Uykusuzluk sorunu lütfen yardım edinn

fridakahrolduu

Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2022
218
-73
24
Merhaba hanımlar kızım 7,5 aylık yaklaşık 2 aydır uyku sorunu yaşıyoruz gece 3 te uyanıyor sabah 7 ye kadar uyumuyor her şeyi deniyorum ama yok yani çok kötüyüm artık duzenim kalmadi yoruldum psikolojik olarak da çok etkiliyor sinirlerim bozuldu lütfen yardım edin fikir verin ne yapmam lazım uyuması için şimdi en son odadan çıktık TV nin başına geldik hâlâ uyumaya niyeti yok

Merhaba hanımlar kızım 7,5 aylık yaklaşık 2 aydır uyku sorunu yaşıyoruz gece 3 te uyanıyor sabah 7 ye kadar uyumuyor her şeyi deniyorum ama yok yani çok kötüyüm artık duzenim kalmadi yoruldum psikolojik olarak da çok etkiliyor sinirlerim bozuldu lütfen yardım edin fikir verin ne yapmam lazım uyuması için şimdi en son odadan çıktık TV nin başına geldik hâlâ uyumaya niyeti yok
Merhaba çözüm olarak instada bi bayan var hatta geçen gün konuştum ama benim bebeğim 1 aylık olduğu için başlayamadım. Uyku eğitimi veriyor ismi aglatmayananne...eğitim almazsanız bile ona bi yazın çünkü o kadar güzel cvpliyor ki çok ilgili neler yapabileceğimizi söylüyor. Sonra yeterli gelmez ise başlayalım derseniz o zaman ücretli eğitim veriyor ve bebek duzen oluşturana kadar sizi bırakmıyor. Bana da denk geldi o sayfa ama iyi ki denk gelmiş 3 aylık olunca en erken oluyormuş egitim

Evet izliyor lütfen bunu yadirgamak yerine bu uyku düzeni hakkında fikriniz varsa verebilir misiniz
Bu saatte gece uykusunun gelişiminin en verimli vaktinde ekrana maruz bıraktığınız bebek ne yaparsanız yapın uyumaz
Bebeğinize zarar vermek yerine başka birşey yapın

Bu saatte gece uykusunun gelişiminin en verimli vaktinde ekrana maruz bıraktığınız bebek ne yaparsanız yapın uyumaz
Benim bi arkadaşım var story atıyor gecenin 1inde 6 yaşındaki çocuğuna yemek yediriyor, bazen elinde tabletle story atıyor...ben de icimden diyorum napiyosun sen diye ama bisi desen olmuyor. sanırım cocuk uyumayınca artık ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Baska bi arkadasim 5 yasindaki cocugunu her gece 3 kere wc ye kaldiriyor. Dedim ki wc si gelsin diye wc de beklemektense kaldirma gece belki cocuk cis yapmayacak alistiriyosun..demez olaydim. Neler dedi.Bi de belki gunduz çok uyuduğu için konu sahibinin bebeği gece uyumuyordur baya uzun saati çünkü

Merhaba bebeğiniz aşırı uyarana maruz kaldığı için uykuları bölünüyor. Beyin gelişimi açısından ve hormonları açısından ekran süresini azaltarak yok etseniz aynı zamandada uyandığında hemen hareketli bir ortama götürmek yerine karanlıkta ya da loş bir ortamda bulundursanız çok iyi olur. Bunun dışında gündüz uykularının düzeni sabah kaçta kalktığı d vitamininide erken saatlerde vermeniz sürece etken olabilir

Merhaba çözüm olarak instada bi bayan var hatta geçen gün konuştum ama benim bebeğim 1 aylık olduğu için başlayamadım. Uyku eğitimi veriyor ismi aglatmayananne...eğitim almazsanız bile ona bi yazın çünkü o kadar güzel cvpliyor ki çok ilgili neler yapabileceğimizi söylüyor. Sonra yeterli gelmez ise başlayalım derseniz o zaman ücretli eğitim veriyor ve bebek duzen oluşturana kadar sizi bırakmıyor. Bana da denk geldi o sayfa ama iyi ki denk gelmiş 3 aylık olunca en erken oluyormuş egitim
Teşekkür ederim Instagram kullanmıyorum ama bi bakmamda fayda var aslında uyku eğitiminde de bebeği çok ağlatıyorlar ya kıyamıyorum ama son çare olarak denemek zorunda kalmam inşallah

Ne yapayım lütfen bilmiş bilmiş boş şeyler yazmayın bende istiyorum ve biliyorum ki gelişiminin en verimli olduğu saatte uyusun güzelce ama uyumuyor ben 6 saat boyunca gece yarısı ne yapabilirim oynuyorum masaj yapıyorum karnını doyuruyorum rutin işlerimi yaparken yanımda onunla ilgileniyorum ama bu az bir saat dilimi değil maalesef sevdiği bebek sarkilarini açıp bakıyoruz TV ye 30 dk veya 1 saat

