baktım ama yok canım
gıcık bi durum ama blki daha koyarlar sempatiksalakcinni
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
baktım ama yok canım
peki aklıma takıldı ilk gün ders programını falan kimden alıyoruz kimisi panoda asılı olur diyo kimisi danışmandan alınır diyo kesin bir bilgisi olan yok mu bilmiyorumkismile
hep dikkatimi çekmiştir yeni gelenler sürekli okulun kantinine gidiyorlardı,ders arası veriliyor fırlıyorlar adeta kantinekaydirigubbakcemile3 ay ne gıcık oluyordum öylelerine sırf bakışmak için erkeklerle.birdeğil beşdeğil allahallah ne var şu kantınde dedim bi gidip bakayım o birlerin halini görünce birdaha girmedim.daha okulun ilk haftaları kantinden el ele çıkanları bile vardı .tabi çoğu memleketlerinin dışına ilk defa çıkmışlar e napsınlar fırsat bu fırsat özgürlük var deyip yollarını saptırıyorlar.ay bide okulun ilk1 haftası yeni gelenleri 1 ay sonra tanıyamıyorsunuz öyle değişmişler ki saç baş,kılık kıyafet o 19 yaşındaki kız gitmiş yerine 25 yaşında bir bayan gelmiş sanki ne gereği var böyle şeylerin bilmem :teytey:
öğrenci işlerine sor cnm orda vardır ya da okuldaki fotokopi odasında bulunur
ben de benden 3-4 yaş büyük bir arkadaşıma ya kızım her şey tamam da bi sınıfı, bi de tuvaleti bulamamaktan çok korkuyorum demiştim.
tuvaleti bilemem de sınıfı kesin bulursun demişti. ne alaka demiştim. üst sınıftaki bütün erkekler yaz tatili boyunca gelecek kızları hayal ettikleri için 1. sınıfların kapısının önüne yığılıyorlar demişti. hangi kapıda fazlasıyla erkek varsa o kapıya yönel demişti. kaydirigubbakcemile3
hadi lenn demiştim ama okulun ilk günü sahiden kapımızın önünde abartmıyorum üst sınıflardan en az 15 kişi filan vardı. hatta ben içeri girebilmek için izin isteyip ortalarından geçmiştim. o an bu bana asılır dediğim 2 kişinin ikisi de çıkma teklifi etmişti :roflol:
ahh ahh eski günler nasıl özeniyorum şu an size ya. hayatımın en güzel dönemi ünv yıllarımdı..
cbü de okuyan/mezun bi tanıdığın varsa sorsaydın keşke ders olayını. bazı üniversitelerde internet üzerinden ders seçimi oluyor ve okul başlamadan bi hafta önce falan seçiliyor. kayıt sırasında bu tarz bir belge/zarf verdiler mi üzerinde kullanıcı adı şifre vb. olan? bazılarında da okul açılmadan hoca/görevli memur gibi kişilerin yardımıyla seçiliyor. yani bi şekilde senin bir form doldurman gerekebiliyor.
bir de genel herkese tavsiye, böyle internet üzerinden öğrenci bilgi sistemi olan üniversitelerde kullanıcı adınızı şifrenizi ailenize vermeyin hatta kimseye vermeyin. notlarınızdan ders programınıza kadar her bir şeyinize bakabiliyorlar. şuan ben aileme söylerim diyo olabilirsiniz ama saklamak gerekebiliyo bazen.sempatiksalakcinni
bi de adınız soyadınızla resmi bir mail adresi edinmenizi tavsiye ederim. okulun ilk günü ders seçimi ya da herhangi bir şey için elinize bir form verilirse, hocalarınız iletişim için mail adreslerinizi toplarsa öyle komik komik mail adresleri yazmayın, dalga konusu olmayın:kedi: kendinize kolay bir imza/paraf seçin tüm yoklamalara aynısını atın ki başkaları yerinize attı sanmasınlar.
şunu da ekleyeyim, bazı üniversitelerde öğrenci-öğretim görevlisi ilişkileri çok resmidir. derste bir espri yapmanız, resmi olmayan bir ifadeyle konuşmanız hoş karşılanmayabilir. özellikle 40 yaşının üzerinde olduğunu thmin ettiğiniz tüm hocalarla çok saygılı konuşun başınıza iş açmayın. eğer daha yaşlı bir hoca geldiyse büyük ihtimalle prof tur aman diyim uslu durun. hapşurunca bile dersten atan bir hocam var mesela benimeyvahedigeldismile
Bende bu sene üniversiteye başlayacağım. Benim ilk sene hazırlık Bilgi Üniversitesinde 5 yılım geçecek.Benim 13 Eylül'de hazırlık sınıfı dil belirleme sınavım vardı.Hemen 1-2 kişiyi tanıdım bile.Hoş onların ingilizcesi çok iyiydi muhtemelen hazırlık atlayacaklar ama olsun.Daha sonra Facebookta 2010 Girişliler grubuna katıldım. 2 kızla tanıştım. Muhtemelen onlarla takılabilirim ilk gün.Ama sınıftanda birilerini tanımak için elimden geleni yaparım.Bende herkes gibi çok heyecanlıyım ama en kötü ihtimalle kendimi hemen sınıfa atar kurtulurum diye düşünüyorum. :)
bunları beynime yazdım canım azcık tırsıorm şu zmana kadar arkdş kazğı çok yedm ama artık akllndmlmaz:son hafta koyarlar o zaman ordanda bakarsın
ilk gün birinci sınıflar hemen belli edrler zaten kendilerini yabancı yabancı bakarlar etrafakaydirigubbakcemile3bizde öyleydik..bizim ilk ders anfideydi Allahım anfiyi bulana kadar ne çektimkaydirigubbakcemile3sınıfa girince ortalarda bi yere otur kıyıda köşede kalma yanına mutlaka bi kaç kişi otursun önce onlarla tanış zaten ara olunca herkes birbiryle konuşmaya ortam yaratmaya çalışır..kimseyle samimi olma sakın ilk günden hatta ilk sene..insanları tanıyamazsın soradan hayret edrsin..ama çok uzakta durma arkadaşsız kalırsın bu sefer herkesle bi muhabbetin olsun ama yüzeysel..ikinci sne biraz biraz anlarsın insanları ama asıl kimin ne olduğu 3.sınıfta çıkar ortayaaklinialirimsmile
üniversitede insanlar çıkarları için yanaşırlar sana kullandırtma kendini uyanık ol
ilk sne hocalara belli et kendini ilk seneden tanısınlar seni işine yarar 4 sene boyunca rahat edersinyerimseniben
gözün korkmasın:1hug:bunlar zaten kendiliğinden olur sen biras dikkatli ol sadece zaman su gbi akıp geçyo valla bi bakmışsın son sınıfsın:lepi:
ben hayırılısıyla ilk günü atlattım kızlaarralkisalkisalkis sizin nasıldı??hihoyyyt
hayırlı olsun canımopuyorumnanaktan nasıldı ilk günün bizim daha bir hafta var bir hafta sonra izlenimlerimi aktarcam bende :)
:lepi:
saol canım ben çok tedrgn we gergn gttm sınıfımı gerçkten bi süre bulamdım ama sonra buldum tbi grdm bi kızn yanına otrdm öle mal gbi gçti ilk ders sonra sağdan soldan konuşrken bya açıldım rahtladım ya güzeldi yani sewdm bn üniwersiteli olmayı:lepi: insallah sennde güzel geçer grçktende çömlük belli oluo elde deillsırnaşık şey