Uvey cocuk yetistirmek, derdim icimde

Uvey cocuk yetistirenler varmi?

• Uvey cocuk yetistirmek cok zor

OY: 119 95,2%
  • Uvey cocuk yetistirmek kolay

OY: 8 6,4%

• Ankete Katılan
    125
Isin zor canim anneleride yasiyorsa asla annelerinin yerine almazlar seni sende abla olmaya calis iyi bir abla. Konusurken ben sizin annenizin yerine gecemem sizin bir tana anneniz var deyin asla annelerini kotulemeyin. Cocuklara zamninda anneniz babaniz anlasamayip ayrilmislar. Ama simdi ben varim belki anne olamam ama iyi bir abla olirum diyin sorunlarini dinleyiceginizi biseye ihtilyac veya yarim ihtiyaci duydugunda hep yanlari da olacaginizi soyleyin hissetirin. Ama kardeslerinin onlarin öz kardesi oldugunu baska anneden bile olsa onlarla ayni oldugunu anlatin. Kac yasindalar bilmiyorum. Ama nacizene fikrim bunlar. Asla annesini kotulemeyin o sizi kotulese bile size yanlis davrandiklarinda onlara sakince sorun neden sizi kiracak biseymi yaptim diye inanin zamanla anliyacaklardir dogruyu yanlisi. Ama asla anneleriyle yarismayin o sizi brakti size ben baktim o soyle boyle diye. Cunki kaybeden siz olirsunuz eger cocuklari kazanmak istoyorsaniz. Sabir gercekten cocuklarin size sevgi saygi duymalarini isteiyosaniz onlarla yasamak. Bir uzmandan yardim alarak ic dunyalarina inip. Konusarak tatli dille atlatirsiniz. Onlar icinde arada kalmak zordur. RABBIM yardimciniz olsun.

Çocuklarin annelerini sevmeyebilirsiniz onu kendi tabirinizle ahlaksiz da görebilirsiniz ama siz istiyorsunuz ki kızlarda sizle bir olsun analarina saydirsin cephe alsin öyle bişey mümkün değil. İnsan kendisi her şeyi söyler de dışardan biri senin annen şöyle dese sinirlenir. Bu konuyu böyle düşünün. Üstlerine gitmeyin.

Cocuk bakiminda kendi çocugunuza gösterdiğiniz merhameti vs gösterseniz yeter fazla fazla davranmak yapmacık olur.

Birde kızlara anne değil abla olmaya çalışın onların bi anneleri var ters teper.

Önce tebrik ederim arkadaşım...Üslup farkı olabilir..Anlatmak istediğin yanlış kelimelerden dolayi yanlış anlaşılmış olabilir hepsi bi kenara asıl olan sonuç,sen nasıl daha iyi olur diye soruyorsun..
Zamanı geldiğinde insanın bir sabır noktası Var ve o zorlanıyor maalesef...
Canım öncelikle eşinle konuş bu konuyu ama şikayet eder gibi değil...Ne olursa olsun yardım istediğini anlasin...
Çocuklara gelince onlara bir anne değil önce bi abla olarak yaklaş..Düzgün ve bilinçli bir şekilde düşünmeye basladiklarinda onlar zaten her durumu herkesten daha iyi idrak ediyorlar...
Ama adı üstünde çocuk ya bu onlar şuanda zaten bitane anneleri olduğunu ve başkasına gerek olmadığını düşünüyorlar...
Siz Çocukların annesine ne kadar kızsanız da,kırılsanızda asla çocuklara belli etmeyin..
Her daim her koşulda onları sevdiğinizi ve yanlarında olduğunuzu hissettirin..
Böyle konularda karşıdan konuşmak hep kolaydır bir gerçek var ki o da durumunuzun gerçekten zor ve sabır gerektiren bir şey olduğu...
Allah yardımcın olsun arkadaşım..İnşiallah bir gün emeklerinin karşılığını alırsın..

