Uyku Eğitimi

Bende dün gece yanımda uyuturken bu başlığı açtım 😵‍💫 hepimizin yaşadıkları aynı aslında.
Evet ağlatmalı olan yöntemleri ben de doğru bulmuyorum, araştırınca bir çok yöntem vardı asla ağlatmadıklarını vaadediyordu

Uykusuz analar gelin sarılalım 😅😅
2,5 yılda 3 saat aralıksız uyuduğum günler sayılıdır bırak 4-5 saati.

3 yaşa geliyoruz, anca 3-4 saat kesintisiz uyumaya basladim. (Ayagimda sallanmayi anca birakti diyebilirim) bazi bebekler arkasini dönüp uyudugu icin, anneleri, ben alistirdim falan diyor. Çocuktan cocuga degisiyor; sakinlik, uyku düzeni vb.
Benim oğlum da 3 yaşa doğru geliyor.Memede uyumaya alışık ayakta sallanmayı sevmiyor mesela.Size katılıyorum her çocuk kendi belirliyor düzenini.Ablasını 5 yaşına kadar salladık ayakta.Emmedi hiç mamayla büyüdü.Gece 1 de uyuyunca erken diyorduk yıllar geçti hala öyle..Oğlum hala emmeye çalışıyor bıraktıramadım . Gece erken yatar ama 10 kere kalkar.Kardeşlerin bile benzemiyor uyku düzeni birbirine

Uyku eğitimini doğru bulmuyorum. Çocuğum 14,5 aylık ve uyku düzenini kendisi belirledi.Saat 12.30-14.00 arası öğle uykusu, akşam da 21.00 ile sabah 8.30 arası gece uykusu uyuyor. Gece 1 kez uyanıyor. Emiyor, suyunu içiyor sonra uykusuna devam ediyor. Şimdi İkinci bebeğime hamileyim. Ona da uyku eğitimi vermeyi düşünmüyorum. Uyku eğitimi adı altında bebeğinize eziyet etmeyin, ağlatmayın. Çünkü daha miniminnacık bir bebek o. Durumunuz şimdilik böyle ama 1 yaşından sonra rahatlayacaksınız
maşallah, şanslısınız. Benim bebeğim 13 aylık, hala gece birçok kez uyanıyor. Ek gıdaya geçince düzelir, yürüyünce yorulur, 1 yaş vs uyumayan bebek uyumuyor:/

Bana uyku eğitimi yanlis veya dogru diyip genelleme yapmak doğru gelmiyor. Her bebegin mizaci farkli kimisi doğuştan eğitimli geliyo, düzenini belli ediyor ve kolay büyütülüyor. Ama kimisi de gazlı, aşırı aktif ve ya huysuz oluyor. Uykuya dalmasi icin veya bagimlilik haline gelmis kötü uyku aliskanliklarindan kurtulmasi icin anne babanin yonlendirmesine ihtiyac duyuyor. Malesef büyükanne büyükbaba müdahaleleri sonucu sallamaya bagimli bir yasinda bir oglum var. Gece ayagimdan indirdigim an aglayip sallamami istiyor. Tekrar kendi basina uyumasini öğretmemiz gerek, adı uyku egitimi veya baska birsey oğlumun saglikli gece uykusu cekmesi için şart.
Ben de size katılıyorum.

Bebeğim doğduğu ilk gece kendini belli etti ve sabaha kadar hiç uyumadı, memeden çektiğimiz an uyanıyordu. Şok olmuştum :) gündüzleri yenidoğanken uyurdu biraz ama 20 dkda bir uyandığı da çoktu. 9 aylıkken ancak gündüz uykularını uzatabildim ama onda da başında nöbetteyim. Bu hafta uyumuyor mesrla yine döndük 30-40-50 dklık uykulara. Ağlatmadan uyku eğitimi denedim ama bir işe yaramadı, hatta memede uyumaya başladı 😅 çok zorluk çeken bir anne olarak pek çok defa uyku eğitimi araştırdım. Ağlatmak kesinlikle yapmak istemediğim bir durum olduğu için denemedim.
Konu sahibi L Larissa sizi çok iyi anlıyorum.
Kim west metodunu uygulayan eğitimlerde tepkisel bir ağlama oluyormuş. Diğer bir taraftan bazen uyuma mücadelesi verirken de ağlayabiliyor. Kendimde güç bulursam sağlıklı uyku alışkanlığı kazandırmak istiyorum artık. Ne zaman deliksiz ve kendi odamda uyuyacağım merak ediyorum.

