üniversitede okuyup da, sevgilisi lise mezunu olan var mı?

keşke ailemde bunun farkında olup,öğretmen olduğu halde sevdiğimi bana uygun görmeyip ayırmasaydı...
madem aileniz sizi ayıracak şekilde sorun etmiyor,şükredin...
sevdiğinizle hep mutlu olmanız dileğiyle...

ben üniversite mezunuyum eşim lise mezunu
çokta iyi anlaşıyoruz

önemli olan insanın kendini geliştirebilmesidir,
diploma almak hiçbişeydir canım.
ne üniversiteler bitirmiş insanlar var ama iki kelimeyi biraraya getirip konuşamaz
ama hiç yüksek eğitimi olmayan kendini geliştirmiş kültürlü sosyal o kadar çok insan varki

Kendini geliştirmeye, karakter düzgünlüğüne, okumakla cehaletin geçeceğine eşşekliğin baki olduğuna...bunların hepsine varım...haklısınız...Ama bir de denk olmak var...
Ben istemem...Bırakın eğitimi aynı eğitimde kariyeri benden daha alt adamı da istemem...Benim için önemlidir...Herkesin kendi tecihidir...Ben benden daha az eğitimli bir insanla evli olsam sorun yaşardım...O yüzden cıksss...Olmaz...

sağolun kızlar cevaplarınız için.mantıken bakarsak herkes kendine denk ya da daha üstün erkek ister evet ama ben onunla tanıştığımda bu ilişkinin evliliğe gidiceğini bilemezdim ve başlarda da sorun etmemiştim bu yüzden.ama şimdi sırf lise mezunu diye bırakmak da çok kötü bişey çünkü seviyorum çok seviyorum iki arada bi derede kaldım yani..bikaç arkadaşım daha var durumda anneleri hergün baskı yapıyor ayrılcaksın diye şükür ki annem öyle bi insan değil seviyoruz diye kabullendi ama babam öğrendiğinde nolcak bilmiyorum :)

Konu içeriği nedeniyle "Aşk Hikayelerimiz/Dertlerimiz" başlığına taşındı.
Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

canım benim artık üniversitelerin liseden hatta orta okuldan bile farkı yokki:) eskidenmiş o üniversiteye gidip saygı duyulan süper ötesi kültürlü olmak:) şimdi üniversitede okuyan arkadaşların kaç tanesi yaşı kadar kitap okumuştur ki..ha tabi bir yandanda üniversite adı altında bölümler açıp işsiz işsiz ortalıkta çocukların gezinmesine sebep oluyorlar, neymiş üniversite açmışlarmış..

sen hiç o güzel kafanı yorma...insan kendini bildikten sonra gerisi teferruat:)

hangi bölümde okuyosun..
ilerde çalışacaksan eğer bu durum sorun oluşturur.
ancak sevgilin ticaretle fln uğraşıp çok parası olursa senin işin ve öğrenimin sorun olmaz.
o asgari ücretle çalışcak sen mesela öğretmen/hemşire fln olcaksın..
asla anlaşamazsınız.. yürümez..

senin yaşlarında sorun değil gibi görünür bazı şeyler..
dikkat et eğitim durumunun yol açtığı başka farklılıklar var mı aranızda?
eğer varsa yürümez zaten.. bi şekilde bi zaman kopar..

tatlımm hıc sorun olmaz bence benım görumcem unı mezunu eşi lise herhangı bır sorun yok bende ılk basta vermezler dıye dusunmustum ama kız ıstedıkten sonra ailende tanıdıktan sonra sorun olmaz.