Evet yorumlar yeterince önyargili ve gaddarca degil mi? Bence de öyle. Kadin iyi olmak istemezse Niye burada çözüm aramak istesin çare ariyor demek ki. Sizin de var mi diyor ne yapmaliyim diyor. Yuregi akli nasil dolmussa tam anlamiyla da evde ne yasadiklarini yazmamis içi yanmis ortaya gelisi guzel demeyeyim de o piskolojisle yazmis sonucta ortada 3 cocuk hem cocuklarin psikolojisi hemde bayanin psikolojisi ne durumda bilmiyoruz ama yargilamaya gelince patir patir :işsiz:

Simdi sizin soyle bir zorlugunuz var
sanirim ilkkez anne oldunuz
dolayisiyla buyudukce buyuyen sikintisini yasamadiniz
inaninki bizlerde zaman zamn cocuklarimizla inanilmaz cekisiriz
fakat bunu siz yaparsananiz uvey anne
ben yapinca eee terbiye veriyi olurum
cocukk bu inqninki bizimkilerde bizi el ustunde tutmuyo hatta zaman zamn hayati dar ediyo
ama evlat iste
sizin durumda zor tabi ama sabirin ve sevginin acamayacagi kapi yoktur

Kimse baska birinin çocuklarını kendi çocuğu gibi sevemez ki kocasının eski karısından olmuş çocukları sevmek bambaşka bir olay.
Bu kadın almış buyutmus bakıyor yediriyor iciriyor daha ne yapacak ?
Anaları bırakıp gitmiş annesi varken bu kadına mi düşer o çocuklara bakmak ?
Kimse kusura bakmasın şahsen ben değil bakmak ayda 2 kere evde kalmasına anca razi olurdum esimin hatri icin. Zerre kan bağım olmayan çocuklar sonuçta. Sevmek zorunda değilim.

Yan komşumun eşi ölmüş 2 kızı 1 oglu var küçük kız 8 yaşında hiç bilmiyo annesini adam evlenmemiş 4 / 4 lük bakıyo çocuklarına birlikte oldugu bi kadın vardı kendi çocuklarından çok bu çocuklarla ilgileniyodu benimkiler büyük bunlar annesiz diyodu ölmüş annelerinin yastıgı kullandığı krem kutuları her şey yerli yerinde duruyodu duvarda boy boy fotoları kadın amnelerinin dogumgününü bile kutluyodu çok büyük fedakarlıklar yaptı ama yaranamadı istemediler babalarının evlenmesini ister istemez kıskançlık oluyo paylaşamıyolar babalarını

annelerının yanlıs davranısını cocukların yuzune vuruyormusunuz?
burda cok rahat bı sekılde anaları bakmamıs terbıye vermemıs terbıye verdım bırıne kacmıs falan dedınızde
ısınız kolay degılken bu bakıs acısıyla daha da zorlanırsınız

Bu dünya bi ütopya değil. Kimse kimsenin kusurunu örtmek zorunda da değil bu devirde. Hele kusuru örtülecek kişinin davranışlarıyla.Kadın hem çocukları dolduracak hem konu sahibi bakıcak ve Nirvanaya ulaşmış edasıyla iyi düşünecek(!) Üzgünüm ama o çocukların minnet duymaları gerekir , ben böyle düşünüyorum.
Çocuklar kimseye minnet duymaz .
Büyüklerin işidir minnet duymak .
Yanlış düşünüyorsun .

Benim asıl merak ettiğim o terbiyeyi çocuklara nasıl verdin?
Malum bu sinirle düzgün konusup şefkatle yaklaşmanı pek düşünemiyorum.Umarım hirpalamiyorsundur.
Onun haricinde işin çok zor Allah yardımcın olsun

Kadın belliki türk değil azeri olabilir özbek olabilir bilmiyorum ama türk değil yazım tarzından da mı çözemiyorsunuz cımbızla kelimeleri çekip çekip alıyorsunuz.

3 tane önceki eşten evlat.. evlenmişim çocugum olmuş kendi evladımın derdine düşmeden 3 tane evlat çıka geliyor birden.
Kolay mı?? Basit mi???

"Bekara eş boşamak kolay" derler. O misal atıp tutuyosunuz.

Çocuklara terbiyesiz dedi diye aslan kesilmişsiniz. O Kadının ne olduğu belli işte evlatlarını ne gibi bir terbiye ile yetiştirmiş olabilir??
Kadın aldım diyo baktım diyo eğittim terbiyelerini verdim diyo.

