Anket Üniversitelerde kimsesizlerin kadavralarını kullanmak sizce etik mi?

Üniversitelerde kimsesizlerin kadavralarını kullanmak sizce etik mi?

• Ankete Katılan
    57

xkimyagerx

Guru
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2008
613
9
296
41
İstanbul
Kimsesiz insanlar ölünce kadavraları üniversitelerde kullanılıyormuş.Sizce etik bir olay mı bu?Ve siz de vücudunuzun bu şekilde kullanılmasını ister miydiniz?

organ bağisini destekleyen biri olarak, vucudumu toprak altında yılanlar, cıyanlar ve bilumum haserat parcalayacagına varsın bilimsel bir ilerlemede kadavra olarak kullansınlar.
neticede hiç bir hekim kadavra ile evcilik oynamıyor.

tıp dünyasında bunca ilerleme sisme bebeklerle sağlanamazdı herhalde
milyonlarca insana umut olabilecek tedavi yöntemlerinin bulunabilmesi icin bunun yapilmasında etik olmayacak bir durum göremiyorum ben.

kaldı ki inanılmaz bir kadavra sıkıntısı var ülkemizde, belki de o yüzden ameliyatların tamamı istenilen ölcüde iyi gercekleşmiyor, cunku hekimlerin pratik sansı çok az.

ayrıca, ölen bedendir; ruh değil...

o can o bendenden cıktıktan sonrası boş....

dinen hükmü nedir bilemiyeceğim yalnız :1closedeyes:

ben üzülüyorum nedense. herkes gibi onlarında bir mezarlarının olması.. lazım.... kimsesiz olmaları suçlarımı. diğer ölen insanlardan ne farkları var. bana doktor adayları bu şekilde öğrenmek zorunda.demeyin... ağabeyimde doktor benim. gelip anlatırdı. kadavraları. onu dinlemek bile istemezdim. ben vücudumun böyle kullanılmasını asla istemezdim.

tıp eğitimi için kadavranın şart olduğunu düşünüyorum
ama insan bedeni manevi boyutta da, insan hakları boyutunda da kutsaldır.
zaten daimi kadavralar oluyor bildiğim kadarıyla benneyaptımki
her kimsesizi de kadavra yapmıyorlar yanı

ama inancım gereği gerek kendi bedenimi gerek de sevdiklerimden kimsenin kadavra olmasını istemezdim
(ek parantez organ bağışını sonuna kadar destekliyorum bu farklı bı olay)

Ruh bedene aşıktır, bedenini o sekilde görürse rahatsızlık duyar:1closedeyes:
ben böyle dusunuyorum:1closedeyes:

Son düzenleme:
Zor soru arkadaşım ama güzel bir soru. İlk başta çok sevimsiz geliyor .Bir yandan bilime hizmet etmiş olması var, bilemiyorum aklım başka, kalbim başka şey söylüyor.

Her ne kadar bilime hizmet ediyor da olsa bana etik gelmiyor. Kişilerin rızası olmadan bedenlerinin kullanılmasını yanlış buluyorum.

bende organ bağışından yana olanlardandım fakat otopsinin nasıl olduğunu gördükten sonra içim cız etti.sonra vazgeçtim:)
kimsesiz diye kadavra olmak zorunda değiller nasıl organ bağışı kişinin isteği doğrultusundaysa kadavra olayınında öyle olması gerektiğini düşünüyorum.

Ben etik buluyorum, sen istemiycen ben istemiycem kim ister kadavra olmayı organ bağışı olsa neyse (zaten bağışladım-keşke işe yarasa çürüyüp gidecek neticesinde) .

ben de üzülüyorum açıkçası, organlarımı bağışlamaya gittiğimde kadavraya hayır demiştim.eminim çoğu insan böyle bir şeyi istemez.

bilim için gerekli diye dusunuyorum..benım organlarım belki ilerde hayat kurtaracak uzerimde deney yapılarak yada kesılıp biçilerek..

Üniversitelerde kullanılması, pratik yapılması, eğitim amaçlı olması değil konu. Kimsesiz insanların kullanılması kesinlikle etik değl. Hiç de etik değil. Hiçbir insan haketmez rızası dışında bedeninin böyle kullanılmasını. Ölü ya da diri..

ben bir şeyi merak ettim:uhm:bu kadavraların işi bitince gömülmüyor mu ki?eninde sonunda fayda etmeyecek hale gelip gömülüyordur.etik mi bilemem ama birilerine faydası olacaksa ben kadavra olurdum.belki bir annenin yavrusundan bir çocuğun annesinden ayrılmasını önleyecek tedaviye benim bedenim sayesinde ulaşılır.ne bileyim bana faydası olmayacak ki o vücudun artık.ben olaya organ bağışı gibi bakıyorum.

bedenleri bi işe yarıyo işte fena mı, sonuçta insanlar için bi hizmet.. yoksa tıp öğrencileri ne yapacak? beni bile kadavra olarak kullanabilirler hiç dert diil yani..

bende kararsız kaldım bak şimdi. kişinin rızası dışında bedeninin kullanılmış olması fikri rahatsız etti beni ama gönüllü sıkıntısı çekiliyorsa başka alternatif ne olabilir ki diye düşünüyorum. merak ettim peki sonrasında bu bedenler usulünce gömülüyor mu?

öğrendim kızlar, o kadavraların belirli bi kullanım süresi oluyomuş.. süre dolunca fakülte belediyeye gönderiyomuş naaşları, belediye de gömüyomuş.. normal cenaze işlemleri işliyo yani, ters olan bişey yok hiç..

teşekkürler lucita .o zaman sorun yok.sonuçta biraz geç de olsa aynı işlemi görüyorsun.sadece toprağa gidene kadar birilerine faydan oluyor.o zaman evet etik buluyorum ve kadavra olurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…