- 13 Mayıs 2013
- 114
- 54
Madem laf anlamayan bir komşu sende onu rahatsız edici şeyler yapnasıl sinir oldum. iyi ki çamaşır falan asmamışım bugün. makinede kirliler vardı, bugün yıkamayacağım mecburen.
her rüzgarda halılar camlara çarpıyor bir de gürültüsünü çekiyorum.
yönetimi aradım ama bir gelişme yok hala.
iki çocuğum olmasa ben onları pişman ederdim de neyse.Apartman hayatı site hayatı nedir bilmeyen insan bunlar. Resmen cinnet sebebi. Saçındann tutar camımı sildirirdim vallahi..
aradım, site yönetimi ilgileniyormuş.Belediyeyi arayıp şikayet edin
polisin değil zabıtanın yetkisinde dediler, aradım, site yönetimi baksın dediler. yönetim de sen hallet diyor bana. ne anladım bu işten.valla artk ıgürültü yaparken bile belli desibelin üzrine çıkamıyosun hemen polis el atıyo
ama sürekli yapmıyosa idare et komşuluk önemli
zabıta yönetime havale etti, yönetim bana. illa başını belaya sok demek istediler herhalde.Böyle komşularınız için tavsiyem, ev tel nolarını bulun ve birine arattırın. Arayan kişi ben ..... (hangi il ya da ilçede yaşıyorsanız) belediyesi zabıta müdürlüğünden arıyorum deyip şunları söylesin;
Komşularınızdan şikayet gelmiş, ...... yapıyormuşsunuz (çöp atmak. birşey sirkelemek, yola/bahçeye su gelecek şekilde birşey asmak, hortum tutmak vb vb), belediye zabıtası yönetmeliğince bu suçtur ve şikayetin tekrarlanması halinde para cezasına çarptırılıcaksınız.. Para cezası ne bilmiyorum ama bin-2 bin deyin ki tırssın.
Normalde zabıtaya şikayet edince zabıta gelir, şikayet eden ve şahitlerden ifade alır ve şikayet edilene uyarı verir gerekirse para cezasına çarptırır. Ya direk bunu yapın ya da dediğim gibi arayıp korkutun anlayış özürlü komşunuzu.
http://www.ibb.gov.tr/en-us/organization/birimler/zabitadb/documents/yonetmelik.pdf yönetmelik ve sayfa 4-5 bu durumlardan bahsediyor.
hepsi başından savdı valla.Canim ben kadina hali asma dedim diye esim bana kizdi, milleti basimiza sardiracaksin vs diye. Aslinda hem tavanin damlarken hem de halilarin foto.sunu cektim, esim razi olsa direk yasal isleme gecerdim, beyaz masaya sikayetten baslardim.bir de nasil kendilerini hakli gorebiliyorlar onu hic anlamiyorum...
