Universiteeee....

mrsmile

California dreaming..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
573
197
Merhaba kizlar

Üniversite sınavı biteli 2 gün oluyor ve bu sefer puanların aciklanmasini bekliyoruz daha bir stres daha bir heyecan bu sene yedi bitirdi beni...
Sorum bu sene ne olacak halimiz siralamalar nasil olacak sizce düşecek mi artacak mi ygs zordu malum 900.000 kisi girmis lys ye kontenjan olarak ta 800.000 kisi vermis osym evettt kizlar cok stresliyim yorumlariniz????

Suan bisey dusunemiyorum kibenim ikinci senem ve bu beni cok yipratti o yuzden siralamama gore belirleyecegim
Benim kuzenimde 5 yıl önce ilk sınava girmesinde matematik öğretmenliği falan gelmişti gitmedi.
Dişçilik istiyodu. ikinci yılında fikir değiştirdi fizikoterapistlik istedi. Ve geldi.
Bu sene bitirdi.
Oda cok yıpranmıştı. Benim lise arkadaşlarım gitti yerleşti okuyolar ben hala dersaneye gidiyorum falan diye cok kötüydü.

Aynen o psikoloji o kadar farkli ki gecen sene calismamistim pisman degilim ikinci seneye kalmaya ama beklenti fazla ve bu sene olmak zorunda diye dusunuyorsun birde sansima zor oldu bu sene bakalim ne olacak

Bu sene üniversiteden hayırlısıyla mezun olmuş biri olarak sana öncelikli tavsiyem bir yer olsun da kazanıp gideyim, bölüm bölümdür kafasına girme sakın. Üniversite bitince iş imkanının fazla olduğu bir bölüm tercih et çünkü bu işin sonrası da var. Misal ben kendimi bildim bileli öğretmen olmak istedim. Tarih öğretmenliğini kazandım. Alttan ders bırakmadan, okulu uzatmadan yüksek bir ortalamayla mezun oldum. Diğer bölümleri kazanmış arkadaşlarım iş hayatına atılacaklar bir bir. Benim için ise zorluklar daha yeni başlıyor. Kpss illetiyle uğraşacağım. Kaç yaşına gelmiş, kaç sınavı atlatmış, buralara kadar zorlukları aşa aşa gelmiş biri olarak devlet hala benim yeterliliğimden şüphe duyuyor, bu kadarı yetmez deyip bir sınava daha tabii tutuyor. 4 yıl üniversite okumamışçasına oturup mat 1 falan çalışıcam. Üstelik bu sınavı da başarıp güzel bir puan alsanda atamıyorlar seni. Çünkü yer yokmuş devlette.. İhtiyaç azmış.. Hakaret kısacası. O yüzden tercihlerini mantıklı yap. Türkiye'nin lanet eğitim sistemine sen de kurban gitme çocuk..

Aynen o psikoloji o kadar farkli ki gecen sene calismamistim pisman degilim ikinci seneye kalmaya ama beklenti fazla ve bu sene olmak zorunda diye dusunuyorsun birde sansima zor oldu bu sene bakalim ne olacak
Hakkında hayırlısı. İnşallah belediğinden daha güzel yerlere giriş yaparsın

Bişey soracağım
Şimdi YGS de ham puanlar açıklanmıştı ya, şimdi tercih yaparken puan ekleniyormuş. Peki ne zaman puan eklenmiş halleri yayınlanacak?

Bende aynı bekleyiş içerisindeyim.Ve bi fikir yürütemiyorum da sınavın nasıl geçtiğine dair.Bekliyoruz işte tabiki bayağı heyecan var neticede üniversiteye gitme isteğiyle doluyuz.Ygs'de bayağı kişi elendi evet ama lys'de de güçlü rakipler var demektir.Yine de sıralamayı bayağı öne çektiğini biliyorum.Umarım hepimiz çok harika sonuçlarla karşılaşırız

Hem lys sonucun hem de ygs+lys ortalama sonucun açıklanır.Hangisinde kaçıncı siradasin puanın ne vs.

Bişey soracağım
Şimdi YGS de ham puanlar açıklanmıştı ya, şimdi tercih yaparken puan ekleniyormuş. Peki ne zaman puan eklenmiş halleri yayınlanacak?
Canim lys aciklandiginda ham puan ve yerlestirme puaninda ayri ayri gozukuyor

Siralamayi one cekti derken puanlar yukselecek mi ya...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…