Uyku Eğitimi

Estagfurullah olur mu öyle şey 😊 yardımcı olmak için yazmanız bile teşekkür sebebi 😊

Önceden kucakta 1-2 haftadır mecbur ayakta sallayarak çünkü kollarda derman kalmıyor artık, bel ağrıları sırt ağrıları derken ayağa geçtik 🥹
Oh maşallah, gerçekten de zaman çok hızlı geçiyor sağlıklı olsunlar da tek derdimiz kendi uykusuzluğumuz olsun 🙏🏼
Daha once konunuza yorum yapmıştım simdi yine karsima cikti. Birsey ekleme ihtiyaci hissettim. Bebegi 6.aydan sonra en azindan gunduzleri memede uyutmayi birakin. Sonra geceleri birakirsiniz. 6.aydan sonra gece beslenmesi olmuyor zaten, uyandiginda sallayarak uyutmaya devam edebilirsiniz. Bunun icin park yatak oneriyorum. Yoksa bebeginiz emdigi sure boyunca ki bu 3 yasa kadar uzanabiliyor, gece defalarca kalkip ihtiyaci olmadigi halde emmek istiyor. Anne icin cok yorucu bir durum. Bebek tok oldugu muddetce geceleri emzirmenixe gerek yok

Merhaba, uyku eğitimi veren anneler kiminle çalıştığınızı ve tavsiyelerinizi yazar mısınız?
Kimisi daha kötü olduğundan bahsediyor. 5 aylık bebeğim var 1-1,5 aydır uykuyu unuttuk diyebilirim. Ne yapacağımızı şaşırdık gece gündüz ayaktayız. Gündüz uykuları zaten facia yarım saati geçmiyor, gece uykuları fena değildi 4. Ayla birlikte çok çok kötü oldu deliksiz 2 saat uyumuşluğum yoktur. Eğer uyku eğitimi çözüm olacaksa hemen başlamayı düşünüyorum
Fiziksel ihtiyaçların eğitimi olmaz. Yemek, uyku, tuvalet gibi. İhtiyaçtır, zamanı gelince giderilir. 5 Aylık bebek diş çıkarma döneminde olabilir, o diş ağrısı kim bilir onu nasıl mahvediyordur, birde üzerine "ağlarsa bile alışacak annesi dön arkanı çık odadan" diyecek bir eğitmen arıyorsunuz.

Okumadığım uyku eğitimi ile ilgili yazılmış yerli yabancı kitap, makale; izlemediğim video kalmamıştı benim de o dönem. Uygulamaya çalıştım da; ama gazı bitiyor, dişi çıkıyor, aşısı oluyor, ateşi çıkıyor, o geçiyor başka bir şey başlıyor derken, kitaplarda yazanlar bizde olmuyor diye diye sadece kendimi ve bebeği tribe sokmuşum. Evet uykusuz kalıyoruz ama bebeklerin demek ki gece vakti uykudan çok bizim sessizce temasımıza ihtiyacı varmış; bunu anlayana kadar bizde 18 ay geçmişti. Şimdiki halimize çok şükür diyorum.
Verebileceğim tek öneri, gündüz çocuğu emanet edebileceğiniz birini bulabilirseniz; o çocukla ilgilenirken siz de uyku ihtiyacınızı gidermeniz. Kimseyi bulamazsanız, gece babasıyla nöbet sistemi çalışmanız. Siz uyku borcunuzu ödemezseniz, bedeniniz o borcu ödemek için sizi yatırmanın başka yolunu bulur, bağışıklık sisteminiz çöker, hastalıklar sıraya dizilir.
Az daha sabır diyelim, sağlıklı olsunlar da gece uyanmalarını askerlik anısı gibi anlatacağınız günler gelsin :)

