Böyle bir konuya bu soru ne alaka cidden. İnsanlar sırf konu açtı diye aile içi dinamiklerinin hesabını mı verecek buradakilereSiz tüm bunları yaparken baba kişisi ne yapıyor?
Eğer babası müsaitse ona göre bir çare düşünülürdü, o alaka. Gerilmeye gerek yok.Böyle bir konuya bu soru ne alaka cidden. İnsanlar sırf konu açtı diye aile içi dinamiklerinin hesabını mı verecek buradakilere
Bir de tummy time egzersizleri ver YouTube da örneği kafa tutuşu vs gelişmesi için, hep yatırmayı tavsiye etmiyorlar. Zaten o minicik hareketleri yapınca bile yoruluyorlarBeybi arkadaşın dediği gibi yapıyorum ben 3 ayı bitti… Mesela yediriyorum mamasını uykusu geliyor gibi ya gittiği yere kadar oynatıp oyalıyorum sonra uykudan bayılıyor zaten emziği versemde iki emmeden sonra atıyor…
Sana tavsiyem çocuğu oynat. Ben açıyorum müziği kucağıma alıp dans ediyorum konuşuyorum anlatıyorum bakıyor genele hübele gülüyoruz bir noktadan sonra ağlıyor uykusu geliyor buram buram çünkü sonra rahat oluyor.
Maşallah canım birden düzelmiş darısı bizim başımıza nasıl uyutuyorsunuz ?Bizim doktorumuz bebeklerin gündüz uyku rutini 45 dakikadır maksimum ama şanslıysan arkasından bir 45 dakika daha uyutabilirsin demişti normalmiş yaniben o süreçlerde uykusuzluktan kafayı yiyordum çünkü gece de asla uyumuyordu sabaha karşı 4 a5-6-7 de en fazla 2 saat uyurdu ama tam 6. Ayda düzene girdi. Birden çocuğa bir şey oldu güncelleme gibi bir şey geldi ve direkt gece uykusuna alıştı gündüzde 2 saat uyumaya başladı. Eğer bir yakınınız varsa sizi dinlendirbilecek yardım istemekten çekinmeyin bence.
Hepsini yapıyoruz. En son 2. Ay aşısında uyucu. Eve 11 buçuk gibi geldik kendi kendine emziği atıp dalmış 2 buçuk saat uyudu hiç uğraşmadım.Bir de tummy time egzersizleri ver YouTube da örneği kafa tutuşu vs gelişmesi için, hep yatırmayı tavsiye etmiyorlar. Zaten o minicik hareketleri yapınca bile yoruluyorlar
Cnm rabbim kolaylık versin, asla uyku eğitimini onaylamıyorum, suanda çok erken ve bebeğin annesine ,anne kokusuna muhtaç, biraz sabırlı olman gerekiyor, benim kızım da böyleydi biraz sabrettikten sonra bir rutin olusturabilmiştim, senin kokunu arıyor o yüzden sürekli uykusu bölünüyor, sana ait bir mendil bırak yanına emzikli destekle o şekilde daha uzun uyur, annelik delilik sabır istiyor, emin ol düzelecek bu günler geçici, kızım şimdi 1 yaşında ne çabuk geçmiş zaman simdi anlıyorum...Kızlar merhabalar. 3 aylık bebeğim var. İlk 40 gün içinde gündüz uykuları 2 saate yakındı. Memede uyurdu öyle alışmıştı. Sonra bi kaç kez emzikle uyuyunca memede uyumayı bırakıp emzikle uyumaya başladı. Emzikle uyusada kendisi emziği atıp gözü açık evre olan uyku evresine geçip sonra derin uykuya dalıyordu ara ara. Uyuyordu 2 saate yakın. Şimdi ne olduysa gündüz yarım aaatten fazla uyumuyor. Uyanıyor. Benim uğraşıp yarım saat derin uykuya dalana kadar başında beklemem lazım. Uyuyor emziği atıyor o evrede uyanınca tekrar emzik verip daldırıyorum. Bazen 5 bazen 20 kez emzik ver uyut uyan derken canım çıkıyor. Sonra yarım saat sonra uyanıyor yine.
Memede uyutmak daha sıkıntı sürekli uyumak için meme arasın istemedim heryerde memede uyutamam ama emzikle de böylemi uyuyor yoksa daha yenidoğan döneminde olduğu için mi ?
Ne yapayım bilemedim emziği bıraktırıp göğsümde mayıştırıp mı uyutsam sallayarak ? Normalde kucağımda mayışk yatağına bırakıyorun orda kapıyor gözlerini. Şaştım kaldım ne doğru ne yanlış bilmiyorum. Şuan gece uykusuna geçirmeye çalışıyorum mızırdana mzıırdana emzik ver at ver at uğraşıyorum. Ara ara gece üzsede genelde beslenmeye kalkıp geri uyuyor ya da mızırdandığında 3 5 dakkaya daldırıyorum. Gündüz sorun ne anlamıyorum. Dalana kadar uğraştıktan sonra uyusa 1 2 saat dicem normal o kadar uğraş ama yarım saat normal mi ? Aç değil 1 biberon sağılmış süt veripde uyuttuğumda da aynısını yapıyor. Eğitim mi versem emzik bıraktırıp küçük sanki belki 4. Aydan sonra düzelir bilmiyorum. Varmı emzikle uyutup bu sorunu yaşayan ? Çevremdekiler kısa uyuyor biz de emzikle uyuttuk uyurdu daha da uyanmazdı dalında diyorlar. Şaştım kaldım. Gündüz 20 30 dakkada hiçbirşey yapamıyorum dinlenemiyorum uyuyamıyorum. Biri geldiğinde biyere gittiğimde nefes alamıyorum. Uykusu geldiğinde yatırıyorum oda ısısı normal. Kundakta yapıyorum uyandırmasın kendini diye. Ne değişti şuan ?
