Üniversiteye giderken gerekli şeyler

yok kızzzz gittiiimmm hastanede demek istemiştim oraya gitsem dahiliye bölümünden mi alabilirim

bak şimdi bende hastaneden yaptırmadım bu işlemleri önceden sağlık ocğından alıyodum şimdi aile hekiminin bağlı olduğu yerden alıyom

bana sicil kaydı birtane verdiler .s adam ters birine benziyordu üniden istemezler gerek yok dedi başka bişey demedi vermedi ikinciyi :S

Rose canım ben 2 tane aldım,verdiler yani
Sorun çıkarmıyolar herkes ikişer ikişer alıyodu
Yedekte olsun diye isteyenlerde vardı
Hem yurt hemde okul için aldım,okul istiyo mu bilmiyorum ama :26:

banada sicil kağıdı 1 tane verdiler cumhurbaşkanlığndan yazı mı ne çıkmış devlet üniversitelerine gerek yokmuş. bende sadece yurt için aldım

Topik tıkanmış gibi görünüyorr :) Sohbete devam kızlaaarrr. Hazırlıklar ne alemde bakalım ? :)

öncelikle hepinizin hakkında hayırlısı olsun arkadaşlar. yeni bir dönem sizi bekliyor

yurda giderken olması gerekli sey göz bandı ve kulak tıkacı eger sese ve ısıga karsı sorununuz varsa.

ve iç çamasırlarınızı bol tutun

topikte kimse kalmamış :) eskisi gibi olsun sorularımız varr :) ben bu yıl sınava girecem ama merak ediyorum. kayseride yaşıyorum. burda üniversite okumak istemiyorum. ucuz bi şehirde değil zaten. başka yerde okuyan arkadaşlarım var anneleri falan cok zor diyor. maddi olarak farklı ilde okumak zormuş. aylık 500 lira versek bile yetmiyor diyorlar. yanlış hatırlamıyorsam aksarayda mı okuyordu o arkadaşım. ama bıraktı okulu. gerçekten aylık 500 bile yetmiyor mu ??? yurt+okul ikiside devlet olursa toplam ne kadar gider ki aylık.? cevaplayın lütfen..._??? birde en kolay rahat hem maddi hem manevi yani ortam olarak iyi olarak hangi illeri önerirsiniz ?

malesef canım yetmiyor. ben aksarayda okumuyorum, büyük bir şehirde okuyorum. net rakam vermem sanki biraz ayıp olur gibi geldi ama devletten aldığım bursu da ekleyince neredeyse dediğinin 2 katını buluyor. Daha azıyla da okurdum çok rahat, ama bir daha öğrenci olmayacağım nasılsa deyip her türlü imkandan yararlanıyorum, hem okulun hem şehrin.

Aydında yeni açılan devlet yurdunda kaldım ben AB standartlarına göreydi 3er kişilik odalar, her kişiye kitaplık, ayakkabılık, kocaman bir dolap, dolabın üzerinde yüklük tarzı bir şey, bazalı yataklar, buzdolabı, son model banyosu (her oda içinde) ve kitaplık ışıklandırmaları, 3er tane prizi falan vardı özel yurdun on katıydı direk. Ve benim tavsiyem çok gereksiz eşya almayın mesela ütü aslında gereksiz, iğne iplik de öyle, zinciri ve kilidi ordan alabilirsiniz. Dolaplar çok büyük diye ben kanguruya ihtiyaç duymamıştım ama önceden almıştım Avon'un hediyesiydi sanırım normal bu görünen kangurulardan değildi ama yine de işe yarar, gene götürüyorum çünkü hazırlık bitti artık Kuşadası'nda olacağım. Düşünüyorum ne lazım diye işte kendi çıkarttığım listenin birazı:
Götürülecekler

Şemsiye
Ütü (küçük ütü mümkünse)
hurç
bolca iç çamaşırı
çorap
törpü
tabak
termoslu kupa
termossuz kupa
biraz bulaşık deterjanı
sünger
tarak
ayna
fotoğraf
terlik
ufak tefek atıştırmalıklar
çengelli iğne
1 top tuvalet kağıdı
çabuk çorba, sallama çay, kahve, şeker, tuz
fener p
çay kaşığı.

Listedeki bazı şeyler saçma gelmesin bu sene için hazırladığım liste geçen sene her şeyi tecrübe ettim arkadaşlar bir de ben de şifreli kilit kullanıyordum geçen sene unutuverdim şifreyi, kilidi kırmak 1-2 dakikamı aldı... Şifreli kullanmak iyi ama şu ufak boy kilitlilerden alıp zincirin en ucuna takın, ben öyle yaptım bir ara, daha rahattı içim çünkü malum laptop, fotoğraf makinesi, düzleştiri, maşa, annemin iş yerinden arta kalan profesyonel makyaj malzemeleri falan... aklıma geldikçe yazarım :)

Son düzenleme:
Ben geçen sene Aydın'daydım ama öyle zor bir yanı sadece annelere, çocuklar eğleniyor ve parasal olarak Aydın'da 500 tl ile geçinirsin, ama dikkat ederek.. 160 tl devlet yurdu, 150 tllik yemek fişi veriyorlar, sen de rahat bir 200 lira harcarsın yemeğe. Etti sana 360. Geri kalan da yol parası ve ıvır zıvır desek, evet geçinebilirsin ama azıcık dikkat lazım.

İğne bile almadım.Şu kyklar bi açıklansın da başlarım artık
Yanıma fazla bişey götürmek istemiyorum.Haftasonları eve gelebilme ihtimalim var.Bi de yurt dolabı malum.

kyk lar açıklandı kızlar ne durumdasınız.ben 1950. yedek sıradayım misafirhanede kalıp beklesem mi yoksa özel yurda mı çıksam bilemedim.sizde durumlar ne??
1900 küsür sıralamada kaç ayda yerleşirim ki?

Banada yarı özel yurt çıktı..
Yavaş yavaş toparlanmaya başlasam iyi olacak

Size ne zaman sıra geleceği yurdun kapasitesine göre değişir mesela bizimki 1000 kişiydi 500u kız, 466. sırada olan bir arkadaşım ta ocakta girebildi ama, dışarıdan alımlar da başlamıştı.

Anladım canım sağolun. başka ilde okumak istiyorum hep sıkıldım artık kayseriden. türkiyenin her yeri farklı tabi. bir yerde 500 lira yeterken bir yerde yetmez haklısınız. aman olsun önemli olan adam gibi bir meslek olsunda. para önemli değil. öğrenci kredisi falan ayarlarız artık gezmek tozmak için :) bi kazanıyım da başka bişey istemiyorumm :)

Kızlar devlet yurdu için sağlık raporu gerekiyo mu ?

Kyk'nın sitesinde;öncelik belgesi ve 6 vesikalık yazıyo sadece :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…