Lazer Epilasyon Ütüleme Diod Lazer Epilasyon %100 çözüm mü?

merhaba arkadaşım ben bu kıl sorunu yüzünden herşeyi denemiş biriyim otu çöpü lazeri denedim anlayacağın. ben 2.sınıftayken koltuk altına lazere gitmeye başladım bu başladığım alexandrite dı bi estetik dr açmış ilk 2 seans her ay gel dediler gittim 30 tl idi sonra çıktıkça gel dediler 2 ay 3ay ve sonra 5 ay aralıklarla azaldı koltuk altı çabuk yanıt veren bölgeymiş bunu da belirttiler. toplm 5 seans buraya gitttim so 2 seansında elimin üstüne de yaptırmak istedim yaptılar koltuk altımda herhangi bi sorun olmazken ellerim yandı üzeri bi kaç gün kabarıktı krem fln idare ettim bazı yerlerinde yer yer yanık lekesi bile kaldı gitmekten vazgeçtim koltuk altımda herhangi bi sorun olmazken ellerimde oldu! sonra bi sene sehir dışındaydım zaten koltukkaltımda kalmamıştı pek toplam 5-10 tane açık renk kalmıştı gitmeye gerek duymadım. ablamın düğünü için gittiğimde son kalanlara son bi atış yaptırmak için o zamanlar yeni duyduğum soprano xl ütülemeyi kullanan başka bir yere gittim 1 seans birde çenemde 5-6 tel siyahlaşmaya başlayan tüye de atış yapmalarını söyledim kadın çok az dedi iğneli yapalım dedi peki dedim iğneli yaptırdım kadına özellikle sordum leke kalırmı fln diye işini tam bilmeyenler yaparsa kalır dedi ben uzman oldum die azarladı beni ama sonuç tabiki yaptığı 6 telin 3ünde leke kaldı. okulu bitirdim ankaraya geldim bu sene kol 5 seans başka bi bölgeye ıpl gittim burada hiç dökülme bile yapmadı zaten öylesine gitmiştim ona. o yüzden onları es geçiyorum.bi gün netten bakınırken fırsat sitesinde ütüleme yapan iki yerden indirimden hem ablama hem kendime satın aldım. gitmeye başladık birisinden tüm bacak için gidiyorum 100tl 8 seans tı yeni açıldıkları için tanıtım amaçlıymış oran da bir yer dedim ağda fiyatına bişey kaybetmem, diğeri 6 seans 70 tl yarım kol bu da kızılay da. zaten şu an işsiz olduğum için normal fiyatına da gidemezdim doğrusu. ikisine de yarın 3. kez gidicem ama önce sonuçlardan bahsedeyim. oran da gittiğim yerde ilk seansta kılların yaklaşık %10 u döküldü ama dokunduğumda yumuşaklığını hissetim ikinci seansta %30 u döküldü yer yer kaldı orası hoşuma gitti. normal fiyatlarını sordum biraz pahalı geldi bana ama güzeldi. diğer yarım kol için kızılayda gittiğim yer ise tamamen felaketti zaten ilk atışlarında hiç dökülme olmadı ikinci gittiğimde durumu belirttim aralarında bişeyler fısıldaşıp sana daha yoğun başka bi cihazla yapcaz dediler tamam dedim güya yaptıkları ıpl miş ben denedim o bende etki etmiyo dedim ütüleme dökmediyse o nası döksün dedim sen sonuca bak ona göre kaarar verelm sonrakine dediler peki dedim ama bunda öncekine göre döküldü biraz ama bence yine de azdı yani. tabi bu sırada aklımı kurcalayan bi kaç şey var belirtmek isterim şimdi sen de aletlerin resmini paylaşınca aklıma