Üniversite mi? Bölüm mü?

bölümden bölümü değişir o canım.mesela tıp okuyan biri için çok önemli değildir üniversite...
sevdiğin bi bölümse hiç kafana takma..sonuçta bi ömür o işle uğraşacaksın..çok iyi bi üni olupta sevmediğin bölüm okursan zindan olur hayatın...

başkalarının lafına bu kadar önem verme canım.
büyük şehirlerdeki ünv lerde okumak birçok öğrencinin hayali. ama herkes giremiyor.
ayrıca diğer ünv lerde okuyanlar da gayet güzel işlerde çalışabiliyor. bu yüzden sevincini yaşa.

önemli olan, sen bu bölümü isteyerek mi yazdın, yoksa puanın tutuyor diye mi yazdın?
sana tavsiyem, ilk yıl çok çalışarak yatay geçiş şasını deneyebilirsin(eğer ünv den yana hoşnut olmazsan).ünv ni değiştirmesen bile, mezun olduktan sonra ünv de kalabilirsin.
ayrıca biyoloji bölümünü kazandın, öğretmenlik dışındaki çalışma alanlarını da araştır. devlete öğretmen olarak atanmak hiç kolay değil(önceden bilmende fayda var).

şimdiden başarılar sana.

Son düzenleme:
bende üniversite diyenlerdenim ve benim için dokuz eylül üniversitesi olsun ne olursa olsundu ve allaha şükürler olsun ki orası oldu

biyoloji bölümü sayısal bölümlerde
4 yıllık olarak puanı en düşük bölüm
bir arkadaş keşke matematik okusaydın demiş
her şeyde bir hayır vardır
demek ki senin puanın buna yetmiş...

ben kendimden örnek vereyim ben sözel 315 puan almıştım
sözel çıkışlıyım
4 yıllıklardan sosyal bilgiler öğretmenliği ve bölümler tutuyordu...
ama çevremde bu bölümleri bitiren o kadar işsiz vardı ki...
ODTÜ işletme mezunu abim
2 yıllık muhasebe okumamı önerdi
bitirdim şimdi açıktan okuyorum ve mali müşavirliğe hazırlanıyorum...

sen bence niğdeyi kazandığına şükret...
puanın yüksek değildi galiba yoksa
itü odtü katü dpü falan yazardın okurdun...

farklıı...fiziğinde puanları düşük.ben kendime hedef belirlemiştim ki üniversite için herhangi bi bölüm düşünmedim acıkcası.kimya müh. yada gıda müh. istedim hep puanım onalrdan düşük olunca bu alanlara geçiş yapabileceğim bölümleri sectim.üniversite derken niğdeyi arastırmadım doğruu daha iyi biryer olsa cok iyi olurduu. ama ben istemediğim bi bölümü tercihlerime yazmadım.hepsi sayısal ve benm için ideal bölümlerdii 2 yıllık tercihim bitaneydi oda afyon gıdaa ...ben bölümün önemini düşünüyorum elbette üniversite cok cok önemli adı warrr... ama nu diğerlerinin sansı olmadığı anlamınada gelmiyor bence... puanım bu bölüme yetti.suan cok ısındım ilk basta üzülmüştüm. ama senn yaptığın gibisini ben okuyamazdım die düşünüyorum :1no2:yani mutlu olamazdım herhaldee neysem allah hakkımızda hayrlısı neyse onu versinnnkaydirigubbakcemile5

mezun olur olmaz hemen illa da büyük ve iyi bir sirkette is bulayim diyorsaniz maalesef üniversite önemli... fakat mezun olduktan sonra daha ufak capli yerlerde calisip birkac sene tecrübe kazanir isinizi cok iyi yaparsaniz yine büyük firmalarda is bulabilirsiniz....

kisacasi yeni mezunlarda üni adi önemli ama tecrübelilerde cok da önemli olmaz... diyelim büyük bir firma personel ariyor... bir yanda siz ( diyelim 5 yillik tecrübeniz var ) diger yanda odtü lü yeni mezun.... tabiki sirf üni adi icin diger sahsi ise almazlar....

kisacasi üni adi kariyerinizi geciktirebilir ama sonucu cok da etkileyecegini sanmam...

bence önemli olan bölüm sonuçta odtüde okuyupta mutsuz olmak da var herşey senin mutluluğun için bunu unutma ben de bölüm seçip sadece o bölümden tercih yaptım umarım ikimizde mutlu oluruz cnm

