Üniversiteye giderken gerekli şeyler

bizim yurtta hafta içi gece 12 haftasonu 2.
ve sınırsız.
devlet yurtlarında dışarı çıkma limiti var sanırım.
yani atıyorum hafta içi 30 kere haftasonu 40 kere gibi...
kimseye haber vermek zorunda değilsin dışarı çıkarken izin falan almıyorsun bizde

devlet yurdu bu yönden çok sorun işte CADIARZU

anladım canım çok sağol bıkmadan cevapladın bu kadar soruyu:)

kızlar çamaşırhanede çamaşırların karışmaması için tülden büzmeli bişey yaptırıyorlarmış
içine dolduruyomuşsun çamaşırlarını öyle yıkamaya veriyormuşsun.dün akşam banada biri söyledi ama tam anlamadım.bilen varsa açıklayabilirmi?fisfisfis

kızlar çamaşırhanede çamaşırların karışmaması için tülden büzmeli bişey yaptırıyorlarmış
içine dolduruyomuşsun çamaşırlarını öyle yıkamaya veriyormuşsun.dün akşam banada biri söyledi ama tam anlamadım.bilen varsa açıklayabilirmi?fisfisfis

herkesin çamaşırı ayrı yıkanıyor, birlikte atılmıyor makineye
en azından benim kaldığım yurtta öyleydi..

kişiye özel makina çalıştırıyorlarsa çok iyi

bizim yurdun her katında birer tane çamaşır makinesi vardı.
kapısında da bi sıra kağıdı olurdu, herkes müsait olduğu bi boş gün için ismini yazardı oraya.
günde 3kez makine çalıştırırlardı.

Bizim her blokda iki çamaşır makinası var gece imza saatine kadar acik sabah da 8de geri açıyorlar kapıyı gidip sırani kendin bekliyorsun bi posta bitince kendininkisini atarsın ama başında sıra beklemen lazim yoksa bos bulan atar yerine :)

Bizim her blokda iki çamaşır makinası var gece imza saatine kadar acik sabah da 8de geri açıyorlar kapıyı gidip sırani kendin bekliyorsun bi posta bitince kendininkisini atarsın ama başında sıra beklemen lazim yoksa bos bulan atar yerine :)
herkes sizler kadar şanslı olmayabilir arkadaşlar

milletin çamaşırlarını karıştırıp toplu bir şekilde atan yurtlarda var yani

onca çamaşırın içinde kendi şahsına ait kıyafetleri aramaktansa

file gibi birşey düşünülebilir...

aynen canım ben de öğrenci evlerinde kalıyorum, eskişekirde bir arkadaşım apartta kalıyor, öğrenci evi de aynı apart gibi yani, ihtiyaçlarımız aynı :) benim odada giymek için ayrı pofuduk terliğim, banyo için ayrı terliğim var mesela. mutfakta herkesi dolabı var orda tencere tava her şey koyuyoruz sizde de öyleyse eğer bol bol mutfak eşyası alırsın, özellikle makarna süzgeci ve salatalık soyacağı müthiş icatlar :) listende deterjanı göremedim apartta kaldığın için çamaşırhaneniz vardır deterjanı da unutma derim, bizim odada masa lambası yok ışık tersten geliyor o yüzden masa lambası şart olumunekankayizsmile

:) ben İzmirden Antalya ya nasıl taşıncam çok merak ediyorum :) Allah tan şu kpss nedenyle 2 hafta içinde geri döncem bol bol goturcem herşeyimi :) apartı gordum bomboş nasıl doldurcam bilmiyorum :) başka ne lazım olur sence apartta

:) ben İzmirden Antalya ya nasıl taşıncam çok merak ediyorum :) Allah tan şu kpss nedenyle 2 hafta içinde geri döncem bol bol goturcem herşeyimi :) apartı gordum bomboş nasıl doldurcam bilmiyorum :) başka ne lazım olur sence apartta

bi eve lazım olan her şey lazım oluyor bence canım çünkü istediğin eşyayı götürebiliyorsun, o eskişehirdeki arkadaşım apartta kalıyor, 2şer kişilik 2 oda var bu 4 kişinin mutfağı ortak o şekilde... kendi mutfaklarına masa alacaklar, odaya ayna ve mantar pano alacaklar düşün artık bu tarz şeyler keyfi ama insanın istekleri sürekli artıyor çünkü apartlar aynı ev havasında hiç eksiğin kalmasın istiyosun.

