- 20 Mayıs 2009
- 23.915
- 63.667
Ohoo egem neler neler, komşu sesinden başladık, aile içi kavgalara, çocuklarınpsikolojik durumuna, ordan rusların havuza donsuz girdiğine, homofobiye, tuvalete atılan prezervatiflere, en sonda da buraya geldik işte.konu üst kattakilerin bu saatte inleme sesleri,konu açılma saati sabaha karşı ve hafta sonu.eeee absürd bi saat değil ki tam mesai saatleri
neyse ki müstakil evde oturuyorum,dedikodumu yapacak birileri yok
offf onca sayfa ne yazıldı ki bu konuya
Kanıtlama zorunluluğum var mı? yok. Ortaya konuşmuşsunuz diyerek gaza gelirmiyim? Bence gelmem. Diğer arkadaşlarınız sadece sorarken siz bir hükümde bulunuyorsunuz bu nedenle tepkim sizeydi. İyi akşamlar dilerim.Bunca insanı zan altında bırakıp çekiliyorsunuz yani. Sadece ben sormadımdiğer arkadaşlar da sordu.
Dediğim gibi sadece ortaya laf atmak için konuşmuşsunuz demek ki.
Gaza getirmek gibi bir niyetim yok. Hükümde bulunuyorum çünkü rahatsız oldum yazdıklarınızdan.. Size de iyi akşamlar.Kanıtlama zorunluluğum var mı? yok. Ortaya konuşmuşsunuz diyerek gaza gelirmiyim? Bence gelmem. Diğer arkadaşlarınız sadece sorarken siz bir hükümde bulunuyorsunuz bu nedenle tepkim sizeydi. İyi akşamlar dilerim.
Cidden böyle bi yönü var forumun =))Ay düne kadar burada fıldır fıldır babam çok kısıtlayıcı, tü kaka, gençken sokağa bile çıkamazdım diyenler şimdi evlenince ne var annem veya babam olsun hatta çocuklarım olsun sevişme sesinden rahatsız olmam, gayet normal diyor. He canım he
Imamlarda insan biliyoruzda sorun o degil.sorun olan imamlik gibi kutsal gorevi olan insanlarin daha ahlakli olmasi gerektigi ve bunu herkes boyle bilir.gecenin bir vakti inlemeye ne hacet.oyle degilmi ?Neden ozellikle "imam" vurgusu yaptiginizi anlamadim. ?
imamlar sevismiyor mu?
Ya da sevisince inlemiyorlar mi?
Tüh rezil imam bi de utanmadan sevisiyor hele bak sen !
Imamlarda insan biliyoruzda sorun o degil.sorun olan imamlik gibi kutsal gorevi olan insanlarin daha ahlakli olmasi gerektigi ve bunu herkes boyle bilir.gecenin bir vakti inlemeye ne hacet.oyle degilmi ?
Aynı yöntemi ben yaptım ama şikayet etmek için bizzat gitmedim aslında çok istedimde utandımAyni durum bizdede vardi yoneticiyle haber yolladik. Artik daha az sesleri geliyor :)
Bence konu sahibi arkadasin imam demesinde artniyet aranmamali.tahminim daha ahlakli olmasini bekledigi icin birde imam olacak anlaminda yazmistir.zaten sesin gittigini tahmin etmiyordur.Öyle tabi ama demekki farkında değiller. Bence de dikkat edilmeli mahrem sonuçta ama imam diye de belirtilmemeli.
Herkesin dıkkat etmesi lazım, yeri gelince imamlar taşlanıyor yeri gelince de kutsal bir meslek diye daha da dikkatli olsunlar deniliyor. İster imam ister müftü sonuçta insanlar. Elbet hataları olacak...
Bizimde komsular fln bizden geliyor saniyormus en basta ya rezaletAynı yöntemi ben yaptım ama şikayet etmek için bizzat gitmedim aslında çok istedimde utandım
bir gün yönetici geldi kapıya komşular şikayet etti kzım az daha sessiz olurmusun lütfen diye kibarca uyardı
işte ozaman benim şartelim attı ve açtım ağzımı
benim 40 yılda bir gelen misafirimmi rahatsız etmiş. kaldı ki mutfak kapısı açık kalmış öyle bağrışta yoktu.
