arkadaşlar bölümde önemli üniversitede. Ama üniversite adı daha bir önem kazanıyor. İlerde mevcuri stajlarınız olacak, teorik eğitimlerinizi pekiştirmeniz gereken, bu esnada ilkdarbeyi yiyeceksiniz, hiç bir irket bavurularınızı kabul etmeyecek gerekli kriterlerisağlamadığınızdan, ozaman yaptığınız hatayı anlayacaksınız. Çünkü ilerde iş başvurularınızda da anı sorunla karşılaşacaksınız. Şuan Boğaziçi, Odtü, İtü, Marmara, Yıldız dışında bir yerden mezun olursanız özel sektörde çalışmk isteyenler için sözüm şansınız yok denecek kadar az. İş başvurusu yaptığınızda staj yaptığınız yerlerede bakıyorlar, adam gider dünya markası bir yerde staj yapar rahatlık üniversitesinden ötürü, siz gidersiniz hiç duyulmamış bir yerde yapmı olursunuz, adam x üniversitesini bitirmiştir ortalaması düşüktür, siz isim yapmamış y üniversitesini bitirirsiniz ortalamanız çok yüksektir adam x üniversite mezununu seçer.
Ayrıca yatay geçiş yaparım diye okumayın, yapamazsınız, çünkü üniversitede istediği puanı alamayan bir çok kişi ben yatay geçiş yaparım diyor o mantıkla giriyor ama her üniversitede her bölüm için 1-2 konenjan var, ama yatay geçiş yapamadan gerekli bilgi donanımına sahip olmadan mezun oluyor. Daha doğrusu boş mezun oluyor, ardından kendimi yetersiz hissediyorum, iş bulmıyorum diyor çoğu kişi. Bazı üniversitelerde hocalar sorular bile veriyormuş, atıyorum 50 soru 10 nu çıkacak, cevaplarınıda veriyormuş bazıları, böyle sistemlerin olduğu bir yerde ne öğrenebilir ki insan? Böyle olmasa bile eğitim sistemleri çok farklı, en azından farkları daha iyi anlamak için verdiğim üniversitelerin ilgii ders sayfalarını kıyaslarsanız hemen hemen aynı yapıda benzer derslerin okutulduğunu görürsünüz.
Aslında gerçek şu ki üniversite mezunununa verilen mezun kadar ihtiyaç yok, ve bir çok işin yapılması içinde üniversite mezununa ihtiyaç yok. Yanlış politikaların sonucu bu, her yere üniversite açıp , eğitim kalitesini arttıracaklarına düşürüyorlar. Bazı üniversitelerde hoca bile yok adam akıllı, niteliksiz olduktan sonra o kadar çok mezunun ne anlamı var. İnsanlar 4 yılını veriyor, kendi bölümleriyle alakasız işlerde çalışıyorlar