4. Ayda bir uyku gerilemesi var eğer çocuk toparlamazsa kalıcı oluyor bu. Ben oğlum doğduğu günden itibaren kolik uyumayan surekl5aglayan bir cocuk oldugu icin o zaman fark edememistik. Ben 5 buçuk aylıkken tracy hogg un bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabını alıp öyle uyku eğitimi vermiştim. Bir çok tekniği araştırmıştım. Bu içime şimdi kitabını alıp okuyup verdim. Hayatım birden cennet gibi oldu gerçekten oğlumun sesini duyunca çok mutsuz olurken uyku eğitimi ile oğlumu özledim uyanınca kaliteli vakit geçirdim. Kesinlikle internetten ogrendiginiz şeylerle vermeye kalkmayın yalan yanlış bilgiler var.Merhaba, uyku eğitimi veren anneler kiminle çalıştığınızı ve tavsiyelerinizi yazar mısınız?
Kimisi daha kötü olduğundan bahsediyor. 5 aylık bebeğim var 1-1,5 aydır uykuyu unuttuk diyebilirim. Ne yapacağımızı şaşırdık gece gündüz ayaktayız. Gündüz uykuları zaten facia yarım saati geçmiyor, gece uykuları fena değildi 4. Ayla birlikte çok çok kötü oldu deliksiz 2 saat uyumuşluğum yoktur. Eğer uyku eğitimi çözüm olacaksa hemen başlamayı düşünüyorum
Evet canım geçiyor bu zorlu günler merak etme. Her zorun bir güzelliği vardır. Hepsinin de bir zamanı var. 1 yaşından sonra çok rahat ettim çünkü kızım gece de gündüz de usluydu inşallh sırada ki de onun gibi olur diyw dua ediyorum 1 sene uykusuz kalırım yeterki sağlıklı sıhhatli olsun yeter bize.Gelecekten güzel haberler varinşallah yaşında rahat etmiş oluruz bari. Valla kesin çözüm yaşını beklemekse ona da razıyım sanki hep böyle gidecekmiş gibii
2. Çocuğu da yaptığınıza göre x2 güzel haberler. Bu kadar uykusuzluktan sonra 2. Ye cesaret edemem diyordum
Siz o uyanmadan 30 dklık döngü bitmeden 25. Dakikada yanında olup müdahele etmeye çalışırsanız. 1 hafta sonrasında o da uykuya devam etmeye başlayacaktır. Başlarda epey zorlayıcı olacaktır ama dilerim düzenli güzel huzurlu uykuları olsunÖyle dinç uyanıyor ki inanamazsınızsanırsınız 2 saat uyumuş öyle geri döndürmek imkansız oluyor
İlk 3 ay vardı şuan bir gaz problemimiz yok. Aynen dediklerinizi yapıyorum ben de. 4. Aya kadar iyi atakla beraber tepetaklak olduk diyebilirim
Teşekkür ederim inşallah
Ah inşallahBitmedi gitti gerilememiz
Ben de atakla birlikte dişin birleştiğini düşünüyorumbir an önce rahatlar inşallah miniğim de bizde çok teşekkür ederim
Tekrar tekrar uyunmasa destek sorun bile değil benim için inanın. Çünkü elbet desteksiz de uyuyacaklar. Ama çocuk derin uykuya geçemeyince panik oldum bende
Ne diyeyim düzeliriz inşallah
Ne güzel düzeniniz oluşmuş Benim de umudum ek gıdadazaten gündüz yarımşar saat uyuyoruz inşallah topluca bi düzene gireriz.
Evet zaten biz de eşimle aynısını konuşuyoruz, bize yetmiyor bu uyku ona nasıl yetsin diye. Ona üzülüyoruz aslında yoksa bu süreçler hep geçici
Gelecekten güzel haberler varinşallah yaşında rahat etmiş oluruz bari. Valla kesin çözüm yaşını beklemekse ona da razıyım sanki hep böyle gidecekmiş gibii
2. Çocuğu da yaptığınıza göre x2 güzel haberler. Bu kadar uykusuzluktan sonra 2. Ye cesaret edemem diyordum
Ama en ufak bir hastalık,diş çıkarma doneminde en başa dönecek uyku sorunu. Bu bir gerçek kimse kusura bakmasin. Öyle uyku eğitimi verdim bitti ohhh ne güzel durumu yok ki.sen o uyku eğitimini düzenini uygulasaydın öyle konuşmazdın ayrıca uyumak bebek ve çocuk gelişimi için çok önemlidir
bu beğenmeyenler de çocugu uyutamayanlarsen o uyku eğitimini düzenini uygulasaydın öyle konuşmazdın ayrıca uyumak bebek ve çocuk gelişimi için çok önemlidir
Ama en ufak bir hastalık,diş çıkarma doneminde en başa dönecek uyku sorunu. Bu bir gerçek kimse kusura bakmasin. Öyle uyku eğitimi verdim bitti ohhh ne güzel durumu yok ki.
