- 2 Eylül 2014
- 642
- 342
ayyy bizimde ya soğan kabukları pet bardaklar saç kılları sigara külleri bigün binayı başlarına yıktım resmen mahalle karısı gibi oldum artık arabalarınıda insan gibi parkediolar sigara külleride kesildi bişeyler çırpıolar ama kim bu çırpan die çıkıorm yetişemiorum onada razı oldum artık bişey demiorum zatenBenim komşu her gün böyle,hortumu takar yaldır yaldır balkon yıkar trabzanlar da dahil, aşağıda çamaşır mı var oturan mı var yemek yiyen mi var hiiiiiç umrumda da değil, kullandığı kondomu aşağı atandan tarataki saçını bir yumak halinde aşağı atandan birsey beklemiyorum gerçi, Allahtan son 1 sene
annem geldi, ağzının payını verdi. topladı halılarını. yoksa daha devamı varmış halıların.Bizim ust katta da bi teyze var 50 li yaslarda dul kadin bali silkeler camlarin onunu yikar sofra silkeler ekmek kirintisi sogan kabugu ne ararsan yemek artigi bile doker asagi kac kere uyardim ben yapmiyorum diyo bide haci kadin . Karsi apartmandakiler bile sikayetciydi gormusler ben hep goruyorum zaten hergun bergun pislik gormekten biktim kadin anlamiyordu bide akli basinda yani oyle kafasinda problem yok. Neyse 3 hafta once camasir asip balkonu yikadim 10 dakika sonra toprak silkeledi asagi tepem atti tabi ciktim kavga etmedim kesinlekle
Dedim ki apartman kuralarindan haberin yok heralde ev sahibi olman biseyi degistirmez eger bundan sonra bir kil dahi gorursem senden asla muhatap olmam mahkeme kagidini alirsin kapidan sikayet ederim seni bu yastan sonra bide mahkemelerle ugrasirsin dedim inan o gunden beri hicbisey gormedim
Napiiim tepem atti ama ise yaradi dene bence
teşekkürler de, kendi başıma gelen birşey değil. ama yaşayan insanlar biliyorum. kendi evlerini bırakıp kiraya çıkıyorlar maalesef. artık neler yaşanıyorsa, milletin gözü artık ev falan görmüyor.Bende ev sabiyim hicbir kimse icin guzelim evimi birakipta gitmem hakliysam tabi benim komsu tehditle yola geldi darisi size
Amin . Tabi ki oyle insanlarda var . Hatta bi komsum bu yuzden evjni satliga koydu . Bende basta oyle dusundum . Ama boyleleri yuzunden evimden cikmicam kararliyim .teşekkürler de, kendi başıma gelen birşey değil. ama yaşayan insanlar biliyorum. kendi evlerini bırakıp kiraya çıkıyorlar maalesef. artık neler yaşanıyorsa, milletin gözü artık ev falan görmüyor.
Allah cümlesinden uzak eylesin.
Aynen bizim yasadigimiz blgede suriyeli kayniyor apartmanda 20 daire var 10 tanesi suriyeli iĺallah ettik artik. Gunduz yatiyolar gece tepiniyorlar . Uyku haram lldu bize cocuklar aglayarak uyanmaya basladi. Boyleleri bu dilden anliyorayyy bizimde ya soğan kabukları pet bardaklar saç kılları sigara külleri bigün binayı başlarına yiktim resmen artık arabalarınıda insan gibi parkediolar sigara külleride kesildi bişeyler çırpıolar ama kim bu çırpan die çıkıorm yetişemiorum onada razı oldum artık bişey demiorum zaten
ne dedi annen ne dediannem geldi, ağzının payını verdi. topladı halılarını. yoksa daha devamı varmış halıların.
suriyelilermiş. ben bilmiyordum pek muhabbetimiz olmadığı için.ne dedi annen ne dedi
Allahım vallahi merak ettim
Su suriyeliler de gercekten civitti bizim al5akiler butun gece bagiris cagiris yatirmiyorlar bizi bizde erken kalkiyoruz oglum uyaninca gunaydin falan dkyo bir iki konusuyoruz diye susun susuuun diye bagiriyorlar bende yanina birakmadim tabi bide ustumdeki de suriyeli pencereye recel kavanozu nu koymus gece 11 de o kavanoz bi dustu altta oturan kadinin camlarini suz dusunun artik. Dua etsin ki benim camlarima gelmedi mahvedecektim onusuriyelilermiş. ben bilmiyordum pek muhabbetimiz olmadığı için.
