• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversite mi? Bölüm mü?

genel itibariyle okudum yazılanları kızlar hepsine bakamadım. Bence üniversite ve şehir çok önemli. Üniversitenin önemi tabiki de etiketi. Bazen bir adım öne çıkarabilir ama herşey yine de kişide biter. El yazısının çirkinliği bile o anda iş verenin gözünde negatif izlenim yaratabilir. Her yönden insan ortalamanın stünde olmaya çalışmalı. Bazı bölümler vardır öğretmenlik gibi ODTÜ yada en ücra üniversite farketmez kpss ye girer atanırsınız ama bazı sivrilmek ve yükselmek gerektiren branşlarda tabiki üniversitenin adı geçerli olacaktır... Şehire gelince, sonuçta üniversitenin lise hayatından bi farkı olmalı, yeterli sosyal hayatı size sağlamalı bi şehir. Her yönüyle geliştirmeli bu 4-6 sene. Tabi bunların hepsi imkanlar dahilinde gerçekleşir. Eğer bunları elde edemeyecek durumdaysak elimizdekilerle yetinmeyi de bileceğiz, nitekim çok denemişimdir bunu yapmayı. Neyse uzattım ve ciddi oldum sanırım :D
 
aslında sonuçta önemli olan geçerli bir meslekten diploman olması.
ama uygulamada malsedef daha farklı oluyor.
örneğin hukuk okuduysan Ankara yada İstanbul hukuk mezunuysan daha farklı bakıyorlar,mühendislik mimarlık okuduysan teknik üniv olmasını tercih edşyorlar.
bazı iş ilanlarındada açık açık yazıyor bu.
ama yinede bana göre kendini geliştirirsen bu açığı kapatabilirsin...
 
mesleğe göre değişir bu. Şimdi tıpı hangi ünivesitede okursanız okuyun mezun olunca işiniz hazırdır. Ama bir işletmeyi bir boğaziçinde okumak bir de normal bir üniversitede okumak var...
 
bazı bölümLerde özeLLikLe özeL sektörde iş aLanı oLan böLümLerde üniversite çok önemLi diye düşünüyorum ben... meseLa ben eğitim faküLtesindeyim, üniversite pek önemLi değiL sonuçta kpss ye gircez hepimiz...
 
ewet üniversite elbette önemli ama sonucta ben odtü kazanıp muhasebe okusam dahamı iyi olurdu yanii?? ee bide kredimi yüksek tutup baska üni.ye gecebilme ihtimali war bunun yüksek lisansı warr ws.warr
senağlamaüniyi kazandığıma sevinemiyorumm yafff:çok üzgünüm:


Canım ODTÜ muhasebe olsa daha mı iyiydi diyorsun ya, ODTÜ yü geçtim, normal standartlardaki bir üniversitede okuduğun muhasebe, sana biyoloji bölümünden daha çok iş imkanı sağlar.Ben muhasebe okumuyorum ama, çevremde biyoloji mezunu da arkadaşım var, muhasebe mezunu da. yerimseniben
 
biyoloji bölümü sayısal bölümlerde
4 yıllık olarak puanı en düşük bölüm
bir arkadaş keşke matematik okusaydın demiş
her şeyde bir hayır vardır
demek ki senin puanın buna yetmiş...

ben kendimden örnek vereyim ben sözel 315 puan almıştım
sözel çıkışlıyım
4 yıllıklardan sosyal bilgiler öğretmenliği ve bölümler tutuyordu...
ama çevremde bu bölümleri bitiren o kadar işsiz vardı ki...
ODTÜ işletme mezunu abim
2 yıllık muhasebe okumamı önerdi
bitirdim şimdi açıktan okuyorum ve mali müşavirliğe hazırlanıyorum...

