Üniversiteli ablalarım, kardeşlerim. Bu benim için büyük bir dert!

Peki o zaman. Zamanı bekleyip insanları tanımaya başlayayım. Nasıl olsa iyi ortamı da, kötü ortamı da ben yaratırım.

tabiiki saygısız değilsin,çoğu kişden çok daha ılımlı cevaplar verdin.ailene saygı duydum ama hala da ailenden gizli iş yapmamanı istiyorum,hadi babanı geç,annenden hiç bir şeyini gizleme

Peki o zaman. Zamanı bekleyip insanları tanımaya başlayayım. Nasıl olsa iyi ortamı da, kötü ortamı da ben yaratırım.

ben gördüklerimi seninle ilşkilendirmeden yazdım
sana olan yorumum ailen öğrenirse güvenleri sarsılır buydu
bende sevgilimin evine gittim
neyse bu konuya yorum yaparak zaman kaybettim çünkü karşımda her lafı suçlamak olarak algılayan biri var.

tabiiki saygısız değilsin,çoğu kişden çok daha ılımlı cevaplar verdin.ailene saygı duydum ama hala da ailenden gizli iş yapmamanı istiyorum,hadi babanı geç,annenden hiç bir şeyini gizleme

Peki o zaman Egem Hanım, sizin dediğiniz olsun. Annemle bu konuyu konuşacağım. :)

Peki bayan. Değerli zamanınızı alıp konumdan gidebilirsiniz. Zira her lafı suçlamak olarak algılıyormuşum ya. Bunu da öyle anladım.

Ailen seni iyi biliyorsa haberleri olsun o zaman sen de onlardan gizli saklı işler çevirmek zorunda kalma..
Eskişehir'e gideceğini ve kız arkadaşının evinde kalacağını açık açık söyle o halde..
Neden arkalarından iş çevirmek istiyorsun ki?

Peki bayan. Değerli zamanınızı alıp konumdan gidebilirsiniz. Zira her lafı suçlamak olarak algılıyormuşum ya. Bunu da öyle anladım.

burası bir forum gidip gitmeyecğime ben karar veririm
sen işine gelmediğinde insanları kovamazsın bayan.

Daha önce hiçbir arkadaşımın evinde kalmadım. Tepkilerini bilmiyorum. Eğer ağır bir tepki verirlerse hiç göremem diye korkuyorum. Bu korkuda beni buna itiyor. Ben zaten aileme yalan söylemeyi çok isteyen biri değilim.

güvendiğin bi arkadaşına versen kartı arada gir çık yapsa olmaz mı

Burda konu sahibesinin istediği gibi bir cevap vermişsiniz ama bu dedğiniz şey anlaşılırsa yurttan atılır kapının önüne konur.Bizzat arkadaşlarımdan gördüm.Hep birlikte yalvarmasaydık ortada kalmıştı kalmazdı gerçi birimiz alırdık eve ama atılması olayı hiç kolay değil bu olay devlet yurdunda yaşandı hem.

ben de şuan öğrenciyim ama yurtta kalmıyorum arkadaşlarım bazen böyle yapıp çıkıyolar da kimseye bişey olmadı. ama devlet yurdunda olur normal de özel yurtlar biraz müşteri gözüyle bakıyor çok sorun yapacaklarını sanmıyorum.

İyimiş o zaman ailesini kandırmayı devam etsin tam destek hep destek

Tatlım mutlaka bir yolu vardır ben mezun oldum okurken arkadaşlarım özel yurtta olurlardı kaçarlardı mutlaka bir yol buluyorlar. en kötü şey dersin sınav var arkadaşımda kalacağım ailene de öyle dersin. yurda da ailemin haberi var dersin onlar görüşür böylece sevgilin ile görüşebilirsin :)

bu yıl ben de benzer şeyler yaşadım. özel yurtta kalıyorum ve sevgilim farklı bir şehirdeydi.

ben yurda haber vermeden kaçmaya cesaret edemedim.

ilk kaçışım o şehre gerçekten gezi vardı onunla gidiyorum diye hem aileme hem yurda söyledim fakat kendim otobüsle gittim
daha sonra 2 kez de farklı yurtta arkadaşlarım vardı onlarda kalıcam diye yine hem aileme hem yurda söyledim

bu şekilde hem ailen hem yurt aynı şeyi bilince yakalanma riski neredeyse kalmıyor :)
insan kendini kötü hissediyor bu yalanlardan dolayı ama derslerde sorun olmadıkça aşk insana yaptırıyor işte :)

kart olmasaydı hiç bişey söylemeden de kaçardın bizim yurtta vardı öyleleri ama karlıda belki yurtta güvendiğin arkadaşın olursa onlar okutur kartı

