- 13 Mart 2023
- 1.896
- 1.109
- 48
- Konu Sahibi Bana Diyor Nau Nau
-
Ya uyku çok önemli yetişkinde psikiyatrik rahatsızlık yapıyosa çocuğa neler yapmaz. Bence bi uzman görsün yaniBen verdim uyku için ilaç, zehir vermişim gibi tepkiler geldi tabii
Kâr-zarar hesabı yapılır, mantıklı olan yol izlenir.
yanınızda uyumak istiyor olabilir mi?20 aydır kendimi böyle avutuyorum
Ağrıso vardır annesi
Sancısı vardır annesi
Dişi çıkıyor kıyamam
Atak dönemi kıyamam
Kabullendim artık huy bu.
Bebeginiz gece emmegi alışkanlık haline getirince siz de kestiginiz için ondan sık uyanıyor olabilir ..Uyumadan once karnını ıyice doyurun..gündüz de açık havada bolca oynatin yorulsun iyice..izin alsanız iyi olur aslında..uykusuz size de yazık..ya da anneniz gelip destek olsa sizeMemeyi saatlere oturttu.
Öğünlerden sonra ve de uykudan sonra emzirmeye başladım
Bizimki de meme bağımlısı oldu
Bu da etkiledi bencd
Yalnız değilizseni o kadar ama o kadar iyi anlıyorum ki inan. kızım 2 buçuk yaşında. 40 ı çıktıktan sonra asla düzenli uykusu olmadı. asla derken çok ciddiyim asla. dakik biriyim, gündüz uykusuna, yeme içme saatlerine de çok özen gösteririm. ama benim kızım uyku sevmiyor bunun başka açıklaması olamaz.
gece uyandığında da sadece babasını istiyor o geri uyutacak kucağına alacak falan. eğer eşim görevdeyse ya da nöbetteyse vay başıma gelenler evde kopan kıyameti anlatamam. beni zerre gözü görmüyor.
dişiydi gazıydı derken bu zamana kadar getirdim artık ne zamam düzelir bilmiyorum.
aynısını annem bana diyor. akşam yatırıp sabah zorla kaldırırdım sizi böyle bebek görmedim der kızım için.
Çocuk doktoruna götürdünüz mü? Gündüz uyuyor mu? Toplam ne kadar uyuyor? Belki ufak bi uyku ilacına ihtiyaç vardır ama durum psikolojik de olabilir çocuktaki. Bir de bol bol felak nas okuyun çocuğa yastığının altına minik bi Kur'an koyun huzursuzlanmaz bu kadar. Çocuk ayrılık kaygısı da yaşıyor olabilir çalışıyormuşsunuz belki hazır değildir sizden ayrılmaya, ya da farklı bir durumu vardır bir de uzman görsün 20 aydır böyleyse çocuk duymadan regresyona giriyor belli ki. Benim yeğen de böyleydi bi uyku şurubuyla her şey düzeldi desem
yanınızda uyumak istiyor olabilir mi?
Bebeginiz gece emmegi alışkanlık haline getirince siz de kestiginiz için ondan sık uyanıyor olabilir ..Uyumadan once karnını ıyice doyurun..gündüz de açık havada bolca oynatin yorulsun iyice..izin alsanız iyi olur aslında..uykusuz size de yazık..ya da anneniz gelip destek olsa size
Kızım böyleydi kolikti.ne gündüz ne gece uyumazdi.maksimum kırk dakika uyusa çok uyumuş derdim.surekli kalkar süt içer uyurdu aglamazdi ama illa uykumu bolerdi.ne zamanki sütten kestim gece uyanmalari bir anda bitti.
