Üst komşunun aşırı gürültü yapması

sosyalbilimci

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2012
3.878
1.546
kızlar az önce annemlerle konuştum sinirden elim ayağım titriyor
Üst komşuları var yaşlı kadın ve adam..bide bünün kızı damadı var ama onlar en alt dairede yaşıyor..ancak yedi yirmi dört annemlerin üstündeler iki küçük yaramaz çocuğu var bunlar hiç yerinde durmuyor çocuklara bakan durduran da Yok..
Benim bekarlıgımda da yapmışlardı kaç kez güzel dille konuştuk olmadı bağırdık çağırdık olmadı ben de kapılarına gitmiştim hatta başta normal düzgünce rahatsızlığı dile getirecektim baktım yaşlı teyze baya baya bağırıyor hem suclu hem güçlü ben de bağırdım eve indim..
Çocuk bu tabi koşacak oynayacak ama bunlar yedi yirmi dört gürültü annemlerin tepesinde tepiniyor çocuklar rahat huzur vermiyor üniversite ye giden kardeşim var ağır bi bölüm okuyor sürekli ders çalışması gerekiyor çocuk sinir hastası oldu onlar yüzünden ders çalışamıyor uyuyamıyor sürekli tepesinde yüksek ses olunca o da duvara vuruyo babam da sinirleniyo zaten hasta annem de kötü oluyo..
İşte az önce konuştuk dün akşam da olay çıkmış ; yine aşırı gürültü gelince kardeşim fena krize girmiş sınav dönemi çalışması gerek bağırmaya duvara vurmaya başlamış kadın kapıya gelmiş annemle konuşurken kadının annesi yaşlı teyze gelmiş o da kardeşime bağırmaya başlamış babam ise zaten adam tedavi görüyor bide bu stresli ortamda o da sinirlenip kızarmış ikisi de kötü olmuş sonra kadınlar gitmişler..bu sorun 6-7yıldır çözülmüyor kızlar babama kaç kez dedim polis çağıralım karakolda bitsin bu olay Yok diyo bukadar büyümesin diyor mahkemelik olur diyor ama böyle de çözülmüyor
Sizce napılmalı kızlar konusun vs demeyin bu tarz insanlar laftan anlamıyor

Polis çağırmak veya taşınmaktan başka çare görünmüyor. Bir de yakında bu çocuklar büyüyecek. Ses falan kalmaz.
Daha çok küçükler ama yıllar geçmesi lazım Polis çağırıp mahkemelik olsak dedim babam istemedi ama şimdi zaten olay büyüdü ...aslında mahkemede süründüreceksin onları ama napıımalı bilmiyorum

kardeşin gidecek çocuklara yaşlarına göre 3-5 liralık hediye vs alacak

plastik top 2 lira mesela

gelin abiciğim oynayalım diyecek kapı önünde vs bir beş dakika

sonra anlatacak derslerini vs vs

hatta kitaplarını gösterecek

onları da okumaya özendirecek

sonra pazarlık yapacak

işte şu kadar gürültüsüz durun size gofret vs vs

çocuklar günün bazı saatlerinde sessiz oyun oynanması gerektiğini öğrenecek

aileden öğrenemiyorsa çevreden öğrenecek

ayrıca üsttekiler de yaşlı ise onların kafası nasıl kaldırıyor

ben bir tane kendi çocuğumun sesini zor kaldırıyorum kimi zaman

Bu kadar enerjiyi nerden buluyorlar.Madem evi satamiyorlar ya kiraya cikacaklar ya polis cagircaklar bu gibi insanlara laf anlatamazsiniz.