En azından kreş çağına kadar bu böyledir, ha sakin mizaçlı,uykuyu seven bir bebekse daha sakin ve yumuşak geçişli olabilir bu süreç ama her bebek uyku eğitimi ile mışıl mışıl uyur diye birşey yok. Anne bebeğini tanıyıp ona uymaya başlayınca zaten çözülüyor konu,bu kadar basit.
Uyuduktan yarım saat sonra uyanıyorsa bebek,uykusunu açmadan sallayarak mı,pışpışlayarak mı nasil uyuttuysak o şekilde biraz daha destekleriz uyumasını yada teşvik ederiz,kakası,ağrısı sızısı yoksa yeniden uyuyabilir pekala. Ha bir sorunu vardır uyumayabilir o uykusunda,ama bu demek değil ki bir dahakine de uyumayacak. Anneler her zaman dener ve bir yolunu bulur bebeğine uyan. 2 çocuk büyüttüm ki ilki uykuyu hiç sevmezdi hala da bayılmaz ama zamanla ikimize de uyan bir düzeni, uyku eğimi uzmanı yada her neyse gerek duymadan oturttum zamanla. Her anne bunu yapabilir kimseye ihtiyac duymadan,uzman olmaya gerek
yoo da onu duydum ünlü birinden alıp başkalarına eğitim vermiş bu işi gerçekten eğitimin alan çok değerli insanlar var onların emeğine haksızlık etmemek lazım ben adamın gerek yok öyle böyle büyüyor lafına kızdım uykusuz çocuk hep hırçın agresif be iştahsız olur öyle düşünenler varsa diye şey ettim banane uyutmayın isterseniz ben uyuyorum çünkü
Gebelik sürecinde sizin uykunuz nasıldı?
Gündüz de uykusu gelince uyutuyorum 2 aylık olanı kucagımda uyuyor yerine yatırıyorum büyük oglumun da saati bellidir 12 - 1 arası saatte uyuturum bazen 1 saat bazen 3 saat uyur bebekken erken uyanırsa tekrar uykuya damlasına yardımcı oluyordum ve devam ediyordu zamanla uyanmadan uzun saatler uyumaya başladıGece uykusu için rutin yapıp memnun kalan çok sizin gibi ben de gündüz uykularını merak ediyorum gündüz uykularını nasıl uyutuyorsunuz. Arkadaşımın bebeği dört aylık oldu ve asla asla asla gündüz uyutamıyor, uyuduğu zaman on dakika en fazla hemen geri uyanıyor, gece bir şekilde idare ediyor ama gündüz uykusu yok resmen çocukta. Bu aylarda uykuya en çok ihtiyaç duyduğu aylar oysaki.
Gündüz sadece arabaya takılan puset gibi bir şey var ya onun içine koyup evde gezdirirlerse uyuyor işte o da on dakika onca çabaya rağmen.
4 ayda bizimde bütün uyku rutinimiz değişti..çareyi oğlumu yanıma yatirmakta kocayı salona postalamakta buldumMerhaba, uyku eğitimi veren anneler kiminle çalıştığınızı ve tavsiyelerinizi yazar mısınız?
Kimisi daha kötü olduğundan bahsediyor. 5 aylık bebeğim var 1-1,5 aydır uykuyu unuttuk diyebilirim. Ne yapacağımızı şaşırdık gece gündüz ayaktayız. Gündüz uykuları zaten facia yarım saati geçmiyor, gece uykuları fena değildi 4. Ayla birlikte çok çok kötü oldu deliksiz 2 saat uyumuşluğum yoktur. Eğer uyku eğitimi çözüm olacaksa hemen başlamayı düşünüyorum
kelin ilacı olsa....Merhaba, uyku eğitimi veren anneler kiminle çalıştığınızı ve tavsiyelerinizi yazar mısınız?
Bende dün gece yanımda uyuturken bu başlığı açtım4 ayda bizimde bütün uyku rutinimiz değişti..çareyi oğlumu yanıma yatirmakta kocayı salona postalamakta buldumuyandikca dönüp emziriyorum uyuyor bende yorulmuyorum. Uyku eğitiminde az bile olsa aglatacaksınız mecbur ben bunu doğru bulmuyorum küçücük bebek uyusun diye aglatilmamali
Uykusuz analar gelin sarılalımkelin ilacı olsa....