Benim bi arkadaşım var story atıyor gecenin 1inde 6 yaşındaki çocuğuna yemek yediriyor, bazen elinde tabletle story atıyor...ben de icimden diyorum napiyosun sen diye ama bisi desen olmuyor. sanırım cocuk uyumayınca artık ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Baska bi arkadasim 5 yasindaki cocugunu her gece 3 kere wc ye kaldiriyor. Dedim ki wc si gelsin diye wc de beklemektense kaldirma gece belki cocuk cis yapmayacak alistiriyosun..demez olaydim. Neler dedi.Bi de belki gunduz çok uyuduğu için konu sahibinin bebeği gece uyumuyordur baya uzun saati çünkü
Gündüz de az uyutuyorum ama sabah 8 gibi uyudugunda bende yatıyorum ve o kadar yorgun oluyorum ki öğleden sonra 1 e kadar uyuyoruz uyanınca hemen bebeğimi de uyandiriyorum akşam da az uyutuyorum düzene binsin uykusu diye ama bana mısın demiyor inanın ben ne yapayım gece yarısı 6 saat boyunca illa ki sevdiği bebek sarkilarini açıp bakıyoruz 30 dk da olsa oyalıyor en azından masaj yapıyorum karnını doyuruyorum rutin işlerimi yaparken yanımda onunla ilgileniyorum ama yok işte

Merhaba bebeğiniz aşırı uyarana maruz kaldığı için uykuları bölünüyor. Beyin gelişimi açısından ve hormonları açısından ekran süresini azaltarak yok etseniz aynı zamandada uyandığında hemen hareketli bir ortama götürmek yerine karanlıkta ya da loş bir ortamda bulundursanız çok iyi olur. Bunun dışında gündüz uykularının düzeni sabah kaçta kalktığı d vitamininide erken saatlerde vermeniz sürece etken olabilir
D vitaminini erken vermiyordum onu da deneyim inanin bu dediklerinizin hepsini yapıyorum beşiğinde kalıyor bir süre ağlamıyor uyanık bekliyor sonra huysuzlanmaya başlıyor mecbur kalkıyorum emziriyorum su veriyorum uyumuyor yine de biraz bekliyoruz ve kalkıyoruz mecbur

Çok basit gündüz uykusu nasıl 7 den sonra kaça kadar uyuyor gün içinde kaç uyku yapıyor.gece uykusu kaçda başlıyor. Gün içinde de TV yi açıp seyrediyor mu? . bunların hepsi Uyku sorunu oluşturuyor. İlk önce ekranı vermeyi bırakın. Onun yerine kitap alın bol bol gösterin. Kelime kartlari alın söyleyin verin eline incelesin. Sonra uyku uyanıklık sürelerine göre uyku düzeni ve rutini oluşturun. Uyku rutininden kastın beslenme banyo masaj beyaz gurultu veya ninni şeklinde kendinize göre. Bebeğiniz bunları hergun yapınca uyku vakti geldi şeklinde algılayacak. Bu biraz zaman alır ama emin olun alışır. Gündüz 2 veya 3 uyku olacak şekilde gündüz uku saatlerini hergun aynı saatlerde yapın. Ve 1 saat uyumadan odadan çıkarmayın uyaran vermeyin uyumasada devam edin nasıl uyutuyorsaniz destekleyin. Gece uykusuna en geç 20.30-21.00olacak şekilde yatırın. Sabah da bu satlerde yatakdan mutlaka çıkın.. 2.bucuk 3 saat aralıklarla uykusunu ayarlayın gündüz son uykusu şekerlemesi o en geç 18 de uyandırın. .uyku düzeni bu şekilde olmalı. Büyüme hormonu salgıladığı saatlerde TV ile uyusturmayin ufacık beynini . Sonra siz uzuleceksiniz gene . Yoksa bize ne ? Uyaran eksikliği konusamama geç konuşma dikkat eksikliği bunlarla uğraşmak zorunda kalacaksınız. Siz bebeğinize zaman ayırın stres yapmayın.

Son düzenleme:
Gece uykusuna daha geç yatırın. Gündüz muhakkak dışarı çıkarın. Üçte uyanıyorsa 9 gibi falan mı uyuyor misal bir saat sonra kaldırın. Gece 12 civarı uyusun 6-7 gibi kalkarsınız. Bir kaç gün sonra bu düzen oturur.