önce güzellikle kızımın camları battı, halılarınızı toplayın. hem sitede halı asmak nedir, yıkatın. kimseyi rahatsız etmeye hakkınız yok demiş.
geldi. 10 dk bekledik. yönetim 3 kez uyardı. baktık hala duruyor halılar. annem yine çıktı:
ya o halıları kaldır, ya da çeker atarım. siz kimsiniz. dağdan gelmiş bağdakine dayılık mı taslıyorsunuz? imza toplar attırırım sizi burdan deyip evlerine girmiş, halıları toplatmış, indi :)
ben muhatap olmak istemiyorum çünkü deli yanım çok kötüdür, karakolluk olurum. iki çocuğum var diye fazla karışmıyorum artık bu işlere. ya eşime ya anneme havale ediyorum.Su suriyeliler de gercekten civitti bizim al5akiler butun gece bagiris cagiris yatirmiyorlar bizi bizde erken kalkiyoruz oglum uyaninca gunaydin falan dkyo bir iki konusuyoruz diye susun susuuun diye bagiriyorlar bende yanina birakmadim tabi bide ustumdeki de suriyeli pencereye recel kavanozu nu koymus gece 11 de o kavanoz bi dustu altta oturan kadinin camlarini suz dusunun artik. Dua etsin ki benim camlarima gelmedi mahvedecektim onu
Ayni modelden bizde de var. Pis pis yikamadan silkeledigi halilar yuzunden papaz olduk.maalesef konuşmakla halledilecek bir komşu değil.
tuvaletinden banyomuza su damlıyordu. kaç kez söyledim umursamadı, yönetim söyledi dinlemedi. en sonunda sigorta şirketi maddi zararla korkuttu da öyle yaptırdı.
hem inat, hem gıcık, hem de kapıyı açmama huyu var.
ev sahibi umarsız. parasını alıyor ya umrunda değil adamın. böyleleri yüzünden karakolluk olmayız inşallah.Ayni modelden bizde de var. Pis pis yikamadan silkeledigi halilar yuzunden papaz olduk.
Gece gurultu mu dersin, banyodan pis su akitmasi mi dersin. Biz de yaptirsin diye bu kisinin ev sahibine ulastik banyoyu yaptirin dedik, ev sahibi geldi kiracisina dedi ki neden bunca zamandir boyle bir akitma sorunu oldugunu soylemiyorsunuz? Bu sefer kadin bagirmaya basladi, vay asagidaki dengesiz, akitmadi yalan soyluyor vs. Din diyaneti de isin icine katti o kisma girmiyorum. Kocasi da ustumuze yurudu. Yani ozetle suan nefret ediyorum ve o sarkittigi nevresimlere halilara yagli boya suresim geliyor
Belediyeyi arayıp şikayet edinnasıl sinir oldum. iyi ki çamaşır falan asmamışım bugün. makinede kirliler vardı, bugün yıkamayacağım mecburen.
her rüzgarda halılar camlara çarpıyor bir de gürültüsünü çekiyorum.
yönetimi aradım ama bir gelişme yok hala.
valla artk ıgürültü yaparken bile belli desibelin üzrine çıkamıyosun hemen polis el atıyoYönetimi kaç kez aradım, sözde uyarmışlar ama halılar hala duruyor. polisi arasam mı kızlar? onların yetki alanına girer mi?
şeytan diyor çek halıları aşağı düşsün.
valla doğru demişlerboşuna ev alma komşu al dememiş eskiler.
Canim ben kadina hali asma dedim diye esim bana kizdi, milleti basimiza sardiracaksin vs diye. Aslinda hem tavanin damlarken hem de halilarin foto.sunu cektim, esim razi olsa direk yasal isleme gecerdim, beyaz masaya sikayetten baslardim.ev sahibi umarsız. parasını alıyor ya umrunda değil adamın. böyleleri yüzünden karakolluk olmayız inşallah.
İyi fikirmis arkadasim, sag ol. Site yonetimini takmiyorlar cunku. Kadina diyorum ki kanunlarda yaziyor yasak oldugu ama bir seyden anladigi yok ki, inanmadi yazdiginaBöyle komşularınız için tavsiyem, ev tel nolarını bulun ve birine arattırın. Arayan kişi ben ..... (hangi il ya da ilçede yaşıyorsanız) belediyesi zabıta müdürlüğünden arıyorum deyip şunları söylesin;
Komşularınızdan şikayet gelmiş, ...... yapıyormuşsunuz (çöp atmak. birşey sirkelemek, yola/bahçeye su gelecek şekilde birşey asmak, hortum tutmak vb vb), belediye zabıtası yönetmeliğince bu suçtur ve şikayetin tekrarlanması halinde para cezasına çarptırılıcaksınız.. Para cezası ne bilmiyorum ama bin-2 bin deyin ki tırssın.
Normalde zabıtaya şikayet edince zabıta gelir, şikayet eden ve şahitlerden ifade alır ve şikayet edilene uyarı verir gerekirse para cezasına çarptırır. Ya direk bunu yapın ya da dediğim gibi arayıp korkutun anlayış özürlü komşunuzu.
http://www.ibb.gov.tr/en-us/organization/birimler/zabitadb/documents/yonetmelik.pdf yönetmelik ve sayfa 4-5 bu durumlardan bahsediyor.