İlk bir kaç ay bizde öyleydik gündüzleri 10 dk uyur kalkardı. Sonra beyaz gürültü açmaya başladım uyuduğu zamanlar. Beyaz gürültü ile saatlerce uyumaya başladı. Uyku süresince beyaz gürültü açık oluyor. Uyanana kadar açık tutuyorum. Şuan da da öyle. 18 aylık ama gece ve gündüz uykularının hepsinde o beyaz gürültüyü açıyorum. Uyurken hep destek istiyor. Desteksiz uyusada gözlerini açıp kendi kendini uyandırıp beni emmek istiyor. Uyku eğitimini denedim ama çok zorlandık. Bence zorlamamak lazım. Ayrıca uyku eğitimine de inanmıyorum.Gece uykusu için rutin yapıp memnun kalan çok sizin gibi ben de gündüz uykularını merak ediyorum gündüz uykularını nasıl uyutuyorsunuz. Arkadaşımın bebeği dört aylık oldu ve asla asla asla gündüz uyutamıyor, uyuduğu zaman on dakika en fazla hemen geri uyanıyor, gece bir şekilde idare ediyor ama gündüz uykusu yok resmen çocukta. Bu aylarda uykuya en çok ihtiyaç duyduğu aylar oysaki.
Gündüz sadece arabaya takılan puset gibi bir şey var ya onun içine koyup evde gezdirirlerse uyuyor işte o da on dakika onca çabaya rağmen.
Pınar Sibirsky akademiye kaydolduk, ne dediyse yaptık ve kendi kendine uyuyor bizim canımız aylardır. Yalnız biz uyuyana kadar hep sandalyede yanında duruyoruz, yatır çık yapmadık.Merhaba, uyku eğitimi veren anneler kiminle çalıştığınızı ve tavsiyelerinizi yazar mısınız?
bu bir önyargı aslında, tüm uyku eğitimleri aglatmalı degil. ben de aglatarak uyutmaya karşıyım. oyuzden demiştim bütün yaklasımları inceledim ve bize uyan bir şekilde ilerledim diye. aglayarak uyuyan bir çocuk uyumayı degil çaresizliği öğreniyor diye bir söz okumuştum cok dogru. siz de arastırın, önce destekli sonra desteksiz bir şekilde uyku düzeni olusturmayı başarabileceksiniz. uyku düzeni oluşturmak icin 2-3 yaşları beklemeyin, bu döneme kadar destekli uyumaya alısmıs bir cocugun bir anda kendi kendine uykuya gecmesini bekleyemezsiniz. cok da geç kalmadan bir düzen oturtmaya calısın, naçizane tavsiyemBende dün gece yanımda uyuturken bu başlığı açtımhepimizin yaşadıkları aynı aslında.
Evet ağlatmalı olan yöntemleri ben de doğru bulmuyorum, araştırınca bir çok yöntem vardı asla ağlatmadıklarını vaadediyordu
Uykusuz analar gelin sarılalım
Annen senide uyku egitimi alarak uyuttu kesinbu beğenmeyenler de çocugu uyutamayanlarkızz az araştırın okuyun ya
yoo da onu duydum ünlü birinden alıp başkalarına eğitim vermiş bu işi gerçekten eğitimin alan çok değerli insanlar var onların emeğine haksızlık etmemek lazım ben adamın gerek yok öyle böyle büyüyor lafına kızdım uykusuz çocuk hep hırçın agresif be iştahsız olur öyle düşünenler varsa diye şey ettim banane uyutmayın isterseniz ben uyuyorum çünkü
Hocam bebeğin uykusuzluğu veya aşırı gazı olması da annenin yaşadığı olaylara dayanır.ben hep uyudum gebelikte de doğumdan sonra da : )))) ama ben uykuyu seven biri değilim
1-1.5 ay nedir ki.. Benim oğlumun 4,5 yaş civarında uyku düzeni oturdu.. Allah yardımcınız olsunMerhaba, uyku eğitimi veren anneler kiminle çalıştığınızı ve tavsiyelerinizi yazar mısınız?
Ilk aylar zor ama genelde ,ben gece banyo yaptırdım ,su sakinleştirdi ..zamanla azalarak bitecektir.. eşinizle destekle ve biraz sabırla herşey yoluna girer..Ya da bebeği bakacak güvendiğiniz biri varsa o bebeğe bakarken siz uyuyun..Merhaba, uyku eğitimi veren anneler kiminle çalıştığınızı ve tavsiyelerinizi yazar mısınız?
Aynu dertten bende muzdarip durumdayım 4. Ay ile bi bozuldu hala düzelmediMerhaba, uyku eğitimi veren anneler kiminle çalıştığınızı ve tavsiyelerinizi yazar mısınız?