Uyku tutmadi..

Kesinlikle katılıyorum tüm söylediklerinize ayrıca kızın düğünü yaklaştıkça annesini daha çok arzuluyor kendini daha yalnız , daha kötü hissediyordur. Sanirim konusahibi, kızın haddini bilmedigini ve alttan alttan o evde sığıntı olduğunu düsünüyor... olayı bukadar abartmaya gerek yokmus. O kadar bekleyeceğine mamayı yukarı çıkarıp verseymis. Mira açıktı diye. .. hiç yaşına uygun olgunlukta davranmadigi gibi yenge konumunuda ezmis geçmiş. Tabi ki nişanlı evlilik yolunda bir genç kızın tavrıda çok cirkin, saygısız ca yengeye döverim demekte ne demek, buda kendini durumundan dolayi haklı cikarmaz. Bence konusahibi mesafesini koyup üzerine düşeni yapmalı nisanada düğünede gidip eşini yüceltmeli insanlar icinde.
Yazdıklarınızın her kelimesine katılıyorum.Görümcenin tavrı çirkin ama belli ki hayli sorunlu bir kız.Konu sahibi biraz abla gibi yaklaşsa daha sonra sakin bir dille uyarsa belki bı kadar büyük olay çıkmayacaktı.konu sahibi belli ki dolmuş ve sabrı taşmış.biraz empati yapabilse ne kendisi uykusuz kalacak ne de gerilim bu kadar tırmanacaktı.

Yapi meselesi boyle bi kaarakterim var benim bu olaylari yasamamk icin tsmamen bagimi koparmam gerek. Hani esimin kardesi evet ama esim.dahi eve geldigi gunden beri konusmamis kendisiyle banada hep onunla konusma samimi olma der kinusmami istemezdi bende onun bi sucu yok hani yetim diyiphep iyiligini dusundum acidim belkide sevgi degildi bendeki bilemiyorum yaa
Demek kı esınızde cok ıyı bır ınsan degıl
sen ya da esınde pat dıye olebılırsınız cocugunuza bu gozle bakılması hos mu sızce?
koca koca ınsanlar bırde sıze konusma demıs 8 yasındakı cocukla esınız konusmadıysa eger yetım dıye , sızın uzerınıze yurumesınıde kocanızın tavrına sayıverın oyleyse
ayıp utanmadan yazmıssınız bırde

Siz davanızda çok haklısınız,keşke sinirlerinize hakim olabilseydiniz.
Çok terbiyesizmiş,yüzgöz olmayın bence.

sen ya da esınde pat dıye olebılırsınız cocugunuza bu gozle bakılması hos mu sızce?
koca koca ınsanlar bırde sıze konusma demıs 8 yasındakı cocukla esınız konusmadıysa eger yetım dıye , sızın uzerınıze yurumesınıde kocanızın tavrına sayıverın oyleyse

O kısmı okumamıştım kocanın yaptığı saçmalık.Annesi ölmüş eve gelen 8 yaşındaki çocuğun ne suçu var.Bugüne kadar kardeşinle konuşmamak onu dışlamak ne demek.

Bir hata varsa kabahat babada.Gayri meşru ilişki yaşayıp çocuk yapan o.

Bende diyorum abisindendemi utanmıyor diye.Ortada abi yokmuş.

Kızın psikolojisinin neden bozuk olduğu ortaya çıkıyor.Sevgisizlik ve dışlanma.Yinede yengesine terbiyesizce konuşmamalıydı.

O kısmı okumamıştım kocanın yaptığı saçmalık.Annesi ölmüş eve gelen 8 yaşındaki çocuğun ne suçu var.Bugüne kadar kardeşinle konuşmamak onu dışlamak ne demek.

Bir hata varsa kabahat babada.Gayri meşru ilişki yaşayıp çocuk yapan o.
Ayrıca konu sahıbı yenge sımdı daha ıyı taslar oturuyor yere
yukarı cıkmıs ya govde gosterısıne neden , cunku o 8 yasındakı yetım cocugun her halukarda savunulmayacagını bılıyordu yoksa kım cıkar 19 yasında ergenlık atesı yanan kızın karsısına ustelık ıkı tarafta kızgınken ustelık konu sahıbı 28 yasında.

