• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim uyanmıyor!

Mavilim001

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2020
309
258
103
30
Kızlar selam. Oğlum 14günlük yenidoğan. Sorun şu ki bütün gün uyuyor akşam uyanıyor 2saat uyanık kalıyor tekrar uyuyor sabaha kadar. Sabahtan 1-2 saat uyanık sonra yine uyku. Ben uyurken besliyorum zaten hafif ağlıyor emziriyorum uyurken emiyor ama uyumaya devam ediyor sonra. Doktora gittik sarılığı yok, kilo alımı iyiydi. Ama diğer oğlum hiç bu kadar uyumazdı. Başına gelen var mı? Bu kadar uyumasının başka ne sebebi olabilir?

Yeni Doğanlar 18 saatte kadar uyur gayet normal . Aslında uyumayanlar normal değil . Biz anormale o kadar alışmışız ki normal garip geliyor 😅😅 maşallah diyelim sizde dillendirmeyin normali o bacım, 😅

Benim oğlum da aynısıydı hatta bir gün emzirmek için bile uyandıramadık, baygın bir şekilde yatıyordu. Hemen hastaneye gittik tabii. Şekeri düşmüş, yenidoğan bebeklerde çok sık görülen bir şeymiş. Acilde şırıngayla ağzına şekerli su verdiler. Ertesi gün çocuk kendine geldi gözü açıldı, normal bir şekilde uyuyup emmeye başladı. Şekeri düşmüştür büyük ihtimal. Acildeki doktor bu durumu bir daha yaşarsak evde kendimizin de verebileceğini söyledi, şükür yaşamadık. Siz de evde uygulamayın bir doktora gösterin, parmağından ufak bir kan alıp şekerine bakıyorlar hemen anlaşılıyor zaten

Yeni Doğanlar 18 saatte kadar uyur gayet normal . Aslında uyumayanlar normal değil . Biz anormale o kadar alışmışız ki normal garip geliyor 😅😅 maşallah diyelim sizde dillendirmeyin normali o bacım, 😅
Ben doktora götürüp çok uyuyo dediğimde doktor ne güzel bunun için hastaneye mi gelinir dedi😂 ben ilk oğlumdan sonra bunun için eğitim araştırmalarda bile gezebilirim diyemedim🥲😂

Benim oğlum da aynısıydı hatta bir gün emzirmek için bile uyandıramadık, baygın bir şekilde yatıyordu. Hemen hastaneye gittik tabii. Şekeri düşmüş, yenidoğan bebeklerde çok sık görülen bir şeymiş. Acilde şırıngayla ağzına şekerli su verdiler. Ertesi gün çocuk kendine geldi gözü açıldı, normal bir şekilde uyuyup emmeye başladı. Şekeri düşmüştür büyük ihtimal. Acildeki doktor bu durumu bir daha yaşarsak evde kendimizin de verebileceğini söyledi, şükür yaşamadık. Siz de evde uygulamayın bir doktora gösterin, parmağından ufak bir kan alıp şekerine bakıyorlar hemen anlaşılıyor zaten
Ama o yetersiz beslenmeden olmaz mı? Ben güzel beslediğimi düşünüyorum ama bilemedim ki olabilir mi. P.tesi sağlık ocağında randevum var orda yaparlar mı acaba yada bi sorun olur mu ki o günü beklemem bilemedim şimdi🥺

Oğlum kedi misali uyanmazdı günde 14-16 saat bıraksan uyurdu . 3 saat arayla alarm kurar uykusunda emzirirdim 😀 korkmayın alışılmışın ötesinde olduğu için telaş yapmışsınız belliki siz ama yapmayın normal olan bu zaten 😀

Ama o yetersiz beslenmeden olmaz mı? Ben güzel beslediğimi düşünüyorum ama bilemedim ki olabilir mi. P.tesi sağlık ocağında randevum var orda yaparlar mı acaba yada bi sorun olur mu ki o günü beklemem bilemedim şimdi🥺
Yetersiz beslenmeden olur . Uyardığınızda uyanıyorda sıkıntı yok . Baygın yatar emme gücü olmaz şekeri düşen çocuğun zaten

Ben doktora götürüp çok uyuyo dediğimde doktor ne güzel bunun için hastaneye mi gelinir dedi😂 ben ilk oğlumdan sonra bunun için eğitim araştırmalarda bile gezebilirim diyemedim🥲😂
Ay benimki ilk doğduğunda 1 saatte 1 uyanıyordu 1 aylıkken 12 saat uyumadığını bilirim gazdan Allah yaşatmasın

2 saatte bir emziriyordum sabah akşam ama demek ki yeterli gelmemiş şekeri düşmüştü. Panik yapmak için söylemedim aklınızda bulunsun belki ondan kaynaklanıyordur diye. Bence sağlık ocağına gittiğinizde doktora bi söyleyin şekeri düşmüş olabilir mi diye doktor mutlaka anlar, yönlendirir ona göre

benim kızım da ilk bir ay bu şekilde çok uyudu, günün 1-2 saati anca gözlerini açık görebiliyorduk. 3 saatte bir emme saatinde mıkırdanırdı emip devam ederdi uykuya 😂 bir aydan sonra önceki sessizliğinin hakkını vermeye başladı tabi. Beslenmesi iyiyse endişelenmeyin bence, yenidoğan kendini anne karnında hissediyor hala o yüzden bu şekilde oluyor

Dr gitmişsiniz her şey iyi demiş. Annem şey der yeni doğanların bir yeri agriymiyorsa bir rahatsızlığı yoksa uyur. Benimde oğlumda daha hastaneden çıkmadan hep uyuyordu yanimdakilerin bebekleri ağlıyor uyanıyor falan. Çocuk Dr götürdüm bebegim ağlamıyor uyanmıyor sadece uyuyor diyerek. Herseyine baktı gayet iyi dedi ve güldü herkes uyumuyor ağlıyor diye geliyor sen ağlamıyor diye geliyorsun demişti. O günün akşamı başladı ve bu gun 1 yaş günü hala uyumuyor o gün bu gündür anamı ağlatıyor 😅 yani seninkide uzun sürmez başlar mesayiye o yuzden tadını çikar 😅

Benimki de ilk 40 gün falan çok güzel uyudu, bi daha uyumadı 😂😂😂😂
Hatta burada biri de vardı böyle konu açmış baya süre önce ona yazdım uyumuyor diye yazarsın yakında dedi, haklı çıktı hahahahah

Kızlar selam. Oğlum 14günlük yenidoğan. Sorun şu ki bütün gün uyuyor akşam uyanıyor 2saat uyanık kalıyor tekrar uyuyor sabaha kadar. Sabahtan 1-2 saat uyanık sonra yine uyku. Ben uyurken besliyorum zaten hafif ağlıyor emziriyorum uyurken emiyor ama uyumaya devam ediyor sonra. Doktora gittik sarılığı yok, kilo alımı iyiydi. Ama diğer oğlum hiç bu kadar uyumazdı. Başına gelen var mı? Bu kadar uyumasının başka ne sebebi olabilir?
Benim bebeğim de öyleydi uzamış sarılıktan kaynaklı yenidoğan döneminde uyandıramazdım besleyemediğim için de oturup ağlardım ama şu an 7 aylık oldu hala uykuyu çok seviyor demek huyu öyle

Back
X