mutfak eşyası olarak tencere, tava, çatal, kaşık, bıçak, tahta kaşık ( yemek karıştırmak için ) makarna kaşığı ( süzgeçli olan ) spatula ( köfte kızartırken çevirmek için ) kaseler. tabaklar. bardaklar. limon sıkacağı. hatta bizde sarımsak rendesi bile var. büyük boy rende. ortaya salata koymak için biraz büyük tabak. kaşık çatalın toplu durması için kap yani kalemlik gibi bi şey işte isim bulamadım :) mutfak havlusu-bezi.

bence bunları gittiğin yerden al inan hiçbi şey bavula sığmayacak düşündüğün gibi değil :) kirliler için çamaşır sepeti. kurutma makineniz yoksa çamaşır asma teli midir nedir ondan işte :) tuzluk biberlik tarzı baharatlıklar. kahve fincanı ve cezve. türk kahvesi keyfi için :) makarna süzgecinin yanında bi de ince süzgeç al pirinç pilavı için pirinçleri onda yıkamak daha kolay oluyor.

şampuanı duş jelini saç kremini lifi de gittiğin yerden al bence hiç yük yapma. makyaj ürünlerine değinmiyorum bile onlar sana kalmış :) bikinini de götür kapalı yüzme havuzuna gidebilirsin. küçük bi saç kurutma makinesi aldır mini boylardan.

zaten okul açılma vakti boyner gibi büyük yerlerin girişinde satılıyo öğrencilere özel saç maşaları kurutma makineleri 20 tl ye. haa askı götür dolabına giysileri asmak için. apartta ütü yoksa ütü lazım. tırnak makası iğne iplik. başka gelmiyo aklıma :)

kızlar şimdi bize cıkmadı ya yurt falan yedejteyiz birde bu ogrenim kredisi burslar falan belli dil simdi biz bankaya harc yatırcazmı yatırmıycazmı ben okumusdum ogrenim kredisne basvuranlar yatrmıcaycak die peki birde bankaya kayt parasıdamı yatırılıor ve bunun ne kadar oldugunu nerden ogrenceez?

kızlar merhaba ılk 15 sayfayı falan okuyabıldım anca bende üniliyim bu senebn liste yapmıstım yurt için ama bı kaç eksıgımıde yazdıklarınızdan tammladım tesekkr ederım listemdekılerın cogu aynı o yuzden yazmıcam ama bı kac ihtıyacda ben yazıım
toz bezı,kahve,poşet,küçük su ısıtıcı,kolonya,pamuk,ıslk mendil,patik,lif,epilasyon,dua kıtabı-yasin,krem,sabun yerıne duş jeli önerıyorum bn daha kullanıslı,pike,bol çorap ve çamasır bunlar içinde hurç, arkadaslar demış zaten kanguru kesın olmalı,yastık kılıfı ve nevresım göturun,çamaşırlanırınızı yıkamak için mutlaka FİLE alın,yarabandı bn cok keserım elımı :),agrı kesıcı diğerlerını bılıosunuz zaten ve kapalı bayanların eşarp asması için bı önerı yırtılmış ten coraplarını atmayın onları bı askıya sarın ve eşarplarınızı ona iğneleyın etıket yerınden hem kırısmaz hem gözunuzn önnde olur,not defterı ajanda vs cok lazım olur,günlük ped olmazsa olmazım,valzıınıze sığarsa kalemlık ve masa lambasınıda tavsıye ederım gece der calısmak için hem lamba hem kahve yada sallama cay cok ıı oluo,yurtta kantın varsa yasaktr ama yoksa içerı yıyecek sokulabılrır gece acıktığınz zaman stok yapın gundzden ınan cok işe yarıo,yatagınızı pirizlı yerde yakın seçin şarj yurtta cok sorun oluo bunu için 3 lu przde gturmek zorunda kalabılıosunuz,benm yatagım dolabımn yanında ve prizde yanıbasımda bu yuzden şanslıyım secme sansızın varsa sızde bu şekılde secın

kazanan arkadaşlar yararlanabilirler bu konudan:)
umarım ben de o yararlananlardan biri olacağım:KK60: :KK37:

kızlar ben de seneye gideceğim inşallah.. bir şey merak ediyorum hep. ben çok utangaç biriyim annemin yanında bile soyunamam o derece yurtta kalınca naparım bilmiyorum. bir de yurtta ağda,epilasyon falan yurtta nasıl yapılıyor banyoda mı ?

X