• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üşümekten yoruldum..

bende fon makinesiz bir kış dusunemem ....hatta kışın kimselerin evinde kalamam fon acamayacagim için ..eğer ki onla isinmazsam mutlaka hastayimdir ogece...kan hapı var şuan kalkıp içsem mi bilemedim damla da var ..iyi geleceklerini bilsem içecem de
Bilincsiz kullanma pekmez ic kan arttirici gidalar tuket ne bileyim yesil sebzeler gunde 3 kofte veya yumurta kuruyemis meyve tahil.bunlar birbirine zincir besleyici seyler.

Üşüme halsizlik unutkanlık için aldım. Hastaneye gitmek istemedim yanlış ama benim yaptığım

3 seçenek var 3ü de hafife alınacak şeyler değil.
D vitamini eksikliği
Anemi
Kalp hastalığı..
Benim kızımda d vitamini eksikliği ve kalp hastalığı var. Vücudu hep soğuk ve hep soğuk soğuk terliyor. Özellikle sırtı buz gibi ve sırttan çok terliyor. İhmal etmeyiniz kan değerlerinize baktırınız

3 seçenek var 3ü de hafife alınacak şeyler değil.
D vitamini eksikliği
Anemi
Kalp hastalığı..
Benim kızımda d vitamini eksikliği ve kalp hastalığı var. Vücudu hep soğuk ve hep soğuk soğuk terliyor. Özellikle sırtı buz gibi ve sırttan çok terliyor. İhmal etmeyiniz kan değerlerinize baktırınız
Kansızlık varmis zaten.
Kilolu olunca insanlara herhalde çok iyi besiliyim diye geliyor. Icmiyormus ilaclari kilo alacak diye.

Troid degerleriniz nasil ..mesela bende hipotroidi hastasiyim demir degerlerim cok düsük degil ama hep üşürürüm ..ustume 3 yorgan örtsen altinda ayaklarim ellerim donar hep .hatta şuan kombi yaniyor evde üstümde yun yorgan var ayaklarimi eşimin bacaklarina yanaştırıyorum ısıtmak icin

Bende kansizlik falan yok ama 22 derecede ayaklarim donar hic isinmaz ve burnum tum kış soğuk suan bile. Kistan nefret ediyorum:KK1:

Gerçekten mi evdekiler üşümüyoruz diyince bende sorun var sandım
Benim ev kışın 15 olunca ki geneli 15 battaniye altindan cikmiyorum. Gelende üşüyorum diyor anlamadim yani 13 te kisa kollu yatiyorum diyen varmis.
Ama ideali 18 hafif serin diye gecer. 13 ler 15 ler bayagi asagi en az 16 deniyor.
Evim isinsa 23,5 ten asagi inmem. 😀
Ama sizinkilerde degisikmis

Bence kan tahlili yaptırın ve öyle doktorla başlayın ilaca. Bunu kullanırken de beslenme önemli. İştahı kontrol etmek lazım. El ayak üşümesi bende de çok olurdu. Ölü gibiydim hatta kışın :)

kansizliga bakiliyor ama vitaminlere bakilmiyor tr de kolay kolay. multivitamin almanizi oneririm eczaneden. bir de ben de oyleydim eskiden. yaz gunu bile hirka giydigimi bilirim. patik hic cikmazdi ayagimdan. simdilerde baya kisa kollu geziyorum evde kis gunu. alistim.. giyindikce usuyor insan giyinmedigi zamanlar. biraz alismaya zorlasaniz mi kendinizi..

üşümekten nasıl yorulur insan derseniz ...şu 22 derecelik havada sırtım ve burnum buz gibi şuan bunun sonucunda da öksürük hapşırık üşüme .ve buzz gibi ter atmak...hep ama hep böyleyim...heleki kara kış geldiğinde halimi siz düşünün ...üst üste giyinmek de kâr etmiyor çoğu zaman ....polar giydim akşam ama sırtım ısınmıyor yok ..çıldiricam...artık esime karşı giyimimi komik hissediyorum ...kendisi şort atletle şuan ama ben karşısında lahana gibi üst üste giyinmiş halde , zaten balık etliyim öyle giyinincr daha bı iri oluyorum ..kansızlığım çok fazla yok ..her tahlilde biraz kansızlık var diyorlar..ama tam bı tedavisini görmedim...o verilen kan hapı benim bu usumemi geçirirmi gerçekten ...eğer gecirecekse hiç birakmadan iceyim...bazı kullananlar kilo almaktan başka bı ise yaramıyor diyorlar ...napmaliyim ben varmı bunun çaresi , genetik midir hastalikmirir psikolojik mıdır nedir bu....bakıyorum ortamlarda kışın bile insanlar orta kalinliktaki şeylerle takılıyorlar ve yinede sıcacık elleri ayakları ...ama ben kutup ayısı gibi giyiniyorum yine isinamiyorum ...ailem benle dalga geçiyor onlarada sinir oluyorum yok senin kanın donmus deyip duruyorlar annem dahil....ben şimdi ne yapmalıyım benim gibi olup kurtulan varmı ....şuan yatağın içinde donuyorum...eşime doğalgazı açalım diyorum sacmalama 22 derecede doğalgazın açılır gayet sıcak ev diyor , ailemin yanına gidincrd aynı muhabet ben üşüdüm diyorum herkes bı saçmalama biz yaniyoruz falan :KK43:(( kış derdi başladı benim;(
Doktor demir yazmasına rağmen kullabmadiniz mı başkalarının lafına bakıp. Hemen doktora gidin ve tedavi olun eğer kansizliginiz geçmesine rağmen üşüme geçmiyorsa kardiyolojiye gidin kalp kapakçığı sorunları da bu soylediklerinize neden olur. Önce kansızlık elbette hap tedavisi ise yaramazsa farklı tedaviler var onlar uygulanır. Ayrıca düşündüğünüz gibi vitaminler öyle aman aman bir kilo artışına sebep olmuyo.
Beslenmenizi de düzenleyin mesela yemeklerin yanında yoğurt ayran yemeyin içmeyin. Mümkün mertebe süt ve süt ürünleri tüketiminizi yemeklerden iki saat sonra yapın ki demir emilimi artsın. Özellikle demir zengini besinleri tüketirken c vitaminli içecekler tüketmeniz emilimi arttırır. Bişey bulamazsanız limon sıkın azıcık suya öyle için