Öncelikle başkalarının emzikle deliksiz uyuyan çocuklarına takılma .Kızlar merhabalar. 3 aylık bebeğim var. İlk 40 gün içinde gündüz uykuları 2 saate yakındı. Memede uyurdu öyle alışmıştı. Sonra bi kaç kez emzikle uyuyunca memede uyumayı bırakıp emzikle uyumaya başladı. Emzikle uyusada kendisi emziği atıp gözü açık evre olan uyku evresine geçip sonra derin uykuya dalıyordu ara ara. Uyuyordu 2 saate yakın. Şimdi ne olduysa gündüz yarım aaatten fazla uyumuyor. Uyanıyor. Benim uğraşıp yarım saat derin uykuya dalana kadar başında beklemem lazım. Uyuyor emziği atıyor o evrede uyanınca tekrar emzik verip daldırıyorum. Bazen 5 bazen 20 kez emzik ver uyut uyan derken canım çıkıyor. Sonra yarım saat sonra uyanıyor yine.
Memede uyutmak daha sıkıntı sürekli uyumak için meme arasın istemedim heryerde memede uyutamam ama emzikle de böylemi uyuyor yoksa daha yenidoğan döneminde olduğu için mi ?
Ne yapayım bilemedim emziği bıraktırıp göğsümde mayıştırıp mı uyutsam sallayarak ? Normalde kucağımda mayışk yatağına bırakıyorun orda kapıyor gözlerini. Şaştım kaldım ne doğru ne yanlış bilmiyorum. Şuan gece uykusuna geçirmeye çalışıyorum mızırdana mzıırdana emzik ver at ver at uğraşıyorum. Ara ara gece üzsede genelde beslenmeye kalkıp geri uyuyor ya da mızırdandığında 3 5 dakkaya daldırıyorum. Gündüz sorun ne anlamıyorum. Dalana kadar uğraştıktan sonra uyusa 1 2 saat dicem normal o kadar uğraş ama yarım saat normal mi ? Aç değil 1 biberon sağılmış süt veripde uyuttuğumda da aynısını yapıyor. Eğitim mi versem emzik bıraktırıp küçük sanki belki 4. Aydan sonra düzelir bilmiyorum. Varmı emzikle uyutup bu sorunu yaşayan ? Çevremdekiler kısa uyuyor biz de emzikle uyuttuk uyurdu daha da uyanmazdı dalında diyorlar. Şaştım kaldım. Gündüz 20 30 dakkada hiçbirşey yapamıyorum dinlenemiyorum uyuyamıyorum. Biri geldiğinde biyere gittiğimde nefes alamıyorum. Uykusu geldiğinde yatırıyorum oda ısısı normal. Kundakta yapıyorum uyandırmasın kendini diye. Ne değişti şuan ?
Olabilir mememde güzelce dalardı uzun uyurdu. Kucağımda da kolay dalıyor. Geçicekmi cidden?Cnm rabbim kolaylık versin, asla uyku eğitimini onaylamıyorum, suanda çok erken ve bebeğin annesine ,anne kokusuna muhtaç, biraz sabırlı olman gerekiyor, benim kızım da böyleydi biraz sabrettikten sonra bir rutin olusturabilmiştim, senin kokunu arıyor o yüzden sürekli uykusu bölünüyor, sana ait bir mendil bırak yanına emzikli destekle o şekilde daha uzun uyur, annelik delilik sabır istiyor, emin ol düzelecek bu günler geçici, kızım şimdi 1 yaşında ne çabuk geçmiş zaman simdi anlıyorum...
Annelik çok başkaymış. Onuda deneyeceğim. Böyle devam etmesinde bi kaç hafta çekerim dert değil. Bir de meme savaşı başladı. Ağlayıp çekiyor zorla emziriyorum bazen geğirince çıkarıyor fazla mı geliyor ? İlk başta uzun süre kalırdı meme de şimdi kısa olunca doymuyor diye düşünüyorum.Başına yakın bir yere giydiğin bir şey koyabilirsin, ya da üstüne örtebilirsin, anne kokusu da uykuyu uzatabilir.
Işık ediyor evet gözünü kapayınca daha rahat ama onuda açıyor bi süre sonraÖncelikle başkalarının emzikle deliksiz uyuyan çocuklarına takılma .
Büyüme atağı olabilir, ışık rahatsız ediyor olabilir, gündüz uyumayı sevmiyor olabilir. Elinizden geldiğince o uyur uyumaz yanına uzanın boşverin işi gücü. Bu süreçte eve misafir kabul etmemeye çalışın. Zamanla geçecektir.
Yok uyandığında gayet keyifli gülüyor yatağında uyutmaya çalışınca emziği atıp agu diyor sinirlerim bozuluyor
Geçecek tabikiOlabilir mememde güzelce dalardı uzun uyurdu. Kucağımda da kolay dalıyor. Geçicekmi cidden?
Ya bu 18.ayda ben bittim.Öğlen uykuları epeydir düzenliydi şuan uyutamıyorum bi türlü resmen direniyor uykuya artık bende bittim çok yorgunum inşallah tekrar düzelirGeçecek tabikiSabırlı ol , dünyaya alışmaya çalışıyor onun için de hiç kolay değil, gece gündüz kavramını öğreniyor bu yüzden de sık uyanıyor gündüzleri...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?