Bence konu sahıbı esınıze demelıydınız ha oylemı kocacım madem kardesınle konusmucam onun dogmasına vesıle olandan bırı olan babacıgının evınede oturmayalım , tepkı koyacaksa esınız boyle koyacaktı hem bedava eve otur hemde hıc bır sekılde gunahı olmayan kardesıne senelerce konusmasın . bana oyle ıyılıktan bahsetmeyın cok kotusunuz hatta bu kadar kotu bır erkekle evlı oldugunuz ıcınde kendınızden utanmalısınız.

sız omurlerınızı garantıledınız mı cocugunuzun basında olabılecegınızın garantısı varmı? Bıraz allah korkusu ve merhamet olsun ınsanda yazıklar olsun

Simdi bir gorumce olarak kendimi o kizın yerine koyuyorum. Eger sırf ac oldugu icin getir dediyseniz bence bu tepkileriniz abartı. Neden mi mesela ben isterdim ki yengem bana karnı aç diye söylesin. Mamasıni hazırlasin icireyim diye versin.
Sonrada sen giderken getir yorulur uyutayım falan desin.

Şimdi buraya kadar siz haksızsınız. Gorumcenizde bebeği size getirmemiş. Tamam olabilir ama giderken bir kapıyı calıp yenge ben gidiyorum babam getircek dememiş. Yada yenge ben çıktım mirayı sen alırsın vs dememis. Demesi gerekirdi.

Siz hesap sorunca yenge babam bırakıcam dedi bende ona guvendim ne yapayım derdim konuyuda uzatmazdım. Kizda oyle yapmıs ama haber vermedigi icin suçlu olmuş.
Sonrasında da siz üzerine gitmissiniz ve oda kendisini savunmuş. Biraz hak verin henüz 19 yasinda. Hem genç hemde cahil hemde kendisine bir karakter oturtmaya calisiyor. Yani kendini kucuk dusurmek istemiyor.
Vee ayrıca sizin yazdıklarınızı okudugumda kızı yerdiginizi hissettim. Bunu oda hissediyordur. Yani öz olmadigini hissettiriyorsunuz kıza. Ve oda haliyle size olan saygısını yitiriyor.
Tabiki size boyle cirkin kelimeler kurup doverim gibi seyler soylemesi cok yanlış ama cahilligine veriyorum.

Hersey olmuş bitmiş bence siz olgun davranamamışsınız.

Ayrıca konu sahıbı yenge sımdı daha ıyı taslar oturuyor yere
yukarı cıkmıs ya govde gosterısıne neden , cunku o 8 yasındakı yetım cocugun her halukarda savunulmayacagını bılıyordu yoksa kım cıkar 19 yasında ergenlık atesı yanan kızın karsısına ustelık ıkı tarafta kızgınken ustelık konu sahıbı 28 yasında.

Bence konu sahıbı esınıze demelıydınız ha oylemı kocacım madem kardesınle konusmucam onun dogmasına vesıle olandan bırı olan babacıgının evınede oturmayalım , tepkı koyacaksa esınız boyle koyacaktı hem bedava eve otur hemde hıc bır sekılde gunahı olmayan kardesıne senelerce konusmasın . bana oyle ıyılıktan bahsetmeyın cok kotusunuz hatta bu kadar kotu bır erkekle evlı oldugunuz ıcınde kendınızden utanmalısınız.

sız omurlerınızı garantıledınız mı cocugunuzun basında olabılecegınızın garantısı varmı? Bıraz allah korkusu ve merhamet olsun ınsanda yazıklar olsun

Kocası konusunda katılıyorum sadece.Konu sahibine söylediğin yanlış.Kadın iyi davrandım diyor şimdiye kadar.Elinden geleni yapmış.

