Uyku Eğitimi

En önemlisi uyku aralıkları , öncelikle onu takip etmeniz gerek. Bebeği Memede uyutmayın, bebeği sallamayın. İlk etapta yanınızda uyutmaya alıştırın sonra kendi beşiğine alıştırın. Bunların hepsi bir süreç. Ben uyku eğitmeni ile de çalıştım 5.ayda ama olmadı. Kadınla yıldızımız da barışmadı. Sonra kendim uyku düzeni kurdum. Şimdi kendi yatağında uyutmaya alıştırıyorum. Gündüz uykuları hemen uzamıyor. Uyandığında odadan çıkarmadan 40 dk tekrar uyutmaya çalışmanız gerek. 8. Haftaya kadar devam edyor. Belli dönemlerde rutin bozulsa da biz hep koruduk. Aslına bakarsanız bir eğitmenlede çalışsanız aynı şeyler. Desteği min.indirmeniz gerek sonuçta o da size bilinen şeyleri söylüyor.

Dedikoduya göre Sanayi devrimiyle uyku eğitimi tarzı şeyler çıkmış.

Amaç;

Anneler çok calışsın dıye cocuklara ogrenılmıs caresızlık ogretıyor anne sıcaklıgına ıhtuyac duyarken dıyolar

Uyku eğitimini doğru bulmuyorum. Çocuğum 14,5 aylık ve uyku düzenini kendisi belirledi.Saat 12.30-14.00 arası öğle uykusu, akşam da 21.00 ile sabah 8.30 arası gece uykusu uyuyor. Gece 1 kez uyanıyor. Emiyor, suyunu içiyor sonra uykusuna devam ediyor. Şimdi İkinci bebeğime hamileyim. Ona da uyku eğitimi vermeyi düşünmüyorum. Uyku eğitimi adı altında bebeğinize eziyet etmeyin, ağlatmayın. Çünkü daha miniminnacık bir bebek o. Durumunuz şimdilik böyle ama 1 yaşından sonra rahatlayacaksınız

Daha çok küçükmüş bebeğiniz zamanla ikinizde birbirinize alışıp ortak bir düzen kurarsınız snıyorum.
Ama bebeğiniz büyüyünce kendi düzeninize dönün. yani elinizden geldigi kadar en geç 9da heryeri karanlık yapıp uyutmaya çalışın zamanla alışıyorlar. Bazen bir dizi izlemek, eşle kahve içmek bile dinlendiriyor.
Yani gece 1de yatıp öğlene kadar uyuyan bi bebek olark alıştırmayın. Düzeni kendinize göre ayarlayın bebeklerimiz de uyum sağlıyor emin olun
6.aydan sonra siz de bebeğinizin hareketlerinden ne istediğini, neresi ağrıdığını, neden uyumadığını daha kolay anlayarsınız zaten.

Benim bebeğim 2 aylıkken gündüz uykusu uyumazdı, 2 aylk bebek nasıl hiç uyumaz diye ağlamıştım birsürü. Sonra günlük iki uyku uyurdu gece iki defa uyanırdı. Şimdi 16 aylık gündüz 1-2 saat uyur gece bzen hiç uyanmaz bazen 10defa uyanır (aynı anda beş diş çıkarıyor ) yani düzenleri hep değişiyor. Sabırlı olun geçicek, bebeğinize sevginizi gösterin sadece.