Merhaba, uyku eğitimi veren anneler kiminle çalıştığınızı ve tavsiyelerinizi yazar mısınız?
Kimisi daha kötü olduğundan bahsediyor. 5 aylık bebeğim var 1-1,5 aydır uykuyu unuttuk diyebilirim. Ne yapacağımızı şaşırdık gece gündüz ayaktayız. Gündüz uykuları zaten facia yarım saati geçmiyor, gece uykuları fena değildi 4. Ayla birlikte çok çok kötü oldu deliksiz 2 saat uyumuşluğum yoktur. Eğer uyku eğitimi çözüm olacaksa hemen başlamayı düşünüyorum
Merhaba canm bende 4 aylıkken baya araştırdım baktım herkesten Bi ses geliyor sonra çok tavsiye edilen Bi anneyi takip ettim onun tavsiyelerine uydum şuan 5 aylik ve başardık tabi her bebek bir değil ama inşallah minik bebiş de alışırr biraz sabır gerekir ama Bi anne herşeyi başarir😇😇

Bana kalırsa uyku eğitimi falan çokta şey yapmamak lazım yani düşünsenize uykusuzluk dönemlerinizde herneden ise bizler yetişkin oldugumuz halde eğitimle mi çözebildik hayır tabiki.

Bu bir süreç,oluyor bazen cocuk uyumak isterse uyuyor (rahatsızlık gaz vs) dışında çocuk aslında yatağını yorganını yastığını biliyor ve öğreniyor hemde çok iyi ama uykusuzluk çeken anneleri anlıyorum bir yol arıyorlar sonra bir anda sorun çözenler pedagog destekli gibi kafa karıştırıcı öyle değişik furyalarda çıktı ki hepsi bir sektör hepsi gelir kapısı böyle şeylerle karşılaşıyoruz geçen yıl arkadaşım cocuk uykusuz az uyuyor sık uyanıyor dokt gitmişti sorun yok gaz yok uyku eğitimi önerirmisiniz diyince dokt gülmüş uykunun eğitimi mi olur Allah aşkına o hesap.

Katılıyorum çoğu çocukta işe yaradığını gördüm.Bizim ev bahçeli çoğu zaman bahçede vakit geçiriyoruz güzel havalarda tabi.Bizde bariz bir fark olmuyor.Bütün gün evde de kalsa gündüz uykusu yine aynı saatlerde ve sürede oluyor.Bazen çok yoruluyor kesin deliksiz uyur diyorum aksine daha çok kalkıyor☺️Artık yorum yapmıyorum uykusuna oluruna bıraktım☺️
Mesela dün yemekli bir yere gittik eve 12 de döndük bizimki kalabalık ortamda uyumaz zaten aksama dogru uykusu uyudu 7de uyanmıştı dayandı diyelim görenler ohh bugün yattığı yeri beğenir dediler daha yeni yürümeye basladık elinden tuttum baya gezdik o sevdi bu kucağına aldı derken yorulduda