Ben 16 yasindayken abim 23 ablam 26 yasindaydi cok kavga ettik. Ama öz olmak baska birsey demek ki. Ne olursa olsun o benim hicbirseyim degil demedik. Küs olsakta hep iyigimizi istedik. Bilmiyorum hala küsüm ben hala icimde eksik seyler var ama onlar icin canımı veririm onlarin mutlulugu icin elimden geleni yaparım. Yapamasamda yapmak istiyorum.
Imkanim olsada keske hep yuzlerini guldursem.
Ne olursa olsun onlar benim kardesim diyorum. Canım kanım. Onalrda aynı sekilde yaklasıyor. Buna yengelerimde dahil.
Ama sizde öyle bir durum olmadigı için yaptıkları daha cok batmıs. Hani bir arkadasınla kavga edersinde gozunden duser ya oyle olmus. Bir kardes yerine koymamışsiniz hicbir zaman. Hep kıza bunu hissettirmişsiniz.
Yazik esinize yazık.. sizede yazıklar olsun.

Bir yetime bir ćocuğa bir gence en onemlisi kardeşinize nasil davranmıssınız. Sadece bu olay degil tum hayati boyunca kotu davranildıginı dusunuyorum. Yanlıs anlasilmasin bu kotuluk gorunen birsey olmak zorunda degil. Manevi açıdan eksik birakmıssiniz.

Aynı apartmandasınız ya hu.
Yok götürdü, yok getirmedi.
Yemek yemesi gereken zamanı biliyorsunuz, beklemeden çıkıp alsaydınız.
Eve ayak basmak istemiyor gibi garip tavırlar.

Simdi bir gorumce olarak kendimi o kizın yerine koyuyorum. Eger sırf ac oldugu icin getir dediyseniz bence bu tepkileriniz abartı. Neden mi mesela ben isterdim ki yengem bana karnı aç diye söylesin. Mamasıni hazırlasin icireyim diye versin.
Sonrada sen giderken getir yorulur uyutayım falan desin.

Şimdi buraya kadar siz haksızsınız. Gorumcenizde bebeği size getirmemiş. Tamam olabilir ama giderken bir kapıyı calıp yenge ben gidiyorum babam getircek dememiş. Yada yenge ben çıktım mirayı sen alırsın vs dememis. Demesi gerekirdi.

Siz hesap sorunca yenge babam bırakıcam dedi bende ona guvendim ne yapayım derdim konuyuda uzatmazdım. Kizda oyle yapmıs ama haber vermedigi icin suçlu olmuş.
Sonrasında da siz üzerine gitmissiniz ve oda kendisini savunmuş. Biraz hak verin henüz 19 yasinda. Hem genç hemde cahil hemde kendisine bir karakter oturtmaya calisiyor. Yani kendini kucuk dusurmek istemiyor.
Vee ayrıca sizin yazdıklarınızı okudugumda kızı yerdiginizi hissettim. Bunu oda hissediyordur. Yani öz olmadigini hissettiriyorsunuz kıza. Ve oda haliyle size olan saygısını yitiriyor.
Tabiki size boyle cirkin kelimeler kurup doverim gibi seyler soylemesi cok yanlış ama cahilligine veriyorum.

Hersey olmuş bitmiş bence siz olgun davranamamışsınız.

Sizin gibi düşünenleri fazla relaks buluyorum.Tamam konu fazla uzamış ama gece gece kendini bana dövdürteceksin diyen birine kim olursa olsun bu kadar sakin kalamazdım ben açıkçası.Cahillikle geçiştirilecek bir durum değil.

Sizin gibi düşünenleri fazla relaks buluyorum.Tamam konu fazla uzamış ama gece gece kendini bana dövdürteceksin diyen birine kim olursa olsun bu kadar sakin kalamazdım ben açıkçası.Cahillikle geçiştirilecek bir durum değil.
O konuda hakli evet belki iki tarafta hatalı tek tarafli bakmamak gerektigini dusunuyorum. Bence de cok cirkin tabiki ne demek yengeye seni doverim demek.
O konudaki tepkisinde haklı. Ben oraya kadar olan kısmını yanlış buldum. Yani gorumcesine yanlış yaklaşıyor bence.

Biraz abartmışsınız siz. Görümceniz belli sorunlu bir tip, ama çocuğu alıp gelecektiniz, çok zor değil. Zaten evleniyormuş, kavgasız gürültüsüz ayrılır giderdi. Mesajlaşmadan sonra yukarı çıktığınızda, zaten kavga etmeye çıkmışsınız.