maliye okuyorum canım tabiki çalışıcam.
sadece aklıma takılan bi konu olduğu için size de sormak istedim daha ortada evlilik falan yok zaten 21 yaşındayım bence erken bi yaş.teşekkür ederim cevabın için

sağol filizim nerelerdesin sen özlettin şafak panosunda yoksun hiç

Lise gene iyi. Ben üni 3. sınıfa geçtim, benimki ortaokul mezunu. taa ortaokuldan arkadaşımdı zaten. 3 yıldır beraberiz. Sorun yaşamadık şimdiye kadar. Tabi bu zamanlarda derdimiz gezmek eğlenmek olduğu için ilerde çatışma yaşar mıyız hiç bilmiyorum
Ama şöyle de bişey var. Sanırım karşındaki erkeğin kendini yetiştirmesine bağlı birşeyler. Ben resim öğretmenliği okuyorum, sergilere, müzelere, sinemaya gitmeyi, fotoğraf çekmeyi filan çok severim. ayrıca birazda özgürlüğüme düşkün bir insanım. sevgilimde bir o kadar anlayışlı. hep bana ayak uydurmuştur, tutar elimden o götürür mesela kitapçılara, müzelere. kitaplar hediye alır, her zamanda arkamdadır. yüksek lisans yapmak istiyorum dedim, tabiki yapacaksın kendini geliştireceksin der. bu dönem bütün notlarım iyiyken bi dersim cc geldi ona takıldı biraz mesela. sınavlardan sonra notlarımı sorar iyi bi not almışsam benden çok sevinir beni motive eder vs. Sergi açmak istiyorum dedim, yardımcı olcam bende dedi mesela. o da gitar çalmayı öğreniyor, çalışıyor, çok olmasa da bazen kitap filan okuyor...

Bi yandan da bi arkadaşım vardı, onun sevgilisi üni okuyor ama tavırları çok farklı, sürekli kısıtlamalar, saçma sapan düşünceler, herşeye karışmalar, kız daha iyi bi üniye geçiş yapmak ister, kendini geliştirmek ister ama karşısındaki adam daha büyük bi şehirde ne işin var gezecek misin, dur durduğun yerde filan der. evden dışarı çıkarmak istemez. bir sürü şey var aslında. diploma önemli olabilir ama insanın kişiliği de çok önemli diye düşünüyorum ben...

Son düzenleme:
şu an maddi açıdan ailenin yanında rahatsan ve evlendiğinde bu rahatlık olmazsa sorunların başlayabilir diye düşünüyorum..tanımıyorum sonuçta seni yani geçim şeylerinide düşünmelisin..herşey aa çok seviyorumlarla olmuyor biliyorsundur..yani şu anki yaşantından düşük olmamalı..nerede çalışacağını,nerede oturacağınızı kısaca maddi yönleride ölç tart ondan sonra kararını verirsin..

bnce mühim olan insanlık ve kendini geliştirmiş olması.bende üniversitede okuyorum.çevreyi görüyorum.okumakla adam olunmuyo.okumak cehaleti alır eşeklik baki kalır diye dememiş boşuna atalarımız.lise mezunu olup kendini geliştirmiş çok insan var.bunlara pek takmamak lazım.toplumun dayatmalarıyla yaşarsak kendi isteklerimize hedeflerimize ulaşamayız.

Ben 4 yıllık üni. okuyodum o 2 annem bunu sorun yapmıştı ama ben hiç bi zaman yapmadım :S
Benim için tekrar sınava girip 4 yıllık bi yer kazanabileceğini ve bunun için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi ama sanırım sonradan zor geldi..
Ayrıldık...
Bence bu aşılamaycak bi problem değil insan önce insan olmalı gerisi halledilir büyük bi sorun olduğunu düşünmüyorum ama yine de insanın karşısındakini anlaması için yani üniversite okuyan birini,eşini yarım dönem 1 yıl dahi olsa o ortamı görmeli diye düşünüyorum ama statü farkı olarak değerlendirilmemeli bu en azından empati amaçlı.

neden ayrıldınız peki cnm?

peki nezamandir berabersiniz? uzun sureli bir birliktelikse onu iyi tanimissinizdir..kendini gelistirmisse iyi bi isi varsa sorun yok bence..

Ben unv okuyorum. Sevgilim lise mezunu.. O hiç takmıyor. Benim ailem sorun çıkarıyor ama anlaştıktan sonra sorun yok.. Önemli olan diploma değil kendini geliştirmesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…