Alın elinize vileda sopasını vurun sürekli. Aa tavanları viledalıyorum ne var bunda temizlik bu tabi olucak. Pismi kalsın tavalar deyin arsız arsız sizde. Benim karşı komşum eşimin teyzesi olur. Halıları silkeliyor yıllardır apartmana alt kata. Oda alt kattakilerle tartışmış yıllar önce kadının camı açıkken silkememiş birde haklı gibi yıllardır uyuzluk olsun diye alta silkeliyor. Geçenler bizin kapının önüne yaptı.bütün ayakkabıların içi resmen taş. Halısınj süpürmüyor resmen evleri inşaat gibi heralde. Tabi 50 yaşında kadına laf anlatmaya bile uğraşmadım. Aldım kültabağını döktüm terliklerinin üstüne kapısının önüne. Söylene söylene temizledi. Dedim eşime dur bakayım temizliyor heralde bizim kapının önünüde. Tabi temizlememiş. Bende o girdi içeri aldım evdeki tüm halıları ayakkabılarının üzeribe kapısının önüne silkedim o gün bu gündür yapmıyor. Yapamaz daha beterini yaparım çünkü.  dinsizin hakkından imansız gelir. Ya üst katı boşsa çıkın sizde gürüktü yapın. Yada dediğim gibi bir yol uygulayın. Baktınız olmuyor alt kat komşunuza söyleyin. Bu gece metal müzik açıcağım deyin durumu anlatın delirsinler tam torunlar uyuyunca yapın sizde gürültü. Vazgeçmeyin bir iki yapın dinsizin hakkından imansız diyoruz. Polis molis en güzeli ona yaptığının kat katını yapmak.

Alın elinize vileda sopasını vurun sürekli. Aa tavanları viledalıyorum ne var bunda temizlik bu tabi olucak. Pismi kalsın tavalar deyin arsız arsız sizde. Benim karşı komşum eşimin teyzesi olur. Halıları silkeliyor yıllardır apartmana alt kata. Oda alt kattakilerle tartışmış yıllar önce kadının camı açıkken silkememiş birde haklı gibi yıllardır uyuzluk olsun diye alta silkeliyor. Geçenler bizin kapının önüne yaptı.bütün ayakkabıların içi resmen taş. Halısınj süpürmüyor resmen evleri inşaat gibi heralde. Tabi 50 yaşında kadına laf anlatmaya bile uğraşmadım. Aldım kültabağını döktüm terliklerinin üstüne kapısının önüne. Söylene söylene temizledi. Dedim eşime dur bakayım temizliyor heralde bizim kapının önünüde. Tabi temizlememiş. Bende o girdi içeri aldım evdeki tüm halıları ayakkabılarının üzeribe kapısının önüne silkedim o gün bu gündür yapmıyor. Yapamaz daha beterini yaparım çünkü.  dinsizin hakkından imansız gelir. Ya üst katı boşsa çıkın sizde gürüktü yapın. Yada dediğim gibi bir yol uygulayın. Baktınız olmuyor alt kat komşunuza söyleyin. Bu gece metal müzik açıcağım deyin durumu anlatın delirsinler tam torunlar uyuyunca yapın sizde gürültü. Vazgeçmeyin bir iki yapın dinsizin hakkından imansız diyoruz. Polis molis en güzeli ona yaptığının kat katını yapmak.

Sürekli üst tavana vursun kardeşin sürekli ama , ilk fırsatta , baban evde yokken müzik açsın aşırı sesli , tavana cam şişe ile vursun top atsın derse ara verdikçe yapsın , onlar da sessiz olun diye gelirler elbet kapıya , gece onuaşşılat yattığında ses yapsın kardeşin tavan a vurmaktan yüksek müzik açmaktan vazgeçmesin , sizden gelen sesi anca böyle bastırabiliyorum desin , o küçük çocukların evi annesinin tam alt katları mı ayrıca ? Tüm gün yukardalar demisşin ya ? Onları da üstten rahatsız etsin kardeşin ,çok büyük hakkına giriyorlar ailenin , herşey müstahak onlara

Ya o çocukların sessiz olması imkansız. Öyle yetiştirilmişler çünkü bu saatten sonra otur deseler de oturmazlar. Ya tapu çıkana kadar kiraya çıkacaklar sonra satacaklar, ya da kardeşiniz ders çalışması gereken dönemde bir arkadaşında kalacak ya da kütüphanede sabahlayacak. Yani cidden mum etmek imkansız, ne kadar uyarsanız da "Biz uyarıyoruz ama çocuklar durmuyor" yapıp sıyrılacaklar.

