Üst katın 2 aydır süren ve daha en az 3 ay sürecek olan tadilatından bıktım...

Umarım çabucak biter bundan sonrası, zordur gerçekten o gürültüyü çekmek. Ama yukarıda bir arkadaş belirtmiş, mutlaka tadilat yapılan evde taşıyıcı kolon ve kirişlerin kırılmadığından emin olun. Allah korusun, bunlara bir zarar gelirse bina değil depremde, durup dururken bile yıkılabilir çünkü binanın statiği ile oynamış olurlar. Anladığım kadarıyla ev sahipleri umursamaz bir tavırda, dolayısıyla kolonmuş kirişmiş yıkıldı mı diye de umursamazlar. Tek dertleri istedikleri değişikliklerin yapılıp yapılmadığı olur. Bunun dışında ev sahipleri bağımsız bölüm değil de kendi evlerinde tadilat yaptırdıkları için yasal bir sınırlama olabileceğini sanmıyorum ama saatler ve günler konusunda bir yaptırım olabilir. Özellikle de pazar günü için. Bizim yandaki apartman yıkılıp yeniden yapılırken gece 12'de bile kamyonlar gelip gürültü yapıyordu, mahalle haklı olarak ayağa kalktı. Herkes işine, gücüne gidiyor ertesi gün, uyumak mümkün değildi. Ben de mavi masaya şikayet etmiştim, siz de en azından saatlerin kısıtlanması ve tatil günlerinde çalışılmaması konusunda yasal haklarınızı arayabilirsiniz...

Son düzenleme:
kiracısınız hakkınız yok dıye bır sey yok...
bıze tadılata gelen ustalar soylemıstı 6 dan sonra gurultu yasakmıs para cezası varmıs.
ayrıca pazar gunlerıde yasak sabah 9-10 aksam 6 suresı arasında karısamıyosunuz sadece..
yanı bıze banyo ıcın gelen ustalar oyle demıslerdı ıslerı 2gun surmustu
cumartesıydı dıye pazar gelmemıslerdı.
bence en azından pazarınızı ve saatlerınızı kurtarın:37:
ayrıca 5 ay bu ya ne bu gıtsın yenı ev alsın barı:37:

bizim inşaatın ustasıda böyleydi aylarca bişey yapmadık.aile tanıdığımızdı.o sıralar babam ölmüştü.biz onu kovduk birşey yapmıyor diye.işine gelmedi.öküz öldü ortaklık bitti dedi.şikayetçi olun gitsin bence.. :15:

Son düzenleme:
Yenilesinler de 1-2 hafta bilemedin hadi 1 ay da uzun ama 1 ay çekersin... 5 ay o gürültüyü sabahtan aksama kadar kim çekmek ister? Çok sinir bozucu bence 2 kişi yerine 1 kişi fazladan tutar, gelir bekler başlarında bitirtir işini bir an evvel.... saldım çayıra apartmandakileri mevla kayıra olur mu düşüncezilik resmen beni düşünmeyeni ben hiç düşünmem

simcik haklisiniz o seslerden bende nefret ederim amma basa gelen cekilir...adamlar evlerini yeniliyor burda yok binadan attirin yok polise sikayet edin gibi bi suru mantiksiz yorum var adamlar evlerini tamir ettiriyor diye neden atilsinlar binadan polis gelip hapisemi atcak ev tadilati yapiorlar die onlarin gucu demekki 2 kisiye yetiyor herhalde onlarda merakli degildir git gel nolmus ne bitmis die bakmaya...onlarda istiodur biran once evlerine kavussunlar ama ellerinden gelen buysa yapacak bisey yok:nazar:

simcik haklisiniz o seslerden bende nefret ederim amma basa gelen cekilir...adamlar evlerini yeniliyor burda yok binadan attirin yok polise sikayet edin gibi bi suru mantiksiz yorum var adamlar evlerini tamir ettiriyor diye neden atilsinlar binadan polis gelip hapisemi atcak ev tadilati yapiorlar die onlarin gucu demekki 2 kisiye yetiyor herhalde onlarda merakli degildir git gel nolmus ne bitmis die bakmaya...onlarda istiodur biran once evlerine kavussunlar ama ellerinden gelen buysa yapacak bisey yok:nazar:
Bende aynı durumdayım yeni ev aldım içini mutfak,banyo,parke kapı ne varsa değiştiriyorum...Dekorasyon için anlaştığım kişi önce yönetime sonra alt,üst ve karşı daireme gerekli bilgiyi verdi çalışma saatleri konusunda izinleri aldı 10 gün falan oluyor en kısa zamanda kimseyi kırmadan üzmeden üzülmeden evime gitmek istiyorum....Ama eminim ki çok rahatsızlık vermişimdir neyse gidince helalleşirim artık başka elimden gelen bişey yok çünkü:26::26:

