- 28 Kasım 2018
- 3.106
- 9.720
- 36
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben denedim gerçekten. Geçmedi. Doktor tavsiyesi elbette doğru olandır. Ama sonunda ben psikolojik olarak dayanamadım ve bu şekilde sonuca gittim, yani anlattığım gibi. Şu anda pek bir şey yok gibi. Ama korkuyorum hep, sol tarafımda ya da sırtımda azıcık bir kaşıntı olsa irkiliyorum.Bizim teşhisten sonra 3 hafta gecti. Yalnız şöyle bişey var. Doktorumuzun dediği vücut ölü hayvanı vücuttan atana kadar kaşıntı devam edermiş döküntü de olabilirmiş. İlacın aşırı kullanımı kul kökü iltihabına neden olabilirmiş bunu da herkes uyuz zannediyormuş. Bana dediği bu şekildeydi. Annemin de döküntüleri devam etti doktora gidip ayrıntılı muayene oldu uyuz olmadığı söylendi. Bilemiyorum kafam karıştı en kısa zamanda kontrole gideceğim.
ben kullandım onu bende etkisi azdı.Aslında doktor ilk önce kwellada yazmıştı ama bulamadım. Şansıma hiçbir eczanede kalmamış.
2 yıl çok fazla ya. Biz 1 ayda mahvolduk. Benzil benzonat ı eczanelerde bulabilir miyiz? Bide ben kükürtlü sabun kullanmaya başladım dün. Ama kaşınan yerler yanıyor ve sızlıyor. Sizce normal mi kullandınız mı? Bide katran sabunu nu öneriyorlar alıp denesemZalvor diye bir krem kullandım. Bir de benim abimin eşi rus. O da orada bunla karşılaşmış ve bana krem getirdi. Benzil Benzonat diye. Onla sürekli 6 gün 24 saat diyebilirim kremli gezdim. Kokusunu falan hiç umursamadım. Ben de her şey geçmiş gibi gözüküyordu, bitti diyordum ama otururken mememin özellikle soldakinin sol tarafında ufak ufak sivilce gibi yeniden kaşınarak başlıyordu. ben yaklaşık 2 yıl uğraştım. SOnunda bu benzil benzonat dediğim kremle atlattım sanırım. Hala da mein değilim. Ama genelde 2 hafta da yeniden sol mememin solunda çıkıyordu. Ya da sırtımda.Sizin ne kadar oldu?
Kükürtlü sabunu duydum kullandım. Onu da öneriyorum. kükürtlü sabun her şey için yararlı. Bakterilerde de, vücuddaki mantarlar içinde... Sorma canım ya Gerçekten her şeyi denedim de yine geçmemişti. Kötüsü haşır huşur kaşınamıyorsun da orada burada. Kimseye de diyemiyorsun ki uyuzum ben... Kalabalık ortamlarda millete de bulaştıracağım diye geri duruyordum... Benzil benzonatı ben burada bulamadım. Ama belki eşleniği vardır. İnternete bakmanı tavsiye ederim ben de bakayım. O zaman baktığımı hatırlıyorum bulamamıştım.2 yıl çok fazla ya. Biz 1 ayda mahvolduk. Benzil benzonat ı eczanelerde bulabilir miyiz? Bide ben kükürtlü sabun kullanmaya başladım dün. Ama kaşınan yerler yanıyor ve sızlıyor. Sizce normal mi kullandınız mı? Bide katran sabunu nu öneriyorlar alıp denesem
Sabunu ikiye böldüm, ellerimi de onunla yıkıyorum.Kükürtlü sabunu duydum kullandım. Onu da öneriyorum. kükürtlü sabun her şey için yararlı. Bakterilerde de, vücuddaki mantarlar içinde... Sorma canım ya Gerçekten her şeyi denedim de yine geçmemişti. Kötüsü haşır huşur kaşınamıyorsun da orada burada. Kimseye de diyemiyorsun ki uyuzum ben... Kalabalık ortamlarda millete de bulaştıracağım diye geri duruyordum... Benzil benzonatı ben burada bulamadım. Ama belki eşleniği vardır. İnternete bakmanı tavsiye ederim ben de bakayım. O zaman baktığımı hatırlıyorum bulamamıştım.
Sabunu ikiye böldüm, ellerimi de onunla yıkıyorum.
Çok kötü bi durum ya, kimisi 1 hafta da kurtuldum diyor. Nasıl yaptılar anlamıyorum. Geçmezse katran sabunu nu deniyim bide.
Çocuklara bulaşırsa ne yaparım bilmiyorum. Doktor onlar da önlem için kullansın demedi.
Ne gibi önlem alabilirim?Çocuklara bulaşması çok riskli. Ben şahsen bir tür önlem almanı tavsiye ederim. Çünkü sonra kurtulmak çook daha zor olur.
Ne gibi önlem alabilirim?
Evet olmuyor malesef küçükler bide hep yanımda olmak istiyorlar haklı olarak.Bence mesafeni koru =) nasıl olacaksa tabi o. Kükürt sabunu ile çocukların yıkanmasını sağla... Hasta olmayan çocuğa o kremleri, ilaçları kullandırmak saçma belki ama bence bir iki defa onlarında kullanmasını sağla ve her şeylerini aynen kendin gibi yıka sürekli ve değiştir.
Evet olmuyor malesef küçükler bide hep yanımda olmak istiyorlar haklı olarak.
Doktor krem sür demedi o yüzden kendi başıma bişey yapmak istemiyorum Kullanmadığımız bütün kıyafetleri posetlere bağlayıp kaldırcam. Zaten evden çıkmıyoruz kimseye bulaşmasın diye.
İnşAllah çabuk geçer canım ya.
Bide doktor ta biraz pire ısırığı na birazda uyuz a benziyor dedi. Yani ne olduğum bile belli değil.
Biri de tahtakurusu ısırmıştır dedi.
Kafalar karışık
Bi akrabamda uyuz varmış, sonradan öğrendik. Onun da hala geçmedi. Eğer uyuzsa ondan bulaşmış olabilir.
Ama 6 ay önce de apartman da pire vardı. Ama şimdi evde hiç görmüyorum.
Yani ikisi de olabilir, çok karışık.
Bana ne olduğu belli değil yani