Son düzenleme:
Reşit bireyleri, aileleri internet üzerinden takip etsinler diye sistem mi koymuş yurtlar.
Sadece "Burası Türkiye" demek istiyorum

Bence boşu boşuna daha fazla yorulmayın, anlamıyorlar yada anlamak işlerine gelmiyor.Ben bir bireyim, ve böyle kabul edilmek istiyorum dedim; bilmiş bilmiş konuşan çılgın ergen oldum.Bana böyle hakaret etme yetkisine nereden sahip anlayamadım da.Bir de dünyanın kaç bucak olduğunu görmem konusunda bir beddua aldım umarım bu beddua tutar.Ben hayatı yaşamak istiyorum.Ve insan hata yapmadan yaşayamaz hatta hata yaparak öğrenir..Hanımefendi hiç hata yapmamış hayatında ama biz sanırım 'terbiye' konusunda faklı düşünüyoruz.
Sanırım insanlar ben hata yapmadım, bakın siz ne kadar çok hata yapıyorsunuz diyerek alkış bekliyorlar.O yüzden ben bu 'mükemmel' insanları alkışlıyorum ve susuyorum artık.
Konu sahibi, en azından annenizle paylaşabilirsiniz durumu.Ama asla kabul etmez diyorsanız, arkadaşta ders çalışma bahanesi çok tutar, yazılarınızdan aklı başında, karakteri oturmuş biri olduğunuz anlaşılıyor.Zaten kolay kolay 'hayatınızı mahvedecek' bir hata yapmazsınız.Tebrikler ve mutluluklar

Tüm yorumları tek tek okudum ruhum daraldı. Ve arkadaş hala ne kadar sabırlı ve terbiyeli cevaplar vermiş. Ben de 22 yaşındayım üniversite 4.sınıf öğrencisiyim. Erkek arkadaşımla aynı sınıftayız ve evine de giderim ara sıra. Ama annem her nekadar ilişkimi bilsede bu durumu bilmiyor. Çünkü o benim en yakın arkadaşım gibi davranırken böyle bir durumda annelik devreye giriyor ve en kötüsünü düşünecektir. Ama ailem bana öyle bir terbiye verdi ki benim en fazla yaptığım şey sevgilime sarılmak, birlikte gülüşerek yemek yapmak, korku filmi izleyip benim korkmalarıma gülmesi vs vs. Yani anne her türlü endişelenir ben kardeşim 13 yaş küçük bahçede oynarken bile tedirginim annesi gibi, oluyor yani. Ama malesef her genç bu duyguları yaşamak ister. İsterse başına adam diksin bir genç yapacağı varsa yapar. Yalan söylemek tabii ki çok kötü bir şey ama arkadaşın 4yıllık bir ilişkisi var zaten ve dikkat edecek olursak yaşına göre çokta olgun cümleler kuruyor.

Emin olun biz ailemizden gizli bir şey yaptığımızda aman sevgilimi gördüm ya bana yeter demiyoruz aklımız hep ailemizde oluyor ama gönül işte sevdiğini de görmek istiyor...

Kötü örnekleri düşünecek olursak bizlerin kapı dışarı çıkmaması lazım...

Evet iki kız çocuğu annesiyim egem, ikisi de evden çok uzakta başka başka şehirlerde üniversite okuyorlar..
Bana kişisel bir soru olduğu için bende ona göre cevap vereceğim evet öylesi bir durumda çok üzülürdüm ama işte demek istediğimde buydu daha önceki yorumlarımda. Benim çocuklarım yalan söyleme gereği duymazlar çünkü bilirler ki buna neden yok. Yaşadıklarının arkasında durabilecek ve pişmanlık yaşamayacaklarsa(ki o olgunlukta olduklarını düşünüyorum) ruhları ve bedenleri onlara ait ve kendi haklarında ki kararları kendileri verebilirler..Yasak her zaman caziptir, biraz güvenin çocuklarınıza bakın bakalım yalan söylemesini gerektirecek davranışlara girecekler mi..VİRÜS

İşte burada ki kızımızda benim hata aramamamın nedeni de bu. Ailesi eğer ona yalan söylemesini gerektirecek ortamı sağlamasaydı emin olun o annesini her gün arayarak gün içinde yaşadıklarını onlarla paylaşırdı. Üniversiteye giden bir kızın erkek arkadaşı olmasından ve onunla görüşmek istemesinden daha doğal ne var ki bu konuda bile bu çocuklar yalan söylemek zorunda kalıyorlar anlayamıyorum.. :44: Bende mi var acaba bi gariplik..

Aslında daha açık konuşmak isterdim bu konuda ancak kk da kendi ipimi kendim çekmek olur bu:) hani olası yazacaklarım karşısında cevap yazmaya pek takatim yok..
VİRÜS

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…