Ben de çok yaşadım bunu. Eltim üst katımda. Çocuğu alır, sever, uyuturdu. Sonra biz yatarız uyumaz çocuk, pek çok sefer. Hiç kavga edip de aradaki muhabbeti bozmadım. Uyumaya meyilliyse çocuk gittikten kısa bir süre sonra aldım, açsa karnını doyurup gönderdim. Uyumazsa bir gecelik, aç kalmışsa bir kaç saatlik. Her allah ın günü olmuyor ya bu. Bu kadar büyütmenize, hesap sormanıza gerek yokmuş. Görümceniz zaten hatalı ama siz de hatasız değilsiniz.

Yorumları okudukça şimdi daha çok acıdım kiza. Sevgisizlik istenmemek, sığıntı fazlalık olmak....ve daha neler neler yaşadı kim bilir, kim bilir belkide okumasini istedim ama okumadi, evlenmek istedi diyorsa konu sahibi, belkide o evden kurtulmak için evleniyorlar kim bilir... Allah kimsenin evladını başka birine muhtaç ettirmesin.

Cocugunuz yabanci bir eve gitmiyor nasil olsa. Ben olsam madem istiyorlar kizimin karnini doyurmalarini soylerdim. Akliniz kalmazdi o zaman. Ama gorumcenizin yaptigi buyuk saygisizlik her sekilde.

Keske sadece hani getircektin neden getirmedin diye mesaj atsaydın saol yaa ya gerek yoktu
Ama
Tabi ki görümcenn terbiyesizliği affedilir gibi değil yerinde olsam bir daha slm bile vermezdim ne demek itmek ne demek öldürürüm demek

Esimin ozaman ki psikolojinin nasi oldugunu veyahut kayinvalidemin neler yasadigini esimin nelere sahit oldugunu bilmeden nasil bukadar acimasiz konusabiliyorsunuz iyi insan degil diyebiliyorsunuz siz esimi nekadar taniyorsunuz gorumcemi nekadar taniyorsunuz da bu hukmu verebiliryorsunuz ayip ya..

Esimin ozaman ki psikolojinin nasi oldugunu veyahut kayinvalidemin neler yasadigini esimin nelere sahit oldugunu bilmeden nasil bukadar acimasiz konusabiliyorsunuz iyi insan degil diyebiliyorsunuz siz esimi nekadar taniyorsunuz gorumcemi nekadar taniyorsunuz da bu hukmu verebiliryorsunuz ayip ya..
Ne ayıbı hanım efendı esınız en asagı gelen cocuktan 9 yas buyuk yanı kız eve geldıgınde 17 yasındaymıs
sızde zaten esınızın bu tavrına dayanarak yukarı cıkıp ev basmıssınız
eee o zaman sımdı gururunuzu ayaklar altına almayın o cocugun dogmasına vesıle olan kayınpederın evını bosaltın

Ne ayıbı hanım efendı esınız en asagı gelen cocuktan 9 yas buyuk yanı kız eve geldıgınde 17 yasındaymıs
sızde zaten esınızın bu tavrına dayanarak yukarı cıkıp ev basmıssınız
eee o zaman sımdı gururunuzu ayaklar altına almayın o cocugun dogmasına vesıle olan kayınpederın evını bosaltın
Neler yasandu neler oldu detayli sekilde bilmeden esimin hakki oldugu evden ayrilin diyemezsiniz bu size dusmuyor.. ama anlayissiz biri oldugunuz cok acik daha fazla aciklama yapma geregi duymuyorum size..

Neler yasandu neler oldu detayli sekilde bilmeden esimin hakki oldugu evden ayrilin diyemezsiniz bu size dusmuyor.. ama anlayissiz biri oldugunuz cok acik daha fazla aciklama yapma geregi duymuyorum size..
Eşinizin hakkı olan derken buna anca anne baba karar verır sız anca kendı ananızdan babanızdan mıras haklarında hak ıdda edebılırsınız.
Pekı sız hangı vıcdan esınıze sen 17-18 yasıdnayken daha bebek sayılan 8 yasındakı cocukla konusmadın demedınız mı? eger demedıysenız cıdden sızde farksızsınız

Back