Benim oğlum da 3 yaşa doğru geliyor.Memede uyumaya alışık ayakta sallanmayı sevmiyor mesela.Size katılıyorum her çocuk kendi belirliyor düzenini.Ablasını 5 yaşına kadar salladık ayakta.Emmedi hiç mamayla büyüdü.Gece 1 de uyuyunca erken diyorduk yıllar geçti hala öyle..Oğlum hala emmeye çalışıyor bıraktıramadım . Gece erken yatar ama 10 kere kalkar.Kardeşlerin bile benzemiyor uyku düzeni birbirine
Canim ya, Allah bagislasin. bizim de küçük erkek var, uykusu orta halli diyebilirim. Kız 5 yasa kadar sürdü demek ayak olayı. Yalniz bizim uyuyana kadar degil. Gece ayagindan biraknca uyanip ayak istiyordu. Simdi azaltti anca 🤲

Merhaba, uyku eğitimi veren anneler kiminle çalıştığınızı ve tavsiyelerinizi yazar mısınız?
Kimisi daha kötü olduğundan bahsediyor. 5 aylık bebeğim var 1-1,5 aydır uykuyu unuttuk diyebilirim. Ne yapacağımızı şaşırdık gece gündüz ayaktayız. Gündüz uykuları zaten facia yarım saati geçmiyor, gece uykuları fena değildi 4. Ayla birlikte çok çok kötü oldu deliksiz 2 saat uyumuşluğum yoktur. Eğer uyku eğitimi çözüm olacaksa hemen başlamayı düşünüyorum
Uyku egitimini duymustum, yapmaya karar verdigim sirada bugun yarin derken bebegim dus sonrasi kendi kendine uyuyakaldi. Onu oyle gorunce tamamen yaklastim bu fikre suan 4 aylik ve bir kaxc gunluk deneyimim var ama bu gune kadar her sey normaldi. Bugun gunduz de uyuyamadi bu yuzden banyosunu erken yaptirdim ve bebegimi daha fazla uzmemek icin salladim yarim saate daldi yarin ne olacak bilmiyorum ama benim hosuma gitti bebegim de memnundu. Ama ben oyuncaktir mozarttir bir sey yapmadim emzigini verdim pis pis actim ellerini inceleye inceleye uyudu hep ben de bu sure zarfinda yanindaydim bebegimin bir problemi olmayinca , gaz, aclik vs kolayca daldi bence biraz cocugunuzu dinleyin o size zamaninin geldigini gosterecek sinyaller verecektir. Bebek onderliginde uyku egitimi bence daha mantikli.

Canim ya, Allah bagislasin. bizim de küçük erkek var, uykusu orta halli diyebilirim. Kız 5 yasa kadar sürdü demek ayak olayı. Yalniz bizim uyuyana kadar degil. Gece ayagindan biraknca uyanip ayak istiyordu. Simdi azaltti anca 🤲
Bizim kız da uyudu diye bırakıyorduk açıyordu gözleri bakıyorduk uykusu gelmiş gibi 11 de başlıyoruz sallamaya gece 2 ye kadar ancak uyuyordu.Ancak sabaha kadar uyurdu kalkmazdı.Bak oğlan sabahaa kadar dün gece 5 kere kalktı.Remen kronik uykusuzum🤣

Ben uykuların enerji atmakla uyumayan cocukta ufak değişikliklerle alakalı oldugunu düşünüyorum mutlaka aksam yemegınden sonra parkta bebek arabasıyla yada marketlerde 1 saat gezdirip eve döneriz gelırız banyo sonrası uyku gece 1 2 defa uyanır susar yada biberon ister tekrar uykuya dalar hatta sıcak ve onu rahatsız eden birseyler varsa belli eder tekrar uyumak ıstıyorum diye aglar yatırırım cok hareketli yürüme adımlarımızı yeni atıyoruz gündüz uykularında 2 Max 3 saat ile sınırlı banyoda toplarla oynuyoruz oyle vakit gecırıyoruz üst komşumuzun 2 kızı vardı gece sabah hep aglardı biryere cıkmazlardı hep evde vakit gecırırlerdı cocuk enerji atamıyor cıkın gezin derdim evin altını üstüne getiriyor evde atıyor diyordu 😿

