- 16 Mayıs 2021
- 118
- 280
22 yaşındayım bu sene son sınıf olucam beslenme ve diyetetik okuyorum. Bölüm kötü diyemem ama benim hayalim çocukluğumdan beri tıp okumaktı. Hep ders çalışan biriydim ama liseye başladığımda ilk kez erkek arkadaşımın olması, arkadaş ortamı derken hiç ders çalışmadım. 12. sınıfta haliyle 150k oldum sayısalda ve mezuna kalmaya karar verdim. 1 sene lisede hiç çalışmadığım kadar ders çalışarak sıralamamı neredeyse iki kat öne çektim ama tıp olmayacağı için tercih yaptım ve diyetetik kazandım. Geçen yıl okulun da online olmasını fırsat bilerek tekrar hazırlanmak istedim ama 3-4 ay çalıştım sadece sonra birtakım sıkıntılarım yüzünden kitap açmak bile istemedi canım zaten online de olsa okulla da ilgilenmem gerekti. Bu sene de son senem zaten adamakıllı oturup çalışmak istiyorum ama bi tarafım da hiç uğraşma zaten elinde mesleğin var kendini bu ülkede bu eğitim sisteminde daha fazla hırpalama diyor. Erkek arkadaşım var bir de 29 yaşında ikinci üniyi okuyo başka şehirde, o da bu sene son sınıf beraber okulları bitirip onun yanına gitsem mi diye düşünüyorum aynı zamanda yüksek lisans için. Ama bu meslekte de kendimi göremiyorum yani mutlu olamayacağımı düşünüyorum. Oturup çalışsam kazanabileceğime inanıyorum ailem özel okulları da yazabilirsin diyor yani ilk 40 bine girmem gerekiyor gibi. Sizce tıp için tekrar hazırlanmaya değer mi? Yoksa bu şekilde devam mı etmeliyim?