tamam haklisinizda hos gorude bir yere kadar annemlerin orda insanlar gece 3 e kadar kahlaga atiyorlar bir de yazin pencereyi kapatsan uyuyamazsin sicak acsan yine uyuyamazsin klimayi atsan sabah kaltiginda oran buran tutulmua olmuyor bi gun hemsirenin biri bagirdi sabah ise gitcem diyeyazmayım dedım ama duramıyorum yine.yahu bu mu sımdı dert?!ben ınanamıyorum yanı.heralde ev hanımısınız boyle seylere bu kadar takıldıgınıza gore..her yerın bır kuralı vardır ok,onda sıkıntı yok.ama usluba ne demelı...elin kiracısıymıs da sız ev sahıbesıymıssınız.ne fark edıyor.ordakı sahıs para verdıgı surece ev onun,sızın bu sekilde ustten bakmaya ne hakkınız var.ben de sıtede yasıyorum.kendı evım.ust kat komsum teras yıkadı gecenlerde,gıder tıkanmıs.koca terasın pis suyu balkonuma ordan odaya tastı.kadın ne yaptı,ozur bıle dılemeden ındı garajını kontrol ettı oraya su dolmus mu dıye.cok sınırlenmeme ragmen bır saate unuttum bıle,sıte yonetımıymıs,suymus buymus hıc ugrasmadım.soktum gıderı bu kadar bitti.yan komsumun mısafırı vardı gecen gun,butun kahkaha seslerı oglumun odasında yankılanıyordu,uyku saatınde ustelık.ben ne yaptım?sıkıntı yaratmadım.yuz yuze bakıyoruz cunku.cok da gecıkmeden geceyı noktaladılar.capraz ust kat komsum agır duyuyor,tv genellikle son ses ızlenıyor.yaslı ınsanlar.uyarmak cozum degıl biliyorum,sıkıntı yaratmıyorum.benım oglum cıglık atıyor zaman zaman uyarıyorum yıne atıyor.skntı cıkmıyor desem yerıdır.bu apartman hayatı..bızım ulkemızde bırseylerı hosgoruyle yogurup alttan aldıgınızda boyle gereksız seyler ıcın stres yapmazsınız cunku zaten sıkıntılı donemlerden gecyrz memleket olarak.sınırler gergın.sız de bır de kalkıp boyle dusunursenız ınsanların sıze boyle yaklasması cok normal.sız en ıyısı mustakıl bır ev alın.kiracılarla muhatap olmazsınız hıc olmazsa!
Yok artıkk kullandığı kondomu derkenBenim komşu her gün böyle,hortumu takar yaldır yaldır balkon yıkar trabzanlar da dahil, aşağıda çamaşır mı var oturan mı var yemek yiyen mi var hiiiiiç umrumda da değil, kullandığı kondomu aşağı atandan tarataki saçını bir yumak halinde aşağı atandan birsey beklemiyorum gerçi, Allahtan son 1 sene
sen çok yanlış anlamışsın beni.yazmayım dedım ama duramıyorum yine.yahu bu mu sımdı dert?!ben ınanamıyorum yanı.heralde ev hanımısınız boyle seylere bu kadar takıldıgınıza gore..her yerın bır kuralı vardır ok,onda sıkıntı yok.ama usluba ne demelı...elin kiracısıymıs da sız ev sahıbesıymıssınız.ne fark edıyor.ordakı sahıs para verdıgı surece ev onun,sızın bu sekilde ustten bakmaya ne hakkınız var.ben de sıtede yasıyorum.kendı evım.ust kat komsum teras yıkadı gecenlerde,gıder tıkanmıs.koca terasın pis suyu balkonuma ordan odaya tastı.kadın ne yaptı,ozur bıle dılemeden ındı garajını kontrol ettı oraya su dolmus mu dıye.cok sınırlenmeme ragmen bır saate unuttum bıle,sıte yonetımıymıs,suymus buymus hıc ugrasmadım.soktum gıderı bu kadar bitti.yan komsumun mısafırı vardı gecen gun,butun kahkaha seslerı oglumun odasında yankılanıyordu,uyku saatınde ustelık.ben ne yaptım?sıkıntı yaratmadım.yuz yuze bakıyoruz cunku.cok da gecıkmeden geceyı noktaladılar.capraz ust kat komsum agır duyuyor,tv genellikle son ses ızlenıyor.yaslı ınsanlar.uyarmak cozum degıl biliyorum,sıkıntı yaratmıyorum.benım oglum cıglık atıyor zaman zaman uyarıyorum yıne atıyor.skntı cıkmıyor desem yerıdır.bu apartman hayatı..bızım ulkemızde bırseylerı hosgoruyle yogurup alttan aldıgınızda boyle gereksız seyler ıcın stres yapmazsınız cunku zaten sıkıntılı donemlerden gecyrz memleket olarak.sınırler gergın.sız de bır de kalkıp boyle dusunursenız ınsanların sıze boyle yaklasması cok normal.sız en ıyısı mustakıl bır ev alın.kiracılarla muhatap olmazsınız hıc olmazsa!
