Üvey kayinvalide

Konunuzda bazı noktalara değinmek istiyorum. Öncelikle annelik acayip bir kavram , sadece doğurmakla anne olamıyorsun , büyütmekle de anne olamıyorsun . Öz anne - üvey anne diye ayırmakta çirkin . Benim iki oğlum var ve ayrıca koruyucu ailelik yapıyoruz .
Siz zaten bir bebeğinizi maalesef kaybetmişsiniz , kendinizi strese sokmamalısınız . Mal mülk hepsi yerine gelir .
Benim annem öz , ama beni erkek doğmadım diye emzirmemiş bile . Babaannem şerbet içirmiş bana , inek sütüyle büyümüşüm . Sonrasında da babamın tüm mal varlığını kardeşimin üstüne yaptırdı . Şimdi çooookkk az görüşüyoruz Allah rızası için .
Beklentiye girmekle hata etmişsiniz , tırnağın varsa başını kaşı devrindeyiz maalesef.
Birde insanların geçmişini bilemeyiz , belki onlar da size güvenemiyor olabilir . İkinci evlilik yaptılar , kalıcı olacak mı diye düşünüyor olabilirler .
Hem kayınvalidenize çok bilenmişsiniz . Biraz sakin olun . Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Kardeş kardeşe düşman oluyor , olmayacak şey değil .
Bebeğinize ve ailenize odaklanın . Ömür kısa bir bakmışsınız yıllar çabucak geçmiş . Biz de çocukları tek başımıza büyüttük . Eşim şimdi bizim ihtiyacımız olduğunda yanımızda olmayan insanlar karşımıza çıkmasın gibi beylik bir laf etti. Ailesini karşısına aldı . Yaz tatilinde kısıtlama olmazsa ailecek tatil yapacağız . Köye gitmeyeceğiz bu sene .

benimde takı takanım olmadı, hiç gönül koymadım kv me. başka şeylerden kırıldığım oldu o ayrı. durumu varsa kendine yapsın bana değil. çok gaz veriyordum kv me, evlendirdin hepsini tak kocanı koluna ülke ülke gez diye, yeşil pasaportları vardı iyi gaza gelmişti, sonra kanser oldu kaç yıl onunla uğraştı, geçen sene vefat etti. şimdi dönüp bakınca bana takmadığı takıya değil, kocasıyla ikinci baharını yaşamaya hazırlanırken gelen hastalığa isyan ediyorum. çünkü bende o yaşlarıma gelince artık benden kimse bir şey beklemesin, doya doya yaşayayım hayatımın ikinci baharını isterim. ilk baharında sorumluluktan başını kaldıramıyor insan.

Takılacak, üzülecek biri varsa bu siz değil, sadece eşiniz olabilir.
Ki öyle bir durumda da sizin yapmanız gereken eşinizin üzüntüsünü almak, "amaaaan takma kafana, biz birbirimize yeteriz, onlar demek ki böyle insanlar, ne yapacaksın, boş ver" demektir.

Eşin parasını üvey annesine mi yediriyor? Neden bu şikayetin? Çocuğu kendin istedin kendin için doğuruyorsun? Kendin bedenin senin kararın olduğuna göre para beklemek hediye altın beklemek saçma olmuyor mu? Benim tarafım şimdiden alışverişe başladı mesela eşimin ailesi hiç birşey yapmayacak kendilerini belli ediyorlar bozulmuyorum isteğen yapar isteğen yapmaz kimse zorunlu değil..

İyi ki bir şey bekleniyormuşsunuz, konu habire almadılar-yapmadılar gidiyor. Üvey diye neden özellikle belirttiğinizi anlamadım konuyla ilgisiz çünkü. Yapsalar iyi olurdu ama yapmak zorundalar mı asla değiller.
Alemi neden anlatiyor peki bana sanki benim birsey yapmam lazım mış gibi

Eşin parasını üvey annesine mi yediriyor? Neden bu şikayetin? Çocuğu kendin istedin kendin için doğuruyorsun? Kendin bedenin senin kararın olduğuna göre para beklemek hediye altın beklemek saçma olmuyor mu? Benim tarafım şimdiden alışverişe başladı mesela eşimin ailesi hiç birşey yapmayacak kendilerini belli ediyorlar bozulmuyorum isteğen yapar isteğen yapmaz kimse zorunlu değil..
Yapmazsa yapmasin zaten de. Esim evlat olarak birsey görememiş. Kadin kendi kardeşlerinin çocuklarına akıtıyor birde bunu bize anlatıyor. Kac tane evleri var. Birinde kardeşinin cocugu oturuyor. Esim benim evime taşındı mesela. Bu bana tuhaf geliyor

Belkide mecburen bakti nasil bakti bilmiyoruz ki aralarında anne ogul iliskisi yok surekli eleştiriyor oğlunu sebepsiz yersiz
Hanımefendi mecburen baktı ne ya bilmediğiniz şeyin lafını yapmak size mi düştü? Büyütmüş kadın ve anne oğul arasındaki özel durumlar pek sizi alakadar etmiyor dış kapının dış mandalı gibisiniz bu konularda üzgünüm

Siz evlendiğiniz de eşinizin ailesi size taki hediye birsey yapmadimi. Hiç birsey yapmadılar. Bir çeyrek bile. Sonra ellerini kollarını sallayarak evime geldiler bomboş. Bizde adet boyle degil

Hanımefendi mecburen baktı ne ya bilmediğiniz şeyin lafını yapmak size mi düştü? Büyütmüş kadın ve anne oğul arasındaki özel durumlar pek sizi alakadar etmiyor dış kapının dış mandalı gibisiniz bu konularda üzgünüm
Walla mal mülk eşimin babasının. Eşimin cekingenliginden kadin bayrağı almış ele

Bence sakin olun. Yeni gebelik haberine hayir duasını etmiş kadın daha ne yapabilir. Muhabbeti de o şekildedir olabilir. Ama belli ki beklentileriniz var.