üst kattakilerin ahlaksız hertürlü seslerini çektim dedim gidin onları uyarın
o gün bugündür o tarz sesleri yok arada bir soba temizliyor o kadar
Buraya sessiz sevişilmez tarzı yorum yazanlara da çok güldüm, hem sessiz ya da fazla ses çıkarmayıp hem de bir yandan sevişile de bilir bence. Ha aynı anda hem sessiz olup hem de o işi yapamıyorum diyorsan yani iki işi aynı anda yapamıyorsan o da senin beceriksizliğin; müstakil bir yerde git yaşa o zaman. Akıllı bir insan bu ikisini aynı anda yapabilir, bundan zevk de alabilir yani hem komşunu rahatsız etmemiş olursun hem de kendi keyfine bakmış olursun.
Bu gürültüyü çoluk çocuk gürültüsüyle bir tutanlara diyecek laf yok zaten.
Hiç başıma gelmedi ama başıma gelse gecenin bir yarısı ister sevişme gürültüsü olsun, ister televizyon, ister başka şeyin gürültüsü; bir şekilde o insanları uyarırım sanırım. Nasıl uyarırdım sorusunun şu an tek bir cevabı yok ama mutlaka uyarırdım, toplu yaşanan bir yerde kimse kimseyi rahatsız etme hakkına sahip değil. İnsan utanır yani inleme sesini komşusunun duymasından. Ayıp diye birşey var, ertesi gün o insanın yüzüne nasıl bakacaksınız? O üst komşunun özel hayatı madem adı üzerinde özel hayat ve bunu neden diğer dairelerde oturan insanlara duyuruyorlar? Özel hayata saygı olayının zaman zaman yanlış anlaşıldığını düşünüyorum açıkçası. Sessiz sevişin demezsin de başka bişey dersin, öyle uyarırsın. Dinlemezsen duymazsın diye birşey yok, demek ki duyulabilir bir seviyede ses geliyor ki duyuyor bu insanlar.
bizim komsu enneyince bile geliyo :)))Binanizin yalitimi iyi demek ki,
Bizim alt katta telefonla konussalar ses buraya geliyor.
esneyince yaniiibizim komsu enneyince bile geliyo :)))
Yalıtım diye birşey yok maalesef, onu otomatikman unutacaksın, o seçeneği birçok insan çoktan eledi bile. Bunu herkes yaptıramaz, yaptırmak zorunda da değil. Yani rahatsız oluyorsan yalıtım yaptır demek gibi bişey afedersiniz salakça. Herkes yaptıramaz ama herkesin sesini kontrol etme gibi bir opsiyonu var; kullanmak isteyene tabi. Konudaki bazı yorumları okudukça diyecek laf bulamıyorum. Bunlar senin ya da benim sorunum değil aslında, bunlar toplumsal sorunlar, apartman hayatının getirdiği olumsuzluklar. "Zevki sessiz çıkmaz" ya da "bağırmadan yaparsam konsantre olamam", "burası benim yatak odam, gelip uyaran olursa sana ne derim" tarzı yorumlar var, bunlar ayrı ironik zira "sana ne" diye tersleyeceğin alt komşun dün gece senin "özel yerim, özel alanım" dediğin yatak odanı olduğu gibi duydu. Eğer insan bir özel hayatı olduğunu düşünüyorsa özel yaşar, özelinde yaşar. Özel hayatını yaşamayı beceremeyen insanlar da komşuların, elin adamının, kadınının fantezilerine konu da olur, altın günü yapan komşularının sohbetlerinde içilen çayın yanında kurabiye de olur; çıtır çıtır götürür millet. Sen ağzını tutmuyorsan millet de tutmaz. Yani demek istediğim şey kontrol insanın elinde olan bişeydir ve bu doğrudan aklını kullanabilmekle ilgili.önceleri aynı dert bende de vardı
hemde ne ses bi yandan küt küt bi yandan kadın,üst resmen böğürüyodu yaaa evin her yerinde bütün odalarda duyuluyodu,ben samimi değilim aama rahatsız oldum çünkü gece uykumdan uyanıyordum bende bi kere uyanınca bi daha uyuyamam
onun üst katında ki komşu onla da(üst komşumuzla) benlede fazla samimiyiz
ondan rica ettim.o komşu da birgün muhabbet sırasında demişki kız gece ne öküz gibi böğürüyodun oğlan sordu anne niye bağırıyolar diye ne diyeceğimi bilemedim diye söylemiş,ondan sonra daha dikkatliler
şimdi sadece o küüüüt küüüüt ses devam ediyo,ama kadın nara atmıyo
allahtan dikkat ediyolar