Bu anlattığınız benim oğlumun rutiniTüm yorumlara bakamadım yazıyorum:)uyguluyorsunuz eminim.ben çocuklarımı ayağımda salamaya alıştırdım.uyumadigi zaman eşim ayağımda salamama izin vermezdi.çocuklarla uyku öncesi oynar aktif oyunlar egzersizler neler neler:))baya bitkin düşerlerdi.sabaha kadar derin.iki çocuğum da böyle yapıyorduk.kızım gündüz uykusunu bıraktık bazen uyuduğu zaman gece uykusu yorulmasa uyumaz.eşim parka götürür evde oynar baya faydasını gördüm.sizin bebeğiniz biraz farklı uyumayan yapıda inşallah bir çözüm bulursunuz
Not olarak ekledim bunu
12 14 arası 2 saat uyur genelde
Gündüz uykusu iyi
Gece bişi kaçıyor içine
Şu an uyuyor mesela
Ama yatsam mı bilmiyorum
3 4 dk sonra uyanacak çünkü
Tüm dert meme miMerhaba hanımlar
Meme için sık uyandığını düşünüyordum. Konuyu açtığım gece gece emzirmesini bırakmaya karar verdim. Gece meme vermediğim için uyanma sıklığı 3e düştü. Onda da yokluyor bir meme diyor. Yok diyorum uyutuyorum. Direnci kırıldı gibi.
Sabah mesela 7de uyandı. Normalde meme verirdim beraber 8e 9a kadar uyurduk. Dün ama vermedim. Önce kahvaltı sonra meme dedim. Vermediğim için uyumadı. Ağlama krizi olmasın diye hemen kaldırdım. Günaydın dedik. Kahvaltı yaptık vs.
Sonra memesine kavuştu
sizin bebiş daha küçuk koku ariyo uyuturken yanina o an uzerinizde olan bir kiyafeti cikarip koyun, çocuklar derin uykuya nasil gececeklerini bilmedikleri icin bu kadar çok uyaniyorlar 4 5 aylık olana kadar bu konuda arastirmalar yapin derim.Konuyu okuyunca ciğerim sızladı. Bebeğim 37 günlük. Uyutuyorum maksimum 15 dakika sonra sallamam ya da pışpış yapmam gerekiyor. Bu yüzden de uykusuzuz sürekli. Acaba huy mu sizinki gibi. Allah yardımcımız olsun. Çok zor gerçekten.
meme bıraktırma zor gerçekten..Ben de 2 yaş civarı bıraktım..ayni şeyleri yaşadım..ilk bebekte aynı şeyleri yaşarken sağlık sorunundan 1 gece hastanede yatmıştım...annem 1 gece baktı bebeğe ..döndüğümde bebeğim meme aramadı bir daha..siz de belki 1 gece uzak kalmayı deneyebilirsiniz...ikincisinde de salça v.s kullandım, bebek gece memeyi aradığında yanında uyuyup memenin kokusuyla uykuya dalardıMerhaba hanımlar
Meme için sık uyandığını düşünüyordum. Konuyu açtığım gece gece emzirmesini bırakmaya karar verdim. Gece meme vermediğim için uyanma sıklığı 3e düştü. Onda da yokluyor bir meme diyor. Yok diyorum uyutuyorum. Direnci kırıldı gibi.
Sabah mesela 7de uyandı. Normalde meme verirdim beraber 8e 9a kadar uyurduk. Dün ama vermedim. Önce kahvaltı sonra meme dedim. Vermediğim için uyumadı. Ağlama krizi olmasın diye hemen kaldırdım. Günaydın dedik. Kahvaltı yaptık vs.
Sonra memesine kavuştu
Ah ah benim kizimda böyleydi akşam 11.00 yatardi bende 12.00 de yatardim yataga adimimi atar atmaz kalkardi bazen tam uykuya dalmak üzere olurum uyanirdi kalkardim ayagima alirdim yok gözler cin gibi olurdu doktora götürdüm .53 kilodan 44 kiloya düşmüştüm artik .doktor bitkisel ilaclar verdi .oda fayda etmedi dayanilcak gücüm kalmamişti bunlari yaşarken kizim 1.veya 2 yaşindaydi.hoş şuan 5 yaşinda gecede 2 defa kalkar yanima geliyor o uykuya dalana kadar ayaktayim .yani maalesef annelerin büyük problemi cocugun uykusu belli zamandan sonra normale döner .gündüzleri yorun onu .eşim kizama akşamlari sürekli masaj yapardi yorardi onu ayaklarini kaldirip indirirdi yorulsun diye .cünkü care ariyorduk artik :)Hanımlar selam
Bu konuyu cidden hüngür hüngür ağlayarak yazıyorum
20 aylık bu çocuk
Uyumuyor
Uyumuyor
Günlerdir mahvolduk
Uyumuyor. Artık sinir krizi geçirdim bu gece.
Kaç gün yaşayabiliriz uykusuz?
