ÜVEY KAYNANA DERDİ

gonluyorgun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2017
94
23
88
İyi akşamlar kızlar. Yaşadıklarım çok uzun ama kısaca anlatmak dertleşmek istiyorum. Yıllardır çok bunaldım.. beni tanımayan objektif yorum yapılsın isityorım. 10 yıldır evliyim. Eşimle ( 30 yaşındayız) hamd olsun severek evlendik kendi yağımızda maddi manevi geçinip gidiyoruz. 5 yaşında bir çocuğumuz var… kaynanamla kayınbabam 20 sene önce ayrılmış . Kayınbabam evlendikleri ilk günden ayrılana kadar hep aldatmış kaynanamı beğenmemiş en sonda ayrılmışlar Biz evlenirken ikisi de başkaları ile evliydi. Kayınbaba eşi ile hiçbir şekilde ortak noktamız yoktu ama kp hatrına ses çıkarmadım He dedim geçtim. Neyse üç sene önce onunla da ayrıldı. Onu da aldatmış, dayak dahil çok kötü özellikleri varmış. Kp yaşantısı yaptıklarını hiçbir kk üyesi onaylamaz kabul etmez ama ben şuan iyi bir insan ben bu hataları yaparken yoktum diye düşünüp karışmadım. İki sene önce de 3. Eşiyle evlendi bir ay içinde. Seviyorum dedi o zaman. Karışmadık. Zaten hanımını bir kere gördük. Sonrasında ben kanser tedavisi görmeye başladım. Az çok herkes tedavinin nasıl bir süreç olduğunu bilir… eşimin bir kardeşi var 3. Hanım ile kardeş maddiyattan dolayı sorun yaşamış . Olaylar bize de sıçradı. Biz hastane köşelerinde derdimize derman ararken eşime de demediklerini bırakmamışlar. Bir sene bu hastalıkla uğraştım, bir kere gelmediler asla maddi bir talebimiz olmadı sadece manevi olarak yanımda ol baba demiş eşim olmadı. Gelemem gelmem demiş: hepimizin numarasını engellemiş karısı aratmadı. Bir bayram ulaşmış eşim beddua edip kapatmış.. neyse benim tedavim bitti , ama kontrol altındayım. Kp görüşmek istemiş. Eşi olmadan geldi özürler hediyeler yalvarmalar. Eşim atamsın mecburum ama karını almam evime dedi. Yine bir sürü kavgalar oldu. Adam kavga ediyor eşim geri adım atmayınca haklısın özür dilerim diyor. En son bayram da mecburen köyde karşılaştık eşim evlerine gitti bizi götürmedi geldi. Bende akşamına çocuğumuzla kapıya gittim kp bayramını kutladım karısı gelene kadar döndüm kendi evimize geldim. Şimdi karısı tutturmuş bana saygı duymuyorlar ben senden boşanacağım bu evlilik böyle gitmez demeye başlamış. Kp aradı hemen siz namaz kılan kuran okuyan insansınız küs olunmaz böyle müslüman mı olunur dedi. Diyorum ki kimseye küs de değilim düşman da değilim. Allahın emirlerine göre mecbur değilim hayatıma almayacağım seni de sırf kocamın babasısın diye böyle günlerde arıyorum kocamın hatrı çok. Ben sizin yüzünüzden mutlu değilim benim de hakkım var pişmanım diyor. Bende pişmansan Allaha tövbe et hayatına bak o zaman bize bulaşmayın benim evimin huzurunu kaçırmayın yeter artık dedim. Bide bu arada küs olan kardeşi barışmış , borçları vardı kp destek olmuş. Asla görüşmem evime gelemez deyip yüzüne küfürler ediyordu şimdi sigara keyifleri yapıyorlar. Ailenin en kötüsü namaz kılan ama onlara göre kin besleyen biz olduk. Çok yoruldum kızlar. Dini bütün yaşamaya çalışan bir çiftiz. Kimseye karışmayız kendi halimizde kendi nefisimizin derdindeyiz. Yanlış yapmaktan çok korkuyorum.. bu tavrımız yanlış mı olmuş, akıl akıldan üstündür. Daha da ayrıntıları var ama iyice uzamasın diye yazmadım. Hakkını helal edin..

