• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversite mi? Bölüm mü?

sekey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2007
146
0
96
36
Sakarya
arkadaşlar birşey sormak istiyorum.ben nğde üniversitesi fen edebiyat biyoloji kazandım.şöyle bi tepki aldım"neden niğde yazdınki bilindik bi üniversite yazsaydın başka bölüm olsaydı" dedi.
üniversite okumak için;bilindik üniversitede herhangi bölüm okumakmı önemli,yoksa herhangi bi üniversitede bildiğin bölümü okumakmıı??
:uhm:

hyr cnm tabikide istedigin bölümü okuman önemlidir sonucta cok iyi bir üni okuyp alaksız bi bölüm okuman daha mı iyi olur yanikafamçokkarıştı önemli olan o bölümü okurken zevk almn mutlu olmm ve bitirdiktn sonrada okudugun işi yapmak hihoyyyt

ne yazıkki üniversite

kariyer yönetimi kursuna giderken...
özel bir kuruluşun halkla ilişkiler müdürüne şu soruyu sormuştum aynen yazıyorum...
eleman alırken
ODTÜ bitirmiş bir öğrenciyimi yoksa başka bir üniversiteden mezun olmuş birisinimi alırdınız diye sormuştum...
bana cevabı elbette ODTÜ demişti...

yani bu gerçek...

losta kısmen katılıyorum ama tamamen değiL...bazı büyük kuruluşlarda dediği gibi üniversite önemli olur ama bir yere kadar...bunu unutmayın..Önemli olan kişinin üniversiteden sonra kendini yetiştirmiş olması önemli..bu iş tecrübesi de olur...ilgili bölüm yüksek lisansıda olur.....yabancı dil de olur.
birde önemli olan kişinin girişken olması......Odtü mezunu olupta girişken,konuşkan olamayan diksiyonu düzgün olmayan sesssiz insanlarda var.yani kendini ifade edemeyen...kendini sunamayan....iki üniversite bitirmiş de var kendini ifade edemeyen........iş hayatında önemli olan girişken kendine güven ve başarıdır....mülakatlarda ne mezunu olursan ol..kendini iyi ifade edebilen kişiler başarılı olur...sessiz suspus kendine güvenmeyen aslında var olan kapasitesini sunamayan kişiler boğaziçide olsa odtüde olsa geri kalır..bunu da unutmayalım.

bende üniversite diyenlerdenim....adı olan bi üniversitenin her bölümü iş alanı saglıyo....iş başvurularında önce üniversite sıralaması ardından kişinin mesleki donanımı önem kazanıyor....

ewet üniversite elbette önemli ama sonucta ben odtü kazanıp muhasebe okusam dahamı iyi olurdu yanii?? ee bide kredimi yüksek tutup baska üni.ye gecebilme ihtimali war bunun yüksek lisansı warr ws.warr
senağlamaüniyi kazandığıma sevinemiyorumm yafff:çok üzgünüm:

sevin canım sevin kazandığına bak ben kazanabileyim diye ne emek veriyorum ne ter döküyorum sen ne güzel kazanmışsın işte böyle şeylerle sıkma canını

Evet üniversite adı geçerli oluyor çoğu zaman,ama tanınmış belli başlı büyük kuruluşlarda.

Siz bu alanda kendinizi geliştirirsiniz eğitiminize yüksek lisansla iyi bir üniversitede devam eder geleceğinize bakarsınız.

€coOo$;3655429 .!.:
sevin canım sevin kazandığına bak ben kazanabileyim diye ne emek veriyorum ne ter döküyorum sen ne güzel kazanmışsın işte böyle şeylerle sıkma canını
ewet hep çalışıp hem ahzrlandım cok zor oldu kazandığıma sevinirken böyle seyler duyunca üsüldüm sonucta duyulmamıs üni. olabilr ama derece yapmam daha kolay olurrr inş. sende kazanırsın cnm benm

Evet üniversite adı geçerli oluyor çoğu zaman,ama tanınmış belli başlı büyük kuruluşlarda.

