- 18 Kasım 2014
- 4.217
- 5.334
-
- Konu Sahibi Nilaysivri
uykusuz anne kalmasın kitabını okuyun lütfen.Merhabalar benim kizim.3 ay 5 günlük. Ben ona uyulmadığı için her seferinde başka bir destek vere vere cocugum desteksiz uyumaz oldu ilk bebegim ve en buyuk acemiligim bu konuda oldu. Salladım sonra sallamayı bıraktım memede uyudu şimdi hem memede hem uzun süre kucakta olmazsa uyumuyor ve bunun bu şekilde devam etmesi iyice alınmasından korkuyorum. Uyku eğitimi diye düşündüm ama ağlatmak istemiyorum çocuğumu. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Uykusuz anne kalmasın kitabını okuyun muhakkak. isterseniz uyku ile ilgili görüşebiliriz, kitaptan sonra.Merhaba. Acaba bana önere bileceğiniz kitaplar var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim
Teşekkür ederim okuyup size döneceğimUykusuz anne kalmasın kitabını okuyun muhakkak. isterseniz uyku ile ilgili görüşebiliriz, kitaptan sonra.
merhaba,ben uyku danışmanlığı almadım ve önermiyorum da.ben araştırıp okuyarak öğrendim ve şimdi tüm annelere uyku danışmanıymışım gibi yardım ediyorum hiç bir ücret talep etmeden.tracy hoggun o kalın tüm kitaplarını tek tek defalarca okudum özetler çıkardım ezberledim kendi kendimi eğittim ve doğru yöntemi buldum.yaşadığınız problem büyükmüş gibi geliyor ama çözüm yine sizin kararlılığınızda ve sabrınızda.bebeğnizi ağlamaya bırakma yöntemleri deneyen uyku danışmanları bile var ve bunu hiç doğru bulmuyorum.çok güvenilir dediğiniz uyku danışmanızın niyeti farklı olabiliyor.benim yaşadığım bir şey var.örnek vericem.sadece bir soru sormuştum ünlü de bir uyku danışmanıydı.ona cevap vermek yerine bana paketi önerdi ve bunu ikinci kez mesaj atarak benim bebeğim knendi kendine uyuyor zaten ben emzik bırakma konusunda ne kadar süre sorun yaşayacağımızı merak ediyorum dedim ama o hiç bir cevap vermedi ki çok zor durumdayım dedim.emzik 4 aydan önce prop olmuyor deniliyor 4 ay dolmadan bıraktırdım ama uykuya dalmakta zorlandı neden nolur yardım edin gibi bu soruyu sorduktan bir hafta sonra bana vermesi gereken cevabı ben yaşayarak çözdüm.(vermeye tenezzül etmediği cevap bir kaç kelimeden oluşuyordu)yani pek güvenilir değiller.paranızı çöpe atmayın.o parayla kendinize en iyi şekilde bilinçlenebileceğiniz kitaplar alın.sürekli birinin size söylediğini robot gibi yapmak yerine herşey sizin kontrolünüz altında olsun.yardımcı olmamı isterseniz msj atabilirsiniz.
sallanarak uyumak aslında gerçek bir uykuya geçiş değildir.yani baş dönmesiyle birlikte bebek derin olmayan rem uykusuna geçer gündüz uykularında 45dkda bir gece uykularında 1.5 2 saatte bir uyanıp uyutulmaya ihtiyaç duyar.sallanarak uymaya değil siz nasıl uyutursanız o şekilde uyumaya.yani bir çocuk uykusu geldiğinde sallanmak ya da meme istemez.bunu biz yaparız bu bizim alışkanlığımız olur.bebeğin ise uykusu geldiğinde yatağına koyulunca çığlık atarcasına ağlamasını buna bağlarız.halbuki bebek orda ben yorgunum acil uyumam lazım ama anne nasıl uyucam bunu bilmiyorum bana bunu öğret der.bağımsız uyuma alışkanlığı ise bebeğinizin nasıl sakinleşebildiğine bağlı olarak kazanılır.siz bebeğinizi bir şekilde öğrenirsiniz.onun isteklerine zamanında cevap veriyorsanız ve onun isteklerini o büyüdükçe düzene sokuyorsanız (bebekler büyüdükçe istekleri bellidir ama kendi kendilerini düzene sokamadıkları için bizim rehberliğimize ihtiyaç duyarlar.örneğin 3 aylık bir bebek 3 saatte bir beslenirken 4 aylık olduğunda gece kesintisiz uyuyorsa uyanmaya başlar ve beni düzene sok sinyali verir.biz de onu 4 saatte bir beslemeye başlarız) uykusuna engel olacak herhangi bir sıkıntısı yoksa örneğin tüm öğünlerini gündüz almışsa (4 aylık bir bebek 4 saatte bir beslenerek ve bir rüya öğünü alarak büyüme sıçraması yaşamadığı takdirde gece beslenmesine ihtiyaç duymaz ve kesintisiz uyuyabilir) herhangi fiziksel rahatsız edici bir faktör yoksa rahatça uykuya dalabilir.yapmamız gereken nasıl sakinleşebildiğini öğrenmek.bazı bebekler sırtına pat pat vurulup shh sesi çıkarılınca uykuya dalarken bazıları karnından rahatlar bazıları elini tuttuğunuzda bazıları sadece yatmadan önceki uyku ritüelinde rahatlamış olur.kimisi hafif bir temastan sonra biraz mız mızlanıp yükselmeyen bir tonda ağlamaya(mantra ağlaması) ihtiyaç duyar.