Evet bebeğin ağladığındaki beyin dalgaları ile ölüm korkusu/bir daha göremeyecek olma hissi vs gibi bi çok kötü his eş değermiş. Bunu duyunca çok üzülmüştüm çünkü bazı insanlar tamamen ağlasın alışır modunda ben de ağlatarak olan yöntemleri doğru bulmuyorum. Bakalım zaman bizim için neler gösterecek
1-1.5 ay nedir ki.. Benim oğlumun 4,5 yaş civarında uyku düzeni oturdu.. Allah yardımcınız olsun
Umarım o kadar uzun sürmez bizim çok teşekkürler
Bizim de uyku rutinimizde uyku öncesi banyo var zaten suyu çook seviyor. Eşim de sağolsun gece destek oluyor. Bazen de annem bizde kalıyor gündüz anneme verip uyuyorum. Maalesef annemden başkasına güvenemiyorum
Aynu dertten bende muzdarip durumdayım 4. Ay ile bi bozuldu hala düzelmedi
Bu 4. Ay kabus gibiymiş gerçekten. Doğduğundan beri gaz derdi bitecek diye 4. Ayı bekledik o da maşallahlıkmış
Bebeğime temas etmediğim an asla uyumuyor beşiğine yatırıp elini tutsam sarılsam bile yetmiyor illa kucak istiyor sanırım şuan için buna hazır değil. Dediğiniz gibi kademe kademe geçeceğiz sanırım. Uyku penceresine de dikkat ediyorum zaten bu kadar her şeye dikkat edip yine olmayınca biraz umutsuzluğa düştüm
Zaten verirsem eğer ağlatmamayı vaadeden biri ile çalışırım, bebeğimin ağlamasına benim de gönlüm razı gelmez. Normalde bile ağlatmıyoruz el bebek gül bebek büyüyor, zamanla öğreneceği bir şey için bebeğimi asla hırpalatmam Çok teşekkürler
Bizde 8-8,30 arası uyutmaya çalışıyoruz. Banyo, karanlıkta beslenme ve uykuya geçiş. Dediğim gibi son zamanlarda çığrından çıktı umarım geçici bir süreçtir de eski normalimize döneriz.
Zaten her sabah gülen yüzünü görmek sabır sebebi

Bana uyku eğitimi yanlis veya dogru diyip genelleme yapmak doğru gelmiyor. Her bebegin mizaci farkli kimisi doğuştan eğitimli geliyo, düzenini belli ediyor ve kolay büyütülüyor. Ama kimisi de gazlı, aşırı aktif ve ya huysuz oluyor. Uykuya dalmasi icin veya bagimlilik haline gelmis kötü uyku aliskanliklarindan kurtulmasi icin anne babanin yonlendirmesine ihtiyac duyuyor. Malesef büyükanne büyükbaba müdahaleleri sonucu sallamaya bagimli bir yasinda bir oglum var. Gece ayagimdan indirdigim an aglayip sallamami istiyor. Tekrar kendi basina uyumasini öğretmemiz gerek, adı uyku egitimi veya baska birsey oğlumun saglikli gece uykusu cekmesi için şart.

Çocuk psikoloji uzmanlarının çoğu uyku eğitimini önermiyor. Şuan bebeğiniz çok küçük ve size ihtiyacı var Bi sıkıntısı vardır muhakkak onu bulmaya çalışın gazı olabilir gece beslenmesini azaltın anne sütüyse devam edin mama çok gaz yapıyor o yüzden dedim. Uzman değilim tecrübelerimi yazıyorum :) gerekirse uyutmadan önce sab simplex veya bildiğiniz gaz damlasından verin. Bnm kızım 3 yaşında hala gece gazı varsa uyuyamaz sab simplex her daim kurtarıcım oldu büyüdükçe azalıyor korkmayın bebeğinizi yalnız bırakmayın biliyorum uykusuzluk berbat Bişey ama gerçekten zamanla geçiyor

3 yaşa geliyoruz, anca 3-4 saat kesintisiz uyumaya basladim. (Ayagimda sallanmayi anca birakti diyebilirim) bazi bebekler arkasini dönüp uyudugu icin, anneleri, ben alistirdim falan diyor. Çocuktan cocuga degisiyor; sakinlik, uyku düzeni vb.

Annen senide uyku egitimi alarak uyuttu kesin
Tutturmussun bi uyku egitimi ,egitim annede başlar hanımefendi anne yeterki istesin bebekler bizden akilli degiller sonucta
sen kesin cocugu sallayarak uyutuyosundur böyle beyin sarsıntısı geçire geçire o tiplere benziyon bebekler akıllı değilmiş lafından belli sana niye laf yetiştiriyorum ki onu da anlamadım cahile laf anlatılmaz diye bir sözz var benim çocugum 5 yıldır her koşulda uyuyor çatla da patla

Merhaba emzirmeyi nasıl bıraktırdınız, önce gece mi gündüz mü? Benim oğlum da alışkanlık haline getirdi bu emme olayını. Emzik emen bi bebekti emziği de bıraktı 11 aylık olduk bu arada