Ayrıca 4 yaşından beri eşinizi büyütmüş birinin üveyliğini özlüğünü neden belirtme gereği duydunuz? Bu eşinizle annesi arasında. Üvey demek istemiyor olabilir.
Cunkü eşime evlat gibi davranmiyorlar. Nasılsın demek dahi yok. Sürekli kardeşinin cocuklarini anlatıyor. Yani sanki onları dinlemeye gitmişiz. Dinleyip çıkıyoruz. Insan bir nasılsın oğlum demezmi allahin bir günü

Walla mal mülk eşimin babasının. Eşimin cekingenliginden kadin bayrağı almış ele
Evet bakın eşinizin babasının para mal mülk yani sizin üstünüze vazife değil zira sizin babanızın malı olmadığına göre sokaktaki yabancıdan farkınız yok adamın parasında yorum yapmak kimsenin haddi değil. Hatta eşinizin bile haddi değil zira baba çalışıp yapmış aman dağıtayım gelinimle oğlunumu geçindireyim diyecek hali yok

Beklentim yok diyorsunuz, ama burdan var gibi gözüküyor. Vermek istemeyenden beklentinizi kesin. Kendisinin bir cikari vardir ki bir ayrimcilik yapiyor. Saglikla gelsin Bebeginiz :emir_bebek:
E ne olursa olsun insan bekliyor tabiki içten içe evime geldiler ellerini kollarını sallayarak. Yigenlerine yediyor eşimin babasına mal sattiriyor ha bire. Adam yaşlı kullanamıyor diye arabasını kardeşinin çocuğuna verdirtti mesela. Yani bence bunlar normal değil. Insan önce kendi evladını düşünür normalde

Öz ailem de bana nasılsın demiyor bir Allah’ın günü. Ve hep ilgi bekliyorlar, peşlerinden koşmamı bekliyorlar. Konu ben değilim tabi de bi yaştan sonra aileler böyle olabiliyor. Eşiniz haklarını savunsun. Karşılıklı sevgi yoksa saygı çerçevesinde de görüşürsünüz.

Evet bakın eşinizin babasının para mal mülk yani sizin üstünüze vazife değil zira sizin babanızın malı olmadığına göre sokaktaki yabancıdan farkınız yok adamın parasında yorum yapmak kimsenin haddi değil. Hatta eşinizin bile haddi değil zira baba çalışıp yapmış aman dağıtayım gelinimle oğlunumu geçindireyim diyecek hali yok
Benim şahsi evimde oturuyoruz esimle. Adamin evlerinden birinde kadının yeğeni oturuyor bu normal mi

Kizlar fikirlerinize ihtiyacım var. Eşimin de benim de ikinci evliligimiz. Birbirimizi seviyoruz ve Allaha şükür bir sorunumuz yok. Biz evlenirken eşimin ailesinden hic bir şey görmedim bir iğne bile annesi üvey. Kendi annesi vefat etmiş. 4 yaşından beri bu kadin bakmış ve tek cocuk(Bu arada ailesinin durumu cok iyi).Esim kendi imkanlarıyla istediklerimi yapmaya çalıştı. Bu konuda bir şikayetim de yok. Gözüm yuksekler de değil. Kimseyi üzmek zora sokmak istemeyen bir insanım. Ama bir hediye ufacık bir takı dahi yapmadılar. Buna alındım. Evlendikten bir süre sonra düşük yaptım hastanede yattım bir süre. Eşim maddi anlamda zorlandı. Asla yardimci olmadılar. Esimde sorunlar ciktı cocuk sahibi olma konusunda birbirimize destek olduk eşimin yanında oldum hep. 2. Kez hamile kaldım onlara gittigimizde esim söyledi hamile oldugumu eli ayağı düzgün kusursuzunu versin Allah diyip kardeşinin cocugu evini yaptiracakmış 100 bin liraya onu anlatmaya başladı . Karısıyla gidip fayanslari seçmişler. bastan sona ev yenilenecek uzun uzun bunlari anlatmaya başladı. Öyle sinirim bozuldu ki . Öyle enayi hissettim ki kendimi. Ben kimseden birsey istemedim beklemedim benimde yaptırmak istediklerim vardı ama esimi zora sokmamak için istemedim. Cocuk istiyorduk önceliğe cocuk yapmayi koydum. Bu kadin beni kıskandırmaya mi calisiyor ne yapmaya çalışıyor sinirleniyorum.
Babası niye vermiyor anne üvey vermek istemez

X