geldi yani. bu oranda lazeri uygulayan kız daha önce çok yerde çalıştığından bahsetti. neler neler yapıyolar dedi aletlerin çakmasını yapıyolarmış üstüne de giydirme bile yapıyolarmış gerçek gibi hemde bilkent gibi zengin bi semtte çok şaşırdım. kızılaydaki makina gözümün önüne geldi acaba dedim çünkü ne cihazın adı yazıyo ne de başka bir şey bembeyaz bi alet sadece başlığı aynı. gerçi orayı bembeyaz yapmışlar ama aletleri de dekorasyonun parçası olarak mı beyaz kapladılar yoksa giydirme çakma mı bilemiyorum. yani sen önce aletin gerçek olup olmadığından emin olmalısın eğer tekrar hüsrana uğramak istemiyorsan. ablamda yaklaşık 20 seans mavi ışık ve ıpl gitti hiç etki etmedi zaten bunun üzerine kayserideki ütüleme yapan yeri bulup gitmiştik o da ütülemeden çok memnun kaldı 3 ay sonra yarıyarıya azalmış bi şekilde çıkmıştı 2 kez gittikten sonra ankaraya geldik burda işte indririmden aldığıma gidiyor o da. benim gibi orandakini sevdi ama kızılaydan pek hoşnut olmadı zaten kayseride 3 -4 ayda çıkan tüyler burda ay olmadan çıkıyor yüzünden belli farklı bi ciihaz :KK47: şimdi sonuç olarak edindiğim tecrübelerden
1- insanın her bölgesi aynı cihaz da olsa aynı tepkiyi vermiyor
2-alexandrite acılı ve yanma riski olan bi cihaz olmasına karşın ütüleme çok aşırı hassas değilse cildin acımıyor ve diğerlerindeki gibi açık renk tüyleri tetikleme gibi bi durumu yokmuş yani artma riski yokmuş iğneli de leke bırakıyor
3-kesinlikle güvenilir yere gidilmesi gerekiyor e malum milyonlarca çakma cihaz varmış orinalini yaklaşık 70 000$ a aldıklarını söylediler galiba tl de olabilir emin değilim
4-bazen seans sayısını arttırmak için ya düşük enerji ile yapıyolar ya da yer yer bırakıyorlar çaktırmadan yapan kişiye emanet etme sadece
5-son olarak da bi yere gittiğinde önce ya deneme atışı yaptır sonuca göre gözlemle git yada gitme ya da küçük bi bölgen için git etkisinden emin ol bi sürü paran boşa gitmesin
benim lazerle tanışmam neredeyse 4 yıl dolduracak bu süre zarfında bunları öğrendim. işte ilk başladığım koltuk altımda da hala çıkmadı 3 telden başka bişey yok 4 yıllık lazer etkisi ilerleyen yıllarda çıkarmı bilemiyorum. ha şunu da demek istiyorum koltukaltıma lazere gittikten sonra ilk zamanlarda yanık kokusu gibi ter attım lazer bittikten sonra da eskisinden daha fazla terliyo koltukaltım bu da yan etkisi!
eğer bide hani diğer ot çöpün etkileri falan dersen sadece bi marankinin karamerhem soğan sarımsaklı bi tarifi var nette bulursun 2kez yaptım o etki ediyo gibiydi kokusu petrol gibi kokuyo hem dayanamadım hemde onu yapmak için evin de müsait olması gerekiyo pek müsait olmadı yaptıktan sonra biraz beklemek gerekiyo onu da o yüzden devam ettiremedim arkadaşım. yani karınca yağı, biod r, hamam otu, netten satın aldığım garantili die satılan ürünler... kendi yaptıklarım hiiiç etki etmedi.