Sonuç: Her zaman neyse o gece 2 defa uyanıp süt su istedi ve sabah 8de uyandı 😁

Katılıyorum çoğu çocukta işe yaradığını gördüm.Bizim ev bahçeli çoğu zaman bahçede vakit geçiriyoruz güzel havalarda tabi.Bizde bariz bir fark olmuyor.Bütün gün evde de kalsa gündüz uykusu yine aynı saatlerde ve sürede oluyor.Bazen çok yoruluyor kesin deliksiz uyur diyorum aksine daha çok kalkıyor☺️Artık yorum yapmıyorum uykusuna oluruna bıraktım☺️
Bizimde gündüz uykuları havada karada bahçede denizde her yerde ama her yerde yarım saat 😅 düzelcez inşallah 😅
Okumadığım uyku eğitimi ile ilgili yazılmış yerli yabancı kitap, makale; izlemediğim video kalmamıştı benim de o dönem. Uygulamaya çalıştım da; ama gazı bitiyor, dişi çıkıyor, aşısı oluyor, ateşi çıkıyor, o geçiyor başka bir şey başlıyor derken, kitaplarda yazanlar bizde olmuyor diye diye sadece kendimi ve bebeği tribe sokmuşum. Evet uykusuz kalıyoruz ama bebeklerin demek ki gece vakti uykudan çok bizim sessizce temasımıza ihtiyacı varmış; bunu anlayana kadar bizde 18 ay geçmişti. Şimdiki halimize çok şükür diyorum.
Verebileceğim tek öneri, gündüz çocuğu emanet edebileceğiniz birini bulabilirseniz; o çocukla ilgilenirken siz de uyku ihtiyacınızı gidermeniz. Kimseyi bulamazsanız, gece babasıyla nöbet sistemi çalışmanız. Siz uyku borcunuzu ödemezseniz, bedeniniz o borcu ödemek için sizi yatırmanın başka yolunu bulur, bağışıklık sisteminiz çöker, hastalıklar sıraya dizilir.
Az daha sabır diyelim, sağlıklı olsunlar da gece uyanmalarını askerlik anısı gibi anlatacağınız günler gelsin :)
Keşke bana sarıla sarıla uyusa 😅 derdim uyuması, biz dayanamıyoruz uykusuzluğa o nasıl dayansın diye üzülüyorum. Evet bazen gündüzleri annem geliyor ya da ben gittiğimde o şekilde uyuyorum acayip iyi geliyor 1 saat bile çok dinç hissediyorum kendimi o günlerde 🙏🏼
Bana kalırsa uyku eğitimi falan çokta şey yapmamak lazım yani düşünsenize uykusuzluk dönemlerinizde herneden ise bizler yetişkin oldugumuz halde eğitimle mi çözebildik hayır tabiki.

Bu bir süreç,oluyor bazen cocuk uyumak isterse uyuyor (rahatsızlık gaz vs) dışında çocuk aslında yatağını yorganını yastığını biliyor ve öğreniyor hemde çok iyi ama uykusuzluk çeken anneleri anlıyorum bir yol arıyorlar sonra bir anda sorun çözenler pedagog destekli gibi kafa karıştırıcı öyle değişik furyalarda çıktı ki hepsi bir sektör hepsi gelir kapısı böyle şeylerle karşılaşıyoruz geçen yıl arkadaşım cocuk uykusuz az uyuyor sık uyanıyor dokt gitmişti sorun yok gaz yok uyku eğitimi önerirmisiniz diyince dokt gülmüş uykunun eğitimi mi olur Allah aşkına o hesap.
Evet doğru söylüyorsunuz bu da bir süreç hepimiz alışacağız 🥲
Bizim doktor ne der acaba merak ettim kendinin de bebeği var da 😅
Bir an geliyor uykusuzluğa alıştm diyorum, ertesi gün bakıyorum alışmamışım 😂

Bizimde gündüz uykuları havada karada bahçede denizde her yerde ama her yerde yarım saat 😅 düzelcez inşallah 😅

Keşke bana sarıla sarıla uyusa 😅 derdim uyuması, biz dayanamıyoruz uykusuzluğa o nasıl dayansın diye üzülüyorum. Evet bazen gündüzleri annem geliyor ya da ben gittiğimde o şekilde uyuyorum acayip iyi geliyor 1 saat bile çok dinç hissediyorum kendimi o günlerde 🙏🏼

Doktorların fikri önemli tabi ama bir anne yada baba olarak fikrini daha çok merak etmişimdir ☺️
Benim ömür boyuda sürse alışamayacağım 2 durum biri uykusuzluk diğeride sıcak 😱🤯

