- 23 Kasım 2024
- 7
- 1
- 23
-
- Konu Sahibi meribalamazan
Kimseyle hiç sorun yaşamadım.Nedense sakin görünenleri sevmez bu okul tayfası. Sebebini bilmiyorum da anlamıyorum da yaşadığınız herhangi bir olay var mı?
Ben de üniversitedeyken yurda ilk gelen kişiydim oda arkadaşlarım gelsinler de tanışalım diye bekliyordum. Odaya bir geldiler merhaba hoşgeldiniz dedim, kesinlikle muhatap olmadılar. Sınıfta da çekingen biri olduğum için konu açamadım kimseyle kaynaşamadım. O şekilde yıl geçirdim. Diğer yıl oda arkadaşlarım değişti, odaya girer girmez samimi bir şekilde tanışmak istediler çok mutlu olmuştum. İlk yılın acısını ikinci yıl çıkardım oda arkadaşlarımla bol bol gezdim. Grup ödevi sorununu ben de yaşamıştım. O zamanlara kıyasla şuan daha özgüvenliyim ama hala o kadar girişken bir yapıda değilim. Sıcakkanlı olun iletişim kurmak istemezlerse de üzülmeyin bazen kaliteli yalnızlık tercih edilmeli.Kimse benle konuşmak bile istemiyor geçen sene sınıftan 2 arkadaşım vardı onlar da durduk yere küstüler sebep bile söylemediler.Oda arkadaşımla aynı sınıftayım onun da başka arkadaşları var sinifta onlarla takılıyor benle konuşmuyor sınıfta.Tüm gün yurtta oturmaktan bıktım en güzel yıllarım çürüyor öyle bir sürü güzel kıyafetim var makyaj aletlerim takılar ama hiçbirini kullanamıyorum .Grup ödevi var kime sorsam gruba almiyor ya da geçiştiriyor.Sessiz sakın yapım var kimseye zararım da yok niye dışlanıyorum sizce insanlar mı kötü.Belki de suç bendedir ben insanlara uyum sağlayamıyorumdur ama insanlar da çok sert.
Lisede hiç yalnız kalmadım bu problem ünide olduProblem tüm herkeste olamayacağına göre demek ki sende bir sıkıntı var konu sahibi. Sen farkında değilsin demek ki.
Fazla sessiz, insanların sert geldiği biriysen, uyum problemin olabilir, fazla asosyal sohbeti olmayan biri de olabilirsin yoksa durup dururken insanlar bunu yapmıyolar. En basitinden öğlen yemekleri yemekhanede yemiyor musunuz, veya ders aralarında çay kahve içmiyor musunuz? Alın tabldotunuzu veya çay kahvenizi merhabalar deyip gidin yanlarına biraz girişken olun
Niye onları bekliyorsun, tak takıştır sur surustur giyin kusan çık meydana. Sınıftan olmazsa başka bölümden olur.Kimse benle konuşmak bile istemiyor geçen sene sınıftan 2 arkadaşım vardı onlar da durduk yere küstüler sebep bile söylemediler.Oda arkadaşımla aynı sınıftayım onun da başka arkadaşları var sinifta onlarla takılıyor benle konuşmuyor sınıfta.Tüm gün yurtta oturmaktan bıktım en güzel yıllarım çürüyor öyle bir sürü güzel kıyafetim var makyaj aletlerim takılar ama hiçbirini kullanamıyorum .Grup ödevi var kime sorsam gruba almiyor ya da geçiştiriyor.Sessiz sakın yapım var kimseye zararım da yok niye dışlanıyorum sizce insanlar mı kötü.Belki de suç bendedir ben insanlara uyum sağlayamıyorumdur ama insanlar da çok sert.
Ben yakın olduklarımla açıkçası güleryüzluyüm anlatılanlara da gülerim ama öyle olunca da insanlar beni küçümsemeye başlıyor.Sessizlikten ziyade mıy mıy görünüyorsunuzdur belki. Ben çoğu kişiyle anlaşırım ama enerjimi emcükleyen insanlarla takılmam açıkçası. Böyle sürekli negatif modda takılan, sessizliği bahane edip suratı asık olan, sorduğun soruya kıvırarak cevaplar veren vs. insanı soğutan hareketlerdir. Siz de hepsi vardır demiyorum ama belki farkında değilsinizdir. Aktif, özgüvenli olursanız çevre edinirsiniz. Herkesi onaylamak ya da herkesle arkadaş olmak zorunda değilsiniz ama soğukta görünmeyin.
Kimse benle konuşmak bile istemiyor geçen sene sınıftan 2 arkadaşım vardı onlar da durduk yere küstüler sebep bile söylemediler.Oda arkadaşımla aynı sınıftayım onun da başka arkadaşları var sinifta onlarla takılıyor benle konuşmuyor sınıfta.Tüm gün yurtta oturmaktan bıktım en güzel yıllarım çürüyor öyle bir sürü güzel kıyafetim var makyaj aletlerim takılar ama hiçbirini kullanamıyorum .Grup ödevi var kime sorsam gruba almiyor ya da geçiştiriyor.Sessiz sakın yapım var kimseye zararım da yok niye dışlanıyorum sizce insanlar mı kötü.Belki de suç bendedir ben insanlara uyum sağlayamıyorumdur ama insanlar da çok sert.
Nasıl küçümsüyorlar mesela? Ne diyorlar? Kimsenin sizi ezip küçümsemesine izin vermeyin. Konuşmayacaklarsa sizin kendinizi savunmanızdan ötürü konuşmasınlar. Onların yaptığı zorbalık oluyor demek ki. Bu tür insanlar grup kurar ezik gördüğü, sessiz kişilere yürürler. Tepkinizi göstermelisiniz.Ben yakın olduklarımla açıkçası güleryüzluyüm anlatılanlara da gülerim ama öyle olunca da insanlar beni küçümsemeye başlıyor.
Tam olarak anlatmak istediğiniz nedir anlayamadımBen yakın olduklarımla açıkçası güleryüzluyüm anlatılanlara da gülerim ama öyle olunca da insanlar beni küçümsemeye başlıyor.
Sen olgun değilsin biz senden küçük olmamıza rağmen senden daha oldunuz diyorlarNasıl küçümsüyorlar mesela? Ne diyorlar? Kimsenin sizi ezip küçümsemesine izin vermeyin. Konuşmayacaklarsa sizin kendinizi savunmanızdan ötürü konuşmasınlar. Onların yaptığı zorbalık oluyor demek ki. Bu tür insanlar grup kurar ezik gördüğü, sessiz kişilere yürürler. Tepkinizi göstermelisiniz.