umarım kıllarından en az çabayla sonsuza dek kurtulursun ama şunu da unutma kıllara takılıp kalma geçmezse de önemli olan kişinin kendini sevmesi ve kendine olan özgüveni boşver insanlar senin dış güzelliğine değil iç güzelliğine baksın bence önemli olan bu! kolay gelsin...:KK9:

"artemiss" tecrübelerini klavyeye bakmadan yazmaya çalıştığın için teşekkür ediyorum zira virgül olmadığı için anlayana kadar canım çıktı :)

Şaka bi yana ilk mesajlarımda belirttiğim gibi bende 2 seans alexandrite candela lazer ile beleş olarak koltuk altıma da atış yaptırmıştım seansıma giren abla sağolsun. İlk seanstan 2 ay sonra ve 2. seanstan da neredeyse 3 ay sonra kıllar tekrar çıkmaya başladı. Yani bi kaç ay çok rahattım ve tabi 3. ayın sonunda kıllar eskisinden fazla olarak çıkmaya devam etti. Tabi bende de çok terleme olmuştu.

İnşallah pazar günü gideceğim "soprano xl ütüleme diod lazer" benim için artık hayırlı olur ve bu kıllardan kurtulurum.

Ama sormak istediğim bir şey var; senin yaptırdığın ütüleme diod lazer "saprona xl yada spa accord" cihazıydı dimi? Çünki ütüleme epilasyon yöntemini çıkartan firma araştırmalarıma göre "Alma Lazers" firmasıdır ve 2 çeşit ütüleme diod lazer cihazı geliştirmişlerdir. Bunlar Soprano XL ve Spa Accord'dur. Spa Accord'un Saprona XL'e göre tek farkı sadece ütüleme modunda çalışıyor olmasıymış ve klasik teş atışlı diod modu yokmuş. Soprano XL ve Spa Accord'un orjinal fotoğrafları resmi sitesinde bunlar;

jv5pg.jpg

jv5u8.jpg

Yani Türkiye'de bu 2 cihazdan herhangi birini alan bir firma, durduk yere neden cihazın orjinalliğini bozmak istercesine dış kasasını değiştirme gereği duyup kendini masrafa soksun ki? O yüzden pazar günü gideceğim yerdeki ütüleme diod lazer cihazına özellikle bakıcam. Alma lazers firmasının resmi sitesindeki bu 2 fotoğraftaki cihazlar ile alakası yoksa yaptırmıyıcam.

Son düzenleme:
Annemde iğnenin değdiği yerlerde herhangi bir sorun görmedim. Zaten olsa bile aradan 20 yıl geçmiş yani bu kadar sürede kurşun yarası bile kapanıyor ki küçücük iğne izi hayli hayli kapanır diye düşünüyorum. Bahsettiğim ablada da bir pürüs göremedim.

Zaten iğneli epilasyon'da başarı oranı, komple o cihazı kullanan uzmana bağlı. Kılların çıkış yönünün tersine doğru iğnenin batırılıp kıl köküne tam ulaşması lazım diye biliyorum. Aksi taktirde iğne kıl köküne tam denk gelmediği için 20 yılda gitsen sadece boş boş etini yakarsın. Lazer epilasyon, iğneli kadar uzmanlık gerektirmiyor. Çocuğada versen lazeri vücudunda gezdirir. Ama iğnelide kesinlikle gerçek bir uzman bulman lazım yoksa hem paran hem canın hem zamanın boşa gider.

Ankarada da komşu bi ablam vardı. Daha yeni öğrendim oda 3 yıl kadar yanağı için iğneli epilasyona gitmiş ama bir türlü bitmemiş. Demekki uygulayan kişiden kaynaklanan bir sorun, yoksa kadında hormon bozukluğu yokmuş. O günden sonrada uzman birini bulamama korkusuyla birdaha iğneliye yanaşmamış. Ben birazda iğneliden bu yüzden çekiniyorum. Gerçekten uzman birini bulsam hiç düşünmeden giderim.

valla kardeşim hiç ugraşma bence lazer hiçbirçeşidiyle
iğneli epilasyonu uyuştururcu iğne ile yaptırabilrsin...
uyşturucu iğne ile hç birşey hissetmiyosun
madem bu kadar kararlı vede isteklisin
tamamiyle 2 kere yaptırsan bile büyük fark görürüsün
tabi iyi elllerde