sen bence niğdeyi kazandığına şükret...
puanın yüksek değildi galiba yoksa
itü odtü katü dpü falan yazardın okurdun...
biyoloji en düşük bölüm demişsiniz kesin olarak bilginiz olmadan bence böyle yorumlarda bulunmayın. Ben de bu yıl ege biyolojiye girdim ege kimyaya ve celal bayar fen bilgisi öğretmenliğine puanım yettiği halde tercih listeme yazmadım insanın ne okumak istediğidir önemli olan. Puanın düşük demekki burayı yazdığına göre demek çok yanlış bir yorum bence insanların puanından çok istekleri önemlidir yüksek puan alıp puanından düşük yerleri tercih etmiş birçok insan var.
Önemli olan isteklerdir. Ben başka bir şehirde yaşıyor olsam eğitimi normal seviyede olduğu sürece kendi şehrimde kalırdım. Bu benim düşüncem her insanın düşüncesi farklıdır. Odtü de okuyup istemediği bir bölümü okuduğu için çok başarılı olamayan bir öğrenciye göre başka bir üniversitede okuyup istediği bölümü okuyan öğrenci daha başarılı olup iş bulma konusunda daha şanslı olabilir bence.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşım önemli olan bölümdür üniversitedense bölüm daha önemlidir.ben sakarya üni. eğitim fak. sini dokuz eylül işletmeye yada ankara üni. jeoloji müh. tercih ederim.önemli olan okuyacağın bölümün kalitesidr:D ben eğitim fak. çok da güzel bir bölümde okuyorm.mezun oluna açıkta kalma ihtimalim inşllh 0...ama puanın d.eylül de bi çok öğretmenliğe de tutuyrdu ben önü açık olanı tercih ettim.kaydirigubbakcemile4
 
öğretmenlikte üniversite farketmiyor.
tabi devlette çalışacaksanız ;)
 
arkadaşlar bölümde önemli üniversitede. Ama üniversite adı daha bir önem kazanıyor. İlerde mevcuri stajlarınız olacak, teorik eğitimlerinizi pekiştirmeniz gereken, bu esnada ilkdarbeyi yiyeceksiniz, hiç bir irket bavurularınızı kabul etmeyecek gerekli kriterlerisağlamadığınızdan, ozaman yaptığınız hatayı anlayacaksınız. Çünkü ilerde iş başvurularınızda da anı sorunla karşılaşacaksınız. Şuan Boğaziçi, Odtü, İtü, Marmara, Yıldız dışında bir yerden mezun olursanız özel sektörde çalışmk isteyenler için sözüm şansınız yok denecek kadar az. İş başvurusu yaptığınızda staj yaptığınız yerlerede bakıyorlar, adam gider dünya markası bir yerde staj yapar rahatlık üniversitesinden ötürü, siz gidersiniz hiç duyulmamış bir yerde yapmı olursunuz, adam x üniversitesini bitirmiştir ortalaması düşüktür, siz isim yapmamış y üniversitesini bitirirsiniz ortalamanız çok yüksektir adam x üniversite mezununu seçer.

Ayrıca yatay geçiş yaparım diye okumayın, yapamazsınız, çünkü üniversitede istediği puanı alamayan bir çok kişi ben yatay geçiş yaparım diyor o mantıkla giriyor ama her üniversitede her bölüm için 1-2 konenjan var, ama yatay geçiş yapamadan gerekli bilgi donanımına sahip olmadan mezun oluyor. Daha doğrusu boş mezun oluyor, ardından kendimi yetersiz hissediyorum, iş bulmıyorum diyor çoğu kişi. Bazı üniversitelerde hocalar sorular bile veriyormuş, atıyorum 50 soru 10 nu çıkacak, cevaplarınıda veriyormuş bazıları, böyle sistemlerin olduğu bir yerde ne öğrenebilir ki insan? Böyle olmasa bile eğitim sistemleri çok farklı, en azından farkları daha iyi anlamak için verdiğim üniversitelerin ilgii ders sayfalarını kıyaslarsanız hemen hemen aynı yapıda benzer derslerin okutulduğunu görürsünüz.

Aslında gerçek şu ki üniversite mezunununa verilen mezun kadar ihtiyaç yok, ve bir çok işin yapılması içinde üniversite mezununa ihtiyaç yok. Yanlış politikaların sonucu bu, her yere üniversite açıp , eğitim kalitesini arttıracaklarına düşürüyorlar. Bazı üniversitelerde hoca bile yok adam akıllı, niteliksiz olduktan sonra o kadar çok mezunun ne anlamı var. İnsanlar 4 yılını veriyor, kendi bölümleriyle alakasız işlerde çalışıyorlar
 
kesinlikle ve kesinlikle bölüm derim....
istediğin sevdiğin bir bölümü herhangi bir üniversitede okumak en doğrusu...
sonuçta o işi yapıcaksın..
sengözlerimebaksanab

artı adı sanı olmayan bir üni. olsa bile sen kendini pazarlayabiliyorsan vede biraz da şansın yaver gidiyorsa tamamdır gerisi hikaye..
 