Bende aynı durumdayım yeni ev aldım içini mutfak,banyo,parke kapı ne varsa değiştiriyorum...Dekorasyon için anlaştığım kişi önce yönetime sonra alt,üst ve karşı daireme gerekli bilgiyi verdi çalışma saatleri konusunda izinleri aldı 10 gün falan oluyor en kısa zamanda kimseyi kırmadan üzmeden üzülmeden evime gitmek istiyorum....Ama eminim ki çok rahatsızlık vermişimdir neyse gidince helalleşirim artık başka elimden gelen bişey yok çünkü:26::26:

bende onu diyorum kimse kimseye rahatsizlik vermek istemez ama napsinlar ellerinden gelen bisey yok...sizinde eviniz hayirli olsun ALLAH AGIZ TADIYLA OTURMAYI NASIP ETSIN...AMIN:nazar:

çık üst kata . işçilere deki ' sana ne verdilerse iki katını veririm. evi başlarına yık' ...Şaka bi yana çok sıkıntılı bir durum. diğer komşularla birleşip imza toplayabilirsiniz.

Sabah 9 gece 22 arası tadilat yapmak serbest diye biliyorum.
Ama sizin durumun kanunda bir yeri vardır muhakkak, yani öyle sürekli dan dun olur mu?
Bebeği oaln var, hastası olan var, sınavı olan va. Var da var..

En basitinden bir karakola sorsanız, yönlendirirler herhalde.

Anlayamadım da böyle aylarca neyin tadilatı, evi baştan mı yapıyorlar?

bugün yine çalıştılar matkap sesi falan yoktu arasıra birşeyler düşürüolardı hep yere ya da merdivendeyseler atıolardı bilmiorum da karşı komşum çıldrmıştı kavga oldu bayağı artık bunalmş kadın torununa bakıomş çocuğun 2 aydr uyku düzeni bozuldu falan diodu

Son düzenleme:
Apartman teslim olduktan sonra tadilat yasak bizde mutfak ile odanın yerini değiştirdik :D( ayyy neler çekmiştk)ama tabi önce bütün apartmanı gezip rica ettik bunun için sağ olsunlar annemle komşulukları hepsinin iyi izin verdiler bizimde 2 ay sürdü ama hiç kmse bişey demedi

Apartman teslim olduktan sonra tadilat yasak bizde mutfak ile odanın yerini değiştirdik :D( ayyy neler çekmiştk)ama tabi önce bütün apartmanı gezip rica ettik bunun için sağ olsunlar annemle komşulukları hepsinin iyi izin verdiler bizimde 2 ay sürdü ama hiç kmse bişey demedi

kuzum 2 ay oldu zaten artık bitirseler tamam
ama daha en az 3 ay sürecekmiş çıktım üst kata baktım
tüm duvarlar kazınmış mutfak salon duvarı yıkılmş ayrıca mutfağın balkona bakan duvarı yıkılmış açıktı
sanırım uzun pencerelerden takacaklar ve çok saçma olacak
30 yıllık binada 30 dairenin pencereleri hepsi aynı onların sadece uzun yere kadr tamamen ayrı duracak saçma buldum
banyo tuvalet duvarı yıkmşlar birleştrmişler ve daha banyo fayansları yapılmamş klozet lavabo vs. takılmamş daha
parkeler yapılmamş
2 aydr sadece duvar kazıyıp duvar kırmışlar kapı pencere çıkarmışlar onca gürültüye göre çok yavaşlar ya pufff daha 3 ay nasıl çekilir düşüncesz tipler
hem öğrendim ki fakir falan değilmişler zaten ev daha önce boş duruyordu yani 3. 4. işçide tutabilirler kızları evleniomş kızıyla damadına hediye veriolarmış evi
kızda istediği planı uygulatıomş evde gidip yeni ev alsaydılar daha mantıklı

3 gündür bizde de aynı sorun var , gece saat 22:30 a kadar devam ediyorlar üstelik , hafta sonuymuş, sabah erkenmiş , gece geçmiş dinlemiyorlar , koca balyozla evi yıkıyorlar resmen ve komple yenilenecek artık ne kadar sürer bilmiyorum... kızımı uyutamıyorum , çıldırmaya ramak kaldı :(