Aynen cahile laf anlatilmaz konuyu kapatıyorum

Kesinlikle gaz bitecek diye beklerken 4.ay kabus gibi çöktü üzerimize, o bitecek derkem diş başladı hiç bitmiyor, canları sağ olsun bizimleler ya

merhaba ben baldananneden aldim ve memnun kaldım. yalnız benim aldigim bir uyku egitimi degil. anneye bebegi nasil uyutacagini ogretmek ve yardımcı olmak üzere danismanlik. guvenli baglanmaya da bir zarari oldugunu düşünmüyorum çünkü bebegi birakip da odadan çıkma yok, yasak. geceleri uyandiginda kucakta uyutmak da serbest. ikizlerim var onceden hayatim cehennem gibiydi buyuk cocugumun yüzünü göremiyordum. suanda ikizlerim mum gibi degil bazen iyi uyuyorlar bazen aksamalar oluyor kaliplara sokmadik bebekleri ama onceye oranla Yarabbi şükür diyorum

Enbiya süresini aç dinlesin bak nasıl uyur Allah'ın izniyle

İlk 18 ay bu süreç böyle maalesef ama ben kızıma uyku eğitimi vermedim zamanla doğal akışta uyku düzeni oturuyor zaten. Sadece biraz sabır, çok zor evet ama ben uyku eğitimini çok gerekli bulmuyorum. Bence tamamen sektör olmuş durumda. Doğal süreçte her şey zamanla kendiliğinden oluyor. Yapmanız gereken tek şey sakin kalıp evladınıza sonsuz güven ve sevgi hissettirmek...

Bende işe yarıyor canım sende yararmı bilemem ama yinede paylaşmak isterim . Ben bebeğimi sakinleştirici ninnilerle uyutuyorum . Sessiz sakin loş ışıkta uyutuyorum

Benim kizim da gece en az on defa kalkardı.. Emziriyordum da uyku eğitimi vermedim ama hamile kalınca 15 aylikken emzirmeyi kestim ve mucizevi sekilde kendi kendine uyuyor.. Gece maksimum herhangi sıkıntısı yoksa 1 2 defa uyaniyor suyunu veriyorum tekrar uyuyor ve sabah 9 10 gibi kalkiyo.. Sanırım bir kac ay daha sabretmeniz gerekiyor henüz küçük diş cikartma donemi ve atak donemi oluyor o aylarda bebisinizin size ihtiyacı var.. Ama geçiyor sonra emin olun..

Merhaba emzirmeyi nasıl bıraktırdınız, önce gece mi gündüz mü? Benim oğlum da alışkanlık haline getirdi bu emme olayını. Emzik emen bi bebekti emziği de bıraktı 11 aylık olduk bu arada
Benim kızım sadece uyurken emerdi . Yani gün içinde asla aklına gelmez hatta ben versem de istemezdi emmek. Yani bizimki tamamen uyku ile ilişkilendirmişti memeyi . Uyuturken emzirmek yerine farklı yöntemler denedim sorduğunda da memeler tatilde memeler uyuyor falan dedim tabi o zaman küçüktü şuan olsa (2,5 yaş) asla yemez. Ama daha bebeğiniz 11 aylıkmış sizin ve gün içinde de emiyorsa sadece gece emzirmesini kesebilirsiniz. Uyandığında meme yerine başka bir alternatif gerek tabi.

Benim bebeğim 2 aylık. İkindin 5 gibi son gündüz uykusundan uyanıyor ve gece 1e kadar uyumuyor, ben ne yapayım
Benim kızım öyleydi.Şimdi 11 yaşında hala geç uyumak için elinden geleni yapıyorOğlum 2,5 yaşında saatleri belli sabah 7-8 arası kalkar öğle 1-2 arası akşam da 9-10 arası uyur.Hala emdiği için gece 3-4 kere kalkar.Yolun başındasın daha bir süre sonra alışıyor insan.İnşallah benim çocuklarıma benzemez de daha çabuk düzene girer seninki.

Benimki 2,5 yaşında emzirmeyi bırakamıyorum bir bıraksam çok kalkmayacak gibi.Ben odasını da ayırdım.Sabaha kadar git gel git gel.Bazen onun yatağında uyanıyorum bir kalkıyorum her yerim tutulmuş.Kendi isteğiyle bırakaın diye bekledim hiç niyeti yok.Mecbur farklı yöntemler denicem.Bakalım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…