Ama Adı üvey anne canını verse yaranamaz.

bir çocuğun mantığı ne kadar kötü olursa olsun annelerinin anneleri olduğu mantığıdır..
evdeki diğer kadın anne rolü oynayan bir başka kadındır..
ve hiç bir çocuk çocuk aklıyla o diğer kadına ki kendisi üvey olduğunu üstüne basa basa belirtmiş , minnet duymaz.. minnet duyması gerektiğini bilemez.. belki yıllar sonra ama çocukken değil..
yooo , ben de mesela anneannemde büyüdüm şu veya bu şekilde.
Tamam aynı şey değil belki ama
Arada sırada arayan annemi çocukken özlemedim mi , özledim.
Amaaaaa anneannemi kaybettiğimde annemi kaybettim.
Her zaman yaşarken de , öldükten sonra da ona o birkaç yıl için minnet duydum , saygı duydum .
Bir kadın sırf biyolojik imkanlar elverip doğuruyor diye melek olamaz.
Anne olmak anaç olmak çok farklı bir şey .
Kadın kendi 3 çocuğuyla ilgilenmiyor işte , başka bi kadın kendi çocuğuda olmasına rağmen ilgileniyor.
Bu detay benim için önemli bu konuda .
4 çocuğa bakmak hiç ama hiç kolay değil...

Ekimde 2 yil dolacak evliligimiz? Esimin evvelgi evliliginden 3 kizi var evlendigimde cocuklar anasinda kaliyorlardi 1,5 ay sonra kadin cocuklarini bize birakib kacib gitti rezil bir durumdaki cocuklari ben yikadim bakdim terbiyesizlerdi terbiye verdim, o kadinle namussuz ve evliyken baskasiyle kacdi cocuklari esimdan bosanirken almis, nekeder annelik yaparsam yapiym gine uvey mumamilasi aliyorum karsiliginde annesi 3 ayda bir ariyor ve aradiginde cocuklara sanirim akil veriyor oyle uzuluyorumki anlatamam 6 aylik bebegim var onada zaman ayirdigimden uvey kizlarima daha fazla zaman ayiriyorum yardim edin ne yapmaliyim? cocuklara nasil kendimi kabul ettiririm? Aranizda uvey cocuk buyutanlar varmi?
3 tane kız çocuğu kolay değil zorlanıyorsunuzdur ama o çocukların varlığını bilerek evlendiniz değil mi? Anneleri bırakıp gitmeseydi bile babalarının belli zamanlarda çocuklarını alma ve bakma hakkı var yasalara göre, bunu biliyordunuz sanırım ve büyük ihtimalle yaşları çok büyük değil, onlar çocuk, arada sabrınızı taşıracaklardır, anneleriyle görüştüklerinde tavırları değişecektir lakin bir yetişkin olarak sizin anlayışlı ve sabırlı olmanız gerekiyor.

Arada öfkelendiren gerçekten çileden çıkaran durumlar olduğunda asla annelerini kötülemeyin, anneniz sizi bırakıp kaçtı demeyin, terbiyesizdiniz ben terbiye ettim, pistiniz ben temizledim demeyin, onlar anne babaları ayrılmış çocuklar, anneleri sizin iddianıza göre kötü bile olsa anne, babaları da baba, her çocuk gibi anne babaları bir arada olsun isterler, ki siz evleneli 2 yıl bile olmamış, çocuklar birkaç yıl içerisinde anne babalarının ayrıldığına, annenin başkasıyla beraberliğine, babanın biriyle evliliğine tanıklık etmişler, psikolojileri kimbilir ne halde?

Çocuklar için bir uzman desteği alın, onlara eğitim verirken sevdiğinizi de hissettirin, annelerinin yerine geçmediğinizi onlara yalnızca iyi bir abla olduğunuzu göstermeye çalışın, zira çocuklar ilk yıllar babalarıyla evlenen kişiyi annelerinin yerine geçmeye çalışan biri gibi görüp birtakım olumsuz tavırlar takınabilirler, birkaç sene zorlu geçecektir ama siz onları sevdiğinizi hissettirir güvenlerini sağlarsanız gayette güzel bir abla-kardeş ilişkisi yakalayabilirsiniz, çevremde örnekleri oldu, gayette sağlıklı yürüyen abla kardeş ilişkisi sürdürenler var arkadaşlarım arasında.