DemetAkkus oncelikle cok gecmis olsun cok sanssiz bi deneyim olmus sizin icin bu durumu burada paylasmaniz benim gibi lazer epilasyon yapriemayi dusunupde bu konuda hic bir bilgisi olyanlar icinde cok fayfali oldu ben izmideyim ozel mesaj yazamadigim icinde eskiici arkadasim bana nerede lazer epilasyon yaptirdigini ucretini nasil yapildigi hakkinda vs bilgi verirsen cok sevinirim ark lik icin sana istek gonderdim ama haberlesmenin daha kolay olmasi acisindan neyse yardimlarin icin simdiden tskler

Bende çok üzüldüm, erkek olupta bu sıkıntıları çekenlerde varmış demek ki... İlkini çok araştırmadan biraz bilinçsizce yaptığın için böyle sorunlar olmuş çünkü yüz veya o tip bölgelere alex yaptıran herkes bin pişman, ki senin tüylerinin yapısı daha kalındır biz bayanlarınkine göre yine de sorun gittiğin merkezde diye düşünüyorum. Çünkü bende tüylü bi yapıya sahibim kız olmama rağmen malesef lanet olsun ki, yüzüm için favorilerim için gidip sordum merkezlere güvenilir olduğunu düşündüklerime ve bana verdikleri cevap 'bunları yapamayız çoğalırlar' oldu, samimiyetlerine sevindim ama tabi yapamamalarına üzüldüm... Gerçi azalabileceğini söylediler onun için gitmeyi düşünüyorum bende, ama cihaz nd-yag olmalıymış çünkü nd-yag bitirmeyeceği gibi eskisinden fazla çıkarmazmış kesinlikle. Tabi sen erkeksin dediğim gibi daha kalındır tüyler ve siyah o yüzden diod da çare olabilir ama iyi araştır gerçekten kaldıramazsın manevi olarak çok kötü bi durum ve istersen bi merkezde ben söyleyebilirim bakırköyde oraylada görüştüm oldukça ünlü bi yer ve yaparız diye çekmediler beni oraya görmez dediler onlarda...

"Ccey" anlayışın için teşekkürler. Zaten pazar günü gene bakırköyde bi hastanede, soprano xl ütüleme diod lazer cihazını kullanan bir poliklinik buldum. Ve yanak üstü, boyun, ense için 100tl'ye anlaştım. Pazar günü durumumu izzah edip ilk seansa giricem işte.

Senin bakırköydeki önereceğin merkez de, benim gideceğim bu merkez olmasın? Yoksa alexandrite lazer yapan bir yermi önereceksin. Eğer öyleyse kesin benim ilk gittiğim yerden bahsediyorsun ki bu merkez bana, kalitesine yakışmayacak bir şekilde samimiyetsiz davranıp %70'e kadar biteceğini söyledi de bu hale geldim! Halbuki bu merkez İstanbul'un en lüks yerlerinde 4 şubesi olan koskoca bir lazer epilasyon firmasıymış mış!

"Ccey" anlayışın için teşekkürler. Zaten pazar günü gene bakırköyde bi hastanede, soprano xl ütüleme diod lazer cihazını kullanan bir poliklinik buldum. Ve yanak üstü, boyun, ense için 100tl'ye anlaştım. Pazar günü durumumu izzah edip ilk seansa giricem işte.

Senin bakırköydeki önereceğin merkez de, benim gideceğim bu merkez olmasın? Yoksa alexandrite lazer yapan bir yermi önereceksin. Eğer öyleyse kesin benim ilk gittiğim yerden bahsediyorsun ki bu merkez bana, kalitesine yakışmayacak bir şekilde samimiyetsiz davranıp %70'e kadar biteceğini söyledi de bu hale geldim! Halbuki bu merkez İstanbul'un en lüks yerlerinde 4 şubesi olan koskoca bir lazer epilasyon firmasıymış mış!

