Yasadiklarini bir nevi anlayabiliyorum canim benimde amcam tarih ogretmenligini bitirdi ve vekil ogretmenlik yapti bir sure kpss ye yaklasik 5-6kez girmistir simdide dershanede ogretmnlik yapiyordu malum dershanelerde kapaninca acikta kaldi ruhsal olarak kotu durumda allah kolaylik versin gercekten cok iyi anliyorum...Bu sene üniversiteden hayırlısıyla mezun olmuş biri olarak sana öncelikli tavsiyem bir yer olsun da kazanıp gideyim, bölüm bölümdür kafasına girme sakın. Üniversite bitince iş imkanının fazla olduğu bir bölüm tercih et çünkü bu işin sonrası da var. Misal ben kendimi bildim bileli öğretmen olmak istedim. Tarih öğretmenliğini kazandım. Alttan ders bırakmadan, okulu uzatmadan yüksek bir ortalamayla mezun oldum. Diğer bölümleri kazanmış arkadaşlarım iş hayatına atılacaklar bir bir. Benim için ise zorluklar daha yeni başlıyor. Kpss illetiyle uğraşacağım. Kaç yaşına gelmiş, kaç sınavı atlatmış, buralara kadar zorlukları aşa aşa gelmiş biri olarak devlet hala benim yeterliliğimden şüphe duyuyor, bu kadarı yetmez deyip bir sınava daha tabii tutuyor. 4 yıl üniversite okumamışçasına oturup mat 1 falan çalışıcam. Üstelik bu sınavı da başarıp güzel bir puan alsanda atamıyorlar seni. Çünkü yer yokmuş devlette.. İhtiyaç azmış.. Hakaret kısacası. O yüzden tercihlerini mantıklı yap. Türkiye'nin lanet eğitim sistemine sen de kurban gitme çocuk..
Kesinlikle vazgecme bende senin gibiydim gecen sene ama sunu soyluyum seneye biraktiginda bazi konulari coktan halletmis ol turevdi integraldi cunku nisan mayis olunca ders calisma istegin azaliyor bikkinlik geliyor en azindan bana oyle olmustu simdiden allah kolaylik versin canim bende ikinci senem olmasina ragmen ygs em o kadar kotuydu ki dusun ben baraji geciyim diye dua etmeye baslamistim ama hayirlisi boyleymis demekki ...benim ilk senemdi ve ygs yüzünden mezuna kalıyorum
hayatımda yapmadığım kadar türkçe yanlışı yaptım sınavı yetiştiremedim...çok ağladım çokkkk
hayatım boyunca tıp istedim, idealimden vazgeçmeyeceğim ve seneye kalacağım
ailem bana fizyoterapiyi falan söylediler ama ne kadar istediğimi bildikleri için hiç üstelemediler
seneye okul yok ama dersanelerde kapanıyor ne yapacağımı hiç bilmiyorum ama vazgeçmeyeceğim
Amin insallah cnm tesekkur ederim..umarım allah bir an önce stresini alır şu mübarek ramazan ayında. amin!
Tesekkur ederim cnm arastiracagim puan konusu ise puanlari az cok tahmin edebiliyoruz ama siralama cok degisen birsey o yuzden kafam karisti...YGS sonuçları açıklandı sonuçta,aslında puanların düşüp düşmeyeceğini anlamak hiç zor değil.YGS sıralamanız size herşeyi açıklar.Mesela atıyorum 350 puan aldınız YGS'den,ama sınava giren kişiler arasında kaçıncı sıralamadasınız? Kendi sıralamanıza bakın.Daha sonra YGS ile öğrenci alan bölümlerin kaç puanla ve hangi başarı sıralamasıyla aldığına bakın.Böylece değişim olup olmadığını anlayabilirsiniz.Örneğin İstanbul Arel Üniversitesi,Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık bölümüne YGS'den öğrenci aldı.Ve 327 puanla almış,bu puanın başarı sıralamasıda 2014 yılı için 215.000 yani 215.000 bininci olan bu bölüme tam burslu olarak 327 puanla girmiş demek oluyor.Yani bu şekilde kendi aldığınız puanla,geçen sene aynı puanla bölümüne aldığı öğrencilerin sıralamasına bakabilir ve puanların düşüp düşmediğini anlayabilirsiniz.Yani bu puanların düşüp düşmeyeceği konusu aslında hiçte muallakta olan bilinmez bi konu değil.Araştırması,anlaması basit.Bu şekilde bakıp bi sonuca vardığınızda kafanızdaki bi çok soru işaretinide atmış olursunuz.Zaten Üniversiteler aslında puanla değil başarı sıralamasıyla öğrenci alır.Tercihler başarı sıralamasına göre yapılır.Puanla tercih yapmak ''yanlış tercih yaptım'' diyenlerin söylemeye çalıştığı şey oluyor.
Hemde nasil batma canim..Ben döktürücem şimdi buraya.
Sınava 2.5 milyon öğrenci girdi ve sadece 900.000 kişi lys için başvurdu.Ygs'yi geçemeyen 1 milyonun üzerinde öğrenci var.Bu yıl kelimenin tam anlamıyla batırdılar her şeyi,ben de battım tabi ki.E
Bence basit değildi lys ya ,Tabi inanılmaz zor değildi,ama o ygs psikolojisiyle kimse doğru düzgün çalışmadı ,en azından benim çevrem ,pes ettik yani.Hemde nasil batma canim..
En cok etkilenenlerdem biride benim diyebilirim..
İkinci senemdi calistim elimden geldigince ve o sorulari gordugumdeki halimi unutamiyorum benim icin berbat bir haftaydi o sonuc aciklanana kadar ne yemek yiyebildim ne de evden cikabildim siralamam cok kotu geldi tabi simdide dalga gecermis gibi basit sormuslar lys yi ...
Birde emeginiz emanetimiz diyorlar peki bu yasadigimiz pskoloji ne olacak hic dusunmuyorlar...
Korkuyorum valla o kadar usanmis ve bikmisimki stresten nere olursa gidecem diyorum ...
İstedikleri bu zaten ...
Aynen..Bence basit değildi lys ya ,Tabi inanılmaz zor değildi,ama o ygs psikolojisiyle kimse doğru düzgün çalışmadı ,en azından benim çevrem ,pes ettik yani.
Aynen ,hiçbir yıl böyle olmadı biliyor musun ,bu kadar insan elenmedi.Bakma 900 .000 kişinin sınava girdiğine,kimi girmedi,kimi öylesine girdi,kimi seneye hazırlanacak,kimi barajı bile aşamayacak ,yazık hepimize ya vallahi yazık ne diyeyim..Aynen..
Bende calismadim. Ben mf ciyim ama edeb. Sinavinada girdim 30 soru zaten paragrafti ve o sorular ygs lik sorulardi ..
Sinavlari karistirmislar kesinlikle ...
Hepimiz tukendi ne demek ya resmen 1.5 milyon insan elendi emeklerine yazik değil mi ...
Kpss yi hic dusunmek istemiyorum gerçekten o zamana kadar kim öle kim kala...her yıl 800 bin üniversite öğrencisi al ama kpss sınavını 2 yılda bir yapıp ala ala 3 bin küsür kişi al. okumakta anlam ifade etmiyor sağlıkçı değilsen malesef..
Cnm sna mesaj gonderdim anlatmaya calistim..Ayrıca forumda nasıl yeni konu acacam bulamadım yardimci olabilir misiniz.Yerini bulamadım.Ya da belli bi mesaj sınır sayısı var mi