Uyku tutmadi..

Hayirli heceler kk hatunlari. Ben bu konuya kolay kolay konu acan biri degilim uyku tutmadi uyuyamiyorum daha dogrusu belki dertlessem rahatlarim belkide bunlari yazdiktan sonra uykuya dalarim bilemiyorum..
Bu aksam gece 12 den once gorumcemle bi olay yasadik olayda su:
Gorumcem pazar gunu aksam sulari sozlusunde kalmak icin hazirlaniyodu ayni binada oturuyoruz kayinvalidemlerle telefonla aradi gorumcem dediki kizim mirayi yukari istiyor sozlusu gelicekmis ailecek illa gelin dedi esimin isten gelme saati ve mirayinda karni ac ben gelemem dedim.durumuda izah ettim israrla ozaman mirayi aliyim dedi tmm ama giderken mutlaka indir bana asagi cunku mirayla isim var dedim kisaca karni ac kizimin karnini doyurucam.. neyse aradan 2 saat gecti gelen giden yok kizim ne yedi ne icti bilmiyorum aglama seside gelyodu tabi dayanamadim ben ciktim yukari baktim gorumcem gitmis getirmemis kizimi haliyle karni ac biliyorum.agliyo kim nerden bilsin derdini aldim.kizimi indim asagi gorumcemede yazdim dedimki gayet guzel bi sekilde guzelim hani getiricektin mirayi asagi bende bekliyorum getiriceksin diye sagol yaa diye yazdim..
Tabi gorumcem bunu eve geliyo bu aksam oyle goruyo mesaji bana diyoki babam dursun ben gotururum dedi diye biraktim hayirdir bi sorunmu var yazmis
Bende ona dedim ki babam getirmedi madem oyle bi durum vardi keske haber verseydin bende ona gore ayarlardim kendimi dedim.. bu bana iste ne bu atar felan dedi kendisi 19 yasinda ben 28 yasindayim dedimii atar derken sen nasi konusuyosun benimle bana dediki sen nasi konusuyosn bende oyle konusuyorum.. baktim terbiyesizlesiyo iste sen bana hesap soramazsin felan demeye basladi tmm konusma fazla yazdim is kizismasin diye esimde bana biyandan yazma suna cevap verme diyo ama dayanamiyo insan tabi.. bana bence sende konusma konustukca batiyosun yazmis dedimki bak haddini bil kendine gel. Benimle bu sekilde konusamazsin bana demezmi gece geece dovdurtme kendini diye ben delirdim tabi ciktim yukari baktim odada dedim gel dov bakalim nasi dovuceksin.. bana vasladi bagirmaya hesap soramazsin bana felan dedi ya allah askina ben hesapmi sordum ona kaldiki sorcak olsaam hakkim degilmi? Kizimi istedi verdim ama getir bak isim var dedim hem getirmiyo hemde nasi davraniyo tabiki ona sorucam niye getirmedin diye kizimi zorla israrla istedi kirmamak icin verdim tmm al yukari gotur ama geri getir dedim.. velhasil itti beni beni oldururmuste bilmem ne de esimde arkadamdan geldi tabi ustune yurudu sen kimi olduruyosun bi dk noluyo felan dye o sirada kayinpederim araya girdi bana sen git dedi indim asagi kayinvalidemde benimle geldi oturduk konustuk onun yazismalarini bastan sona okuttum kayinvalideme verdim telefonumu eline al oku dedim..
Bu arada gorumcem uvey yani annesi baska biri vefat etmis annesi kayinvalidemden sonra yasadigi bi iliskiden olmus biri annesi oluncede kayinpederim onu kayinvalideme getirmis baksin diye 8 yasindan beride kayinvalidem bakmis buyutmus.. yetim diye hep iyiligini dusundum evlenmek istedi once oku dedim diye kotu oldum ortaligi karistiriyo oldum yani bu 1 degil 2 degil kayinvalidemin hatrina hep sineye cektim bu arada kendisi kayinvalideme de pek iyi davranmaz cok kez sirf bu yuzden de kavga etmisligim vardir kendisine ama bu son bardakti tasti.. sildim artik kendisini nisani var dugunu var daha ama hic bisseyine gitmiycem hic bir meclisinde bulunmiycam artik benim boyle bi gorumcem yok.. yani hayatimda boyle ahlaksiz boyle terbiyesiz boyle edepsiz bi insan tanimadim daha fazla katlanmiycam kendisine bian once evlenip gitsin diye yol bakiyorum..

