Ne güzelsinizBenim iki oğlum var ve ayrıca koruyucu ailelik yapıyoruz .
Alemi neden anlatiyor peki bana sanki benim birsey yapmam lazım mış gibiİyi ki bir şey bekleniyormuşsunuz, konu habire almadılar-yapmadılar gidiyor. Üvey diye neden özellikle belirttiğinizi anlamadım konuyla ilgisiz çünkü. Yapsalar iyi olurdu ama yapmak zorundalar mı asla değiller.
Yapmazsa yapmasin zaten de. Esim evlat olarak birsey görememiş. Kadin kendi kardeşlerinin çocuklarına akıtıyor birde bunu bize anlatıyor. Kac tane evleri var. Birinde kardeşinin cocugu oturuyor. Esim benim evime taşındı mesela. Bu bana tuhaf geliyorEşin parasını üvey annesine mi yediriyor? Neden bu şikayetin? Çocuğu kendin istedin kendin için doğuruyorsun? Kendin bedenin senin kararın olduğuna göre para beklemek hediye altın beklemek saçma olmuyor mu? Benim tarafım şimdiden alışverişe başladı mesela eşimin ailesi hiç birşey yapmayacak kendilerini belli ediyorlar bozulmuyorum isteğen yapar isteğen yapmaz kimse zorunlu değil..
Belkide mecburen bakti nasil bakti bilmiyoruz ki aralarında anne ogul iliskisi yok surekli eleştiriyor oğlunu sebepsiz yersizbir anne olarak diyorum ki
doguran değil bakandır anne
Hanımefendi mecburen baktı ne ya bilmediğiniz şeyin lafını yapmak size mi düştü? Büyütmüş kadın ve anne oğul arasındaki özel durumlar pek sizi alakadar etmiyor dış kapının dış mandalı gibisiniz bu konularda üzgünümBelkide mecburen bakti nasil bakti bilmiyoruz ki aralarında anne ogul iliskisi yok surekli eleştiriyor oğlunu sebepsiz yersiz
Siz evlendiğiniz de eşinizin ailesi size taki hediye birsey yapmadimi. Hiç birsey yapmadılar. Bir çeyrek bile. Sonra ellerini kollarını sallayarak evime geldiler bomboş. Bizde adet boyle degilEşin parasını üvey annesine mi yediriyor? Neden bu şikayetin? Çocuğu kendin istedin kendin için doğuruyorsun? Kendin bedenin senin kararın olduğuna göre para beklemek hediye altın beklemek saçma olmuyor mu? Benim tarafım şimdiden alışverişe başladı mesela eşimin ailesi hiç birşey yapmayacak kendilerini belli ediyorlar bozulmuyorum isteğen yapar isteğen yapmaz kimse zorunlu değil..
Walla mal mülk eşimin babasının. Eşimin cekingenliginden kadin bayrağı almış eleHanımefendi mecburen baktı ne ya bilmediğiniz şeyin lafını yapmak size mi düştü? Büyütmüş kadın ve anne oğul arasındaki özel durumlar pek sizi alakadar etmiyor dış kapının dış mandalı gibisiniz bu konularda üzgünüm
Cunkü eşime evlat gibi davranmiyorlar. Nasılsın demek dahi yok. Sürekli kardeşinin cocuklarini anlatıyor. Yani sanki onları dinlemeye gitmişiz. Dinleyip çıkıyoruz. Insan bir nasılsın oğlum demezmi allahin bir günüBence sakin olun. Yeni gebelik haberine hayir duasını etmiş kadın daha ne yapabilir. Muhabbeti de o şekildedir olabilir. Ama belli ki beklentileriniz var.
Ayrıca 4 yaşından beri eşinizi büyütmüş birinin üveyliğini özlüğünü neden belirtme gereği duydunuz? Bu eşinizle annesi arasında. Üvey demek istemiyor olabilir.
Evet bakın eşinizin babasının para mal mülk yani sizin üstünüze vazife değil zira sizin babanızın malı olmadığına göre sokaktaki yabancıdan farkınız yok adamın parasında yorum yapmak kimsenin haddi değil. Hatta eşinizin bile haddi değil zira baba çalışıp yapmış aman dağıtayım gelinimle oğlunumu geçindireyim diyecek hali yokWalla mal mülk eşimin babasının. Eşimin cekingenliginden kadin bayrağı almış ele
E ne olursa olsun insan bekliyor tabiki içten içe evime geldiler ellerini kollarını sallayarak. Yigenlerine yediyor eşimin babasına mal sattiriyor ha bire. Adam yaşlı kullanamıyor diye arabasını kardeşinin çocuğuna verdirtti mesela. Yani bence bunlar normal değil. Insan önce kendi evladını düşünür normaldeBeklentim yok diyorsunuz, ama burdan var gibi gözüküyor. Vermek istemeyenden beklentinizi kesin. Kendisinin bir cikari vardir ki bir ayrimcilik yapiyor. Saglikla gelsin Bebeginiz
Gitmeyin o zaman.Cunkü eşime evlat gibi davranmiyorlar. Nasılsın demek dahi yok. Sürekli kardeşinin cocuklarini anlatıyor. Yani sanki onları dinlemeye gitmişiz. Dinleyip çıkıyoruz. Insan bir nasılsın oğlum demezmi allahin bir günü
Benim şahsi evimde oturuyoruz esimle. Adamin evlerinden birinde kadının yeğeni oturuyor bu normal miEvet bakın eşinizin babasının para mal mülk yani sizin üstünüze vazife değil zira sizin babanızın malı olmadığına göre sokaktaki yabancıdan farkınız yok adamın parasında yorum yapmak kimsenin haddi değil. Hatta eşinizin bile haddi değil zira baba çalışıp yapmış aman dağıtayım gelinimle oğlunumu geçindireyim diyecek hali yok
Babası niye vermiyor anne üvey vermek istemezKizlar fikirlerinize ihtiyacım var. Eşimin de benim de ikinci evliligimiz. Birbirimizi seviyoruz ve Allaha şükür bir sorunumuz yok. Biz evlenirken eşimin ailesinden hic bir şey görmedim bir iğne bile annesi üvey. Kendi annesi vefat etmiş. 4 yaşından beri bu kadin bakmış ve tek cocuk(Bu arada ailesinin durumu cok iyi).Esim kendi imkanlarıyla istediklerimi yapmaya çalıştı. Bu konuda bir şikayetim de yok. Gözüm yuksekler de değil. Kimseyi üzmek zora sokmak istemeyen bir insanım. Ama bir hediye ufacık bir takı dahi yapmadılar. Buna alındım. Evlendikten bir süre sonra düşük yaptım hastanede yattım bir süre. Eşim maddi anlamda zorlandı. Asla yardimci olmadılar. Esimde sorunlar ciktı cocuk sahibi olma konusunda birbirimize destek olduk eşimin yanında oldum hep. 2. Kez hamile kaldım onlara gittigimizde esim söyledi hamile oldugumu eli ayağı düzgün kusursuzunu versin Allah diyip kardeşinin cocugu evini yaptiracakmış 100 bin liraya onu anlatmaya başladı . Karısıyla gidip fayanslari seçmişler. bastan sona ev yenilenecek uzun uzun bunlari anlatmaya başladı. Öyle sinirim bozuldu ki . Öyle enayi hissettim ki kendimi. Ben kimseden birsey istemedim beklemedim benimde yaptırmak istediklerim vardı ama esimi zora sokmamak için istemedim. Cocuk istiyorduk önceliğe cocuk yapmayi koydum. Bu kadin beni kıskandırmaya mi calisiyor ne yapmaya çalışıyor sinirleniyorum.