Siz bu alanda kendinizi geliştirirsiniz eğitiminize yüksek lisansla iyi bir üniversitede devam eder geleceğinize bakarsınız.
elbette üniversite önemli ama sonucta ben kendi bölümüme ait kazanmısım we sans işii sennde dediğin gibi yüksek lisansım belki cok iyi bi üni.de olurrra.s.

bazı bölümlerde gerçekten önemli aslında hangi ünv. de okuduğun.özel şirketlerde çalışırken diplomada yazan ünv. adına dikkat ediyolarmış.ama öğretmenlik yapmayı düşünüyosan tabi ki hiç önemli değil.önümüzde KPSS diye bi sınav var sonuçta -tatlicadiarzu-

bu arada bölümün hayırlı olsun,sevindim hihoyyyt

senin için demekki niğde hayırlımış
olsun bence üzülme...
vardır bir hayır...
bu arada öğretmenlik kazandıysan bir sorun yok...
onlar için önemli olan kpss...

benim arkdaşım niğde üniversitdesinde okuyordu yatay geçişle onsekiz marta gitti sende öyle yaparsın ama benim arkdaşım onsekiz martta zorlandı çünkü çoğu dersi niğde göstermemiş...
ama snuçta kazanmışın senin için hayırlı yer orasıymış...

benim en yakın arkdaşım 360 puanla odtü biyolojiye girdi...şimdi son senesi bitiy moleküler biyoloji alanında eğitime geçti...

takma fırsatlar çıkar...

ewet üniversite elbette önemli ama sonucta ben odtü kazanıp muhasebe okusam dahamı iyi olurdu yanii?? ee bide kredimi yüksek tutup baska üni.ye gecebilme ihtimali war bunun yüksek lisansı warr ws.warr
senağlamaüniyi kazandığıma sevinemiyorumm yafff:çok üzgünüm:

keşke odtüde muhasebe olsa okumak isterdim

iş imkanı ıyı olmalı o bölümün

bölüm de mutlu olmalısın ıyıkı okuyorum dıyıp

bıde okul ıyı olmalı cımlerı olabılırse yayılırsın dıger turlu kazık gıbı oturur derse gder gelırsın
sosyal hayatın olmaz

okul onemlı evet

ünv adı çok önemli zate öne çıkan bi kaç ünv var..
halk içinde bile ben ist ünv okuyorum örnegin hangi ünv diyince dönüp bi daha bakıyolar

canım üniversite adıda çok önemli,ama bir ömür yapacağın iş olduğundan sevdiğin bölüm önemli.ilk üniv başlayınca geçiş yapmayı unutabiliyor insan,ama sen bunu unutma hiç bir zaman,bak benim kardeşim erzurumu kazandı,sonra balıkesire geçiş yaptı,ordada durmadı,marmaraya geçiş yapıp marmara mezunu oldu.sanada başarılar eğitim hayatında.hayırlı olsun.

elbette istediğin mesleği yapmak önemli ama burası türkiye burda üniversite ismi de çok önemli malesef.... kafamçokkarıştı

üniversite çok önemli tabiki, uygulamalı bir bölümü kazanmışsın, orda alacağın eğitimle bir başka üniversitede alacağın eğitim farklı olacaktır. tabi büyük üniversitelerde yüksek lisans yapma şansın da var ama onlar da daha çok kendi mezunlarını almayı tercih ediyorlar.şansın açık olsun.

canım senin yaptığın mantıklı olan.üniversiteler cok büyük isimli olan bikaçı dısında aynıdır.önemli olan okul bitince ve okurken kendini alanında geliştirmendir işinde iyi calışkansan kimse okuluna bakmaz bu kocaman bir gercek...kendini aş...ama tabi ki bi matematik yazsan cok daha iyi olurdu , sana başarılar.

Back