Bizim evde de tam tersi vardı.Alt komşumuz adam tam bir felaketti.Adım atsak duvarlara vururdu polis çağırırdı,polisler bile bıkmıştı adamdan kaç kiracı kaçmış bunun yüzünden, ama kendi oğlu son ses müzik dinlerdi.Kanlı bıçaklı olduk anneme taş bile fırlattı balkondayken falan tam bi ruh hastası. Kısacı ne konuşmakla ne polisle çözüm olmuyor arkadaşlar.
Allah sabır versin diyorum başka bişey diyemem zor bi durum gerçekten bir sinirle çok şey olabilir dikkatli olun.

Geçen bizim de komşu doğursam bu kadar olurdu dedi.Bende senin bebeklerin hiç ağlamadı herhalde evdeki temizlik sesinden benim de bebeğim uyanıyor oğulların koridorda koşturuyor ben birşey diyor muyum dedim misafir falan gelmiştir koşmazlar koridorda sesi bende bak kimse kendi çöpüne bakmıyor hep başkasının çöpü ile uğraşıyor dedim. Maalesef bu işler böyle

Son düzenleme:
Valla kızlar bu çocuklar aynen dediğiniz gibi laftan sözden anlamayan çocuk çünkü öyle yetiştirilmiş bi kere anneanneleri(yaşlı teyze) laftan anlamıyor ki oturup sakince konuşamıyosun hemen bağırmaya başlıyor ..çocuklarla zaten anneleri ilgilenmiyor anneanneye bırakıyor şuan çalışıyo galiba ondan..büyük çocuk 1e gidiyo galiba küçüğü de 4-5yaşlarında bunlar bi başlıyo gece geç saatlere kadar..
Müzik olayı kardeşim değil de ben yüksek sesle açmıştım ama etkili olmadı belki tekrar denemeleri lazım
Ya da kira olabilir o da ha deyince olmuyo
Kardeşime dedim sınav döneminde gel bende kal çalış istediğin gibi..tamam dedi de bakalım annem babam çok huzursuz olmuş ama yani aslında onları mahkemede süründüreceksin de şuan hastane işlerimiz var babam kemoterapi görüyo bide dava filan uğraşamazlar

Bu tip durumlarda inasnma inatlasma daha kotu sonuc doguryor.
Cocuklarla konusun kizmadan anlatin.tasinma imkaniniz yokmus.
Ni aslind ayapacak cok bisey yok allah herseyin hayirlisni versin

Böyle insanlardan nefret ediyorum. Resmen yaşam enerjimi sömürüyorlar.

İlla uyuyordur bu cinsler. O zamanı kollayın alttan alttan vurun. Ziline uzun uzun basın apartman girişinden. Gecenin bi yarısı pizza söyleyin. Daire kapılarına yağ sürün. Pislik yapın özetle. Madem çamurlar, siz daha çamur olun.

Kötü komşu böyle oluyor işte, evlerden ırak. Polisi arayın ne diyelim. Ben de karşı apartmanın bahçesinde horoz ve tavuk besleyen suriyeli aileyi ihbar edeceğim mesela.

polisi arayın ama çocuk oldukları için laftan anlarlar mı bilmem
ama ceza yiyorlar bi süre sonra galiba gürültüye bağlı olarak tabi
taşının
gece onlar uyurken de siz ses yapın tavana vurun sopayla
dinlenmek isterken rahatsız edilmek neymiş görürler belki empati yaparlar
ben kardeşinizin yerinde olsam gece çalışır gündüz uyurdum
kardeşiniz mutlaka kulaklık alsın iyilerinden

Sizin üst katta kimler oturuyor mesela ? Çok sessiz mi eviniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…