Bu kadar şey yaşamışsın yine de emin olup teslim et kendini onların eline, çünkü ben kaldıramazdım bu kadar şeyi fena psikolojik çöküntü, hüsran...
Olabilir, ben mesaj olarak attım zaten sana. Hayır gittiğin yeri bi önceki sayfada okudum oraya bende güvenmedim orda burda reklamı çıkıp duruyordu zaten öyle büyük görünmesine aldanmadım hiç gidip danışmadım bile. Asla alex i de önermem tabiki bu tür hassas bölgeler için en iyisi diod ve nd-yag artık gittiğin merkeze gerçekten güvendiysen yaptır kurtul inşallahta kurtulursun artık hiç sorunsuz.

bende dün epilasyona randevu aldım cihaz alexandrite 8 seans giricem tüm bacak koltuk altı ve genetal bölge 1000tl ödedim umarım arkadaşlar iyi bir sonuç alırım yorumları okudukça kafam karıştı.Normalde buğday tenliyim acaba bu cihaz iyi mi ve bana uyar mı

meliiis cigim ben de aynı bölgelere (aynı cihaz)gidiyorum. sen seansına mı 1000 tl veriyorsun yoksa 8 seans içinmi bu miktarı ödedin? zira ben seans başı 700 tl ydi. ancak bitmek üzere olduğu için 500 veriyorum ve herkes çok pahalı olduğunu söylüyor.

alex lazer de arkadasın dediği gibi uyuyan tüyleri arttırabiliyormuş.o yüzden yaptırdığımız merkez ve kişi cok önemli.
demet akkus sana özelden mesaj atmak istedim ama 100mesaj sınırı olduğu için gönderemedim.
seninle irtibat kuralım gider kliniğe konusuruz.
ama kesinlikle alex yaptırma bende de azaltacağına kıl köklerini uyandırdı.

Evet arkadaşlar bugün itibari ile İstanbul floryada size bahsettiğim Saprona XL ütüleme diod lazer cihazını kullanan özel bir hastanede yanak üstü, boyun, ense bölgeleri için ilk seansımı gerçekleştirdim. İstanbul'da bu cihazı kullanan birtek burayı buldum çünkü. Merve hanım adında seansımı gerçekleştiren gayet anlayışlı bir bayana, 3 yıldır neler çektiğimi, burda size anlattığım gibi anlattım. O yüzden bu sefer hüsranı kaldıramayacağımı ve dürüst konuşmasını istedim. Oda bana elinden geleni yapacağını ama şu anda kullandıkları Saprona XL'in en gelişmiş lazer epilasyon cihazı olduğunu ve Alma Lazers firmasının Türkiye distribütörü olan STS firmasından 100 milyar civarı bir fiyata aldıklarını söyledi ve inanmam açısından STS firmasındaki eğitmen ve mühendis gibi şahısların telefonlarını bile verdi. Ve benden hormon testi yaptırıp incelemek için onlara getirmemi istedi. Zira tiroid bozukluğu var ise önce onu tedavi ettirmemi, aksi taktirde bu cihaz ilede bitmeyebileceğini samimiyet ile belirtti. Bende ilk seansı yaptırdıktan sonra gidip tiroid testi yaptırıp 2. seansa test sonuçları ile geleceğimi söyledim. Oda ban "tiroid bozukluğun yoksa bile 3. seansa kadar gelirsin buna rağmen hala kıllarda bir azalma görmezsen birdaha gelip boşu boşuna para vermezsin" dedi. Ve kendinden emin bir şekilde, kıllar lazere olumlu cevap verdiği taktirde 6,7 seans sonra %80'e kadar kıl köklerini kurutacağını, rahatsız olduğum taktirde kalan %20'si için iğneli epilasyona gidebileceğimi de belirtti.

