• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üşümekten yoruldum..

Ayni surecleri gecirdim. Kanda crp yuksek çıkıyordu uzun bir sure dusuremedim. Kansizligim yoktu ama donuyordum. Kan tahlili yaptırdığınizda crp nize baktirmayi ihmal etmeyin

Bende çok üşüyorum. Kat kat giyindim, patikler, yelekler,yorganın altındayım ve donuyorum

Bende çok üşüyen biriyim çekirdekli üzüm bir avuç kadar her gün yiyin birde pekmez kendim yaşadım ayaklarımın altında alevler çıkıyor 🙈

şimdi nasıl duzeldiniz peki doktora mi gittiniz ...şu torbaları dan olduk olasi korktum canım ya sebmiyorum onu ...termal içlik alayım diyorum ..bitane var yün ama eşimden çekiniyorum onu giyince nebilim yanında asker arkadaşı gibi dolaşmak istemiyorum kış boyu
Ben zaten talasemi hastasıyım demirim alt sınırın yarısından az çıkar o yüzden hep üşürüm.bence giyin sürekli üşümekten iyidir,eşiniz kombiyi açtırmıyorken bi şey deme hakkı olduğunu düşünmüyorum.ben Adana’nın sıcağından İstanbul a geldim bu yıl,eşim 25 derecede bile kombiyi açalım diyordu mesela üşütmemek için
Bi de sıcak su torbalarının dışı kılıflı olanlarından alın bi nebze daha güvenli geliyor insana,bende çok korkardım ama alıştım 😊

üşümekten nasıl yorulur insan derseniz ...şu 22 derecelik havada sırtım ve burnum buz gibi şuan bunun sonucunda da öksürük hapşırık üşüme .ve buzz gibi ter atmak...hep ama hep böyleyim...heleki kara kış geldiğinde halimi siz düşünün ...üst üste giyinmek de kâr etmiyor çoğu zaman ....polar giydim akşam ama sırtım ısınmıyor yok ..çıldiricam...artık esime karşı giyimimi komik hissediyorum ...kendisi şort atletle şuan ama ben karşısında lahana gibi üst üste giyinmiş halde , zaten balık etliyim öyle giyinincr daha bı iri oluyorum ..kansızlığım çok fazla yok ..her tahlilde biraz kansızlık var diyorlar..ama tam bı tedavisini görmedim...o verilen kan hapı benim bu usumemi geçirirmi gerçekten ...eğer gecirecekse hiç birakmadan iceyim...bazı kullananlar kilo almaktan başka bı ise yaramıyor diyorlar ...napmaliyim ben varmı bunun çaresi , genetik midir hastalikmirir psikolojik mıdır nedir bu....bakıyorum ortamlarda kışın bile insanlar orta kalinliktaki şeylerle takılıyorlar ve yinede sıcacık elleri ayakları ...ama ben kutup ayısı gibi giyiniyorum yine isinamiyorum ...ailem benle dalga geçiyor onlarada sinir oluyorum yok senin kanın donmus deyip duruyorlar annem dahil....ben şimdi ne yapmalıyım benim gibi olup kurtulan varmı ....şuan yatağın içinde donuyorum...eşime doğalgazı açalım diyorum sacmalama 22 derecede doğalgazın açılır gayet sıcak ev diyor , ailemin yanına gidincrd aynı muhabet ben üşüdüm diyorum herkes bı saçmalama biz yaniyoruz falan :((( kış derdi başladı benim;(
Hangi şehirde yasıyosunuz dogu yada iç Anadolu falansa oralarda bende bu ayda üşürüm Akdeniz bölgesine tasındık kurtuldum😄...Kansızlık tek basına yeterli degl ferritin degeri önemli kansızlıkta bu degere bakıldımı?birde hormon ve vitamin tahlili yapıldımı

bende fon makinesiz bir kış dusunemem ....hatta kışın kimselerin evinde kalamam fon acamayacagim için ..eğer ki onla isinmazsam mutlaka hastayimdir ogece...kan hapı var şuan kalkıp içsem mi bilemedim damla da var ..iyi geleceklerini bilsem içecem de
Doktor kotu gekecek bir seyi neden versin? Kendi kendimize teshis/tedavi verebileceksek neden doktora gidiyoruz ki?

emin ol kansizlik kilo almaktan daha tehlikeli. Hucrelere yeterince oksijen gitmez demir eksikliginde ve kalp yorulur. Hafiza problemi ve alzeihmer a kadar gider.

Öncelikle tam kan tahlili öneririm. Kışın üşümemek için sabahları tahin-pekmez karışımını çok yerim. Bence işe yarıyor.

Doktor kotu gekecek bir seyi neden versin? Kendi kendimize teshis/tedavi verebileceksek neden doktora gidiyoruz ki?

emin ol kansizlik kilo almaktan daha tehlikeli. Hucrelere yeterince oksijen gitmez demir eksikliginde ve kalp yorulur. Hafiza problemi ve alzeihmer a kadar gider.
okadar haklısın ki çünkü inanılmaz unutkan oldum ..yaşadığım anı bile unutyor gibi çok tuhaf bı durum ..gündelik unutkanliklari söylemiyorum bile...ennkisa zamanda doktora gitmeliyim hangi bölüme gidecem bilginiz varmi

3 seçenek var 3ü de hafife alınacak şeyler değil.
D vitamini eksikliği
Anemi
Kalp hastalığı..
Benim kızımda d vitamini eksikliği ve kalp hastalığı var. Vücudu hep soğuk ve hep soğuk soğuk terliyor. Özellikle sırtı buz gibi ve sırttan çok terliyor. İhmal etmeyiniz kan değerlerinize baktırınız
yaa korktum şimdi...bu buz gibi terleme de beni düşündürüyor ...asla sıcak terlemem ben

evet benimde popom bacaklarım hep buzzz
Iste yagli bolge soguk oldugundan.Ama benimde elim ayagim vucudum sicak.Annem yumurta piser ustunde der bana :) yanarim hep.Bir tek yagli bolgeler buz gibi ama ellemedikce anlamam.Ellerim hep sicak.

Sen bu atesle 5 tane dogurursun der takilirlardi.2 tane dogurdum. :)

Back