Üniversiteye giderken gerekli şeyler

kimiside bornoz kullanışlı oluyo diyo :S hangisini yapalım şimdi :S

Aslında nerede kalacağınıza da bağlı bu. Evde mi kalacaksınız, yurt ve ya pansiyonda mı ?

Evde kalacaksanız hem yer kaplar derdiniz olmaz, hem de kullanırsınız rahat rahat.
Ama pansiyon/yurt ta kalacaksanız çoğunda banyolar ortak kullanım alanıdır maalesef. Ortalıklarda da kameralar vardır. Yani ben olsam kullanmazdım bornoz...

Ha bir de apartlar var onlar da ev gibi zaten sıkıntı olmaz orda da.

Aslında nerede kalacağınıza da bağlı bu. Evde mi kalacaksınız, yurt ve ya pansiyonda mı ?

Evde kalacaksanız hem yer kaplar derdiniz olmaz, hem de kullanırsınız rahat rahat.
Ama pansiyon/yurt ta kalacaksanız çoğunda banyolar ortak kullanım alanıdır maalesef. Ortalıklarda da kameralar vardır. Yani ben olsam kullanmazdım bornoz...

Kamera mı ?
.............

Ya kamera :) ben ilk senemde pansiyonda kalmıştım kameralar her merdiven başındaydı ama koridoru da görüyordu. Bazı yerlerde mutfaktaydı. Her yerde olur mu bilmiyorum ama olur diye düşünüyorum

Kuzenim devlet yurdunda onlarda yoktu
Ablam apartta kaldı onlarda da yoktu
Sana öylesi denk gelmiş,yada ordaki bütün yurtlar öyledir belkide

Ya kamera :) ben ilk senemde pansiyonda kalmıştım kameralar her merdiven başındaydı ama koridoru da görüyordu. Bazı yerlerde mutfaktaydı. Her yerde olur mu bilmiyorum ama olur diye düşünüyorum

Olabilir okuduğum yerde öyleydi başka illerle ilgili bilgim yok gerçekten ama siz her ihtimali göz önünde bulundurun.

yok tatlım kamera yoktur ya etik degil bence:) hem banyolardan havlulu born
ozlu cıkıp odadamı giyilio

çorap iç çamaşırı
askı seyahat ütüsü
terlik, havlu,
iğne-iplik takımı,
kişisel eşyalar,
saç kurutma makinesi, düzleştirici, maşa
bankamatik kartı
bornoz
şampuan
duş jeli
diş fırçası
diş macunu
minik hurç
dolap için kilit
ped
pijama şort vs.
parfüm, deo.
tırnak makası törpü vs.
kanguru
tarak
ayna
oda terliği, banyo terliği
saç havlusu
tuvalet kağıdı
3lü priz
battaniye
aseton, pamuk, ojeler
banyo lifi
kupa bardak
makyaj malzemeleri :)
ıslak mendil

Tüm konuyu okumadım haliyle, hepinize hayırlı olsun okullarınız. Söyleyen oldu mu bilmiyorum ama ne götürmeniz gerektiği hakkında değil de ne götürmemeniz gerektiği hakkında fikir verebilirim.

Sakın "O da lazım, bu da lazım, bunu kesin giyerim, şu olmadan olur mu, ..." vs. vs. diyerek benim gibi 3 valiz dolusu eşya götürmeyin :) Sonrası ilk kez gittiğiniz bir yerde yanınızda yardımcı olan biri olduğu halde valizlerle kavga ede ede, "hangi akla hizmet bu kadar şey getirdim ki ben?" diye kendinize kıza kıza hepsini taşımaya çalışmak ve her dönem eve gelirken grup grup eşyaları geri getirmek olabiliyor. En mühiminden şeyler alınmış orta boy bir valiz her işinizi halleder, üstelik gidince rahat edersiniz. Demedi demeyin :)

(Yalnız ben yurtta kalmadım ev için söylüyorum bunları :KK66:

Bir de en mis gibisinden anne poğaçası, valizden/çantadan çıkan en manidar ve duygulu şey olabiliyor... :KK5: :KK56:

bu konuyu geçen sene gördüğümde inş. banada seneye bu konu yardımcı olur demiştim ve öyle olcak :KK42:

çorap iç çamaşırı
askı seyahat ütüsü
terlik, havlu,
iğne-iplik takımı,
kişisel eşyalar,
saç kurutma makinesi, düzleştirici, maşa
bankamatik kartı
bornoz
şampuan
duş jeli
diş fırçası
diş macunu
minik hurç
dolap için kilit
ped
pijama şort vs.
parfüm, deo.
tırnak makası törpü vs.
kanguru
tarak
ayna
oda terliği, banyo terliği
saç havlusu
tuvalet kağıdı
3lü priz
battaniye
aseton, pamuk, ojeler
banyo lifi
kupa bardak
makyaj malzemeleri :)
ıslak mendil

özellikle devlet yurdunda kalacaklar için çok faydalı olmuş:129::129:

Çok güzel olmuş bu konu yaaa. Erinmedim baştan sona tüm msjları okudum vallahi :)
Listemi de yaptım hiç aklıma gelmeyecek ama çok önemli eşyalar oldugunu farketttim.
Çok faydalı bir topik olmuş :)

Devlet yurdunda kalacaklar çok eşya götürmesin. Bin pişman olursunuz valla. Benden söylemesi:KK1:
Yazan oldu mu bilmiyorum ama vakumlu hurç alın valize öyle koyun eşyalarınızı. Daha rahat edersiniz :)

Son düzenleme:
X