Üniversitede hiç arkadaşım yok

İnsanlarla küçük iletişimler kurmaya devam edin. Selam verin günaydın deyin okuduğu kitapla ilgili soru sorun hafta sonun nasıl geçti gibi sorular sorun. Birden can ciğer kuzu sarması olamazsınız küçük iletişimlerle inşa edeceksiniz arkadaşlıklarınızı. Bana da hiç konuşmadığım biri gelse grup ödevi yapalım beraber dese ben de kabul etmem. Derslerinize çalışın sınıfın çalışkanlarının grubuna girer çıkmış fln çözersiniz sınav sonraları soruları tartışırsınız. Sizi küçümseyenlere de hmm öyle miymiş deyin ya da hiçbir şey demeden iletişimi kesin, ne diye kafanıza takıyorsunuz? Yurtta da çamaşırhanede beklerken bile arkadaş bulabilirsiniz sadece kasmayın kendinizi. Lisede arkadaşlarınız sizi seçmiş sanırım arkadaş problemim yoktu yazmışsınız üniversitede de arkadaş seçme sırası size gelmiş biraz girişken olacaksınız sadece. En kötü gününüz böyle olsun dert etmeyin 100 küsür kişi vardır sınıfınızda illaki bulursunuz kendinize uygun birilerini.

Sen olgun değilsin biz senden küçük olmamıza rağmen se
Şimdilik grup ödevi sorunu var birkaç kişi reddetti diğerlerine de grubumuza girebilir miyim yazmaya çekiniyorum gruba giremezsem 0 alıcam

Kulüplere , etkinliklere katıl canım, illaki arkadaşın olur

Bu konuda kendini suçlama, herkes herkesi sevmek ya da iletişim kurmak zorunda değil. Sen de herkesle uyumlu olacaksın diye bir şey yok. Ama arkadaş edinmek istiyorsan ortamlara girdiğinde mutlaka selam ver, konuşmayı dene bence. Baktın ki selamina karşılık almiyorsun,tinlamiyorlar sen de tinlama. Kendine yeni ortam yaratmayı dene. Ben şehir dışında üniversite okurken kütüphaneye kafelere giderdim , yurttaki kız arkadaşlarımla gezerdik avmde alışveriş yapardık,sinemaya falan giderdik. Kafa dengi birisi çıkarsa karşına sen de böyle eğlenir gezersin. Kütüphaneye git, belki senin gibi sessiz görünen ve arkadaşlık kurmak isteyenler vardır

Bence kimseyle arkadaşlık kurma daha iyi sohbetin olsun ama kimseyle sıkı fıkı olma kimseye güven olmaz bu hayatta. Grup çalışmaları farklı bi durum tabi eğer hocaların konuşulacak birileriyse bu durumu paylaş mesela özel olarak konuş

Ebelik okuyormussun, acaba farklı bölümlerden arkadaşlar edinmeyi falan mı denesen? Sadece kızların olduğu bir sınıfta hiç bulunmadım ama kimsenin seninle konuşmama nedeni nedir onu da anlamadım. Insanlea nedenini sordun mu?

Başka bölümden insanlara denk gelmedim herkesin ders saati farklı.Konuşma derken samimiyet olmuyor kimseyle yakın değilim selamlaşma bazen oluyor eski yakın olduklarım da selam veriyor kısa muhabbetten sonrası gelmiyor.Selam verince genelde herkes karşılık veriyor ama devamı yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…