Siz ne dusunuyorsunuz bu durumda baya uzun yazdim detayli yazdimki anlasilir olsun diye sonuna kadar okuyan herkese tesekkur ederim..
Resmen kendi ergen muhabbetinin içine sokmuş sizi. Çok seviyesiz. Ben olsam bir daha asla muhatap olmam. Çocuğunuzu da göstermeyin bile. Ben güvenip verdim çocuğum açlıktan helak olacaktı bir daha asla güvenmem deyin soran olursa.

Ya istee bazen insanin agzindan bi laf cikiveriyor elinde olmadan baska bisey diyebelecekken veya farkli bisey ifade etmeye calisicakken cok dsha farkli bi cumle soyleyip olay saptrla biliyor ama aslinda o kisinin anlatmak istedigi baska olabiliyor.. genel olarak soyledim yani bende diyorum isim var degilde keske karni ac deseydim diye ama oyle.soyledim basta iste keske deseydim yada hberim olsaydi kizimda aklimda.kalmazdi bunlarda olmazdi hic..
Olan olmuş artık,boşverin.
Bundan sonra daha net olursunuz,neyse onu söylersiniz,mesafenizide korursunuz zira ağır küfür etmiş size

Abartan taraf sen olmussun bence.
Yukari cikmadan mesj atsaydin hadi getir karninin doyurcam diye oda derdiki ben ciktim..
Ozmn sende tepkini soylerdin bende sen getircen diye bekliyorum cocuk agliyor sesi geliyo diye kapatirdin konuyu.
Yukari cikmissin almissin niye mesj atiyosun ki.
Uvey felan demissin ya bide eskiden gelen sorunlar da varmis ondan dolayi mi bu mevzu denk geldi boyle oldu acaba.

Evet gorumce deli o belli de
Cocuk da sizin yani,gondermiyorum demeliydiniz cok mu zor?
Bu arada bu gorumce tam evlilik kivamina gelmis ;) acil evlensin dugunu erkene alinsin bence

Ya herseyden ziyade yukari ciktim konusmaya calistim ayagina gittim ya onun ama oladar ahlaksiz ki konusmayi birak direk cingene gibi dovusmeye kalkiyo..
önce şuna cevap vereyim. konumaya ayağa gittim dediğiniz olay gel döv dediğiniz olay değil mi.?
nasıl çarpıtıyosunuz?

bence abartmışsınız.

Baştan sona saçma davranan sizsiniz kusura bakmayın.

Çocuğu kendisine geri getir dediğiniz için illa ki onun mu
getirip teslim etmesi gerekiyor.
Dedesi ben götürürüm demiş, bunun üzerine çıkıp gitmesinde hiç bir
yanlışlık yok.
Sizin ona mesaj atıp sağol yaa şeklinde bir mesaj atmanız
iyi niyetli bir hareket değil.
Orada yukarı çıkınca kp dere soracaktınız, bende çocuğu bekliyorum
maması hazır, getirseydiniz madem diye.
Ki mama hazırlayıp bekleyip gerilmenizde bana hiç normal gelmedi.
Baktın geç kaldılar, ararsın maması hazır indirsenize dersin
onlarda getirirler.
Siz sanki kasıtlı bir şekilde beklemiş gibisiniz
Bakalım getirecekler mi diye.

Kız gayet güzel sormuş, hayırdır ne bu atar diye
Sonrasında yine uzatan ve saçmalayan siz olmuşsunuz.
Özellikle yukarı çıkıp döv hadi döv tavrınıza hiç girmiyorum.

