• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üniversite nasıl bir ortam

hayatımın en eğlenceli en güzel günleri orada geçti. bahar şenlikleriyle, bahar festivalleriyle, yurttaki arkadaşlıklarla, en eğlenceli zamanlarımdı. kimlerle, neylerle karşılaşacağınızın bir garantisi yok. aynı zamanda kendini geliştirip, birikimlerini arttırabileceğin mükemmel bir fırsat. eğlenceli dedim ama bu demek değil, hep eğleneceğim, partiler vs bu düşünceler oluşmasın. çok karşıyım bu görüşlere :) kozmopolit bir ortam var her okulda, her bölümde herkesten öğreneceğin, edinebileceğin bir ortam oluşturuyor haliyle.

Şuan istanbul üniversitesindeyim. ve gerçekten hayatımın en güzel günlerini geçiriyorum. Gerçekten çok güzel ve mutlu anılar biriktiriyorum. ama tabiki tanıştığın insanlara bağlı olarakta değişebilir bu...:1:

üniversite yaşamını kişi belirler.benim 5 yılım süper geçti kafana uygun eğleceli keyif alacağın bir arakadaş grubun olunca hayatın boyunca unutamayacağın dostluklar ve anılar biriktiriyorsun.ayrıca mutlaka bir klübe üye ol ben dans klübündeydim .kıymetini bil o yılların şenlikler konserler etkinlikler....ha bide hayatımın aşkıı şu anki nişanlımı orda buldum yani her anlamda süper bir dönemdi:16:

bana göre çok berbat herkes birbirine düşman kimse yardımcı değil bizim okulda giydiğin kıyafetten elindeki telefona kadar baştan aşağı süzülüyosun yani..

bende hacettepe unv deyim ve hayatımın en iyi 4 yılını geçirdim desem yeridir.. dostluk, eğlence, fakirlik, sınav stresi, konserler, macera, sevgili vs herşey o kadar tatlı ve eğlenceli ki.. şu an son senem ve okulumun bitmemesi için uzatmayı bile düşünüyorum..

benim sevmediğim bir ortam bi kere kimin ne olduğu belli deil her yerden değişik değişik insanlar geliyor hepsi ok farklı hayat tecrübesi için çok güzel bi yer ama hırpalanıyosun bende öle oldu annem der hayat yediğin kazıkların bileşkesidir aynen öle ailenden çıkıp oraya gidince kazık üstüne kazık yiyosun insanlar iyi niyetli olduğunu bildiği zaman bu iyi niyeti hemen kullanıyorlar bence üniversite okumak artık okadar matah bişeyde deil ama bunları yaşamak lazım mesela ben artık daha sağlam duruyorum öle şeyler yaşadım ki yaşattılar ki onları bile görmezden gelir oldum bazı kızlar oda arkadaşlarıdan bulaşık yıkamıyor sigara içiyor diye şikayet edip kavga ediyorlar beni oda arkadaşım beni nerdeye öldürüyodu üniversitede sağlam durmak lazım ve kimseye güvenmemek lazım

arkadaşarrr üniversiteye bende 2 yıldım hazırlanıyorum.nasıl bir ortam.sıcak kanlı mı insanlar,yoksa bebek gibi küsen tipler orada da varmı?...eğitim hayatım boyunca çok kezz kimselerle arkadaşlık kuramadım anlaşamadım.herkes bi cinsti.üniversiteden medet umuyorum.cvplarınız için teşkürler

üniversiteden medet umuyorsan hele kii arkadslık konusunda umutlanma cnm boşuna ..
hersey cıkar üstünee..
2 yıl oldu hala alışamadm cıkarcı ilişkileree..:1::1:

şöyle üniversite ortamını ayrıntılı ayrıntılı anlatsanız ya :101: motive oluruz hem.:106: anılarınızı falan.

bnde senin gibiydim..
üniye basladgm gün dün gibi..
ama benm karsıma cıkn insanlardan mı ne kaynaklanyr..
cocuk kafansndalar..
cıkar ilşkisi üzerne arkdslık kafasındalar...
cok isterdm üni haytımda kafa dengi insanlarla karsılaşmak ama kısmet dglmşş..!!:15:

Üniversite bana göre kesinlikle içinde bulunulması gereken bi ortam.
Sana bunu örneklerle anlatmaya kalsak sayfalarca yazarım ve eminim yeterli olmaz.
Anlatılmaz yaşanır denen şeylerden biridir bende.
Üniversitede insanalr karakterlerinin farkına varırlar.
İlk yıllarda çok sıkı dostluklar yoktur.
Samimi olma çabaları bazen hüsranlarla sonuçlanır.
Genelde gruplaşmalar olur.
İlk yıllarda kimseye sırrını veremezsin.
Lisede aradığın kadar samimiyet ilk yılda oluşmaz.
ama lisedeki dostluktan daha sağlam olur genelde.
Başta söylediğim gibi karakter oturduktan sonra dostluklar sağlamlaşıyo.
Üniversitede bin türlü ortam var.
Madde kullananlardan hacısına kadar.
Gerisi sana kalmış.:ssz:
Umarım bu yıl istediğin bölüm olur.