Iki sene sonra baska bir amacla girdim siteye ama bu konuya mesaj yazmisim takibindeymis. Ben de ozellikle bir sene cok uykusuz kaldim ama hepsi gecti simdi. Anneler bebeginizi aglatarak uyku egitimi veremezsiniz, bir sure sonra aglamazsa ve uyursa bunun adi ogrenilmis caresizliktir. artik bebek sizden umidi keser ve aglamaz. istediginiz bu mu gercekten? guncel arastirmalarda aglatarak uyku egitiminin kanitlanmis bircok zarari var lutfen bazi kitaplari okuyup uyku egitimi zararlari diye arastirmalar yapin. dogal ebeveynlik, bilincli bebek , cocugun duygusal dunyasi gibi kitaplari okuyup bilinclenelim. Yavrularimiz en degerlilerimiz eski yaklasimlari birakip daha guncel bilgilere, cocugun psikolojisinin temele alindigi yontemlere yonelmekte fayda var
Ozelden konusabilirmiyiz bizde uyumakta cok zorlaniyoruzmerhaba,ben uyku danışmanlığı almadım ve önermiyorum da.ben araştırıp okuyarak öğrendim ve şimdi tüm annelere uyku danışmanıymışım gibi yardım ediyorum hiç bir ücret talep etmeden.tracy hoggun o kalın tüm kitaplarını tek tek defalarca okudum özetler çıkardım ezberledim kendi kendimi eğittim ve doğru yöntemi buldum.yaşadığınız problem büyükmüş gibi geliyor ama çözüm yine sizin kararlılığınızda ve sabrınızda.bebeğnizi ağlamaya bırakma yöntemleri deneyen uyku danışmanları bile var ve bunu hiç doğru bulmuyorum.çok güvenilir dediğiniz uyku danışmanızın niyeti farklı olabiliyor.benim yaşadığım bir şey var.örnek vericem.sadece bir soru sormuştum ünlü de bir uyku danışmanıydı.ona cevap vermek yerine bana paketi önerdi ve bunu ikinci kez mesaj atarak benim bebeğim knendi kendine uyuyor zaten ben emzik bırakma konusunda ne kadar süre sorun yaşayacağımızı merak ediyorum dedim ama o hiç bir cevap vermedi ki çok zor durumdayım dedim.emzik 4 aydan önce prop olmuyor deniliyor 4 ay dolmadan bıraktırdım ama uykuya dalmakta zorlandı neden nolur yardım edin gibi bu soruyu sorduktan bir hafta sonra bana vermesi gereken cevabı ben yaşayarak çözdüm.(vermeye tenezzül etmediği cevap bir kaç kelimeden oluşuyordu)yani pek güvenilir değiller.paranızı çöpe atmayın.o parayla kendinize en iyi şekilde bilinçlenebileceğiniz kitaplar alın.sürekli birinin size söylediğini robot gibi yapmak yerine herşey sizin kontrolünüz altında olsun.yardımcı olmamı isterseniz msj atabilirsiniz.
sallanarak uyumak aslında gerçek bir uykuya geçiş değildir.yani baş dönmesiyle birlikte bebek derin olmayan rem uykusuna geçer gündüz uykularında 45dkda bir gece uykularında 1.5 2 saatte bir uyanıp uyutulmaya ihtiyaç duyar.sallanarak uymaya değil siz nasıl uyutursanız o şekilde uyumaya.yani bir çocuk uykusu geldiğinde sallanmak ya da meme istemez.bunu biz yaparız bu bizim alışkanlığımız olur.bebeğin ise uykusu geldiğinde yatağına koyulunca çığlık atarcasına ağlamasını buna bağlarız.halbuki bebek orda ben yorgunum acil uyumam lazım ama anne nasıl uyucam bunu bilmiyorum bana bunu öğret der.bağımsız uyuma alışkanlığı ise bebeğinizin nasıl sakinleşebildiğine bağlı olarak kazanılır.siz bebeğinizi bir şekilde öğrenirsiniz.onun isteklerine zamanında cevap veriyorsanız ve onun isteklerini o büyüdükçe düzene sokuyorsanız (bebekler büyüdükçe istekleri bellidir ama kendi kendilerini düzene sokamadıkları için bizim rehberliğimize ihtiyaç duyarlar.örneğin 3 aylık bir bebek 3 saatte bir beslenirken 4 aylık olduğunda gece kesintisiz uyuyorsa uyanmaya başlar ve beni düzene sok sinyali verir.biz de onu 4 saatte bir beslemeye başlarız) uykusuna engel olacak herhangi bir sıkıntısı yoksa örneğin tüm öğünlerini gündüz almışsa (4 aylık bir bebek 4 saatte bir beslenerek ve bir rüya öğünü alarak büyüme sıçraması yaşamadığı takdirde gece beslenmesine ihtiyaç duymaz ve kesintisiz uyuyabilir) herhangi fiziksel rahatsız edici bir faktör yoksa rahatça uykuya dalabilir.yapmamız gereken nasıl sakinleşebildiğini öğrenmek.bazı bebekler sırtına pat pat vurulup shh sesi çıkarılınca uykuya dalarken bazıları karnından rahatlar bazıları elini tuttuğunuzda bazıları sadece yatmadan önceki uyku ritüelinde rahatlamış olur.kimisi hafif bir temastan sonra biraz mız mızlanıp yükselmeyen bir tonda ağlamaya(mantra ağlaması) ihtiyaç duyar.
