Üst Komşu sorunu

Sizin gibi anlayışsız insanlar için bende çocuğumu feda etmedim gittim en üst kattan ev aldım.Umrumda bile değilsiniz.Benim masumumun çıkardığı ayak sesine bile tahammülü kalmamışsa kimsenin benimde şeyimde değil açıkçası hiçkimse! 😏
Iyi ki komşum degilsiniz komsu hakki da kul hakkina giriyor bir tek hastasi cocugu olanda siz degilsiniz

Merhaba arkadaşlar ben 1.ci katta oturuyorum üst katımdaki komşunun otizmli çocuğu var doktora gidip geliyorlar diğer çocuklardan farklı olağanüstü gürültü yapıyor güm güm güm güm ama görmeniz lazım evet rahatsızlığından ötürü anlıyorum bir kaç kez konuştuk onlar bize hak veriyor biz de onlara hak veriyoruz ama maalesef bazen tahammül sınırımız kalmıyor ve evin iç kapılarının kenarına vuruyoruz ki rahatsız olduğumuzu anlasınlar diye şusn taşınamam maalesef başka planlarımız var eşim eşiyle ben kadınla bir kaç kez konuştum ama çözülmüyor kiracılar ev sahibi ile hiç konuşmadım polis vs çağırmak istemiyorum ne yapmalıyım hanımlar ya valla kafayı yemek işten değil
Komşunuzun evi kendine aitse içten ses yalıtımı yapabilir başka da çözüm yok maalesef

İki taraf da kendince haklı ama bu durumun sadece iki çözümü var. Ya oradan taşınacaksınız ya da yalıtım yaptıracaksınız. Duvara vurmak çocuğu korkutabilir, daha da hırçın olabilir. Böyle saçma sapan şeyler yapmayın lütfen. Maddi olarak sorun yaşamasalar inanın müstakil eve taşınır, kimsenin ağzına laf vermezlerdi. Demek ki onlar da zor durumdalar. Ses yalıtımı nasıl, hangi daire yaptırmalı bilmiyorum. Şayet siz yaptırınca sorun çözülecekse mecburen yaptıracaksınız, insan huzuru için para harcamayacaksa başka ne için harcayacak? Şayet onlar yaptırmalıysa durumları yoksa siz yaptırmayı teklif edin, durumları sizin gibiyse de ortak yaptırın. Yetişkin insanlar çözüm üretmeye çalışırlar, mızmızlanıp sürekli şikayet etmek çocukların işidir. Birazcık yaşınızın insanı olun.

Bu durumda olan insanlar ya müstakil evde ya zeminde yaşamalı. Evet onların suçu değil ama diğer insanların da değil. Maalesef her konuda olduğu gibi ülkede bu şekilde insanların huzurunu bozmanın da hiçbir cezası yok. Değil otizmli çocuk sorunlu bela gürültücü sıradan komşuya bile bişey yapamıyosunuz. Sabır diliyorum umarım kısa sürede kurtulursunuz.

@Claire Fraser engelli insanlara anlayış göstermemiz gerektiğini ifade ettiğim yorumuma neden beğenmedim attığınızı öğrenebilir miyim ?
o yoruma beğenmedim attığınıza göre tam tersini düşünüyorsunuz ?
engelli bireylere anlayışsız mı yaklaşalım yani ?
onu mu ima etmek istediniz ?

Çocuk diye deliren pardon kız çocuk diye deliren üye çocuk beğenmiyor, bosversene yorulduğuna degmez

Konuda müstakil ev öneren arkadaşlar tam olarak Türkiye'nin neresinde yaşıyorsunuz acaba ? Müstakil ev önerisi de her konuda terapi / terapist / psikolog / psikiyatrist önerisi vermenin farklı bir çeşidi olsa gerek.

Önerdiğiniz müstakil ev ilanlarını bulup, lütfen konuda paylaşın; bizler de görelim.

Konuda müstakil ev öneren arkadaşlar tam olarak Türkiye'nin neresinde yaşıyorsunuz acaba ? Müstakil ev önerisi de her konuda terapi / terapist / psikolog / psikiyatrist önerisi vermenin farklı bir çeşidi olsa gerek.