Doktora gidene kadar geçici bi çözüm olarak sıcak su torbasını sırtınıza koyup uyuyun.geçen yıl bende öyle olmuştum uzun bi süre tek ısıtan oydu
Tam bunu yazmaya gelmiştim Siz yazmışsınız.
Bir de el ayak için pedler var içinde ısıtıcı jel olan. Bu ara heryere satılıyor.

üşümekten nasıl yorulur insan derseniz ...şu 22 derecelik havada sırtım ve burnum buz gibi şuan bunun sonucunda da öksürük hapşırık üşüme .ve buzz gibi ter atmak...hep ama hep böyleyim...heleki kara kış geldiğinde halimi siz düşünün ...üst üste giyinmek de kâr etmiyor çoğu zaman ....polar giydim akşam ama sırtım ısınmıyor yok ..çıldiricam...artık esime karşı giyimimi komik hissediyorum ...kendisi şort atletle şuan ama ben karşısında lahana gibi üst üste giyinmiş halde , zaten balık etliyim öyle giyinincr daha bı iri oluyorum ..kansızlığım çok fazla yok ..her tahlilde biraz kansızlık var diyorlar..ama tam bı tedavisini görmedim...o verilen kan hapı benim bu usumemi geçirirmi gerçekten ...eğer gecirecekse hiç birakmadan iceyim...bazı kullananlar kilo almaktan başka bı ise yaramıyor diyorlar ...napmaliyim ben varmı bunun çaresi , genetik midir hastalikmirir psikolojik mıdır nedir bu....bakıyorum ortamlarda kışın bile insanlar orta kalinliktaki şeylerle takılıyorlar ve yinede sıcacık elleri ayakları ...ama ben kutup ayısı gibi giyiniyorum yine isinamiyorum ...ailem benle dalga geçiyor onlarada sinir oluyorum yok senin kanın donmus deyip duruyorlar annem dahil....ben şimdi ne yapmalıyım benim gibi olup kurtulan varmı ....şuan yatağın içinde donuyorum...eşime doğalgazı açalım diyorum sacmalama 22 derecede doğalgazın açılır gayet sıcak ev diyor , ailemin yanına gidincrd aynı muhabet ben üşüdüm diyorum herkes bı saçmalama biz yaniyoruz falan :KK43:(( kış derdi başladı benim;(
Üniversiteye giderken bende öyleydim.inanilmaz üşüyordum.ev arkadaşlarım çok gülerdi bu halime.sonra sene sonunda eğlencesine termal vardı okula yakın oraya gittik.sifali kaplıcaydı iki üç kez gittik ve çok enteresan nedendir bilmiyorum benim üşümeme bu kaplıca şifa oldu.ben tavsiye ederim.

bende fon makinesiz bir kış dusunemem ....hatta kışın kimselerin evinde kalamam fon acamayacagim için ..eğer ki onla isinmazsam mutlaka hastayimdir ogece...kan hapı var şuan kalkıp içsem mi bilemedim damla da var ..iyi geleceklerini bilsem içecem de

O ilaçlar düzenli kullanılır

Vermişler vücudunuzun ihtiyacı varmış neden içmediniz

Kusura bakmayın da doktora gidip verilen ilaçları içmeyenleri hiç anlayamıyorum hele de sizinki gibi hep aynı sıkıntıları yaşayanları

Bu soğuk algınlığı değil ki yatayım geçsin test yapmışlar ilaç vermişler içer kontrole gidersin kilo alırsan da sıkar sonra verirsin

Sırtına havlu koy. Kat kat giymekten daha iyi sonuç verir.

Back