Çok eskiden konular açmıştım. Kendi ailemle ablamla da ses çıkarmadığım huzurumuz kaçmasın dediğim problemlerimiz vardı. İçime ata ata cidden kanser oldum. Hamd olsun hala sıkıntı var ben yerine göre cevap verip kapımı kapatıp evime bakmayı öğrendim hastalık öğretti… evet içten içe üzülüyorum ama hakkıma girmemeyi başarıyorum artık. Doktor üzüntü yok stres yok kanser gider gelir dikkat edeceksin dedi. Göğsüm alındı. Böyle sürekli ithamlarda bulunuldukça elimden olmadan üzülüyorum. Diğer göğsüm ağrıyor doktora gitmeye korkuyorum…bir tedavi sürecini daha kaldıracak Ümit de bağışıklık da güç de yok bende artık..

Çok eskiden konular açmıştım. Kendi ailemle ablamla da ses çıkarmadığım huzurumuz kaçmasın dediğim problemlerimiz vardı. İçime ata ata cidden kanser oldum. Hamd olsun hala sıkıntı var ben yerine göre cevap verip kapımı kapatıp evime bakmayı öğrendim hastalık öğretti… evet içten içe üzülüyorum ama hakkıma girmemeyi başarıyorum artık. Doktor üzüntü yok stres yok kanser gider gelir dikkat edeceksin dedi. Göğsüm alındı. Böyle sürekli ithamlarda bulunuldukça elimden olmadan üzülüyorum. Diğer göğsüm ağrıyor doktora gitmeye korkuyorum…bir tedavi sürecini daha kaldıracak Ümit de bağışıklık da güç de yok bende artık..
Geçmiş olsun öncelikle, çok üzüldüm sizin için.
Hiçbir şey sizin sağlığınızdan önemli değil. Evladınıza bağışlasın Allah sizi, geri kalan insanların ne düşündüğü hiç önemli değil. İstemediğiniz hiçbir şeyi yapmak zorunda değilsiniz. Hiç aramazdım bile ben olsam.

Bide yanlış anlaşılmasın diye yazmak istedim. Arabamız yazlığımız var. Arabayı takılar ile almıştı eşim yazlığı kazancı ile aldı. Maddi bir istek de ihtiyaç da yok. Kp de zengin. Son zamanlarda ben size aylık bir miktar para yollayacağım diyormuş. Sonra diyecek ki size para verdim. Her yaptığını dile getiren beklenti de olan birisi.. eşim kabul etmemiş zaten kardeşi de senin hakkını da ben alabilir miyim üç ay kredim var demiş eşim de alırsan al ben istemiyorum zaten demiş..

Çiçeğim geçmiş olsun. Kendini düşün lütfen. Kp maşallah her haltı yemiş müslüman nasıl olunur ders vermeye gelmiş. Kimseyle ilgilenmeyin. Allah evladınıza bağışlasın.

Toksik insanlari hayatinizda barindirma mecburiyetiniz yok. Esi bahaneler üreterek bosanmak istiyorsa buyursun. Bu kararindan kimseyi sorumlu tutamaz. Sacma manipulasyonlar.
Bende eşime boşanmak için böyle sebep mi olur karı koca manipüle etmeye çalışıyorlar diyorum. Bir dönem boşanmışlar , kadına ev almış geri barışmışlar. Şimdi yine biz saygı duymadığımız için boşanacakmış işte..

Müslümanlıktan dem vurmak kayınpederinize mi kalmış? Sizin hassas noktanız diye yapıyor hiç muhatap olmayın.
Kocanız zaten istememiş de bir boşlukta parasını falan kabul etmesin.
Olabildiğince uzak durun, siz ciddi bir hastalık atlatmışsınız, derdinizde her türlü pisliği içinde barındıran kayınpederin üçüncü evliliğiydi zaten. Ben olsam bayram, seyran bile aramam, sizin ona karsi hiçbir açıdan sorumluluğunuz yok.

