Evet bebekler ağlayabilir, anne susturamayabilir, annenin suçu olmayabilir.
Yine de mahcup olunmaz mı? Mesela hastasınız ve hapşırmanıza engel olamıyorsunuz. Biri uyarırsa özür dilemez misiniz? Kavgaya mı girersiniz uyaranla?
Bu kadar çifte standart inanılmaz yani.
Mesela belli bir yaş öncesi çocuklu yolcular için ayrı otobüs olsa, bu çocukları ya da ailelerini hangi noktada rahatsız ediyor? Buna karşı çıkmak bencilliktir.
Yoksa siz de sadece kendi çocuğunuzun sesine mi katlanabiliyorsunuz? Başka çocuklarınkini istemiyor musunuz?
Üye yazmış, 20 saat çekmek zorunda değilim diye. Denmiş ki otobüsün üstünde yetişkinler otobüsü mü yazıyor? Forumdaki en komik mesaj olabilir. Yazsın diyoruz işte zaten. Ne sakıncası olabilir bunun? Rahatsız olmam diyen ya da çocuğu olan ona özel otobüslerle gitsin.
Çocuk ağlarmış da cenaze olabilirmiş de bunlar ne kadar saçma şeyler. Otobüsteki diğer insanların da migreni olabilir mesela, başka bir rahatsızlığı olabilir ses çekemeyecek. Bu durumda hala çocuğu olan aile mi avantajlı? Neden? Çocuk doğurdu diye mi?
laf atildigi daha ilk mesajlarimdan birinde var.hayır, siz üst kattakilerin sevişme sesinden başladınız, cinsel tercihlerine değindiniz, iki poşet içki-sigara için elin adamıyla cilveleştiklerini (kelimeyi tam hatırlayamadım) söylediniz. biz de doğal olarak "sizi ilgilendirmez" dedik.
genelev işletildiğini, taciz edildiğinizi sonraki mesajlarınızda söylediniz.
vallahi cildircam sanirim.
ben konuya geldim BENIM UST KOMSU DA KIRIK diye falan mi girdim?
seslerden ben de rahatsizim falan filan derken konuyu bu kadar açmamin sebebi gelen sorulardi.
pat diye girilmedi bu konuya donun de tekrar bi okuyun bence mesajlari.
verecek cevap bulamayinca siyrilma sekliniz bu oldu sanirim.
uzlasamayacagimiz net zaten.
aynı fikirdeyim.hayır, siz üst kattakilerin sevişme sesinden başladınız, cinsel tercihlerine değindiniz, iki poşet içki-sigara için elin adamıyla cilveleştiklerini (kelimeyi tam hatırlayamadım) söylediniz. biz de doğal olarak "sizi ilgilendirmez" dedik.
genelev işletildiğini, taciz edildiğinizi sonraki mesajlarınızda söylediniz.
konu sonradan bu noktadan fuhuşa kadar geldi.Siz sevismeye takmis durumdasiniz.
Benim ust katimdakiler muzik dinleyerek sevisiyor. Hem muziklerini hem böğürmelerini cok rahat duyabiliyorum. Gece uyanik gunduz uyuyorlar. Uc ay buna katlandiktan sonra bir gun gunduz vakti bi caya cagirip konusmaya gittigimde ogrendim sadece gunduz uyuduklarini. Yani ya sevisen olursa hemen sikayet etmeliyim falan diye tetikte beklemiyoruz.
Komsularim calismiyorlar, okumaya diye gelmisler ve okumuyorlar. Sevisiyorlar iciyorlar muzik dinliyorlar yemek yiyor ve uyuyorlar.
Sevisen insana bu denli saygilisiniz ama umarim benim ust katimdakilerden sizin apartmaniniza denk gelmez.
Evet bebekler ağlayabilir, anne susturamayabilir, annenin suçu olmayabilir.
Yine de mahcup olunmaz mı? Mesela hastasınız ve hapşırmanıza engel olamıyorsunuz. Biri uyarırsa özür dilemez misiniz? Kavgaya mı girersiniz uyaranla?
Bu kadar çifte standart inanılmaz yani.
Mesela belli bir yaş öncesi çocuklu yolcular için ayrı otobüs olsa, bu çocukları ya da ailelerini hangi noktada rahatsız ediyor? Buna karşı çıkmak bencilliktir.