Bizim kız da uyudu diye bırakıyorduk açıyordu gözleri bakıyorduk uykusu gelmiş gibi 11 de başlıyoruz sallamaya gece 2 ye kadar ancak uyuyordu.Ancak sabaha kadar uyurdu kalkmazdı.Bak oğlan sabahaa kadar dün gece 5 kere kalktı.Remen kronik uykusuzum🤣
Çok zor ya. Ne zaman uyucaz biz 😇

Bana uyku eğitimi yanlis veya dogru diyip genelleme yapmak doğru gelmiyor. Her bebegin mizaci farkli kimisi doğuştan eğitimli geliyo, düzenini belli ediyor ve kolay büyütülüyor. Ama kimisi de gazlı, aşırı aktif ve ya huysuz oluyor. Uykuya dalmasi icin veya bagimlilik haline gelmis kötü uyku aliskanliklarindan kurtulmasi icin anne babanin yonlendirmesine ihtiyac duyuyor. Malesef büyükanne büyükbaba müdahaleleri sonucu sallamaya bagimli bir yasinda bir oglum var. Gece ayagimdan indirdigim an aglayip sallamami istiyor. Tekrar kendi basina uyumasini öğretmemiz gerek, adı uyku egitimi veya baska birsey oğlumun saglikli gece uykusu cekmesi için şart.
Evet bizde kucakta uyuturken bizim için daha zordu ama çocuk bu kadar çok uyanmıyordu sanki bilmiyorum onunla alakası var mı ayağa geçtikten sonra daha çok uyanır oldu. Aynen bizde büyüklerin yönlendirmesiyle biz sizi salladık ne oldu sanki diyerekten ayaktayız 🥹
Çocuk psikoloji uzmanlarının çoğu uyku eğitimini önermiyor. Şuan bebeğiniz çok küçük ve size ihtiyacı var Bi sıkıntısı vardır muhakkak onu bulmaya çalışın gazı olabilir gece beslenmesini azaltın anne sütüyse devam edin mama çok gaz yapıyor o yüzden dedim. Uzman değilim tecrübelerimi yazıyorum :) gerekirse uyutmadan önce sab simplex veya bildiğiniz gaz damlasından verin. Bnm kızım 3 yaşında hala gece gazı varsa uyuyamaz sab simplex her daim kurtarıcım oldu büyüdükçe azalıyor korkmayın bebeğinizi yalnız bırakmayın biliyorum uykusuzluk berbat Bişey ama gerçekten zamanla geçiyor
Bebeğimi yalnız bırakmak söz konusu bile değil :) teşekkürleer 🙏🏼
3 yaşa geliyoruz, anca 3-4 saat kesintisiz uyumaya basladim. (Ayagimda sallanmayi anca birakti diyebilirim) bazi bebekler arkasini dönüp uyudugu icin, anneleri, ben alistirdim falan diyor. Çocuktan cocuga degisiyor; sakinlik, uyku düzeni vb.
Uzun uykularınız yakındır inşallah 🥲
merhaba ben baldananneden aldim ve memnun kaldım. yalnız benim aldigim bir uyku egitimi degil. anneye bebegi nasil uyutacagini ogretmek ve yardımcı olmak üzere danismanlik. guvenli baglanmaya da bir zarari oldugunu düşünmüyorum çünkü bebegi birakip da odadan çıkma yok, yasak. geceleri uyandiginda kucakta uyutmak da serbest. ikizlerim var onceden hayatim cehennem gibiydi buyuk cocugumun yüzünü göremiyordum. suanda ikizlerim mum gibi degil bazen iyi uyuyorlar bazen aksamalar oluyor kaliplara sokmadik bebekleri ama onceye oranla Yarabbi şükür diyorum
Teşkkür ederim bir bakayım 🥲 nasıl bir yol izliyor?
İlk 18 ay bu süreç böyle maalesef ama ben kızıma uyku eğitimi vermedim zamanla doğal akışta uyku düzeni oturuyor zaten. Sadece biraz sabır, çok zor evet ama ben uyku eğitimini çok gerekli bulmuyorum. Bence tamamen sektör olmuş durumda. Doğal süreçte her şey zamanla kendiliğinden oluyor. Yapmanız gereken tek şey sakin kalıp evladınıza sonsuz güven ve sevgi hissettirmek...
1-1,5 yaşına kadar düzensizlik devam ediyor sanırım inşallah ondan sonrası düzenli olur bizim için de teşekkür ederim 😊