Geçmiş olsun öncelikle, çok üzüldüm sizin için.
Hiçbir şey sizin sağlığınızdan önemli değil. Evladınıza bağışlasın Allah sizi, geri kalan insanların ne düşündüğü hiç önemli değil. İstemediğiniz hiçbir şeyi yapmak zorunda değilsiniz. Hiç aramazdım bile ben olsam.
Çok teşekkür ederim. Aslında inanın aramak istemiyorum ama ailem taş atana Gül atılır büyüklük sende kalsın kocan iyi onun hatrına diye diye susturdu. Böyle de büyüttüler işte bende vicdan azabı çekiyorum. Kendi yuvamın derdindeyim ama başka yuvaya gerçekten sebep olur muyum diyorum

Çok teşekkür ederim. Aslında inanın aramak istemiyorum ama ailem taş atana Gül atılır büyüklük sende kalsın kocan iyi onun hatrına diye diye susturdu. Böyle de büyüttüler işte bende vicdan azabı çekiyorum. Kendi yuvamın derdindeyim ama başka yuvaya gerçekten sebep olur muyum diyorum
Sizinle alakası ne? Üvey gelinim bizimle görüşmüyor, ben bir boşanıp geleyim. Şu cümle mantıklı mı sizce?

Ne alaka, siz niye sebep olasınız? Adam karılarını aldatmış, dövmüş üçüncüye evlenmiş. Eşiniz size gelip babam böyle diyor bile dememeli. Kendi annesine neler yapılmış, senin yuvan benim umrunda değil diyecek açık açık. Adam olmuşta yuva muhabbeti yapıyor.

Numarayi engelleyip gorusmeyin .O adam karisina sirinlik yapacak diye siz boyle terbiyesiz insanlarla muhattap olmayin .kp de hic aramayin .gercekten en zor gununuzde size sirt donmusler .hic bayramda bile aramaya gerek yok.

Muhtemelen bu iste baska bir is var .siz o kadinlada gorusmeye baslayinca sizden kesinlikle bir talep olacak . Artik maddi manevi bilemiyorum .yoksa kimse uvey gelinim benle gorusmuyor kocamdan ayrilayim demez .belki kp cakal bunuda bosayacak sizi suclu cikartmak istiyor.hic bulasmayin .kendi evladina ,esine hayri dokunmayanin size zaten hayri dokunmaz

Kadın, kayınperderden kurnaz çıkmış sadece.
Muhtemelen onu yontmak için ayak yapıyor.
Bırakın tencere kapak ne yaparlarsa yapsınlar..
Sizlik hiçbir durum yok.. kapınızı kapatın sağlığınıza, güzel yuvanıza odaklanın.

Emin olun o kadının umrunda bile değilsinizdir onun derdi çok başka.
Hiç üzmeyin tatlı canınızı.. çok geçmiş olsun, Allah'ım bir daha yaşatmasın

Ya gerçekten içimi rahatlattınız dediğiniz gibi olduğunu biliyorum ama insan yine de objektif birinden duymak istiyor işte. Dün gece eşimi arayıp bağırmış karısı ağlıyormuş yanında eşim de ben kendi ailemin derdindeyim onları düşünüyorum demiş kp de bende kendi ailemi düşünüyorum bi senin mi karın kıymetli benim de kıymetli deyip kapatmış. Eşim gece biraz ağladı napıyım atam atamıyorum ne yaparsa yapsın vicdanım sızlıyor bir kez daha başka bir kadına beni tercih etti dedi. Kendi de biliyor ama inşallah biz yanlış yapmıyoruzdur diyor

Kadın, kayınperderden kurnaz çıkmış sadece.
Muhtemelen onu yontmak için ayak yapıyor.
Bırakın tencere kapak ne yaparlarsa yapsınlar..
Sizlik hiçbir durum yok.. kapınızı kapatın sağlığınıza, güzel yuvanıza odaklanın.

