die düşünmüyorsun aklı basında kadınsın.
Küçük bi şehirde doğup büyüyenler bile sevmiyor kendi memleketini. Kaldı ki izmirli! Olacak iş değil

Back