Merhabalar bu konuda uzmanlığına çok güvendiğim biri var kendisine instagram üzerinden ulaştım. Sadece paylaştığı şeylerle bile bebeğime düzen oluşturdum ve sallamayı bıraktım. Tam da dediğiniz gibi 4 aydan sonra başlatıyor en fazla 21 günde bu işi bitiriyor. Kalsik uyku eğitimi metodları uygulamıyor. Dilerseniz önce sayfasını inceleyin. Yeterli gelmezse kendisiyle görüşün. Memnun kalan pek çok anne var.Anneler Merhaba 4 aylık bir kızım var, sallanarak uykuya geçiyor. Geceleri 4-5 defa uyanıyor ya emerken uyuyakalıyor ya da tekrar sallayarak uyutuyoruz. Uyku danışmanlığı almayı düşünüyorum, bağımsız uyumayı öğrenebilmesi için ama ağlamasına dayanabilmem konusunda kendime pek güvenemiyorum açıkçası. Uyku danışmanlığı alan, memnun olan var mı aranızda?
Merhaba benim de sorunum var oglumun uykusuyla ilgili. Yardım edeceğinizi söylemişsiniz. Lütfen bana da yardım edin. Uyku koçu tutmak istiyorum aMa çok pahalı ve garanti değil. Özelden nasıl yazılıyor bulamadim ilk defa kullanıyorum ve size yazabilmek için üye oldum. Özelden yazarsanız numaramı da yollarimmerhaba,ben uyku danışmanlığı almadım ve önermiyorum da.ben araştırıp okuyarak öğrendim ve şimdi tüm annelere uyku danışmanıymışım gibi yardım ediyorum hiç bir ücret talep etmeden.tracy hoggun o kalın tüm kitaplarını tek tek defalarca okudum özetler çıkardım ezberledim kendi kendimi eğittim ve doğru yöntemi buldum.yaşadığınız problem büyükmüş gibi geliyor ama çözüm yine sizin kararlılığınızda ve sabrınızda.bebeğnizi ağlamaya bırakma yöntemleri deneyen uyku danışmanları bile var ve bunu hiç doğru bulmuyorum.çok güvenilir dediğiniz uyku danışmanızın niyeti farklı olabiliyor.benim yaşadığım bir şey var.örnek vericem.sadece bir soru sormuştum ünlü de bir uyku danışmanıydı.ona cevap vermek yerine bana paketi önerdi ve bunu ikinci kez mesaj atarak benim bebeğim knendi kendine uyuyor zaten ben emzik bırakma konusunda ne kadar süre sorun yaşayacağımızı merak ediyorum dedim ama o hiç bir cevap vermedi ki çok zor durumdayım dedim.emzik 4 aydan önce prop olmuyor deniliyor 4 ay dolmadan bıraktırdım ama uykuya dalmakta zorlandı neden nolur yardım edin gibi bu soruyu sorduktan bir hafta sonra bana vermesi gereken cevabı ben yaşayarak çözdüm.(vermeye tenezzül etmediği cevap bir kaç kelimeden oluşuyordu)yani pek güvenilir değiller.paranızı çöpe atmayın.o parayla kendinize en iyi şekilde bilinçlenebileceğiniz kitaplar alın.sürekli birinin size söylediğini robot gibi yapmak yerine herşey sizin kontrolünüz altında olsun.yardımcı olmamı isterseniz msj atabilirsiniz.
Ulaşabildiniz mi acaba yedım edebileceğini söyleyen hanıma. Benim de birkaç sorum varMerhaba lütfen bana yardım eder misinz
Merhaba benim de sorunum var oglumun uykusuyla ilgili. Yardım edeceğinizi söylemişsiniz. Lütfen bana da yardım edin. Uyku koçu tutmak istiyorum aMa çok pahalı ve garanti değil. Özelden nasıl yazılıyor bulamadim ilk defa kullanıyorum ve size yazabilmek için üye oldum. Özelden yazarsanız numaramı da yollarim
Zamana bırakın zamanla düzelecektir, biraz sabır. Son azı dişlerine kadar yani 16 diş çıkana kadar uykular tam düzelmiyor. Zamanla düzeliyor ama.Merhaba benim kızım 7 aya girdi yeni emerek uyuyor bazend e sallayarak geceee sürekli memede kalıp orda uyumak istiyor gündüz uykuları da cok kötü ne yapabilirim ??