Üniversite Sınavında Üç Yüz Bin Sıralama Yapmak Zor mu?

Valla ben de sizden yaşı büyük bir doktor olarak tam tersi gibi düşünüyorum. Sekretere , hemşireye kızan ,hastane konforundan şikayeti olan da beni bulup bir saat tartışıyor. Herkesin kendi penceresinden bambaşka görünüyor işte...
 
beslenme ve diyetetikte sadece anatomi ve fizyoloji gibi temel dersleri saydırabilirsin. hemşirelikte alınan beslenme derslerini saydıramazsın. onun dışında ilk 2 yıl çok yoğun organik kimya, biyokimya ve besin kimyası dersleri var. Ayrıca derslerin adları aynı olsa bile birbirlerinin yerine saydıramayabilirsin, ben ftr ile beraber okudum örneğin beslenme de aldığım anatomi dersini ftr bölümünde tekrar almak zorunda kaldım ftr anatomisi çok daha detaylı olduğu için, tam tersi ftr okuyan biride biyokimya alıyor ama beslenme bölümünde biyokimyayı saydıramaz mesela, bunun dışında bölümlerin dönem başında aldıkları karar da ders saydırmaya engel olabiliyor ben okurken fizyoloji dersini iki bölümde de aynı hoca vermesine ve aynı sınava girmeme rağmen akts sayıları farklı olduğu için fizyolojiyi tekrar almıştım. beslenme bölümü diğer sağlık bilimleri bölümlerine göre daha fazla teorik ders içeriyor ve biyoloji ağırlıklı değil daha çok kimya ağırlıklı bir bölüm bu yüzden hemşirelik ebelik fizyoterapi gibi bölümler arasında ders saydırmak daha kolayken beslenme de ders saydırma konusunda sıkıntı yaşayabilirsin. 300.000 sıralama çok rahat bir şekilde yapılır ancak tavsiyem eğer kimya temelin yoksa veya sevmiyorsan hiç bulaşmaman olur, çünkü toplumda havuçta A vitamini vardır bunu yemelisiniz denince diyetisyenin işinin bittiğini zannediyorlar ancak okurken bize öğretilen şey A vitamininin moleküler yapısı, metabolizması, emilim hastalıkları , toksik etkisi , ilaç etkileşimi vs.
eğer çalışma şartları olarak bakacaksan ofis açmayacaksan ve hastanede poliklinik dışında çalışacaksan örneğin nöroloji servisi ya da parenteral beslenmede lisansta öğretilen bilgiler genelde yeterli olmuyor, hastaneler bu bölümlerde daha çok uzman diyetisyenleri çalıştırıyor. eğer ofis açmayı düşünüyorsan da diyetisyenliklikte bu iş biraz kumar gibi bir diyet listesini 5-10 bin liraya yazan da var 300 liraya yazan da. Kurum içi Ünvan değişikliği için KPSS’ye tekrar girmek gerekiyor mu hiç bilmiyorum ama eğer gerekiyorsa diyetisyenliğin tabanı 95 lerde.
 
hemşirelikte ki beslenme dersleri saydırılamadığı için beslenme lisansı almadan yüksek lisans yapılamıyor. Buna imkan veren üniversiteler varsa bile özel üniversitelerde maksimum yüksek lisans için 20 kontenjan açılıyor,( hatta sizin için kontrol ettim benim mezun olduğum okul sadece 8 kişi için açmış) bu kontenjanlara da hocalar daha çok lisansta potansiyel gördükleri kendi mezunlarını kabul ediyor. Bunun dışında diyetisyenliğin puanın çok düşmesinden dolayı özel üniversitelerde burslu olarak okuyanlar ve burssuz okuyanlar arasında Yks sıralaması açısından çok keskin bir fark oluyor, ALES matematik ve ortalama istediği için genelde yüksek lisans kontenjanlarını lisansı burslu okuyanlar dolduruyor.
 
Ortalık diyetisyen kaynıyor. Gerçekten çok seveceğin bir iş olmadığı sürece gerekli bulmadım
 
Siz ftr ve diyetetik çap mı yaptınız?
 

Gercekten mi, Hocam?
Muayene olurken zaten 5-7 dk civari bir sure oluyor. Soru bile pek sormuyoruz vakit kisitli diye. 1 saat tartismak cok ekstrem bir ornek olmus.
 
Ben de yüksek lisans mezunu hemşireyim. Yüksek lisans yerine önlisans veya başka bir lisans bölümü öneririm eğer alan değişikliği yapacaksanız.
Ben önceden sanırdım ki işte korkuyor, stresli hasta ve yakını ondan böyleler. Sonra zaman geçtikçe anladım ki kötü insanlar da var ve hasta olmaları bunu değiştirmiyor. Zaten korkudan, stresten vs. hırçınlaşan hasta mutlaka özür diliyor bir süre sonra. Lisansta hocamız kızım, canım dedirtmeyin derdi, koridorda şişt, pişt diye bile hitap edenler oldu. Rahatsız olduklarınız anlayabiliyorum. Hayırlısı olsun hakkınızda. Yönetmeliği iyice okuyun, gerekirse çalıştığınız ilde eğitim alın.
 
Gercekten mi, Hocam?
Muayene olurken zaten 5-7 dk civari bir sure oluyor. Soru bile pek sormuyoruz vakit kisitli diye. 1 saat tartismak cok ekstrem bir ornek olmus.
İçerden çıkmıyor hasta. Güvenlik geliyor bazen çıkartabilmek için . Hatta bazen benim hastam bile değilken dışarda yaşadığı sıkıntıyı odaya dalıp anlatan hasta bile oluyor.
Bunu varsa etrafınızda hekim sorun mutlaka her gün denk geliyordur poliklinikte.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…