Yoksa siz de sadece kendi çocuğunuzun sesine mi katlanabiliyorsunuz? Başka çocuklarınkini istemiyor musunuz?
Üye yazmış, 20 saat çekmek zorunda değilim diye. Denmiş ki otobüsün üstünde yetişkinler otobüsü mü yazıyor? Forumdaki en komik mesaj olabilir. Yazsın diyoruz işte zaten. Ne sakıncası olabilir bunun? Rahatsız olmam diyen ya da çocuğu olan ona özel otobüslerle gitsin.
Çocuk ağlarmış da cenaze olabilirmiş de bunlar ne kadar saçma şeyler. Otobüsteki diğer insanların da migreni olabilir mesela, başka bir rahatsızlığı olabilir ses çekemeyecek. Bu durumda hala çocuğu olan aile mi avantajlı? Neden? Çocuk doğurdu diye mi?
laf atildigi daha ilk mesajlarimdan birinde var.
ben bunlari tek basima benle alakasiz insanlari alintilayarak yazmadim.
bana sizi ilgilendirmez dedikce kendi hakli yonlerimi ortaya cikarmak icin anlattim ama haklisiniz deme lutfunda kimse bulunamadi. savundugunuzdan donmek istemediginiz icin konu bu kadar dallanip budaklandi.
yoksa benim ust katimdaki insan sizi de ilgilendirmez ama hem bunca seye katlanip hem baskalari tarafından yanlis anlaşılıp haksiz sayilmaya kimse tahammul edemez.
anlatmak zorunda kalmasam anlatmazdim. sacmalayan ben degilim bence.üst katınızdaki insan bizi ilgilendirmiyorsa anlatmasaydınız hanımefendi. nasıl saçmalayacağınızı şaşırdınız.
4 sene önce benim de öyle bi üst komşum vardı, genelev işletiyorlar deyip günahlarını almak istemiyorum, sabah 6da sesleri kesilirdi.
ben de taşındım oldu bitti.
o mesaj su haliyle de ciksa yine ben hakliyim.gerçekten aynı şeyleri yazıyoruz o yüzden alıntılamakla yetineyim:
aynı fikirdeyim.
bakın tavsannn komşularınızla ilgili (önceden de seslerininin geldiğinden bahsetmişsiniz ama direk onları konu ederek) yazdığınız ilk mesaj bu:
konu sonradan bu noktadan fuhuşa kadar geldi.
hala diyorum.
şu mesaj hala benim önüme bu haliyle çıksa ben hala sizi ilgilendirmez derim çünkü fuhuş ve taciz sonradan eklendi konuya.
en son 44.sayfada kalmıştım olmuş 70 sayfa hepsini okumadım ama şu msja katılıyorum.3 çocuğu olan bir anne olarak bazen bakışlardan of lamalardan rahatsız oluyorum mesela,o yüzden söylenen şeyler mantıklı geldi
dogru diyorsun canimNiye anlaşılmayı bekliyosun kitavsannn
benim kizim hic beni bu tur seylere maruz birakmadi sahsen.
zaten toplu tasimayla yolculuk yapmamiz da nadirdi.
sadece iki kere 13 saat ucak yolculugu yaptik.
Onda da melek gibiydi.
Umarim oglum da oyle olur.
Ama sahsen, bazi caresiz annelerin, etraftan gordukleri tacizlere canim cok sIkiliyor.
Cunku zaten kadinlarin caresiz oldugu her hallerinden belli, bir de insanlardan bir suru laf isitiyorlar.