Uyku eğitimi denedik olmadı
Başka yöntemler denedim 3 gün oluyorsa sonra olmuyor. Hemen çözüyor olayı
Bu geceki şu ana kadar olan durumu yazayım.
20.00de uyudu.
23.38de uyandı. Sonrası kabus
00.09a kadar tam 4 kez uyudu ve uyandı
Mala döndüm. Uyusam mı uyumasam mı bilmiyorum. Maksimum 12 13 dk da bir uyanıyor.
Gerçekten kendi kaldırıp atasım var yerlere.
00.10dan sonrası daha da kabus
Uyumadı. En son sinirle yaktım evdeki tüm ışıkları
Oturdu biraz. Sonra yatağa götürdüm
Patpat ile ninni söyledim
01.45 - 01.56 arası 11 dk uyudu yetmiştir ona danırım
Şu an kabus devam ediyor
O uyuyor ama beni uyutmuyor
001.50-2.07 arası 3 kez mızıkladı.
Hepsinde pışpış yapmak zorunda kaldım.
Yani yatağa yatsam 3 4 dk uyku hakkım var resmen
Tükendim
Sahada çalışıyorum. Yol yspıyorum. Uyuklaya uyuklaya
Dün gece de eşimle ben 2.5 saat uyuduk toplam. İkimizi de uyutmadı. Bi baba diye kıyameti koparıyor bir anne diye. Ne uyku uyuduk ne uzandık.
Bu kesinlikle atak diş vs değil. Biz 20 aydır böyleyiz. Bu başka bişi.
Algılarım kapandı. Kafam basmıyor artık. Bu satırlaro yazarlen yine mızmızmız
Mıkırdadıkça sinir basıyor beni yemin ederim.
O kadar gerginim ki
umutt var mı? Düzelecek mi? Nolur bir şey söyleyin
Not: gündüz uykusu ayına uygun. Uyku uyanıklık sürelerine birebir dikkat ediyorum
Süt koysam daha iyi galiba çünkü saat başı emiyoruz hala:))sizin bebiş daha küçuk koku ariyo uyuturken yanina o an uzerinizde olan bir kiyafeti cikarip koyun, çocuklar derin uykuya nasil gececeklerini bilmedikleri icin bu kadar çok uyaniyorlar 4 5 aylık olana kadar bu konuda arastirmalar yapin derim.
bebekler her zaman aç oldugu icin emmezler, koku ararlar duzenli emzirin tabi ama uyuturken bu yontemi deneyin bir benceSüt koysam daha iyi galiba çünkü saat başı emiyoruz hala:))
40 dakika kadar mızıklanmadan uyudu tişörtümle. Ama şunu anladım esas sorun gaz sancısı girmesi. Ne yaptıysak geçmiyor bubebekler her zaman aç oldugu icin emmezler, koku ararlar duzenli emzirin tabi ama uyuturken bu yontemi deneyin bir bence
Not olarak ekledim bunu
12 14 arası 2 saat uyur genelde
Gündüz uykusu iyi
Gece bişi kaçıyor içine
Şu an uyuyor mesela
Ama yatsam mı bilmiyorum
3 4 dk sonra uyanacak çünkü
Hanımlar selam
20 aylık bu çocuk
Uyumuyor
Uyumuyor
Günlerdir mahvolduk
20.00de uyudu.
Mala döndüm. Uyusam mı uyumasam mı bilmiyorum. Maksimum 12 13 dk da bir uyanıyor.
Şu an kabus devam ediyor
Tükendim
Dün gece de eşimle ben 2.5 saat uyuduk toplam. İkimizi de uyutmadı. Bi baba diye kıyameti koparıyor bir anne diye. Ne uyku uyuduk ne uzandık.
O kadar gerginim ki
Not: gündüz uykusu ayına uygun. Uyku uyanıklık sürelerine birebir dikkat
Bitkisel damla denediniz mi? Bay baydı galiba ismi.Hanımlar selam
20 aylık bu çocuk
Uyumuyor
Uyumuyor
Günlerdir mahvolduk
20.00de uyudu.
Şu an kabus devam ediyor
Tükendim
O kadar gerginim ki
Not: gündüz uykusu ayına uygun. Uyku uyanıklık sürelerine birebir dikkat ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?