Son düzenleme:
4 cocuga bakiyosunuz zor degil ama kendi cocugunuza kardes de isticeksiniz muhtemelen 5 cocuk. Esinizin dusuncesizligi gerci..

Uslubuz iğrenç. Bi cocuk terbiyesiz dogmaz, oyle yetistirilir. O cocuklarin terbiyesi bozukken babasi olacak adam nerdeydi? Yali kazigi mi bu adam? Ayrica cocuklari bilerek evlenmissiniz, anneleri ölmüş olsa ne yapacaktiniz? Baskasi hakkinda namussuz demek ne derece doğru?

Yahu ne kadar acımasız şeyler yazılmış ayıptır. Kadının zaten nevri dönmüştür o kadar çocukla başetmekten. Kolay mı sonradan piyangodan çıkar gibi üç çocuk. Dediği doğru da olabilir ne çocuklar var ne durdan anlar ne sustan anlar. anneleri babaları sadece karnını doyurur onun dışında bir nezaket bir insanlık öğretmez. Siz nerde yaşıyorsunuz kraliyet sarayında falan mı? Kadın naparım da düşmanlıklarını bitiririm diyor. Şurada öz annesinin bile yaptığı acımasızlıkları anlatan bin tane başlık var. Bu kadın belliki bir uğraş içinde. Arkadaşım sen de durumun varsa pedagogdan yardım al. Yoksa da elinden geleni yap sabırlı olmaya çalış ama eşinin de desteğini alman lazım. Tek başına olmaz bu iş.
bunları yazmaya gelmiştim ağzına sağlık

Kadının bu kadar üzerine gelenler acaba aynı durum başına gelse ne yapardı merak ediyorum. Yok şu cümlenden şu çıkıyor yok niye öyle bi kelime yazmışsın. Yahu kadın başkasının bi anda damdan düşer gibi gelen 3 çocuğunu kabul edip bakmış. 1 değil 2 değil 3. Öz evladım olsa ben 3 çocuğa bakamam ki kadının bi de bebeği varmış. Farklı terbiye almış oz anneleri tarafından doldurulan neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilmeyen 3 çocuğa bakmak kolay mı? Kimse neden bağrına basmıyor niye bütün şımarıklık ve saygısızlıklarını görmezden gelmiyor diye suçlayamaz şimdi konu sahibini. İnsan sonuçta onun da bi sabrı ve duyguları var, müdahale edemediği şeyler.. Ki kadın çocuklara kötü muamele yapmamış. Gelmiş burda kızlarla aramı nasıl düzeltebilirim nasıl daha iyi olabiliriz diye soruyor. Gerçekten taktir edilecek bir şey.
Bu konuda eşinizin de tavrı çok önemli. Durumunuz varsa kesinlikle bir yardımcı almalısınız biri bebek dört çocuğa bakmak çok zor. Hatta kendi adıma soyliyim imkansız, ben bakamazdım. Helal olsun size. Yaptığınız şey büyük sevap. Karşılığında kimse size teşekkür etmese hatta nankörlük etse bile siz onların çocuk olduğunu ve psikolojilerinin alt üst olduğunu unutmayın. Öksüzler bir bakıma. Normal bir çocuğa bakar gibi ihtiyaçlarını giderin, ara sıra ufak hediyeler alarak gönlünü kazanabilirsin belki kızların. Ama kendinizi de çok yıpratmayın üzmeyin bu durum için. Siz elinizden geleni yapın da, olduğu kadar artık. Allah yardımcınız olsun
ben iki saat boyunca iki çocuk bana emanet edildiğinde nasıl geriliyorum
bu kadının minik bir bebeği var artı üç çocuk

terbiye lafına gelip gidip takılıyorlar
sanki hiç yok çevresinde insanların saldım çayıra mevlam kayıra çocuk yetiştiren anneler
üstelik anne tarafından olumsuz olarak dolduruluyorlar
gerçekten çocuklara üveylik etmek gibi bir iddiası olsa ne bu konuyu buraya açardı ne çocuklar için uğraş verirdi

eşinizin akrabalarından yardım alın yoksa sizin evliliğinizin içine ederler eşiniz bi zahmet hak versin üstüne trip yapmasın 4 çocuklu kadına.eğer o akrabalarda biliyodun 3 çocuklu olduğunu diyip kestirip atarsa Allah bildiği gibi yapsın onları.

X