Emin olun o kadının umrunda bile değilsinizdir onun derdi çok başka.
Hiç üzmeyin tatlı canınızı.. çok geçmiş olsun, Allah'ım bir daha yaşatmasın
Evet tabi ki değilim. Ben ameliyat gireceğim dönem bu kadar kötü değildi durumlar kp aramıştım baba bak durumum ciddi ben bu sürece kötü başlamak istemiyorum diye. Allah şifa versin sana dua ediyorum. Ama benim karım kötü bi insan değil üzülürse tansiyonu çıkar beynin kanaması geçirebilir size hediye aldı. İlk tanışma gelirken 3müze hediye almış bide beni bir kere aradı bu olayların hiçbiri olmadan önce. Sizi aradı diye onun bile lafını yaptı

Çok geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin. Doktor kontrollerini ihmal etmeyin.
Candan öte birşey yok ve sizin bir çocuğunuz var. Onu annesiz bırakmak istemiyorsanız doktor işlerinizi nolur ihmal etmeyin.
Yeni kv ile asla görüşmek zorunda değilsiniz. Herkes ne ekerse onu biçer.. zaten bugün küs yarın barış vs sürekli bı şekilde geçecek. Sizi düşünen insan olsa en başında tanışır üstüne düşeni yapardı. Hem milleti engelle hemde saygı bekle. Yok öyle yağma.

Muhtemelen bu iste baska bir is var .siz o kadinlada gorusmeye baslayinca sizden kesinlikle bir talep olacak . Artik maddi manevi bilemiyorum .yoksa kimse uvey gelinim benle gorusmuyor kocamdan ayrilayim demez .belki kp cakal bunuda bosayacak sizi suclu cikartmak istiyor.hic bulasmayin .kendi evladina ,esine hayri dokunmayanin size zaten hayri dokunmaz
Bizden maddi bir talebi olduğunu düşünmüyorum da cunku kp evlenir evlenmez ev aldırdı boşanırken üstüne yapılmış zaten. Arabaları da var. Ama kadın çok dominant herkesi yönetmek istiyor. İki kere gördüm bir kere telefonla konuştum anneliğime kadar akıl vermeye çalıştı. Çok oralı olmadım. Bide eşimle sarılmak istedi nikahtan önce eşim ben hanımlarla tokalaşmıyorum dedi AA saygı duyuyorum demişti. Nikah kıyılır kıyılmaz sarılmaya çalıştı eşim de izah etmeye çalıştı anlamıyor dinlemiyor cunku bende orda sinirlendim ben karısı olarak razı değilim dedim. O da bi siz hacı değilsiniz hoca değilsiniz benim de dini bilgim var deneye başladı. Bende istemiyorum o kadar dedim ona çok sinirlenmiş. Bizi yönetemedi herkesi elinin altına aldı derdi bu diye düşünüyorum

Çok geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin. Doktor kontrollerini ihmal etmeyin.
Candan öte birşey yok ve sizin bir çocuğunuz var. Onu annesiz bırakmak istemiyorsanız doktor işlerinizi nolur ihmal etmeyin.
Yeni kv ile asla görüşmek zorunda değilsiniz. Herkes ne ekerse onu biçer.. zaten bugün küs yarın barış vs sürekli bı şekilde geçecek. Sizi düşünen insan olsa en başında tanışır üstüne düşeni yapardı. Hem milleti engelle hemde saygı bekle. Yok öyle yağma.
Çok haklısınız bayramdan sonra gideceğim inşallah.. gerçekten çok zordu düşünmesi bile o kadar zor ki ama evlat için ayakta durmaya çalışıyorum işte.. evet çok haklısınız. Ama kp kendi açısından hemen senin de çocuğun var yaşattığını yaşarsın diyor eşime

Kayınbabanın malı varsa evladıyla küssün diye yapabiliyor olabilir

Back
X