siz nasil uyuttugunuzu anlatiyorsunuz ona göre bir yol izliyor ben sallayarak ve kucakta uyutuyordum ve uyku boyunca sallanmak istiyorlardi sallamama ragmen azicik uyuyorlardi ve cok huysuz uykusunu alamamis olarak uyaniyorlardi. bütün gün kısır döngü uykudan agliyorlardi. beni şu sekilde baslatti. yere yatak yaptik onlara sarılıp operek yerde sabit uyumaya alistirdik. elbet ağladılar sallanmadiklari icin ama ben yanlarinda sürekli pispis opme sarılma ile destek oldum. buna alisinca besiklerine koyup orda da sabit uyumaya alistirdik. hala daha uykuya gecerlerken yanlarindayim aglarlarsa destek oluyorum masaj yapiyorum patpat yapiyorum sakinlesince kesiyorum. bunun da incelikleri var ogretiyor. gece uyanirlarsa kucagimizda da uyutabiliyoruz. suan uykularini guzelce aldiklari icin yuzleri gülüyor cok şükür. baglanma maglanma zedelenmedi herkes mutlu
Kesinlikle bundan bahsediyorum. Adinin uyku egitimi olmasina gerek yok yavrulariniza güzel uyku aliskanliklari kazandirmissiniz.

Her bebeğin bireysel farklılıkları vardır canım ve uzman da olsa kalıp olan bir kaç tane eğitim metodunu sana yüksek meblalarda sana satıcaklar ama buna gerek yok inana bana. Bir kaç tane çok faydalı kitap önerebilirim ve bunları okuduktan sonra çocuğunu en iyi sen tanıdığın için de en iyi metodu kendin bulacağına şiphen olmasın. Birde diş meselesi zamanı gelmiş olabilir dikkate almak lazım 😘😇

siz nasil uyuttugunuzu anlatiyorsunuz ona göre bir yol izliyor ben sallayarak ve kucakta uyutuyordum ve uyku boyunca sallanmak istiyorlardi sallamama ragmen azicik uyuyorlardi ve cok huysuz uykusunu alamamis olarak uyaniyorlardi. bütün gün kısır döngü uykudan agliyorlardi. beni şu sekilde baslatti. yere yatak yaptik onlara sarılıp operek yerde sabit uyumaya alistirdik. elbet ağladılar sallanmadiklari icin ama ben yanlarinda sürekli pispis opme sarılma ile destek oldum. buna alisinca besiklerine koyup orda da sabit uyumaya alistirdik. hala daha uykuya gecerlerken yanlarindayim aglarlarsa destek oluyorum masaj yapiyorum patpat yapiyorum sakinlesince kesiyorum. bunun da incelikleri var ogretiyor. gece uyanirlarsa kucagimizda da uyutabiliyoruz. suan uykularini guzelce aldiklari icin yuzleri gülüyor cok şükür. baglanma maglanma zedelenmedi herkes mutlu
Sizin için çok iyi olmuş 👍🏼 Bizim uykudan ağlayarak uyanma sıkıntımız yok mesela gayet neşeli uyanıyor uykusu gelince mızmızlanıyor sadece. Peki bu şekilde uyuyunca gündüz uyku süresi uzadı mı? Gece çok sık uyanma oluyor mu?

UUmarım tez zamanda
Umarım tez zamanda sonuç alırsınız eğitim verirken dikkat etmeniz gereken rutin oluşturun kararlı olun ama uykusuzluğa sebep olan bir rahatsızlık var mı bebeğinizi kolik mi, besin alerjisi varmı, doğumla ilgili sıkıntı yaşadınız mı (sezaryen doğum ise ) uyku düzeni çok gec oturabiliyor önceliğiniz öncelikle düzensizliğin tespit olsun tavsiyem

Oğlumda reflü olduğu ortaya çıkmıştı bunu gözardı etmeyin.

Öncelikle 4.ay zaten uyku gerilemesi yaşanan bir durum. Ve yine bu dönemde çok ciddi bir büyüme atağı var . İkisinin buluşması uykusuz günler demek . İkiz bebeklerim var 4. Ve 5. Ay uyumadan geçti diyebilirim . 6. Ay ile bu durum düzene girmeye başlayacak . Uyku eğitimi 11. Ayda verdim ama ben kendim verdim .

