Uyku eğitimi verenler emzik sorunu

Sunshine1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2021
9.263
8.650
148
26
Hanımlar kolay gelsin. Rabbim hepimizin evladını bağışlasın. Kızım 5 aylık oldu. Emzikle uyuyor 5 10 dakka içinde kucağımda mayışık yatağına bırakıyorum. Dirensede okşuyorum uyuyor. Yarım saat sonra uyanınca emziği verip geri uyutup uzatıyorum. Gece de yarım saat sonra uyanınca öyle derin uykuya daldırıyorum.
Son aylarda gece sık kalkmaya başladı. Her uyanmada emzik verip geri daldırıyorum. Emziği alınca uyuyor. Bu iyi mi kötü mü bilmiyorum. Emziksiz yatağında uyutmayı öğretsem çözülürmü bilmiyorum. Varmı eğitim verenler bilenler ? Emzik sıkıntı onsuz dalamıyor ki al ver al ver sürekli böyle. Emziksiz bi şekilde uyuturum uğraşırm lakin uyanınca nasıl geri dönücek ? Hiç uyumamış gibi açıyor gözleri uykuya geri döndüremezsem gece sabaha kadar uyuyamam ki. Sabredip böyle devam mı etsem bilemedim. Bu en iyi hal mi bilmiyorum. Alıştır bıraktır düzelir uykuları mı dersiniz bilmiyorum. emzikle yatağında uyusada emziğini ben Vericeğim için yine aynısını olucak diye düşünüyorum. Siz nasıl yapıyorsunız ?

Emzik 2 yastan sonra zararlı. Şimdilik ayına uygun verdikçe sorun yok. Benim kızım da aynı. Ben de gun içinde vermiyorum tek uykuda veriyorum. Ben de sen gibi düşünürdüm emzikle uyuyor sıkıntı mı acaba vs diye… Haftaya 14 aylık olacak. 2 haftadır falan uyurken de emziği almıyor. Yani şöyle alıyor, kendisi çıkartıp uyuyor. Geceleri uyanınca zaten emziği artık kendisi alıyor ağzına atıyor geri uyuyor… tek gece uykusunda alıyor diyebilirim yani. Kendisi bırakmazsa, 2 yasında gece de keserim diye düşünüyorum. Bence daha erken. Şu an sadece gün içinde vermemeye, sadece uykuda vermeye calış. Hepten ağzından dusurmeyenlerden olmasın

Gün içinde almıyor sadece uykuda alıyor dalınca atıyor. Uyanınca ağlıyor gözü kapalı emziği verince geri uyuyor. 1 2 yaşında nasıl uykuları bozulmuyor değil mi ? Büyüyünce kendi alıp dalar mı ?

E çok iyi o zaman… yok kuzum bozulmuyor. Alıştı mı , gidiyor. Sadece tahmin edersin ki uyku sayıları kısalıyor. O da normal zaten… evet evet. Sonra kendileri hallediyorlar

Uyku eğitimi için çok erken , o bebeğin sana ihtiyacı var , kızım 1 yaşında ve beşiğine koysam da gecenin 3 ünde uyanıp beni istiyor, kucagima alıp sarılıp kaygısını giderip uyutuyorum , uyku eğitimi bebeklerde kaygıyı tetikliyor ve güvenli bağlanmayı zedeliyor...

Kıyamam ya ne bileyim sanki uykuları böyle olunca dışardakiler kötü anneymişim bakıyorlar.

Kıyamam ya ne bileyim sanki uykuları böyle olunca dışardakiler kötü anneymişim bakıyorlar.
Ya valla ben kıyamıyorum süt kuzusu bunlar Zaten çabuk büyüyorlar ne zaman koyun koyuna yatacaklar ki bizimle , uyutup beşiğine koyuyorum bir bakıyorum ki tavşan gibi kafasını uzatmış anne diyor, şebeklik yapıyor, nasıl kıyılır ki bu kuzuya

Ay ne bileyim gece 2 3 saatlik uykuyla durmak çok yorucu kuzum gündüzde kısa uyuyorlar

Ay canım benim ya.
Kim nasıl bakarsa baksın!
Minicik bebek elbet uyanır,uyur,gene uyanır…