Son düzenleme:
en önemlisi üniversite adı. tamam elbette sevdiğin bölümü okuman çok daha güzel ama iş bulmak istiyorsan üniversite adı herşeyden önce geliyor.
 
Eğer üniverste gerekli lab.lara ,dersliklere, araç gereçlere sahipse bulunduğu şehirde mesleği ile ilgili ufak işler bulabilirse bence çok şey farketmez.
Bu arada birşey hatırlatmak istiyorum Odtü Fizik Öğrt mezunu Kpss birincisi açıkta kalacağım diye dert yanıyordu ama bence şu an ülke genelinde mezun olup işe çoktan başlayan fizik öğrtmenleri az da olsa mevcuttur.
 
Bölümüne göre değişir tabiki ama birçoğumuz(bende dahil) isim yapmış bir üniversiteden mezun olmak için çabaladığımıza göre sonuç ortada.
 
Şöyle bir şey var, eğer mühendislik bölümleri söz konusu ise bu alanda teknik üniversiteler iyi. Fen Edebiyat bölümleri için ise Ankara Üniversitesi öncelikle gelir ve ıç anadoludaki üniversitelerle gider. Zira ıç anadoludaki çoğu üniversite hocasınının kökeni Ankara'dır.. ODTÜ örneği vermiş birçok kişi. ODTÜ'nün adı var. Ve bir de ıngilizcesi var. Orada okunacaksa Mühendislikler okunmalı. Oradan hangi bölümden mezun olursan ol, çıkınca en kötü ihtimal ıngilizce öğretmeni oluyorsun.
Önemli olan okuduğun alanda başarılı olabilmek, kendini geliştirmek için çaba harcamak(ingilizce öğrenmek, alanınla alakalı kurslara gitmek, okumak vs).. Van'da bile okusan iş bulursun.
 
bence okuduğun bölüme göre değişir... Biyoloji okuyomuşsun eğer öğretmenlik istersen sonrasında kpss den de yüksek bişey yaparsan ki bunu boğaziçi mezunu da yapmak zorunda; devlete girebilirsin kimse hangi ünidensin demez sana.. Özel sektör de dersanelerde falan çalışmak istiyosan yine çok sormuyolar ortağı olduğum bi dersane var ve öğretmenler değişik üniversitelerden... Ve son olarak; eğer ki biyolog olup laboratuarlarda çalışmak istiyosan kendini geliştirip bi an önce staja başlaman gerekli yani senin için üniversite önemli değil, bölümünün gerektirdikleri önemli!
 
mühendislik okuyan biri ODTÜ okusun işi garanti çünkü sırnaşık şey
fen edebiyat okuyan biri herhangi bir üniversite okusada olur sonuçta KPSS derdi var :roflol:
 
kesinlikle üniversite bilinmedik yerde iyi bölüm okuyanı değil bilindik yerde ölesine okuyanı alıyolar işe.ama ben öyle yapmadım istda başka yerde de okuyabilecekken istediğim yere gittim iyi mi yaptım yoo şimdi olsam yapmam neyse ki çalışma düşüncem yokkaydirigubbakcemile2
 
iyi bir üniversitenin herhangi bir bölümü olabilir ama herhangi bir üniversitenin mutlaka iyi bir bölümü tercih edilmeli. mesela tıp için ist. ya da erzurum ayırt edilmiyor. ya da eğitim fakkültesinde okuyorsanız izmir ya da ağrı farketmiyor. kpssde sen hangi üniden mezunsun diye sorulmuyor. ama özel sektör mutlaka iyi bi üniden mezun olmayı amaçlıyor.. okulu bitirince çalışmak istediğin yere bağlı yani..devlette mi çalışacaksın yoksa özeldemi. öyle birşey işte..
ama şunu da söyleyeyim biyoloji okuyorum biitirince formasyon alırım kpssye çalışırım atanırım diye düşünüyorsan işin çok zor.zaten branş öğretmenleri için boş kadro çok az ve bir sürü eğitim mezunu var... onlar 4 yıl boyunca meslek dersi görüyorlar yani..
 
Son düzenleme:
Back