- 2 Ağustos 2013
- 1.277
- 2.459
- 133
3. ihtimal olduğunu düşünmüyorum.
kimse bunu düşünmek istemez zaten ama değildir gibime geliyor ya.
ailesi, bütün arkadaşları beni biliyordu. biz sürekli buluşuyorduk. hiç öyle ihmal edildiğim de olmadı.
telefonunu hiç karıştırmazdım ama hiç saklamazdı.
tabi ki bunların hiçbiri "aldatma engelleyici" bir şey değil, ruhum duymadan da yapmış olabilir ama demek istediğim benim şüphelendiğim hiçbir şey olmadı bu zamana kadar…
bizde de her şey birikti muhtemelen. dediğiniz gibi "buz dağının görünen kısmı"ydı bu.
yoksa kimse tartışırken sinirle "bir daha sana hiç güvenmeyeceğim, senden her şeyi beklerim artık, terbiyesiz adam!" dedim diye ayrılmaz. sonrasında özür dilediysem bir de hele…
ama işte ben bu birikmeyi kaldıramıyorum.
çünkü daha 1 hafta önce kendi ağzıyla söyledi bana ya. ben değişmeyen bir huyundan şikayet ettim de abartıyorsun dedi. bizim bir sorunumuz yok dedi. ufak tefek şeyler kaldı onun için de psikoloğa gideceğiz dedi. iyiyiz, birbirimizi seviyoruz dedi.
e ne oldu, 2 günde 2 kavga ettik diye mi bir anda bir buzdağı birikti
demek ki o buzdağı 1 hafta öncesinde de vardı.
demek ki o zaman bana söylediği tüüüüm bu sözlerin içi boşmuş. hepsi yalanmış.
içten içe dolmuş ama tersini söylemiş.
sevgisi de azaldı muhtemelen…
gidemezdi yoksa…
Aile bilebilir, bu engel değil. Çünkü biri varsa bile uzun bir süre ailesine, çevresine sezdirmeden görüşecektir. Zamanı geldiğinde eminse eğer tanıştıracaktır. Ama sen yok diyorsan yoktur çünkü en iyi sen tanırsın.
Erkekler anlık konuştukları için muhtemelen o an öyle hissediyordu, iyi anıydı, güzel hissetti ve güzel konuştu.
Sonrasında ama sen böyle demiştin dediğinde vereceği cevap da o an öyleydi, şimdi böyle olacaktır.
İnsan kendine bile güvenemiyor, gün içinde bile ne kadar fikir değiştirir insanoğlu, bu anlık hislerle alakalıdır.
Demem o ki, söylediği sözler teminat değildir. Yanar dönerdir erkekler, seninkisi kimi erkeğe göre hızlı çark etmiş, kimine göre yavaş. Bu da tekinsiz olduğunu gösterir. Güvenemezsin. Özrünü bile kabaca karşılıyorsa hiç güvenenezsin.. Zora gelememiş.
Sevgisi azalmış olabilir, yorulmuş olabilir.. Anlıyorum da seni, insan bu hızlı değişime inanamıyor. Kısa süredeki iki farklı ruh halinin çelişkilerine inanamıyor. Sanki iki ayrı kişiymiş gibi geliyor, hangisi gerçek diyorsun.. İyiyken herkes iyidir, önemli olan kötü durumlardaki sergilediği tavır. Ya da şöyle söyleyeyim, severken herkes tahammüllüdür. Az severken ya da sevmezken çıkar asıl kişilik ortaya. Çünkü sevmediği için güç ondadır, sevene nasıl davrandığı önemlidir, gücünü ezmekten yana kullanıyorsa bence o iyi bir karaktere sahip değildir. Yine de sen bilirsin, sen tanıyorsun. Benim yazdıklarım hep ihtimal, tanımadığım kişiler hakkında kesin yorum yapamam. Ama yalvarmana verdiği tepki insanın kalbini çok kırar. Okurken ben bile kötü oldum..