Üst katın 2 aydır süren ve daha en az 3 ay sürecek olan tadilatından bıktım...

ilksah

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2010
3.859
6
358
üst katta full tadilat var
birde sanırım kötü bir şirketle anlaşmışlar ki 5-6 ay sürecekmiş en az
her sabah tam 9 da geliyorlar bir yandan matkap bir yandan tak tak tak sesler 2 kişi çalışıyor
2 aydır hiçbirşey olduğu yok
her sabah 9 dan akşam 7ye kadar bu gürültü ile çalışıyorlar
benm eşim gece çalışıyor sabah 8:30da mesaisi bitiyor tam 9da uyumak istiyor
ve o duvarın içinden titreşimle birlikte gelen konuştuğumuzu bile duymadığımız matkap sesi yüzünden uyuyamıyoruz
apartmanın yarısı kavga ettiği halde ev sahipleri umursamıyor ve daha en az 3 ay süreceğini söylüyorlar
bizim herhangi bir yasal hakkımız yokmu
bıktım yahu bunaldım kaç kez misafir geldi her geldiğinde alıp dışarı restorana cafeye çıkarmak zorunda kaldım
telefonla bile konuşamıyorum yemin ediyorum ki o kadar yoğun bir ses geliyor
evin heryeri titriyor
ve nasıl becerdiyseler banyonun tavanını delmişler delik var resmen kapatacakalrdı
ne yapabliriz bunlara yemin ettim eve taşındıklarında her sabah kalkıp tavana çekiç ile vuracağım

DİP NOT : pazar günleri dahil tadilata bencil insanlar

Son düzenleme:
Allah sabır versin ne diyim... bizim eski evimizdeki üst komşular abartmıyorum her pazar bir tamirat yapardı. her pazar matkap sesiyle uyanırdık.pazar günü bile dinlenme yok. söylüyorsun, kavga ediyorsun yok yine aynısı...neyseki kiracıydık çıktık kurtulduk onlardan..

pazar günleride dahil tadilata cnm yaa ben dolaplara askı takacaktım çivileri takmaya başladım yan taraftan duvara vurmaya başladı kadın bende utandım bıraktım bunlarda utanma yok gelip gitmiolarda gelseler çalışanların başında dursalar çabuk bitirmelerini söyleseler enazından ama o da yok anahtarı vermişler çalışanlara onlar gelio gidio

Tüm apartman rahatsız oluyorsa yöneticiniz bir araştırsın bence polis çağırıp desibel ölçtürme olayı böyle durumlar için de geçerli mi diye.

apartmanca imza toplayabiliyorsunuz
evin sahibi dahi olsalar tüm apa0rtman istemiyorsa izin verilmiyor hatta apartmandan atılıyorlar

bütün apartman yaşlı bir tek biz genç evliyiz birde işte üst kattakiler taşınınca yeni evli olcaklar bi kadın çıkmıştı çok kavga ettiler polise gidicem falan diyordu ama gitmedi sanırım yöneticide aşırı sessiz bir adam hiçkimseye bişi diemior off yaa eşime diorum polisi arayım biz kiracıyız bir hak talep edemeyiz diyor

sizi çok iyi anlıyorum geçen sene bizim 2. kattakilerde de aynı böyle oldu.
oğlu mimar mıymış , mühendismiymiş ne çizdiği projenin parasını alamamış
karşılığını hizmet olarak alıyormuş
kabus gibiydi haziranda başlamıştılar
onlardan önce başlayanlar 1 ay içinde taşındı bunlarınki 6-7 ay sürdü
tabi işçi ve mazeme buldukları zaman tadilata devam edilebiliyorlardı.
birde evin yapısını değiştirdiler. nelerine gerekse
tuvalet ve banyo duvarı bir olduğundan komple kırdırıp değişiklikler yapmışardı.
hatta banyo zeminini kırıp alttaki komuşuyu da mağdur ettiler
site yönetimide hiç bir şey yapmadı , arada bir isyan etmekten başka

ewet aynısını yapıyorlar mutfakla salon arasındaki 5 metrelik duvarı yıkmışlar amerikan mutfak yapacaklarmış banyo ile tuvalet ayrıydı duvarı yıkmışlar birleştreceklermiş klozet küvet lavabo kapılar mutfak tezgahı dolapları ne varsa çıkardılar sokağa attılar 1 aydır orda duruolar görüntü kirliliği yerleri duvarları kazıdılar şuan tuğlalar görünüo daha hiçbir düzelme yok yani yeni başlamış bir inşaat gbi ev