UUmarım tez zamanda

Umarım tez zamanda sonuç alırsınız eğitim verirken dikkat etmeniz gereken rutin oluşturun kararlı olun ama uykusuzluğa sebep olan bir rahatsızlık var mı bebeğinizi kolik mi, besin alerjisi varmı, doğumla ilgili sıkıntı yaşadınız mı (sezaryen doğum ise ) uyku düzeni çok gec oturabiliyor önceliğiniz öncelikle düzensizliğin tespit olsun tavsiyem
Düzenli kontrole gidiyoruz çok teşekkürler, sezeryan doğum yaptım evet bunla ilgili nasıl bir sıkıntı oluyor? Muayeneye diye gidip doğurdum geldim 😅
Öncelikle 4.ay zaten uyku gerilemesi yaşanan bir durum. Ve yine bu dönemde çok ciddi bir büyüme atağı var . İkisinin buluşması uykusuz günler demek . İkiz bebeklerim var 4. Ve 5. Ay uyumadan geçti diyebilirim . 6. Ay ile bu durum düzene girmeye başlayacak . Uyku eğitimi 11. Ayda verdim ama ben kendim verdim .
Evet gerilemeyi dibine kadar yaşadık, galiba dişle de birleşti korkunç geceler olmaya başladı. Geçici olduğunu bilse de insan uykusuzluğa bi süre sonra çok zor dayanıyor, ilk bebek olmasının da tecrübesizliği oluyor insan önünü göremiyor malesef. Siz nasıl verdiniz uyku eğitimini?

Düzenli kontrole gidiyoruz çok teşekkürler, sezeryan doğum yaptım evet bunla ilgili nasıl bir sıkıntı oluyor? Muayeneye diye gidip doğurdum geldim 😅

Evet gerilemeyi dibine kadar yaşadık, galiba dişle de birleşti korkunç geceler olmaya başladı. Geçici olduğunu bilse de insan uykusuzluğa bi süre sonra çok zor dayanıyor, ilk bebek olmasının da tecrübesizliği oluyor insan önünü göremiyor malesef. Siz nasıl verdiniz uyku eğitimini?
Ben biraz bebeklerimde o sinyali almıştım . Oto koltuğunda uykuya geçme, bebek arabasında uykuya geçme durumları çok kolaylaşmıştı. Ardından tatile gitti ve 5 gün boyunca tüm uykularına bebek arabasında geçtiler ki biz bebek arabasını sallama hareket ettirme gibi şeyler yapmadık . Demek ki olabilir dedim kararımı verdim . Tabi ki ilk 20 gün çok zorlayıcı , başta annenin kararlı olması sonra sabırlı ve anlayışlı olması gerekiyor . Vazgeçme noktasına geldiğim çok an oldu çünkü ilk günler 45 dk bulan uykuya geçiş süreleri oluyordu . Ben yanlarında hiç durmadım bunu oyun olarak algıladılar. Kim west iyi uykular , tracy hogg bunları okudum kendime karışıl bir yol çizdim diyebilirim . Bu iki kitabı tavsiye ederim .

Uykudan uyaninca hemen ayni metotla geri uyutun 30-40 dk tekrar uyutmayi deneyerek ya da 25. Dkda ayagini hafif durtebilirsiniz. Henuz kucukken uzatmaya calisin derkm, er gec uzayacak. Ben bebegimde 9. Ayda ancak uzattim