üst katta full tadilat var
birde sanırım kötü bir şirketle anlaşmışlar ki 5-6 ay sürecekmiş en az
her sabah tam 9 da geliyorlar bir yandan matkap bir yandan tak tak tak sesler 2 kişi çalışıyor
2 aydır hiçbirşey olduğu yok
her sabah 9 dan akşam 7ye kadar bu gürültü ile çalışıyorlar
benm eşim gece çalışıyor sabah 8:30da mesaisi bitiyor tam 9da uyumak istiyor
ve o duvarın içinden titreşimle birlikte gelen konuştuğumuzu bile duymadığımız matkap sesi yüzünden uyuyamıyoruz
apartmanın yarısı kavga ettiği halde ev sahipleri umursamıyor ve daha en az 3 ay süreceğini söylüyorlar
bizim herhangi bir yasal hakkımız yokmu
bıktım yahu bunaldım kaç kez misafir geldi her geldiğinde alıp dışarı restorana cafeye çıkarmak zorunda kaldım
telefonla bile konuşamıyorum yemin ediyorum ki o kadar yoğun bir ses geliyor
evin heryeri titriyor
ve nasıl becerdiyseler banyonun tavanını delmişler delik var resmen kapatacakalrdı
ne yapabliriz bunlara yemin ettim eve taşındıklarında her sabah kalkıp tavana çekiç ile vuracağım

DİP NOT : pazar günleri dahil tadilata bencil insanlar
Benimde başıma geldi sevdiğim komşularımdı üst komşularım . sabah saat 9 da başlayıp akşam 7 de bitiriyorlardı. Alt komşularınıda düşünmüşler dedim canlarım benim .3 günün sonunda çalışma akşam 20:30 a kadar sarkmaya başladı Düşünün tüm yerler duvarlar ayrıca su ve kalorifer tesisatı hepsi kırılıyor 2 gün kadarda öyle çektim Bi gün oğlumu aldım eve geldim çorbasını ısıttım tam ağzına vereceğim matkap başladı yeri kazdırıyor su borusu tesisatı için düşünün sesi ve titreşimi .oğlum gözlerimin içine öyle bi baktı ki o sinirle çıkıp yukarı işçilere sordum sizin mesainiz kaçta bitiyor diye Akşam 7 dediler. Daha önce Polislere sorduğum gürültü sesi sabah8:00 Akşam 17:00 idi .ozaman saat kaç diye sordum bana 18:30 deyip bide güldüler.O sinirle saate bakmamışım Bende onlara saat 18:00 den sonra birdaha gürültü istemiyorum dedim sinirle. Evin sahibini aramışlar adam geldi bana dediki çalışma saatleri sabah 8:30 Akşam 8:30 dur ya izin verirsiniz yada sizi komşuluktan silerim deyince;eyvellah dedim izin vermedim O gün bu gündür konuşmuyoruz. Ertesi gün yukarıdan banyoma iki delik açmışlar , sıva yapıyoruz die tavanlarım su aldı. Lanet olsun dedim. Polisten aldığım bilgiye göre apartmanda keyfi olarak yapılan tadilat saati: sabah 8:00 Akşam 17:00 Hafta sonu kesinlikle çalışamazlar suçtur. En yakın karakolu arayabilirsiniz . Kimse evimin orasını burasını beğenmiyorum, yaptıracağım diye özellikle alt komşusunun hayatını zehir edemez . Yasal süreç bellidir işleri uzarsa uzasın bu diğer komşuların değil onların problemi. Bu sorunu çözemeyecek insanlar tadilata başlamasın insanların çocukları hastadır .sınavları vardır. Bu tartışmadan sonra çok yüksek almak istediğim sınavımdan düşük not almıştım.

hala devam ediyor cnm konuyu çok önce açtm hala devam yani şimdi matkap sesi yok ama sürekli yere bişey düşürmeler duvara birşeyler çakmalar falan ve benmde banyomu deldiler delik vardı ve görmemişler deldiklerini pislikleri yıkamak için suyu açıyorlar bende oturuyorum su sesi geliyor banyodan musluk açık sandım bir girdim çimentolu topraklı pis sular musluk gibi akıyor halılarım herşey battı hemen eşim gitti yukarı kapatıcz demişler kapattılar ama çok sinirlendim halıları herşeyi yıkayıp temizlemek zorunda kaldm

Back
X