Kız sizin tavrınıza, aynı şekilde karşılık vermiş sadece.

ergen olabilir ama çocuk değil , 19 yaşındaki bir genç kızdan bahsediyoruz... sözlüsü olan, yani evlenme yolunda olan bir genç kızdan.... kendisinden 9 yaş büyük olan , onu kardeşi gibi seven , iyiliğini isteyen birine böyle yapmamalıydı. ne demek kendini dövtürtecen heralde demek.. konu sahibinin tek yanlışı yukarıya çıkıp geldim hadi döv bakalım beni demesi.. onun dışında iyi sabretmişsiniz şimdiye kadar.. bence muhatap olmayın, kendi hatasını anlar gelir özür dilerse kırıldığınızı açık açık söyleyin ve bundan sonra o kadar yüz vermeyin.. düğününe , giyeceklerine, alacaklarına karışmayın, kendi bildiği gibi yapsın...tabi bu benim fikrim

İyi de kızını doyurmak ne kadarlık iş benim kızımla işim var, çıkaramam, eşim işten gelecek çıkamam falan bana bahane geldi madem kızınız aç önce doyururdunuz sonra yuları çıkarırdınız hem aç diyorsunuz hem de 2 saat orada kaldı diyorsunuz.

Hem siz niye evinizden çıkıp almıyorsunuz çocuğunuzu yasaklı bölge mi orası niye illa görümcen getirsin diye bekledin. Sonra da sağol yaaa getirdiğin için falan diyorsunuz. Babası ben götürürüm demiş kız ne yapsın yani.

Zaten ailecek oturulacaksa orada da yerdiniz yemeğinizi ve kaynanan aç ağlayan çocuğa yemek vermemezlik eder mi? çok saçma. Çocuğu vermek istememeniz, eşinizle çıkmamanız, çocuğu gidip kendiniz alma yerine görümceye çocuğu bırak demeniz. Baştan siz hatalısınız ayrıca yine telefonda ortalığı ilk geren siz olmuşsunuz.

Haklısın .Senin yerinde olsam bir daha onunla muhatap olmam . Sabırlı ve nazik davrandığını bile düşünüyorum.Kendini mi dövdürtcen öldürtcenmi falan nedir yani küstah.

19 yaşında ne ergenliğinden bahsediyorlar anlamadım.Eşşek kadar olmuş o yaşta evlenen insanlar var.Psikolojisi bozuksa gitsin doktora .Herkes haddini bilsin.

İçinde sana karşı bir öfke biriktirmiş gözüküyor.
Gercekten bunca zaman cok sabir gosterdigimi dusunuyorum yapilan seyler soylenmez bende burda ona sunu yaptim bunu yaptim demiycem sadece gercekten degmezmis onun icin yaptiklarim diyorum ben deger veren taraf olmusum deger gormemisim benide sadece isini gormek icin kullanmis bunu anladim ben.

Resmen kendi ergen muhabbetinin içine sokmuş sizi. Çok seviyesiz. Ben olsam bir daha asla muhatap olmam. Çocuğunuzu da göstermeyin bile. Ben güvenip verdim çocuğum açlıktan helak olacaktı bir daha asla güvenmem deyin soran olursa.
Mesele acligi da degil yaa ben isin ne tarafindayim hani bukadarmi gereksiz goruluyorum bana haber verilmiyor ben beklenti icindeyim ogun sozlusu gelicek diye heycanli sirf hevesi heycani kirilmasin diye israrlari uzerine tmm diyorum gel al ama giderken getir cokmu sey istedim? Hani gittimi cokda olmus gideli 1 saat arayamazmi aay nuray abla yaa ben mirayi getiricektim boyle biyle babam oste birazdha dursun dedi oynuyolardi kiyamadim getirmeye yada unuttumu araryip aay unuttum abla yaa dese hani beklemiycem yukari cikicam ya hazirladigim mamasini goturucem oynuyorlarsa veyahut alicam kizimi sirf bunu dusundum diye kotu oldum yaa.