Önerdiğiniz müstakil ev ilanlarını bulup, lütfen konuda paylaşın; bizler de görelim.
Ankara da bi müstakil evin kirası en az 25 bin tl bakın villa demiyorum bile 😂 şaka gibiler cidden .Ki bi otizmli bireyin özel eğitimi Ankara gibi bir yerde uygun değil.Haftada 2 gün gönderiyorum çocuğumu 3000 tl.Böyle çocuğu olanlar müstakil eve çıkacakmış ba ba ba çok biliyorsunuz madem koyun cebimize 30 bin çıkalım villaya valla 😂 Komedi ya

Ankara da bi müstakil evin kirası en az 25 bin tl bakın villa demiyorum bile 😂 şaka gibiler cidden .Ki bi otizmli bireyin özel eğitimi Ankara gibi bir yerde uygun değil.Haftada 2 gün gönderiyorum çocuğumu 3000 tl.Böyle çocuğu olanlar müstakil eve çıkacakmış ba ba ba çok biliyorsunuz madem koyun cebimize 30 bin çıkalım villaya valla 😂 Komedi ya
Konuda bir de ters dubleks önerileri var. Hayal edilenle gerçekte olanı görmelerini öneririm. Çoğu müteahhit ters dubleks adı altında alt katı zifiri karanlık, görünürde 3 parmak camı olan evler inşa etti. Kimsenin yaşamaması gereken, sadece kağıt üstünde güzel görünen yüzlerce evle doldu ortalık.

Kat Mülkiyeti Kanunu ve Apartman Gürültü Yönetmeliğine göre haklısınız. Ben kedim bile geceleri tepindiği için her yeri halı kapladım. Özel çocuğu olan insanlara anlayış göstermeliyiz;ama bir yandan gürültünün psikoloji bozduğu da bir gerçek.

Böyle bir durumda özel çocuğu olan aileler apartman yaşamını tercih ediyorsa/zorundaysa ara katları değil, zemin katları tercih etmeli ya da mümkünse yalıtım yaptırılabilir. Çok hassas bir konu, o aile çocukları o durumda olsun ister miydi? Karşılıklı anlayış ve çözüm odaklı olmak gerekiyor.

Konuda bir de ters dubleks önerileri var. Hayal edilenle gerçekte olanı görmelerini öneririm. Çoğu müteahhit ters dubleks adı altında alt katı zifiri karanlık, görünürde 3 parmak camı olan evler inşa etti. Kimsenin yaşamaması gereken, sadece kağıt üstünde güzel görünen yüzlerce evle doldu ortalık.
İyice yerin dibine gömelim yani çocukları aklım hayalim almıyor artık benim bu kadar vicdansızlığı pes

İyice yerin dibine gömelim yani çocukları aklım hayalim almıyor artık benim bu kadar vicdansızlığı pes
Konu sadece çocuklarla sınırlı değil ki. Çok ciddi rahatsızlıklarla boğuşan, yıllarca komşuluk yaptıkları binada komşuları tarafından tuhaf davranışlara maruz kalan onlarca hasta ve hasta yakını da var.

Acıdan inleyen hastasına mı üzülsün insanlar, komşularının dedikodularına mı ?

Hayat uzun bir yol. Ses yalıtımsız evleri yapanlara tepki vermek yerine: yatak odasında özel hayatını yaşayan komşuya, ağlayan çocuklara, acıdan inleyen hastalara, evinin içinde hayatın doğal akışı içinde yer yer sesi yükselen komşulara tepki gösteriyor insanlar.

İki tarafta haklı fakat otizmli çocugu olan aile ara kat daire yerine alt katlarda ev tutması gerek diye düşünüyorum.
Ters dubleks bir daire gayet işlerini görürmüş oysa.
Konu sahibesine de yüklenmenin de alemi yok.
Gürültüyü çekmek kolay iş degil.
Özel çocukları olan aileler bu tip durumlarda kendilerine kolaylık sağlayan çözümleri de baştan üretmeliler.
Kesinlikle, çözüm bulmak ve üretmek aslında engelli bireylerin ailelerini ilgilendiriyor, komşular da tabii ki anlayış göstermeli ve destek olmalılar. Gürültü çilesini çeken bilir. O gürültüyü çeken hasta, yaşlı bir insan, çok yorucu, vardiyalı bir işe sahip eve gelip dinlenmesi uyuması gereken bir işçi, önemli bir sınava hazırlanmaya çalışan bir insan da olabilir. Tabii her zamanki gibi yine tek taraflı yaklaşılıp linç edilmiş. Ayrıca apartmanda yaşamak gürültüye tahammül etmeyi gerektirmez, yok öyle bir şey. Apartmanda takunyayla bile gezemezsin. Düzenli sesler ile düzensiz sesler farklıdır. Pencereyi açtığımızda gelen hayatın olağan akışındaki sesler ile bu gürültü bir değil.

nerde bu müstakil evler bana da söylesin biri
ben şehrin ortasında müstakil ev görmüyorum çünkü

X