Uyumayan bebek

original

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Mart 2012
1.012
2.079
333
doğumdan hemen sonra bile mis gibi uyuyan, uzun süredir gece bi defa kalkıp emip hemen uyuyan bi bebeğim var. Son üç haftadır nedenini çözemediğim bir şekilde geceleri inanılmaz huzursuz.. 1 de kalktık mesela hala ayaktayız, oyuncaklarla oynuyoruz🤦🏻‍♀️ Ben çalışıyorum bir de artık dayanamıyorum, akıl verin..

uyanınca biberon maması da yapıyorum, tok yatırıyorum olmuyor 😔

Atak gelmiştir büyüme atağı olur öyle şeyler. Kaç yaşında insaniz dert yok tasa yok bizde yatamiyoz üstelik benimde karnım tok

Atak gelmiştir büyüme atağı olur öyle şeyler. Kaç yaşında insaniz dert yok tasa yok bizde yatamiyoz üstelik benimde karnım tok
Atak bu kadar sürer mi ya.. huy olarak kalacak sanırım..
sizinki atak da değildir, yatın uyuyun imkanınız varsa.. kıymetini çok iyi anladım ben uykunun ☺️

doğumdan hemen sonra bile mis gibi uyuyan, uzun süredir gece bi defa kalkıp emip hemen uyuyan bi bebeğim var. Son üç haftadır nedenini çözemediğim bir şekilde geceleri inanılmaz huzursuz.. 1 de kalktık mesela hala ayaktayız, oyuncaklarla oynuyoruz🤦🏻‍♀️ Ben çalışıyorum bir de artık dayanamıyorum, akıl verin..

Bay bay damla var 🙏tamamen bitkisel .ancak bebeğin yaşı için uygun olmayabilir googleden bakınız. Yüzde yüz etkili

bizde oyleyiz canim bir saat oldu kalkali bıktım bende ne zaman biter bilmiyorum.

Bebeğiniz kaç haftalık

Cok normal seyler bunlar. Cocugunuz artik buyume davranislari gösteriyor daha cok huy degistirecek oldugu gibi kalmasini bekleyemeyiz. Esiniz yardim etmiyor mu?

Benim oğlum da 11 aylık. Daha önce uyku eğitimi vermiş miydiniz? Yoksa bu döneme kadar hep iyi uyuyordu ama yürüme deneyimleri emekleme deneyimleri ya da bizimki gibi her ikiside olmamasına rağmen totosunu yeni yeni kaldırma çabaları onların uykularını kaçırıyor. Bir de uyku gerileme dönemi bu dönem. Gündüz uyku sürelerini azaltmaya başlıyorlar bir süre gündüz toplam 3 saat bazen fazla bazen az geliyo. Bazen uyuduğu iki uykunun birini atlar.

Ben uyku eğitimi verdim uyku gerileme dönemi bittiğinde hemen düzeliyo tabi ben bu dönemlerde bile istikrarı asla bırakmadım. İstikrar ve tutarlılık çok önemli.
Eğer bugüne kadar hiç eğitim vermediyseniz başlayabilirsiniz. Sadece seçtiğiniz uyku eğitimi tekniğinin kitabını alıp okuyun bu işinizi çok kolaylaştırır. İnternette çok fazla doğru olmayan bilgi var. Ben tracy hogg un bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabını alıp okumanızı tavsiye ederim.

Cok normal seyler bunlar. Cocugunuz artik buyume davranislari gösteriyor daha cok huy degistirecek oldugu gibi kalmasini bekleyemeyiz. Esiniz yardim etmiyor mu?
Haklısınız mutlaka huy değiştirecek, ama gece saatlerce oturma huyu üzerimizde kalmasın diye derdime derman arıyırunuben de..
yarı yarıya paylaşamıyoruz ama hiç ilgilenmiyor değil.. mesela 5 te kalktığında kendisine havale etmiştim sonra 9a kadar uyumuşum pardon sızmışım ☺️

Benim oğlum da 11 aylık. Daha önce uyku eğitimi vermiş miydiniz? Yoksa bu döneme kadar hep iyi uyuyordu ama yürüme deneyimleri emekleme deneyimleri ya da bizimki gibi her ikiside olmamasına rağmen totosunu yeni yeni kaldırma çabaları onların uykularını kaçırıyor. Bir de uyku gerileme dönemi bu dönem. Gündüz uyku sürelerini azaltmaya başlıyorlar bir süre gündüz toplam 3 saat bazen fazla bazen az geliyo. Bazen uyuduğu iki uykunun birini atlar.