ergen olabilir ama çocuk değil , 19 yaşındaki bir genç kızdan bahsediyoruz... sözlüsü olan, yani evlenme yolunda olan bir genç kızdan.... kendisinden 9 yaş büyük olan , onu kardeşi gibi seven , iyiliğini isteyen birine böyle yapmamalıydı. ne demek kendini dövtürtecen heralde demek.. konu sahibinin tek yanlışı yukarıya çıkıp geldim hadi döv bakalım beni demesi.. onun dışında iyi sabretmişsiniz şimdiye kadar.. bence muhatap olmayın, kendi hatasını anlar gelir özür dilerse kırıldığınızı açık açık söyleyin ve bundan sonra o kadar yüz vermeyin.. düğününe , giyeceklerine, alacaklarına karışmayın, kendi bildiği gibi yapsın...tabi bu benim fikrim
Yok yanlis olmasin dovdurtme kendini bana dediginde ben ciktim yukari dov bakalim beni nasi dovebiliyosun dedim orasi tamamen bende.. bundan onceleride var aramizda yasanilanlar herseyini sineye cektim ama cok yoruldum sineye cekmekten. Gercekten hicbirseyine gitmek istemiyorum onun.

Yok yanlis olmasin dovdurtme kendini bana dediginde ben ciktim yukari dov bakalim beni nasi dovebiliyosun dedim orasi tamamen bende.. bundan onceleride var aramizda yasanilanlar herseyini sineye cektim ama cok yoruldum sineye cekmekten. Gercekten hicbirseyine gitmek istemiyorum onun.
işte canım senin tek hatan onu demiş olman, onun dışında bence haklısın, karışma hiçbişeyine...

Gercekten bunca zaman cok sabir gosterdigimi dusunuyorum yapilan seyler soylenmez bende burda ona sunu yaptim bunu yaptim demiycem sadece gercekten degmezmis onun icin yaptiklarim diyorum ben deger veren taraf olmusum deger gormemisim benide sadece isini gormek icin kullanmis bunu anladim ben.

Hem kızını almak için bunca dil döküyor sana yakın gözüküyor hemde çok iğrenç konuşuyor.Bu kızın sana sevgiside saygısıda yokmuş.

Yazdığın mesajı okudum.Bazı arkadaşlar işi büyütmeseydin kızını gidip alsaydın kızın açlığından ne olacak 2 saat kayınpederin hatrı v.s demişlerde bunu yapmadın diye ufacık bir mesajdan döverim olayına gelmesi affedilir gibi değil.

İyi niyetli olsa kusura bakma yengeciğim düşünemedim falan derdi.

Yengesine seni döverim diyor hadsiz.

Gerçek yüzünü göstermiş.

Hadi yengenden utanmıyorsun yanında büyüdüğün abinden üvey annenden babandandamı utanmıyorsun.

Belkide öksüz diye şefkat gösteriyordun ama değmezmiş.

sen gemek yiyecek ac dedinmi . yada siz doyurun dedinmi . işim var işim var yemek yiyecek kafar önemli degil. oz zaten ergenliği bitirememiş

Yani baştan getirdi getirmedi muhabbetine girmenizi bu kadar büyütülecek birsey olmadığını düşünüyorum..
Sonucta çocuk bir üst katta atla deve bir durum değil..
Bir daha istediğinde sorumluluğunu yerine getirme konusunda uyarirdiniz olup biterdi..
Ama sizin mesaj atmanızla başlayan gerginlik onun terbiyeslikten öteye geçmesi ile son bulmuş..
Bu durumda illa ki haklısınız,herkes ağzından çıkanı da eline koluna hakim olmayi da bilmeli..
Karşınızdaki yerden göğe kadar haksiz olsa da sizde haklı sayılmazsiniz..
Bazı şeylere tolerans göstermeyi bilmeli insan..
Yoksa işler böyle sarpa sarar!!

Hem kızını almak için bunca dil döküyor sana yakın gözüküyor hemde çok iğrenç konuşuyor.Bu kızın sana sevgiside saygısıda yokmuş.

Yazdığın mesajı okudum.Bazı arkadaşlar işi büyütmeseydin kızını gidip alsaydın kızın açlığından ne olacak 2 saat kayınpederin hatrı v.s demişlerde bunu yapmadın diye ufacık bir mesajdan döverim olayına gelmesi affedilir gibi değil.