Zaten her ihtimale karşı bu cihazın orjinal "Saprona XL" cihazı olup olmadığını anlamak için hemen girişte fotoğrafını çektim ve Alma Lazers'in Türkiye distribütörü olan STS firmasının sitesindeki Saprona XL cihazının fotoğrafıyla birebir aynı olduğunu görünce rahatladım.

k0499.jpg

Boynum ve özellikle de ensemi görünce şok oldu zaten. "Yanak üstünde o kadar abartılacak birşey yok ama boynun ve enseni ne hale getirmişler" diyerek şaşkınlığını ifade etti. Bende bu yüzden son çare olarak onlara geldiğimi söyledim. Kullandıkları Saprona XL cihazının az da olsa tüyleride gördüğünü ve çoğaltmadığını söyledi ve bizzat kendi koluna 1,5 yıl önce 6 seans Saprona XL cihazı ile epilasyon yaptığını söyledi ve kanıt için kolunu bana gösterdi inanın tüy bile göremedim ki her gelen müşteriye tatmin olmaları açısından kolunu gösteriyormuş. Bu cihaz çıkalı o kadar oldumu diye sormayı unuttum :) Zira ne kadar gerçek ne kadar doğru bunu zaman gösterecek.

Uygulamaya gelince: İlk olarak en son lazer seansımı alexandrite cihazı ile 4,5 ay önce yaptırıp bıraktığımı söyleyince, normalde çoğu kişide 8,9joule ile çalıştığını ancak bende bu oranı yanak üstü için 11joule'e, boyun ve ense içinde 12joule'e çıkartacağını söyledi. ilk önce yanak üstü, boyun ve ensemi jilet ile düzgün ve doğal bir şekilde traş etti ve hemen bu bölgelerin tahriş olup kızardığını görünce "cildin çok hassas ve seanstan sonra 1 saat ile 3 gün arasında kızarıklık oluşabilir, kişiden kişiye göre değişir yani" diye uyarıda bulundu. Ardından ütüleme epilasyonun o meşhur jelini yanak üstümden başlayarak sırayla boyun ve enseme sürdü ve başlığı masaj yapar gibi derinin üzerinde hızlı hızlı gezdirmeye başladı. Cihazın atışları çok sık flaş patlamaları şeklindeydi. Yanak üstünde atışa başladığında kıl köklerinde büyük sinek ısırığı gibi acılar hissediyordum ama dayanılmayacak gibi değildi. Boyna geldiğinde sivrisinek ısırığı şeklinde acıtınca gene dayandım ama sıra enseye geldiğinde kalın köklere denk geldiği için eşşek arısı sokarcasına acı hissettim. Tabiki o jel olmasaydi alexandrite lazerden de daha beter bir acısı olduğunu anladım. Zira bayan bana bu durumu "köklerinin yandığını hissetmen olumlu bir sonuç yani şu anda çektiğin acı, lazerin köklere başarı ile ulaştığının belirtisi aksi taktirde canın hiç yanmazdı" şeklinde ifade etti. Ama gene de o jel sayesinde alexandrite lazerden daha az ve kısa süreli canım yandı diyebilirim. 3 bölge de nerdeyse 10dk sürmedi yani o kadar hızlıydı. Seanstan sonra kılların çıkıp döküleceğini, benim çekip koparmamamı ve bu bölgeleri, kıllar çıktıkça normal bir şekilde dökülmeleri için hafif keselememi söyledi. Ve tamamen kılların tekrar en az %50'si çıktıktan sonra gelmemi söyledi ki buda tahmini 1 ayı bulurmuş. Neyse seansım bittiğinde alexandrite lazerdeki gibi feci yanık acısı yoktu ve bu acı seanstan sonra öyle 3,4 saat de sürmedi tam aksine yarım saat içinde hafif olan acısı tamamen yok oldu ve kızarıklık da kalmadığı için çok mutlu oldum.

Ben, dediğim gibi 3 yıl boyunca hep alexandrite lazere girdim. Hiç klasik diod lazere girmedim ve eminimki bu ütüleme teknolojisi çıkmadan önce, diod lazer, iğneli epilasyon kadar acıtırmış herhalde zira dediğim gibi bugün o jel sayesinde bu son teknoloji olan ütüleme diod lazere girmeme rağmen ara ara canım bayağı yandı düşünün artık. Ama kızarıklığın ve acının hemen geçmesi süper. O jelsiz asla :)

Şu anda şaşırtıcı bir şekilde en ufak bir acı dahi yok. Normalde alexandrite'de acı, ertesi güne anca geçerdi.