Hasta olanlar, migreni olanlar da haklilar.
ama su an cok guzel kulakliklar var, sesleri sifirlayan.
ya da basit sungerden kulak tikaclari var gayet te iyi is goren.
napabilir ki yani, kolayina susmuyorsa bazen insanlarin cocuklari.
asagi mi atalim otobusten ya da, bayiltalim mi ?
o mesaj su haliyle de ciksa yine ben hakliyim.
ben kimsenin inleme sesini duymak zorunda degilim.
konu nerden buralara kadar geldi diyorduk ya, tam da buradan geldi iste.
fuhus meselesi benim ayri bi problemim.
o evde fuhus da olmuyor olsaydi sadece evli bi cift yasiyo da olsaydi yine de sesine gurultusune dikkat etmek zorunda benim bastan beri soylemek istedigim o. ama bir turlu anlasilamiyorum
gecenin bir vakti, böğürme sesini, müzik sesini çekmek zorunda değilsiniz elbette ve sizin örneğiniz şu haliyle bile bizim anlattığımıza göre sıradışı bir örnek.o mesaj su haliyle de ciksa yine ben hakliyim.
ben kimsenin inleme sesini duymak zorunda degilim.
konu nerden buralara kadar geldi diyorduk ya, tam da buradan geldi iste.
fuhus meselesi benim ayri bi problemim.
o evde fuhus da olmuyor olsaydi sadece evli bi cift yasiyo da olsaydi yine de sesine gurultusune dikkat etmek zorunda benim bastan beri soylemek istedigim o. ama bir turlu anlasilamiyorum
Bu konuda ne tartışılıyor anlamadim? Konu sahibi cok ses cikardiklarini soylemis uykudan uyandiracak derecede. Yani öyle hafif inilti degil ki sikayetci oldugu. Kadin resmen aniriyorlar demis. Neden surekli aaa millet sevismeyecek mi? Kendi evlerindeler hafif sesler olabilir vs diye yazip duruyorsunuz. Hayir konuyla alakasi yok da anlamaya çalışıyorum. Zaten konu neymis napmisssiniz
gecenin bir vakti, böğürme sesini, müzik sesini çekmek zorunda değilsiniz elbette ve sizin örneğiniz şu haliyle bile bizim anlattığımıza göre sıradışı bir örnek.
bakın inlemeden kastım bildiğiniz düz inleme yahu hani sırtınız ağrır ahhh offff yaparsınız ya o, biri narkozsuz açık kalp ameliyatı yapıyormuş gibi bağırılmasından bahsetmiyorum.
en başından beri bunu diyoruz, şu inlemeye yapılacak birşey varsa da o an yapmak akla gelmez.geleni de şiddetle tebrik ederim.
ama gecenin bir vakti "aslanım, koçum Jim" (özellikle yabancı isim yazdım ki bir de oradan kapışmayalım kimseyle) diye avazı çıktığı kadar bağırılmasından bahsetmiyor kimse.
sizce ben evimin üstünde gece saat üçte bangır bangır metal, pop, rock her ne naneyse müzik dinleyen bir insan ister miyim? ya da evimin tepesinde sabah akşam parçala beni Jim diye çığlık atan bir komşu ister miyim?
el insaf yahu! daha ne kadar açık yazayım?
vallahi de billahi de tillahi de yangın var diye bağıracağım şimdi bütün apartman ayağa kalkacak
bizim bahsettigimiz inleme de ufak sesli cok kisa suren bi inleme degil. sizin deyiminizle parçala beni Jim falan yanigecenin bir vakti, böğürme sesini, müzik sesini çekmek zorunda değilsiniz elbette ve sizin örneğiniz şu haliyle bile bizim anlattığımıza göre sıradışı bir örnek.
bakın inlemeden kastım bildiğiniz düz inleme yahu hani sırtınız ağrır ahhh offff yaparsınız ya o, biri narkozsuz açık kalp ameliyatı yapıyormuş gibi bağırılmasından bahsetmiyorum.
en başından beri bunu diyoruz, şu inlemeye yapılacak birşey varsa da o an yapmak akla gelmez.geleni de şiddetle tebrik ederim.
ama gecenin bir vakti "aslanım, koçum Jim" (özellikle yabancı isim yazdım ki bir de oradan kapışmayalım kimseyle) diye avazı çıktığı kadar bağırılmasından bahsetmiyor kimse.
sizce ben evimin üstünde gece saat üçte bangır bangır metal, pop, rock her ne naneyse müzik dinleyen bir insan ister miyim? ya da evimin tepesinde sabah akşam parçala beni Jim diye çığlık atan bir komşu ister miyim?
el insaf yahu! daha ne kadar açık yazayım?
vallahi de billahi de tillahi de yangın var diye bağıracağım şimdi bütün apartman ayağa kalkacak