işim olmaz. beni rahatsız etmesin yeter ki.Madem laf anlamayan bir komşu sende onu rahatsız edici şeyler yap
burası da sözde site ama kim kime dum duma.Bence sonuna kadar haklısınız kötü komşu kabus gibi birşey,her daim tepende, sinir hastası eder insanı...laf anlamayana polis, zabıta vız geliyor...benimde bundan önceki evimde bir manyak vardı,pazar sabahı nöbetten gelip yatmışım elektirikli süpürge açardı, döktüğü çamurlu suları saymadım bile, gece çivi çakmalar, sabahın 3 de bir insan neden koltukları iter çeker onuda anlamadım...insan gibi uyardım olmadı,kapısına gidip kavga ettim olmadı....şimdide gestapo kampı gibi bir sitedeyim bırak silkelemeyi süpürülmüş halıyı havalansın diye bile asamıyorsun direk güvenlik arıyor,her tarafta kamera var gizli sarkıtayım desen oda olmuyor...örtü veya başka birşey silkmek her daim yasak...asansörlerde sürekli kanun maddeleriyle desteklenmiş, yönetmeliklerle süslenmiş,kurallar, uyarılar...vs...bi ortası yok bu işin sanırım....
Bi kere uyar dinlemezse öyle yap bence. Nereye kadar çekecenYönetimi kaç kez aradım, sözde uyarmışlar ama halılar hala duruyor. polisi arasam mı kızlar? onların yetki alanına girer mi?
şeytan diyor çek halıları aşağı düşsün.
annem sağolsun halletti. polis zabıta yönetim başından savdı.Bi kere uyar dinlemezse öyle yap bence. Nereye kadar çekecen
Freelance cevirmenim ben mesela, evden calisiyorum. Kafamdan asagi bes metre yolluklar iniyor oda oluyor kapkaranlik. Ama evden calisiyorum diye rahatsiz olamam size gore?yazmayım dedım ama duramıyorum yine.yahu bu mu sımdı dert?!ben ınanamıyorum yanı.heralde ev hanımısınız boyle seylere bu kadar takıldıgınıza gore..her yerın bır kuralı vardır ok,onda sıkıntı yok.ama usluba ne demelı...elin kiracısıymıs da sız ev sahıbesıymıssınız.ne fark edıyor.ordakı sahıs para verdıgı surece ev onun,sızın bu sekilde ustten bakmaya ne hakkınız var.ben de sıtede yasıyorum.kendı evım.ust kat komsum teras yıkadı gecenlerde,gıder tıkanmıs.koca terasın pis suyu balkonuma ordan odaya tastı.kadın ne yaptı,ozur bıle dılemeden ındı garajını kontrol ettı oraya su dolmus mu dıye.cok sınırlenmeme ragmen bır saate unuttum bıle,sıte yonetımıymıs,suymus buymus hıc ugrasmadım.soktum gıderı bu kadar bitti.yan komsumun mısafırı vardı gecen gun,butun kahkaha seslerı oglumun odasında yankılanıyordu,uyku saatınde ustelık.ben ne yaptım?sıkıntı yaratmadım.yuz yuze bakıyoruz cunku.cok da gecıkmeden geceyı noktaladılar.capraz ust kat komsum agır duyuyor,tv genellikle son ses ızlenıyor.yaslı ınsanlar.uyarmak cozum degıl biliyorum,sıkıntı yaratmıyorum.benım oglum cıglık atıyor zaman zaman uyarıyorum yıne atıyor.skntı cıkmıyor desem yerıdır.bu apartman hayatı..bızım ulkemızde bırseylerı hosgoruyle yogurup alttan aldıgınızda boyle gereksız seyler ıcın stres yapmazsınız cunku zaten sıkıntılı donemlerden gecyrz memleket olarak.sınırler gergın.sız de bır de kalkıp boyle dusunursenız ınsanların sıze boyle yaklasması cok normal.sız en ıyısı mustakıl bır ev alın.kiracılarla muhatap olmazsınız hıc olmazsa!