Ben uyku koçu, uyku eğitimi vs. bunların gereksiz olduğunu hatta çoğunun saçmaladığını düşünenlerdenim. Bebeğiniz her ağladığında onu alın sarılın. Sakinleştirmeye çalışın mutlaka. Çoğu ağlatıyor o uyku koçlarının. Uyumadan önce mutlaka bi rutininiz olsun. 5 aylık bebek günde 3 uyku yapar mutlaka şekerleme dahi olsa 3 uykuyu tamamlayın ki gece de uykusu rahat olsun. Bizde bebeği çok yoralım gece uyusun derler hayır kesinlikle. Ne kadar yorulursa o kadar gece sık uyanıyor. Uyku uykuyu çeker mantığıyla gündüz uyutun ki gece rahatlasın. Karnı mutlaka tok olsun yatmadan ve kendi kendine uykuya dalmayı bilmedikleri için uyuyana kadar yanında bekleyin, sevin, elinizle destekleyin.

Merhaba, uyku eğitimi veren anneler kiminle çalıştığınızı ve tavsiyelerinizi yazar mısınız?
Kimisi daha kötü olduğundan bahsediyor. 5 aylık bebeğim var 1-1,5 aydır uykuyu unuttuk diyebilirim. Ne yapacağımızı şaşırdık gece gündüz ayaktayız. Gündüz uykuları zaten facia yarım saati geçmiyor, gece uykuları fena değildi 4. Ayla birlikte çok çok kötü oldu deliksiz 2 saat uyumuşluğum yoktur. Eğer uyku eğitimi çözüm olacaksa hemen başlamayı düşünüyorum
Ben ninni söyler eve 2.bir araba alıp onda uyuturdum ileri geri gidip gelir uyurdu ikizler

Çözüm Olmayacak her atak döneminde muhtemelen başa döneceksiniz. 1 yaşından önce çok faydalı değil. Nasıl uyutuyorsunuz bilmiyorum ama bazı uzmanlar önermese de o aylarda ayakta sallamak bana çözüm olmuştu. Sonra bıraktık zaten. Gündüz uykularının en az 45 dk olması lazım 30dk ya felaket uykusu diyorlar sonra çocuk bir türlü huzurlu durmuyor huysuzlanıyor. Ben o günlerde ayaklarımda tutarak hep 1-1,5 saate uzattım gündüz uykularını. He bir işime yaramadı uyudu diye başka işimi yapamadım ama yapacak bir şey yok geçici dönemdi katlandım. Şimdi 16 aylık 2 saat gündüz uykusu var deliksiz

Çok kısa bir süre geçmeyecek gibi geliyor ama sabır.

Evet bizde kucakta uyuturken bizim için daha zordu ama çocuk bu kadar çok uyanmıyordu sanki bilmiyorum onunla alakası var mı ayağa geçtikten sonra daha çok uyanır oldu. Aynen bizde büyüklerin yönlendirmesiyle biz sizi salladık ne oldu sanki diyerekten ayaktayız 🥹

1-1,5 yaşına kadar düzensizlik devam ediyor sanırım inşallah ondan sonrası düzenli olur bizim için de teşekkür ederim 😊
Yanlış anlamayın Uyku eğitiminde genelde yalnız kalıyor bebekler o açıdan yazmıştım 🤗

Son düzenleme:
Yanlış anlamayın Uyku eğitiminde genelde yalnız kalıyor bebekler o açıdan yazmıştım 🤗
Estagfurullah olur mu öyle şey 😊 yardımcı olmak için yazmanız bile teşekkür sebebi 😊
Çözüm Olmayacak her atak döneminde muhtemelen başa döneceksiniz. 1 yaşından önce çok faydalı değil. Nasıl uyutuyorsunuz bilmiyorum ama bazı uzmanlar önermese de o aylarda ayakta sallamak bana çözüm olmuştu. Sonra bıraktık zaten. Gündüz uykularının en az 45 dk olması lazım 30dk ya felaket uykusu diyorlar sonra çocuk bir türlü huzurlu durmuyor huysuzlanıyor. Ben o günlerde ayaklarımda tutarak hep 1-1,5 saate uzattım gündüz uykularını. He bir işime yaramadı uyudu diye başka işimi yapamadım ama yapacak bir şey yok geçici dönemdi katlandım. Şimdi 16 aylık 2 saat gündüz uykusu var deliksiz