Ben uyku eğitimi verdim uyku gerileme dönemi bittiğinde hemen düzeliyo tabi ben bu dönemlerde bile istikrarı asla bırakmadım. İstikrar ve tutarlılık çok önemli.
Eğer bugüne kadar hiç eğitim vermediyseniz başlayabilirsiniz. Sadece seçtiğiniz uyku eğitimi tekniğinin kitabını alıp okuyun bu işinizi çok kolaylaştırır. İnternette çok fazla doğru olmayan bilgi var. Ben tracy hogg un bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabını alıp okumanızı tavsiye ederim.
Ben hiç uyku eğitimi vermedim, açıkçası çok ihtiyaç duymadım.. çok rahat bi bebekti.. son zamanlarda beni çok şaşırtıyor mutlaka okuyacağım ben de kitabı.. ben ağlatmalı yöntemi yapamam sanırım çünkü hiç dayanamıyorum..
iki gündür saatleri sabitlemeye çalışıyorum ve gece kalktığında oyuncaklara gitmiyoruz.. zor oluyor ama bakalım umarım geçer..

Ben hiç uyku eğitimi vermedim, açıkçası çok ihtiyaç duymadım.. çok rahat bi bebekti.. son zamanlarda beni çok şaşırtıyor mutlaka okuyacağım ben de kitabı.. ben ağlatmalı yöntemi yapamam sanırım çünkü hiç dayanamıyorum..
iki gündür saatleri sabitlemeye çalışıyorum ve gece kalktığında oyuncaklara gitmiyoruz.. zor oluyor ama bakalım umarım geçer..
Odasını karanlık yapın uyanınca kesinlikle ışığa çıkarmayın. İnsal rahat bir şekilde alışır

Benim oğlum da 1 yaşına girdi. 11 aylıkken ben de uykusuzlukla ilgili başlık açtım😂 Azı dişler çıktığı için saat başı uyanıyordu ama bizimki zaten uykuyu sevmeyen bir bebek. 1 yıldır şöyle 4-5 saat kesintisiz uyuduğu nadirdir. Sonra düşündüm 6. aydan beri diş çıkarıyor. Her dişte saat başı uyanıyor. Yani normal sanırım uzun süredir uyumaması çünkü 10 diş çıkardı toplamda. Azı diş çıktıktan sonra bu aralar 3 saat kesintisiz uyuyor diyordum ki alttaki iki azı diş yoldaymış😂
Yani uzun oldu biraz kusura bakmayın ama sizinki de diş olabilir ya da bu aylarda tam büyüdüğünü hissediyorsunuz. Bebekler büyüme döneminde uyku gerilemesi yaşayabilir. Bizimki diş çıkmasa da gece 2-3 gibi uyanır gündüz öğrendiklerini tekrar ederdi. 1-2 saat de uyumazdı. Yapıyorlar böyle şeyler bebişler.

Bebeğiniz 11 aylıkmış. Yeni bir beceri edinmek üzere.. Emeklemek, yürümek, tutunmak, kalkmak, belki ilk sözcükleri söylemeye başlamak.. ya da sizin gözle göremeyeceğiniz bilişsel bir sıçrama söz konusu..

İlaçlarla damlalarla uyutmayın çocuğu.. Normalde uyuyan bir bebekse yine uyur.

Sadece karanlık olduğunda uyunması gerektiğini sakince anlatın, ışıkları pek açmayın, heyecanını ve oyun isteğini köreltmeyin. Sıkıcı olun ama ilgilenildiğini hissetsin.

Artık edindiği o beceri neyse, onu içselleştirdiği zaman bu sıkıntı bitecektir.

Benim bebegimde 5 ayina yeni girdi ve bir aydir uykulari çok kötü gece 2 kere kalkarsi simdi 5 kere kalkiyo gunduz az cok bir duzeni vardi uyurdu guzel ama suan 20 dk uyu kalk yapiyo ve bir daha yatiriyoruz üstüne birde biz elde carsafta salliyoruz bütün gün sallamakla geciyo cok bozuk uykulari iki saat uyanik kalsin baya huysuzlaniyo uyutalim istiyo ama uykusuda baya kisa elde sallamakta çok kötü nasil birakacaz onuda bilmiyirum

Back