Yengesine seni döverim diyor hadsiz.

Gerçek yüzünü göstermiş.

Hadi yengenden utanmıyorsun yanında büyüdüğün abinden üvey annenden babandandamı utanmıyorsun.

Belkide öksüz diye şefkat gösteriyordun ama değmezmiş.
Onlari yazanlarada saygim var kendi dusunceleri burda kimseye sen nasi boyle dusunursun diyemem ki.. belki farkli bi bakis acisi olucak benim icin. Ama tabi bilinmeyem cok sey var. Hani haberim yokki beklenti icindeyim gorumcem getiricek diye bekliyorum saf saf ne bekliyosam. Aglamasini duydum artik dayanamadim ciktim bakmaya bide bakarimki coktan gitmis gorumcem ne aramis ne sormus ne haber vermis bende bekliuorum asagida yuksri cikip mirayi almamamda kayinpedere kayinvalideye ayip olmasin diyeydi hani bende cikmadi yukari ustum basim musait degil esim gelicek isten diye.. sen de giderken getirirsin dedim sadece bunu istedim ben.

işte canım senin tek hatan onu demiş olman, onun dışında bence haklısın, karışma hiçbişeyine...
Benimde doldu sabrim herseyine susa susa tutamadim kendimi onu bana yazdiginda.. yinede yukari ciktigimda amacim kavga dovus degildi ama onun amaci oydu besbelli zaten en basinda esimi dinleyip ona cevap yazmamaliydim o dedi yazma inme seviyesine diye..

Erken yaşta annesini kaybetmiş sorunlu ergenle ergen olmuşsunuz.
Kafasında kavak yelleri esen ergen görümceniz unutmuş kızınızı getirmeyi, siz daha erken yukarı çıkıp kızınızı alabilir besleyebilirdiniz,iki saat açlıktan da bişey olmaz.
Telefonda tavrınızı gayet güzel koymuşkrn n uzatmanız hele de yukarı çıkmanız yanlışların en büyüğü olmuş.resmen yangına körükle gitmişsiniz.
Kızın annesi ölmüş,babasının ilk karısının evine sığıntı gibi yaşamak zorunda kalmış haliyle sorunlu ve saldırgan olması normal bence.babasının annesi için terkettiği kadın tarafından büyütülmüş bir çocukla uğraştığınıza değmez.
Nişana, düğüne vs gitmeyeceğim demeniz de biraz çocukça. Eşinizin ,kayın pederinizin yüzü suyu hürmetine gitmelisiniz bence.
Kesinlikle katılıyorum tüm söylediklerinize ayrıca kızın düğünü yaklaştıkça annesini daha çok arzuluyor kendini daha yalnız , daha kötü hissediyordur. Sanirim konusahibi, kızın haddini bilmedigini ve alttan alttan o evde sığıntı olduğunu düsünüyor... olayı bukadar abartmaya gerek yokmus. O kadar bekleyeceğine mamayı yukarı çıkarıp verseymis. Mira açıktı diye. .. hiç yaşına uygun olgunlukta davranmadigi gibi yenge konumunuda ezmis geçmiş. Tabi ki nişanlı evlilik yolunda bir genç kızın tavrıda çok cirkin, saygısız ca yengeye döverim demekte ne demek, buda kendini durumundan dolayi haklı cikarmaz. Bence konusahibi mesafesini koyup üzerine düşeni yapmalı nisanada düğünede gidip eşini yüceltmeli insanlar icinde.

Son düzenleme:
bence çok abartmışsın.iki dakkada doyursaydın kzıını işim var demek saçma karnını doyurucam biraz müsad et aç götürme desen bence daha iyi anlardı.ama işim var bak demek 2 yaşındaki kızla ne işin olabilir.
ayrıca o daha ergen kanı kaynıyor sağlıklı düşünemiyor sen daha anaç davranabilirdin.veya sende onunla çıkabilirdin 5 dakika
karşılık vermeyebilirdin.

Çocugunuzun karnını doyurup gondermek cokmu zor,
bence ısı sız ateslemıssınız

Back