eğer kpss ile atanacaksan yani devletin kadrolu çalışanı olacaksan üniversitenin hiçbir önemi kalmıyor. sadece bölüm önemli. öğretmenlik,tıp,mühendislikler falan farketmiyor. üniye bakılmıyor.
ama özel sektörde çalışacaksan mezun olduğun üni önemli. ona göre işe alıyorlar açıkça da söylüyorlar. tabiki herkes boğaziçi odtü den mezun olamıcak ama çok da anadolunun ücra köşelerine gitmeyin.
sırayla hem üni hem bölüm azalta azalta örnek vereyim bari. örneğin odtü bilgisayar müh. istiyordunuz olmadı. o zaman itü telekomünikasyon müh., yıldız teknik elektronik haberleşme müh,istanbul üni. elektrik elektronik müh.,ege makine müh, böyle gider bu. ama mühendis olcam diye jeoloji, orman müh. falan olmayın a kızlar.
ya da hacettepe eczacılık istiyordunuz olmadı. bütün eczacılıkları sıralarsınız çok vasat üniler hariç, sonra başlarsınız ege kimya müh.,osmangazi kimya müh. falan, daha da düşersiniz kimya bölümüne hacettepe kimya bölümü,bursa eskişehir adana ya kadar yolu var eliniz mahkum sonuç kötü geldi. ama isteğinizden şaşmadınız yine ilaç sektörüne yönelik tercih yaptınız.:)
lise sonda planladığım muhtemel tercih listem
sonuç iyi geldi sadece ilk ikiyi yazdım. ilk tercihime gittim. herkese nasip olur inşallah)
yıldız teknik kimya müh. den başlayıp istanbul üni, ege, dokuz eylül kimya müh(sadece istanbul izmir istiyordum) ondan sonracıma ege gıda. ardından çevre müh hatta metalurji malzeme müh. de yazılabilir. puanına göre iyi bir bölüm:)
inşaat isteyip kazanamayanlara harita müh., elektrik-elektronik isteyip kazanamayanlara elektrik müh. diye sıralanabilir. odtüye gidemeyen itü ye böyle bikaç üni bir bölüm düşe düşe tercih yapın derim. ne bölümünüz kötü olsun ne üniniz.
ama şunu da unutmayın üni 4-5 yılda biter diploma çekmeceye konur. ama meslek hep devam eder. yapamayacağınız meslekler seçmeyin. bol şans.
ama bana sorarsanız en kral meslek ev hanımlığıdır. emekli olacağım günün hayaliyle yaşıyorumkaydirigubbakcemile3