Çok kısa bir süre geçmeyecek gibi geliyor ama sabır.
Önceden kucakta 1-2 haftadır mecbur ayakta sallayarak çünkü kollarda derman kalmıyor artık, bel ağrıları sırt ağrıları derken ayağa geçtik 🥹
Oh maşallah, gerçekten de zaman çok hızlı geçiyor sağlıklı olsunlar da tek derdimiz kendi uykusuzluğumuz olsun 🙏🏼

siz nasil uyuttugunuzu anlatiyorsunuz ona göre bir yol izliyor ben sallayarak ve kucakta uyutuyordum ve uyku boyunca sallanmak istiyorlardi sallamama ragmen azicik uyuyorlardi ve cok huysuz uykusunu alamamis olarak uyaniyorlardi. bütün gün kısır döngü uykudan agliyorlardi. beni şu sekilde baslatti. yere yatak yaptik onlara sarılıp operek yerde sabit uyumaya alistirdik. elbet ağladılar sallanmadiklari icin ama ben yanlarinda sürekli pispis opme sarılma ile destek oldum. buna alisinca besiklerine koyup orda da sabit uyumaya alistirdik. hala daha uykuya gecerlerken yanlarindayim aglarlarsa destek oluyorum masaj yapiyorum patpat yapiyorum sakinlesince kesiyorum. bunun da incelikleri var ogretiyor. gece uyanirlarsa kucagimizda da uyutabiliyoruz. suan uykularini guzelce aldiklari icin yuzleri gülüyor cok şükür. baglanma maglanma zedelenmedi herkes mutlu

Ben uykuların enerji atmakla uyumayan cocukta ufak değişikliklerle alakalı oldugunu düşünüyorum mutlaka aksam yemegınden sonra parkta bebek arabasıyla yada marketlerde 1 saat gezdirip eve döneriz gelırız banyo sonrası uyku gece 1 2 defa uyanır susar yada biberon ister tekrar uykuya dalar hatta sıcak ve onu rahatsız eden birseyler varsa belli eder tekrar uyumak ıstıyorum diye aglar yatırırım cok hareketli yürüme adımlarımızı yeni atıyoruz gündüz uykularında 2 Max 3 saat ile sınırlı banyoda toplarla oynuyoruz oyle vakit gecırıyoruz üst komşumuzun 2 kızı vardı gece sabah hep aglardı biryere cıkmazlardı hep evde vakit gecırırlerdı cocuk enerji atamıyor cıkın gezin derdim evin altını üstüne getiriyor evde atıyor diyordu 😿
Katılıyorum çoğu çocukta işe yaradığını gördüm.Bizim ev bahçeli çoğu zaman bahçede vakit geçiriyoruz güzel havalarda tabi.Bizde bariz bir fark olmuyor.Bütün gün evde de kalsa gündüz uykusu yine aynı saatlerde ve sürede oluyor.Bazen çok yoruluyor kesin deliksiz uyur diyorum aksine daha çok kalkıyor☺️Artık yorum yapmıyorum uykusuna oluruna bıraktım☺️

Şu anda Türkiye'den çok takipçisi olan uyku eğitmeninin burada bebeğine uykusuzluğu için yana döne çözüm aradığını biliyor muydunuz? Aradan bir sene geçtikten sonra da bu konuda eğitim almış. Artık nereden ne eğitimi aldı ise uzman olup çıkıverdi karşımıza. Bu sebeple bu kişilere asla sıcak bakmıyorum.

Bebeğiniz bir daha o yaşlara gelmeyecek ömrü boyunca da uyku sorunu olmayacak. Biraz dişinizi sıkın veya çözümü kendiniz üretin. Bu arada bende 7 aylık babayım, uyku sorunu bizde de var.
Ne kadar yerinde bir yorum olmuş abi. Dönemicez geriye ve bende başta düşündüm ama vazgeçtim. En fazla 2 yıl ondan sonra kendi kendine uyuyorlar. Hele o ilk 3 aylık dönemde keşke biri geçicek doya doya öp kokla sarıl deseydi. Kanguru yapınca uyurdu başka hiç uyuöazdı bıraksam uyanırdı. Yalnızım diye çok zorlandım ama bilseydim keşke 😕 şimdi kucağımda durmak istemiyor yanıma yatırsam dönüp başka yere gidiyor 😢konu sahibi siz bilirsiniz ama ben yitek başımayım eşim dahil yardımcı olmadı tek bir gece ben bakayım diyen kimsem yok 😕 bazen wcye gidemiyorum ama biliyorum ki geçicek. Sizde az daha sabredin geçicek tadını çıkarın

X