Öğlen seansa girdim ve akşamındaki halim;

14064929.jpg

İnşallah tiroidlerde bir anormallik çıkmaz. Bakalım 3. seansın sonunda gidişat ne olacak. Tatmin olduğum taktirde göğsümede komple yaptıracağımı belirttim. Umarım bu cihaz benim için hayırlı olur. Bari bu sefer hayal kırıklığına uğramayayım diye dua ediyorum. Kobay olmaya alıştığım için bu ütüleme diod sisteminide ilk deneyenlerden biri olduğum için, gidişatı bu konuya yazacağım. En azından 1 aya kadar gönül rahatlığı ile dolaşabilirim herhalde. Selametle.

yazini okuduktan sonra tum samimiyetim ve yapilanlara kizginligimla bakmadan yazdim ') cunku bende bu konuda hayal kirikligi yasadim. ewet benim gittigim kayserideki bundandi alma soprano xl persembe gunu de gittigime ozellikle dikkat ettim bunun grisiydi bide harmony yaziyodu alma sopranodan baska daha kucuk bi fontta yazilmisti . brosur de aldim senin icin :) ama gerek kalmamis sevindim bu sefer daha rahat edersin umarim.gorusmek uzere

Temennin için teşekkürler. Umarım bu sefer doğru cihaza ve doğru kişilere kendimi emanet etmişimdir.

Senin girdiğin cihaz bu sanırım;

k09hj.jpg

Senin girdiğin ve benim şu anda girdiğim cihaz da aynı firmanın. Zira senin bahsettiğin cihazın özelliklerini okuduğumda, hedef olarak sadece kılları yok etmenin aksine, daha çok cilt gençleştirme ve leke tedavisinde kullanıldığını anladım. Soprano XL ise sadece kılları yok etme üzerine geliştirilmiş bir cihaz sanırım. Bu yüzden tercihim bu cihaz oldu.

Ben burda kolay kolay cevap yazmam ama yazdiklarin beni üzdü. Inan bu lazer, hangi model, hangi marka olursa olsun ise yaramiyor. Benim tanidigim herkesin tüylerini cogaltti özellikle yüz ve boyun bölgesinde. Yani inan herkesin. Ve bitmis yada azalmis gibi görünenlerdede en gec 2 yil sonra tekrar ya ayni önceki gibi killar cikiyo ya da daha fazlasi. Yani bu lazer tamamen sahtekarlik. Kimseye güvenme derim cünkü lazer killari azaltmiyor (azalsa bile en gec 2 sene sonra ya eksisi gibi ya da daha fazla oluyor)

sana su konuda katılmıyorum işe yaramaz demıssın ya yanılıyosun..ya merkezleri iyi secmediler yada yaptırdıkları aletleri..benım kuzenim 5 yıl once yaptırdı ozamanlar daha yenı yenı cıkıyordu bu lazer o kadar yaygın değildi mesela..k.altı ıcın gıtmıstı...şuan bir kaç ıncecık tuyun dısında hıcbırsey yok..ben kendım gozumle goruyorum ve şahitim yani....
bence kişinin kıl yapısına görede değişiyor demek durum..burda işe yaramıyor diye BÜYÜK konuşmayın derim..

bende yarın baslıyorum diode ütüleme lazere giden arkdaşlarım var memnun :KK34:

Kızlar,diode lazere gidiyorum ve onun etkili olması için tüy köklerinizin kalın olması gerekiyor.Benim tüylerim ince köklü olduğu için 4.seansıma gideceğim halde bir tüy dökülme dahi olmadı.Ona göre düşünün ve boşuna kendinizi üzmeyin derim ben..