kesinlkle istedgn bölüm olsun ..
benm biraz ondan da kaynaklanıyor sanırım ..
okulun ilk gününden beri bi sevmemzlk olustu ..
üniverstye grincede bırakıyım bi dha hazrılanayım olayı zor oluyor..
1-2 -3 yıl farketmez istedgnz bölm olsun die bekleyin ..
en büyük tavsiyem bu ..
sonra da kmseye öle hemencecik güvenmeyin ...
bi bakmışsın .. seni tanımamzlktan gelirr ..
belli olmaz bin cesit insan var..
herkesi kendiniz gbi sanmayın bu da en önmli nokta.!

kesinlkle istedgn bölüm olsun ..
benm biraz ondan da kaynaklanıyor sanırım ..
okulun ilk gününden beri bi sevmemzlk olustu ..
üniverstye grincede bırakıyım bi dha hazrılanayım olayı zor oluyor..
1-2 -3 yıl farketmez istedgnz bölm olsun die bekleyin ..
en büyük tavsiyem bu ..
sonra da kmseye öle hemencecik güvenmeyin ...
bi bakmışsın .. seni tanımamzlktan gelirr ..
belli olmaz bin cesit insan var..
herkesi kendiniz gbi sanmayın bu da en önmli nokta.!
kesinlikle katılıyorum çünkü inanın kimse sizin gibi olmuyor
gerekiyosa kendi kendinizin arkadaşı olun ama asla kimseye güvenmeyin inanın çok üzülürsünüz

arkadaşarrr üniversiteye bende 2 yıldım hazırlanıyorum.nasıl bir ortam.sıcak kanlı mı insanlar,yoksa bebek gibi küsen tipler orada da varmı?...eğitim hayatım boyunca çok kezz kimselerle arkadaşlık kuramadım anlaşamadım.herkes bi cinsti.üniversiteden medet umuyorum.cvplarınız için teşkürler

Heryerde her karakterden insan var valla. Eğer lisede kendine uygun arkadaşlar bulamadıysan üniversitede daha ço zorlanırsın bence çünkü daha kalabalık her insanı ayrı ayrı tanıyamıyorsun bir anda kim nasıl karaktere sahiptir neye kırılır küser bilemezsin. Sana tavsiyem dost aramazsan, sadece eğlenceli vakit geçirecek arkadaş ararsan daha mutlu olursun.

ayrıca bnm lisede öyle cok zmn ayırmdgm arkdslrmla hala görüşürmm..
basım sıkıştgnda cnm sıkıldgnda onlara anltrm derdmi...
üniverstede arkdslıklar bi baska..
özellkle kızlar birbirini hc cekemyr...
bnm erkeklerle arkdslgm dha iyi gbi.. onlarn cekememe gibi bi derdi olmuyor.. biraz da bölmle alakalı sanırsam malum mühendslik...
gariipp cok garipler yaa ..

ben ingilizce hazırlık okudum ve üniversite pişmanlıktır demeye başladım :15: hem önümüzdeki 4yıl ingilizce dersimizin bile olmaması sebebiyle hem de normalde hocaların kafasına esince bırakmalarını yapamadıkları için çok soğudum zaten ingilizcem iyiydi geçtim ama bu sene tekrar girdim sınava olur da başka yer olur diye :106:

üniversite liseden farklı olarak özgür düşüncenin rahatça paylaşılabildiği farklı kısıstlamaların olmadığı özgür bir ortam ilk bir yılda alışabilinecek bir yer ve derslerıniz yoğun olmazsa cokda eğlenirsiniz sevgiler

yalnız eklemek istediğim birşey var sevmediğiniz bir bölümde kesinlikle okumayın gerekirse bır sene daha hazırlanın ama mutlaka ılerıde zevk alarak yapabılcegınız bır meslek seçin yoksa sadece univ.degıl tum hayatınız sevmedıgınız bır işi yaparak geçebilir seçim sizin elinizde zamanınızı verimli kullanın

Şöyledir: Sabah yurt odanda uyanırsın, bir duş alır, aynı bölümdeyseniz oda arkadaşını uyandırırssın. Alelacele bir iki bi şey yiyip doğru amfiye. Dersi dinlemezsin, telefonla oynarsın, bir iki çocukla kesişirsin, ders biter. Kankilerinle toplanıp yemeğe gidersin ve büyük ihtimalle makarna yersin. Sonra kütüphaneye. Kankilerinle koyu bir çalışmadan sonra, akşam yemeği için canın nereyi çekerse oraya. Taksim candır. Geç saatlere kadar takılır güler dedikodu yapar ağlar sabah karşı yatarsın. Yarın uyanamadığın için ilk dersi kaçırırsın ama olsun, birinden notları alırsın. Ve hergün hemen hemen böyledir.

üniversiteye girince masallardaki gibi demirden ya da tahtadan kocaman kocaman kapılar sihirli ışıklar eşikliğinde açılmıyor kızlar:51:çok büyük hayallere kapılmayın yani ortamdan çok iş garantisine bakın çünkü son sınıfa geldiğinizde ah ben niye bu kadar gezdimm ah ben niye şu kursa gitmedimm ah dedikoduyu az yapaydımm vah ben şu cafeye gitmeyireydimde şu dersten kalmayaydımm:37:gibi acıklı trajedili cümleler kurmayın:9:
not:karamsar üye:27:

Back