Üniversite diploman,bir yabancı dilin ve az buçuk bilgisayar bilgin olduğu sürece her yerde iş bulursun. Hele bir de kendini geliştirirsen,görünümüne önem verir,insan ilişkilerinde de başarılıysan oldukça yükselirsin. Okul adı tabii ki önemli ama günümüzde şirketler prezentabl eleman arıyorlar. Ben de biyoloji okuyorum,iyi ki de bu bölümü seçmişim,çok severek okuyorum. Sakın pişman olma kaydirigubbakcemile5

bu kadar işsizliğin olduğu bi ülke de üniversite isimleri rant sağlamıyor artık...tabii ki de istediğin bölümde okumalısın..sen ilerde o işi yapıcaksın..sevmediğin bi işi yapmak hergn mutsuzluk demek...başarılar diliyorum öğrenim hayatında yerimseniben

kesinlikle ünv. ne yazık ki ünv

artık etiket de çok önemli arkadaşlar. tamam ÖSS laneti ünv hayatına, ünv'de okuyacağın bölümde ilerdeki hayatına mâl olacak. ki günümüzde nerederyse herkes ünv mezunu, bu yüzden okuduğun ünv, aldığın eğitim, ve kendi gelişimin çok çok önemli. her ünv aynı bölümü okusan da aynı eğitim kalitesini vermiyor. malesef. bence prof.lardan ders dinlemek zordur, ama ismi olan prof.larda kendileri gibi ismi olan ünv'leri tercih ediyorlar.ama yinede onlardan ders dinlemek ayrıcalıktır.

ne yazık ki hepimiz istediğimiz bölümlerde okuyamıyoruz..hayırlısı olsun. artık bundan sonra girecek arkadaşlar hem istedikleri bölümde hemde iyi bir ünv'De okurlara.s

ben cumhuriyette okuyorum ve inan cok pişmanım cok iyi bir üni.nin herhangi bölümünü okumayı tercih ederim.buu benim tecruben tabiki ve sınava girecek olanlar varsa tavsiyem eger istediğiniz bir şeyi okuyamıyorsanız iyi bir üni.nin herhangi bir bölümüne gidin daha iyi olur mutlu olacagınıza eminim bende bırakcan zaten

ne yazık ki üniversite
hatırlıyorum gazetenin birine verilen eleman ilanında
boğaziçi bilmem ne bölümü tercih sebebidir denmişti
ancak boğaziçinde bahsi geçen bölüm yoktu

üniversite etiket bu ülkede bu bir gerçek...
bir boğaziçi ya da odtü mezunu diğer üniversitelerden mezun kişilerle aynı muameleyi görmez bölümü isterse çok çok iyi olsun...
bir yerlere gelmek ise tamamen kişisel başarı...
hayatla yüzyüze kaldığınızda anlıyorsunuz bunu...
çok çok iyi yerlerden mezun olupta ağzını açtığında sussun diye baktığım çok insan olmuştur benim...

üniversitenin adıda önmli tabiki ama istemediin bi bölümü okumak işkence.sevmedikleri bölümlerde oldukları için bırakıp tekrar öss sınawına girenleri çok duyuyorum.tamam üniversitenin adına tabiki bakılıor ama insanın kendini ne kadar geliştirmiş olduğunada bakılıyor bnce.

selam canım.bende niğdede okuyorum.hiçbişeyi kafana takma.sonuçta istediğin bölümdemisin?? odtü de olup istemediğin bi bölümde okumak dahamı iyi?geçme notu bi çok adı duyulmuş üniversiteye oranla hayli yüksek olan bi üniversitedeyiz ve eğitiminde gayet kaliteli oldugunu kendin görmüşsündür.bundan sonrası senin elinde kendini iyi yetiştirerek güzel yerlere gelecegini görebiliyorum güzelim:)

selam canım.bende niğdede okuyorum.hiçbişeyi kafana takmonuçta istediğin bölümdemisin?? odtü de olup istemediğin bi bölümde okumak dahamı iyi?geçme notu bi çok adı duyulmuş üniversiteye oranla hayli yüksek olan bi üniversitedeyiz ve eğitiminde gayet kaliteli oldugunu kendin görmüşsündür.bundan sonrası senin elinde kendini iyi yetiştirerek güzel yerlere gelecegini görebiliyorum güzelim:)

1. "sevdiğiniz işi yaparsanız hiç çalışıyor gibi hissetmezsiniz." ya da buna benzer bir söz vardı.

bir de;

2. "sevdiğim işi yapıyorum, bir de üstüne para veriyorlar!"

3. sadece üniversitenin adı var diye, ne iş yapabileceğini düşünmeden körü körüne okuyanlar, mesela 3-4 tane su ürünleri mühendisi tanımıştım (kimse alınmasın örnek sadece) ama akademisyen olmaktan ya da devlete girmekten başka çaremiz yok diyorlardı.

4. çok yakın bir tanıdığım, adı geçen 3-4 büyük üniversiteden değil kendi memleketinde olan tek üniversiteden mezun, ancak şu anda türkiye'de kendi alanındaki en büyük yabancı şirketlerin birinde çalışıyor. nasıl mı? istediği iş olduğu için alanında çok iyi, üniversitede boş durmamış dil öğrenmiş, iş yerlerinde çok şey öğrenmiş.

umarım anlatabilmişimdir sengözlerimebaksanab

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…