"hoptrilaylom" valla benim kıl kökleri tamda senin bahsettiğin gibi tabiri caizse odun gibi :) Ve saprona xl cihazıyla 12 joull de 9 gün önce seansa girmeme ve 1,2 kerede keselenmeme rağmen şu ana kadar bende de herhangi bir dökülme olmadı. Anca elimle tutup çektiğimde tek tük geliyorlar. Seanstan önce jiletle yanak üstü, boyun ve ense traş edildiği için tekrar uzadı. Boyun, ense ve yanak üstünde (kısaca lazerin deydiği yerlerde) sivilcelenmeler oldu. Alexsandrite lazerde de 3 yıl boyunca her seanstan sonra sivilcelenme oluyordu ama böyle belirgin olmamıştı. Herhalde 4,5 aydır lazere girmeyip birden saprona xl'e girdiğim için bu sivilceler çıktı. Zamanla cildim tekrar alışır bu duruma :) Şu anki halim bu;

k9buz.jpg

Görevli bayan "kıllar dökülecek ve tekrar uzayana kadar bekle öyle seansa gel" demişti. Ve bunların tahmini 1 ay sürecebileceğini söylemişti. Ama daha 9 gün geçmesine rağmen hala kıllar kendiliğinden dökülmüyor, dediğim gibi benim çekmem gerekiyor. Kaldı ki kılların hepsi uzadı bile. Ne yapacağımı anlamadım ama yarın arayıp bilgi alacağım. Umarım bu cihaz benim için hayırlı olur. Tabi senin içinde. Ama bahsettiğin gibi bu cihaz, kıl kökleri kalın kişilerde etkili oluyorsa, şu anki gidişat öyle göstermese de bana daha çok hayırlı olacak gibi :)

Son düzenleme:
Merhaba bende soprano ütüleme sistemine başladım yarın tam 1 hafta olcak bende de herhangi bir dökülme yok 3 haftayı bulur dedi dökülme.Bana zaten yüzde yüz garanti vermedi yüzde yetmiş dedi kalanıda iğneliyle biitiriz ,mart altısında rütüş için çagırdı , pek acımadı hafif sızlama şeklindeydi ama bazen mauel atış yaptı onlar inanılmaz acıdı.Yaşadıklarınıza çok üzüldüm inş bu sefer sonuç alırsınız

KIZLAR benımde yarın 1 hafta olcak ama bende de dokulme olmadı ve uzadılar sınır oluyorum alsam tüylerimi ne olur ki ?

bundan 15-16 sene kadar önce lazer daha Türkiye ye yeni geldiğinde yüz bölgemde favori dediğimiz yerdeki uzun ve siyah tüylerim için gittim. o zaman artık hangi cihazdı bilemiyorum tam iki buçuk sene süren bir maceraya giriştim. sonunda evet favori tüylerimden kurtuldum ve allaha şükür bir daha da çıkmadılar,yeniden doğmuş gibi oldum.
amaaa,
o bölgedeki tüylerden kurtulayım derken çene hizasındaki ayva tüy denen tüylerimi sert ve kalın hale getirdi ve arttırdı.son seanstan sonra doktor bana lazerin güçlenen ayva tüylerini görmeyeceğini ve artık boşuna lazere gelmememi söyleyerek ve hatasını da kabul etmeyerek beni iğneli epilasyona yönlendirdi.iki-üç sene de iğneliye gittim ama hiç yoktan başıma açtığım o tüylerden bir türlü kurtulamadım maalesef.

şimdi teknoloji bu kadar ilerledi acaba diod denen lazere mi gitsem şu yüzüm için bilemedim. bugün diod yapan bir hastaneye gittim durumumu anlattım,doktor bana yıllar önce alexandrite denen cihazın kullanılmış olabileceğini söyledi.alexandrite yüze kullanılırsa diğer tüyleri tetiklermiş.15 sene önce ne kullanıldı bana bilemiyorum tabi ama bildiğim tek şey bu lazer bir yerimi yaparken bir yerimi de bozdu:KK5:

Son düzenleme:
X