D vitaminini erken vermiyordum onu da deneyim inanin bu dediklerinizin hepsini yapıyorum beşiğinde kalıyor bir süre ağlamıyor uyanık bekliyor sonra huysuzlanmaya başlıyor mecbur kalkıyorum emziriyorum su veriyorum uyumuyor yine de biraz bekliyoruz ve kalkıyoruz mecbur
Günlük rutininizi yazar mısınız? Kaçta güne başlarsınız? Kaç tane uyku yapar? Ne kadar uyur? En son uykusundan saat kaçta kalkar. Yanlış anlamanızı istemem ama yardımcı olmak istiyorum bunaldığınızı biliyorum anlıyorum fakat tv seçeneğini çocuğunuza sunan sizsiniz ortadan kaldırabilecek olan da sizsiniz. Tv yi açmak yerine uyanıp huzursuzlandığında loş ortamda oyuncaklarını koyun onlarla oynasın. Ve evet d vitamini sabah erken saatlerde verirseniz hem emilim açısından hem de uykuyu bozmaması için iyi olur.

Geceniz gündüz olmuş yavaş. Yavaş çekin geriye . Yanlış bir düzende kısır döngüye girmisiniz. Siz bebeğe degil bebek size ayak uyduracak. Lütfen uyku uyanıklık sürelerine göre uyku düzeni oluşturun. Gündüzde dışarı çıkın 15 dk da olsa .Gözünüzde çok büyütmeyin bebeğiniz sizden hızlı ayak uyduracak emin olabilirsiniz. Uyku uykunun mayasidir gündüz 3-4 saat gece 10-11 saat uyuması lazım.
8 de uyudugunda 10 da kaldırın . Bu 1. Gündüz uykusu olsun
13 de uyutun 14de kaldırın 2. Uyku
16 uyutun en geç 18 de kaldırın3. Gündüz uykusu şekerleme
bu satlerde oynama olabilir aşağı yukarı yani.
20.00-21.00 de gece uykusuna yatırın. Bir kaç gün zorla uyum çabuk sağlar sabahda 7-8 en geç 9 kaldir.
Bebek sarkilarinida dinlemesinde sakınca yok siyah ekran şeklinde açabilirsiniz. F fridakahrolduu

Yukarıdaki arkadaşlara katılıyorum. Sanırım tek başınıza bakıyor ve destek bulamıyorsunuz. Kendinize ayıracak vaktiniz yok belkide. İçinde bulunduğunuz şarttan çıkış noktanız da sizsiniz. Madem size yardım eden yok size siz destek olacaksınız. Önce bi bakış açınızı değiştirip bakmaya çalışın göreceksiniz ki her şey kolaylaşacak. Bebeğinizin ihtiyaçlarına karşılık verip onu anladığınız anda ikiniz bir uyum içinde olacaksınız. Her zaman değil tabi düzenler değişecek dönüşecek zorlu günler geceler olacak ama annesiniz pes etmek yok. Hepsi o ve onun güzel geleceği için. İlk adımı atın ekranı hayatınızdan çıkarın. Sabah uyanın güzel bir kahvaltı yapın birlikte sonra ilk uykusunu uyutun. Uyanınca bi çıkın hava alın size de iyi gelecektir. Sonra öğle uykusu yaptırın. Akşam da güç bulursanız bir kere daha çıkarırsınız. Belki bu çok fazla ama içinden çıkamadığınız anlarda tv ye sarılmaktansa evden çıkmak en güzeli. Bir kere bile çıksanız yeter. Temiz hava ve dışarıda olmanın bebeğinize ve size kesinlikle iyi geleceğini düşünüyorum. Uyku sürelerindede işlerinizi ve kendinize ait vakti ayırırsanız göreceksiniz çok daha kolay olacak.

bazen benimki de uyuyamıyor. 3-4 günde bir. dişten dolayı olduğunu düşünüyorum.
hanımlar o aralıkta uyanık kaldığında ne yapmalıyız? bir defasında odada tutmaya çalıştım karanlıkta ama durmadı tabi ki 1 saat zor dayandık. salona geçip ışığı açıyorum mecburen. ama odamızda karanlıkta mı kalmalıyız?

ben de bir türlü düzen oluşturamadım maalesef. araya diş girince kıyamadım da. şimdi yine geç yatıyor ama en azından gece sadece emip geri uyusun istiyorum. herhalde bebiş bakmanın en zor kısmı uyku.
sanırım epey de mizaçla doğuyorlar. yani bazen ne yaparsan yap olmuyor bazen…

Bu aralar ne çok bebeğine TV izleten anne konusu okuyoruz. Lütfen napayım diye atarlanmak yerine konunun ciddiyetinin farkında olun. O yaşta bebeğe uyusun diye alkol veriyor musunuz hayır, aklınızdan bile geçmez hatta dimi,işte TV de böyle olmalı. O yaşta bebekler için çok ama çok zararlı bisey. Olası sonuçlarıyla da yine siz ugrasacaksiniz üstelik. Aglatmadan uyku eğitimi veren bir sürü eğitmen var. Basedemiyorsaniz destek alın lütfen

X