Son düzenleme:
tamam haklisiniz rahatsiz oluyorsunuzz da siz rahatsiz oluyorsunuz diye adamlar evlerini yenilemesinlermi napsinlar mecbur cikar ses onlarda istemez belki ama yapcak bisey yok siz evinizi yenileseniz alttakini dusunurmuydunuz ???

Bir adam tut ev sahiplerini dövdür!

Bir adam tut ev sahiplerini dövdür!

süpersin cnm

yaa hiç uğramıyorlar çalışanlar çok yavaş başlarında ev sahibi olmadığından kafalrına göre takılıyorlar bu yüzdende süreyi uzatıyorlar ne kadr geç bitirirsek o kadr fazla gün parası alırız hesabı birde yapsınlar ama sabah 9da başlıyorlar ve pazar günleride aynı şekilde 9 da başlıyorlar matkapla delmeye duvar kırmaya
sen olsan düşünürmüydün diosun
ben mutfak dolaplarına askı takmak için akşam üzeri çivi çakıodum yan tarafta kadın duvara vurmaya başladı utandım bıraktım eşim saat en az 1 olmadan çamaşır makina çalıştrmama izin vermio düşün biz ne kadr duyarlıyız onlar hiç umursamıo

tamam haklisiniz rahatsiz oluyorsunuzz da siz rahatsiz oluyorsunuz diye adamlar evlerini yenilemesinlermi napsinlar mecbur cikar ses onlarda istemez belki ama yapcak bisey yok siz evinizi yenileseniz alttakini dusunurmuydunuz ???

Yenilesinler de 1-2 hafta bilemedin hadi 1 ay da uzun ama 1 ay çekersin... 5 ay o gürültüyü sabahtan aksama kadar kim çekmek ister? Çok sinir bozucu bence 2 kişi yerine 1 kişi fazladan tutar, gelir bekler başlarında bitirtir işini bir an evvel.... saldım çayıra apartmandakileri mevla kayıra olur mu düşüncezilik resmen beni düşünmeyeni ben hiç düşünmem

Son düzenleme:
6 ayda koskoca apartman inşaatı bitiyor bir evin restarasyonu mu bitmiyor, o matkap sesi bir hafta çekilmez, ev sahipleri evlerini hiç umursamıyorlar demek ki...
Yan dairede oturan kadın da çok entresanmış bir apt. ın üst dairesinde tadilat oldu mu o matkap balyoz sesleri tüm daireleri etkiliyor o sesi çekebiliyor da senin duvara bir çivi çakmanı gürültücü buluyor. Bence de şikayet edin yöneticiniz imza falan toplasın, o da görevini ihmal ediyor demek ki...

Son düzenleme:

Alttakini düşünmüyorsa apt. hayatında yaşamayı tercih etmeyecek o zaman. Öyle şey mi olur saldım çayıra mevlam kayıra...

eşimle konuşucm birşey yapılması içn biz kiracıyız bizi umursamazlar die düşünüyoruz yönetici zaten nasıl yöneticilk yapıo bilinmez birde yönetici olarak emeklileri seçerler genelde gün içnde apartmanda olması içn adam sabah 8de çıkıp akşam 9da eve gelio çalışıomş apartmanda ne oluo ne bitio haberi yok sadece tek işi aidat toplamak