Merhaba, 16 aylık oğlum var ben uyku düzeni konusuna çok takmış bir anne olduğum için deneyimlerimden bahsedeceğim. Asla bir eğitmen değilim tamamen deneme yanılma yöntemiyle geldiğim noktadır lütfen bunu göz önünde bulundurarak okuyun. 4-5 ay arası zaten atak haftası olduğu için uyku gerilemesi oluyor. Uyutmak zor oluyor uyusa da kedi uykusu gibi yarım saat sonra uyanıyor. Uyku eğitimi bunun çaresi değil malesef. Uyku eğitimi sadece bebeğinizin uykuya kendi kendine geçmesi için yardımcı olunan bir süreç. Ben de uykusuz kaldığım günlerde instagramdaki bu kişilerden yardım almayı düşündüm ama bir şekilde hep vazgeçtim çünkü samimiyetsiz geldiler. 6. Ayda rüya öğünü yaptım kesinlikle tavsiye ederim. Benim oglim 2 saatte bir acıktığı için uyanırdı. Dakikası dakikasına asla şaşmaz, 1 saat 45 dakikalık alarmlar kurdum kalkıp biberonunu hazırladım uykusunda içirdim acıktığı için uyanmadı. 3 hafta bu şekilde uğraştım, bi gece uyuyakaldım ve biberonunu veremedim. Sabah 8de oğlum uyanana kadar deliksiz uyudum. Gece uykularınızın düzene girmesini ve deliksiz uyumasını istiyorsanız bu kesinlikle işe yarayan bir yöntem. Ikinci olarak gündüz uykuları için kesinlikle zaman tutun, düzenli olun. Benim annem bana hep "uğraşma bu kadar uykusu gelince uyur zaten" şeklinde yaklaştı ama ben tutumumdan vazgeçmedim iyi ki de vazgecmemişim. Sizin bebeğiniz üzerinden örnek vereyim Atıyorum sabah 8de kalktı, 2 saat sonra muhtemelen uykusu gelmiş olacaktır, 10-10 bucuk arası uyuttunuz 11de uyandı diyelim, 1de geri yatırın mantık çok basit zaten. Kaçta uyandıysa üstüne 2 saat koyup uyutun. 5 ay için günde 3 uyku yeterli oluyor, fazlası gece uykularını etkiliyor. Zaten büyüdükçe uyanık kalma süreleri uzuyor mesela benim oğlum şu an 5 buçuk 6 saat kadar yorulmadan duruyor, günde 1 uyku yapıyor ve geceleri 11-12 saat deliksiz uyuyor. Bunlar için uyku eğitimine ihtiyacınız yok kendiniz de yapabilirsiniz. Zor, biliyorum kaç defa ağlama krizine girdiğimi bir ben bir allah biliyor ama kesinlikle başarabilirsiniz. Her şey düzenle ilgili. Ben sırf bu düzeni bozulmasın diye akşam gezmesine hiç bir yere gitmiyorum çünkü oğlum en geç 8 buçukta yatakta olmak zorunda.

Bir de şunu söylemek istiyorum, yine çevredekilerin ısrarına karşın ben oğlumun odasını 4 aylıkken ayırdım. Herkes yanında yatır dedi ama yatırmadım korkumdan uykumda bir yerine zarar veririm diye
Kamera taktım kendi odasında kendi yatağında uyudu hep. Bunun bi yararı oldu mu bilemiyorum ama bir faktör olarak söylemek istiyorum. Umarım en kısa zamanda kendi düzeninizi bulup rahata kavuşursunuz ❤️

O halde biraz daha sabır diliyorum yediklerinize dikkat edin emziriyorsanız yediklerinize çok dikkat etmelisiniz ve tavsiyem uykuya geçişten sonra ayak tabanına bebek yağı ile masaj yapmanız hem rahat uykuya geçişini kolaylaştırır hem de sindirimini Allah yar ve yardımcınız olsun insaAllah çok şükür buda geçti demeniz dileklerimle ...

Merhaba , ben oglum 7,5 aylikken Pinar sibriskiyden uyku egitimi almistim, ama basarisiz olduk. sonrasi daha da kötulesti uyku durumumuz. tatilde bir baska anne basarili oldugu uyku egitmeninden bahsedince tekrar uyku egitimi almaya karar verdim, 11,5 aylikken aldik ve ilk haftadan basarili olduk :=) cok sükür..

Egitmenin ismi Yagmur Pehlivan, instagram ismi IZMIRLIANNE...herkese tavsiye ederim..cok iyi biri

X