Çok normal.
Kıyamıyorumda yatağında uyanınca tedirgin tedirgin etrafa bakıyır kucağıma alınca kapıyor gözlerini geri uyuyor. Küçük daha diyorum anlamıyr kimse Lale abla çok sinirleniyorum kıyaslamalarına.
Neymiş görümcem çocuğunu çok güzel uyutuyormuş hiç sorun yaşamamış düzenini kurmuş kendi kendine uyurmuş. Bu aylarda uyumuyordur diyorum uyuyordu diyorlar. 1 de yatarmış 4 de kalkarmışş. Ee tek uyku zamanları o şuan bebem 4 uyku yapıyor her uykuda 2 3 saat uyuyamaz. Anlatamıyorsun. 5 de kalkıyormuş kalkar gündüz fazla uyuyor çünkü ama o normalde benimki sıkıntılıymış eğitememişim gibi bakıyorlar. Sizeneeeeğğğğ diye bağırmak istiyorum

Ya bir kere her bebek farklı.

Onlar istediğini söylesin boş ver.

Görüşme,görmezsen eleştirileri de duymazsın.

Ya bir kere her bebek farklı.

Onlar istediğini söylesin boş ver.

Görüşme,görmezsen eleştirileri de duymazsın.
Çok zormuş annelik Lale abla. Parmağımı çatlattım. Röntgende çıkmaz birşey eve gelirim diye düşündüm 2 yerden çatlamış alçıya alıcaz dediler. 1 hafta basmayacakmışım. Küçük çocuk gibi babamın yanında doktorun yanında hüngür hüngür ağladım küçük bebeğim var benim kim bakıcak diye. Anneyim ben çok korkar yalnız hisseder kendini alçıya almayın geç iyileşsin çekerim ağrısını nolur dedim. Demekki 30 yaşında olsakta annelerimiz bizi hala ölesiye seviyorlar. O kadar iyi anladım ki.

Geçmişler olsun inşallah canım.

Zor canım benim çok zor annelik. Anlıyorum seni. Allahım güç kuvvet versin inşallah elbet büyüdükçe alışacaksın bu düzene. Ama kolaylaşmayacak koşturmaca devam.

Allahım acil şifalar versin inşallah.

Senin bence yaptığın en büyük yanlış çevreyi kafana çok takıyorsun.

Bırak ya kim ne derse desin.

Hiç kimseyle görüşmek zorunda değilsin.

okurken gözlerim doldu ya. bu annelik delilik yemin ediyorum.
emzik konusuna gelince bende kızıma verdim. sadece uykuya geçerken veriyordum, uyuyunca çekiyordum. öyle olunca 10 aylık filan olunca bıraktı çok zorlanmadık şükür
uyku eğitimine karşıyım. yeri gelince yanında yatıyoruz , eşimle sırayla, yeri gelince aramızda yatırıyoruz.
kiminin çocuğu çok uyur kimi uyumaz
kim ne demiş, başka çocuklar nasılmış hiç kafaya takmayın bence

Valla ilk doğum yaptım aman koynunda uyutma alışır dediler ben uyuttum iyiki uyutmuşum şimdi 7 aylık yat desem de yatmıyor ki koynuma. Şimdi de ayakta sallıyorum mayışınca kucağımda koklayarak uyutuyorum aman uyku eğitimi ver odasını da ayır diyorlar 1 yaşında geldiğinde. Valla yatabildiği kadar yatsın odamda kucağımda zaten sonra yat desemde yatmicak ki

Eski hayatıma dönebilcek miyim ? Sosyal hayatıma ? Çıkabilcekmiyim dışarı eskisi gibi ? Arkadaşlarımla oturup sohbet edebilcekmiyim ? Allah razı olsun çok teşekkür ederim

Senin bence yaptığın en büyük yanlış çevreyi kafana çok takıyorsun.

Bırak ya kim ne derse desin.

Hiç kimseyle görüşmek zorunda değilsin.
Aşmıştım o takmama konusunu aslında ama doğumdan sonra tetiklendi. Şu saçma sapan süt konuları yanlış yapılıyormuş gibi imalar. Herkes kendi akrabalarım ailemde annemde dahil. Çocuk yarım saat uyuyor diye öyle alıştırmışsın dedi yahu ben mi diyorım çocuğa kalk diye

Peki emziği bırakınca nasıl uyudu ? Nasıl uykuya geri döndü uyanınca ? Uyanınca emziği alınca uyuyor sadece sizinde mi öyleydi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…