Benimde karşımda duvarlar kırıldı kapı cam pervazları çıktı komple ev kırıldı döküldü duvarlar kabartma taşlarla kaplandı. bazen 3 bazen 4 işçi çalışıyordu 1,5 ayda bitirip teslim ettiler.Ev sahibi de hep başlarındaydı. üstelik Kırma işini öğlen yapıyorlardı .Ev sahibini görüp konuşsanız Bizimkisi çok kibardı.hep çalışanları uyarırdı.Bunlar komple apartmanımı onarıyorlar anlamadım

Siz en başta gürültüden etkileniyorsunuz, ama böyle duvar falan yıkma gibi şey binanın dengesini de bozuyordur mutlaka. Bu tür bir tadilat yapmak için bir izin alınması gerekir diye düşünüyorum. Siz kiracı da olsanız sizin için de bir deprem vs. halinde tehlike var bu durumda. Nereye şikayet edilebilir, bir sonuç çıkar mı (bu sevgili ülkemizde) bilemiyorum, ama bence mutlaka araştırın. Gürültüyü geçtim, resmen can güvenliğiniz tahlikede arkadaşım, başı boş bırakmamak lazım böyle tipleri.

Ev sahibinize haber verin, yöneticiyi sıkıştırın bu konuda. Aşağıda ilgili kanunun bir maddesini yazıyorum (kanunun son hali midir bilmiyorum, ama değişmiş de olsa buna benzer bir madde vardır mutlaka.) Bu kanuna göz atın isterseniz başka sizi ilgilendiren maddeler de vardır mutlaka.

KAT MÜLKİYETİ KANUNU

Kanun Numarası: 634
Madde 19 - Kat malikleri, anagayrimenkulün bakımına ve mimarı durumu ile güzelliğini ve sağlamlığını titizlikle korumaya mecburdurlar.

(Değişik fıkra: 13/04/1983 - 2814/8 md.;Değişik fıkra: 14/11/2007-5711 S.K./8.mad.) Kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin beşte dördünün yazılı rızası olmadıkça anagayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesisler, değişik renkte dış badana veya boya yaptıramaz. Ancak, ortak yer ve tesislerdeki bir bozukluğun anayapıya veya bağımsız bir bölüme veya bölümlere zarar verdiğinin ve acilen onarılması gerektiğinin veya anayapının güçlendirilmesinin zorunlu olduğunun mahkemece tespit edilmiş olması halinde, bu onarım ve güçlendirmenin projesine ve tekniğine uygun biçimde yapılması konusunda kat maliklerinin rızası aranmaz. Kat maliki kendi bağımsız bölümünde anayapıya zarar verecek nitelikte onarım, tesis ve değişiklik yapamaz. Tavan, taban veya duvar ile birbirine bağlantılı bulunan bağımsız bölümlerin bağlantılı yerlerinde, bu bölüm maliklerinin ortak rızası ile anayapıya zarar vermeyecek onarım, tesis ve değişiklik yapılabilir.

Her kat maliki anagayrimenkule ve diğer bağımsız bölümlere, kusuru ile verdiği zarardan dolayı diğer kat maliklerine karşı sorumludur.

Allah dan kiracısınız bir de oturduğunuz ev sizin olsaydı, şu durumda taşınıp kurtulma şansınız da var tabi taşınmak da hiç kolay değil, ama 6 ay sabah 9 akşam 9 pazar da dahil o gürültü çekilmez...

bizimde alt katta 1 aydır tadilat var. gürültü ses felaket... evde durulmuyor yani..

ama daha önceden bizde evde çok tadilat yapmıştık.. onlarda bizim gürültümüzü çekmişlerdi.. o yüzden birşey diyemez kimse birbirine... bitene kadar katlanıcaz artık..:97:

allah yardımcın olsun.bazen bizim binada küçük tadilatlar oluyor kısa süreli ona bile zor dayanıyoruz.böyle aylarca sürecek bir gürültüde insan çileden çıkar:84:
mutlaka yapabileceğiniz birşeyler vardır.polise gidip şikayetçi olsanız belki bir yol gösterirler size:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…