Anket Üniversitelerde kimsesizlerin kadavralarını kullanmak sizce etik mi?

Üniversitelerde kimsesizlerin kadavralarını kullanmak sizce etik mi?

• Ankete Katılan
    57
maksat faydamız olsun vatana millete.yaşarken kısmet olmadı belki ölünce olur,beni vatanımın hekimlerine emanet edin

bence etik değil ama işe bilimsel açıdan bakınca da etik çünkü tıp öğrencileri pratik yapmak için buna mecburlar ki zaten 1 yıl üzerinde çalısılması gereken kadavraları 4 yıl kullanıyorlar demek ki kimse kadavra olmak için gönüllü olmuyor zaten bende gördükten sonra istemezdim böyle bir seyi:1no2:

kızım küçükken hastalandı yaşlı doktor genç doktorların iyi olmadığını söyledi kadavra bulamadıkları için ben destekliyorum sahipsiz kadavrayı

zaman zaman iş etiği ile toplumsal etik kuralları bir biri ile çelişir. normal hayatta bizim ahlakımıza yada toplum etiğine ayrkırı gelen olaylar iş kuralları açısından olması gerekendir. onları toplumsal etik kuralları ile tartarsak yanlış sonuçlara varabiliriz.

etik, o kadavralar kullanılmasaydı, hastalandığınızda ve bir yakınınız hastalandığında koşa koşa doktora gider ama iyileşemezdiniz. kimsesizler öldükten sonra insanlık için büyük yarar sağlıyorlar, farkında olmadan.

diyelim yasaklandı, kullanılmıyor, kaç kişi vücudunu bilime verecek, öldükten sonra organlarını bile bağışlamayan insanların yaşadığı dünyada emin olun keşke yeniden kimsesizlerin kadavralarını kullansalar dersiniz. sağlık çalışanlarının, öğrencilerin bilmek öğrenmek için o kadavralara ihtiyacı var, kimse eğlence olsun diye iç organ dolu sulu kapları mıncıklamaz emin olun

Evet olabilir öldükten sonra toprak altında çürümektense bilime faydanın olması çok daha akla uygun geliyor.

Tabiki doktorların üzerinde çalışma yapmaları,öğrenmeleri gerekiyor ama ne biliyim yinede üzülüyorum ben kimsesizlere

Ya rızası varsa bence etik ama rızası yoksa hiç etik değil. Öte yandan da kadavralı bir eğitim şart ve vücudunu bağışlayan fazla insan da yok...

Etik mi değil mi bilemem ama ben bedenimin kadavra olarak kullanılmasını istemezdim.

bence yanlış ama rizası olan insanlarınkını kullnmakda ıyı onlar mecburen yapacak bu işi e benım mesela ölmus bi yakınımın kadavra olark kullnmalarını ıstemıorm buna ragmen mecbrlar dıe bnm ölüm secılıorsa yanlıs ama illaki kullanmak zorunda olduklari için kimsesizlerinkini kullnmak daha mantıklı hem toprağın altında çürüyeceğine hem organları bağışlnsın hem kullanılsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…